lokos se pritajio nakon par boljih partija, a čim izgubišmo eto njega da sere i likuje.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
očekivani kiks uoči cl, kao što najavih ima 7-8 dana. bez 5 nominalnih startera i sa totalno neraspoloženim lewon nije ni moglo bolje. nek se iskupe u utorak i oprošteno im je.
lokos se pritajio nakon par boljih partija, a čim izgubišmo eto njega da sere i likuje.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
2 najteza poraza zadnje 3-4 sezone dolaze upravo od Hsv-a..da ih gledam samo protiv BvB-a rek'o bi da su ozbiljna ekipa.Sad mi nije mrsko i ako ispadnu
a iznenadio bi se ako ovako odigraju i sljedece sedmice.
Nazalost opet Friedrich dosta tanko,nije da je bio slabiji od ostalih ali jednostavno na toj poziciji greske zavrsavaju na ovaj nacin...valjda ne bude slicno i u Rusiji.
Poslije 4 vezane pobjede sad cemo naravno da pljujemo sve zivo,od uprave,preko Kloppa do igraca...sreca vec utorak imamo novu tekmu i priliku za popravni.
Najbolji detalj utakmice je zamjena Duksch-Lewandowski...hebo mu pas mater.
Nazalost opet Friedrich dosta tanko,nije da je bio slabiji od ostalih ali jednostavno na toj poziciji greske zavrsavaju na ovaj nacin...valjda ne bude slicno i u Rusiji.
Poslije 4 vezane pobjede sad cemo naravno da pljujemo sve zivo,od uprave,preko Kloppa do igraca...sreca vec utorak imamo novu tekmu i priliku za popravni.
Najbolji detalj utakmice je zamjena Duksch-Lewandowski...hebo mu pas mater.
Ne mogu da vjerujem da se opet traži opravdanje za ovaj debakl zbog neigranja nekoliko igrača.Zar tim mora biti u punom sastavu protiv jedne od najgorih ekipa u ligi.
Ovaj poraz će poljuljati samopouzdanje ekipe pred meč sa Zenitom.
Ovaj poraz će poljuljati samopouzdanje ekipe pred meč sa Zenitom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Uuuu kako loša utakmica. Ne zna se koje gori od golmana do Lewata svi redom. Jedino mi je drago što je zamijenio indisponirano tele Lewata koji kao da nikad nije šutnuo lopte. Isto k'o kad je tek došao u onoj sezoni pa ko june u štali se rita, okreće nešto. Ne zna ni on šta hoće. Nisu ni ostali ništa bolji. Kao što @Kuba reče s pozitivnim rezultatom u utorak ovo brukanje danas im je oprošteno, mada ostaje žal jer smo mogli na to drugo mjesto. 
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Slomi vas Slomka
Bgm ne pise vam se dobro,sve vise padate,krajnje je vrijeme za neke promjene ako mislite i sljedece godine biti u drustvu najboljih evropskih ekipa
Bgm ne pise vam se dobro,sve vise padate,krajnje je vrijeme za neke promjene ako mislite i sljedece godine biti u drustvu najboljih evropskih ekipa
- Ibracadabra
- Kontakt:
Ova sezone je Dortmundov "Labuđi pjev", polako idu silaznom putanjom.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
Pojedini forumaši toliko vole klub da razmišljaju kao da nismo aktuelni viceprvaci Evrope nego Mainz, pa je i prolaz Zenita uspjeh i biće sve oprošteno. Tako i navijači Leverkuzena onu bruku u LP mogu pravdati drugim mjestom u BL
Nema ova ekipa moć da slomi defanzivno dobro posloženu momčad. To je jasno ko dan. HSVu je bilo dovoljno da bude borben, te da striktno drži svoje pozicije i BVB je nemoćan. Ljudi su samo čekali na naše pogreške kojih je bilo za izvoz. Prvi gol ti se ne smije dogodit da tako u 16-ercu dozvoliš igraču da se okrene i još centrira. Amaterizam.
Drugi gol klasika, izgubljena lopta u sredini (od Sahina mislim), gdje se opet vidjelo koliko je HSV željniji lopte, dvojica su im čak bili u tom duelu i pas i 2-0. Treći gol je golmanov, nema tu priče.
Pošto je ove sezone BL jadnija nego obično, moglo bi nam i nekih 60-ak bodova biti dosta za LP. Ono što nam ne ide nikako u prilog da mi još nismo igrali protiv objektivno jake ekipe dok je recimo S04 odradio već i Luzerkusen i Golfsburg (i sljedeće subote će i Buy€rn), a mi imamo samo 1 bod prednosti.
Usput Reus je dobio 5.žuti karton i neće ga biti protiv Nürnberga sljedeće subote protiv kojeg očekujem teško mučenje jer su se Franki digli yebeno u drugom dijelu prvenstva. Mislim da su uzeli isto bodova kao i mi
Drugi gol klasika, izgubljena lopta u sredini (od Sahina mislim), gdje se opet vidjelo koliko je HSV željniji lopte, dvojica su im čak bili u tom duelu i pas i 2-0. Treći gol je golmanov, nema tu priče.
Pošto je ove sezone BL jadnija nego obično, moglo bi nam i nekih 60-ak bodova biti dosta za LP. Ono što nam ne ide nikako u prilog da mi još nismo igrali protiv objektivno jake ekipe dok je recimo S04 odradio već i Luzerkusen i Golfsburg (i sljedeće subote će i Buy€rn), a mi imamo samo 1 bod prednosti.
Usput Reus je dobio 5.žuti karton i neće ga biti protiv Nürnberga sljedeće subote protiv kojeg očekujem teško mučenje jer su se Franki digli yebeno u drugom dijelu prvenstva. Mislim da su uzeli isto bodova kao i mi
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Stidite se svi "navijači" BVB kakvi se ovdje predstavljate, izgubili smo pa što? šta smo mi danas izgubili ovim porazom? priliku da budemo drugi nekih 4 sata? konkurencija nije pobjedila i dalje smo gdje želimo biti na kraju prvenstva, u top 3...u utorak je bitna utakmica i malo pozitive ne bi škodilo, tu se ne smije kiksati i sigurno nećemo ovako izgledati...
iako je HSV bio motiviraniji i željniji pobjede nije ugodno izgubiti 3-0 od ekipe koja je prije dolaska Slomke izgledala kao kanta za napucavanje, ali oni će se dići i naparviti će seriju dobrih rezultata sigurno, poraz je tu, jedan šamar ili udarac u glavu, pad, digneš se otreseš i ideš dalje, a upravo ovako izgleda puštena utakmica, neću tvrditi da smo je pustili jer ne vjerujem da jesmo barem ne direktno, kako god ne treba shvaćati tragično jer ništa nismo u biti ni izgubili i idemo dalje, sezona je takva kakva je a na kraju može biti i odlična tako da malo pozitive ne bi škodilo od dežurnih pljuvatora
pozdrav pravim navijačima BVB-a
BVB u <3
iako je HSV bio motiviraniji i željniji pobjede nije ugodno izgubiti 3-0 od ekipe koja je prije dolaska Slomke izgledala kao kanta za napucavanje, ali oni će se dići i naparviti će seriju dobrih rezultata sigurno, poraz je tu, jedan šamar ili udarac u glavu, pad, digneš se otreseš i ideš dalje, a upravo ovako izgleda puštena utakmica, neću tvrditi da smo je pustili jer ne vjerujem da jesmo barem ne direktno, kako god ne treba shvaćati tragično jer ništa nismo u biti ni izgubili i idemo dalje, sezona je takva kakva je a na kraju može biti i odlična tako da malo pozitive ne bi škodilo od dežurnih pljuvatora
pozdrav pravim navijačima BVB-a
BVB u <3
- gerdmuller
- Kontakt:
Pa Hsv je jaci od ZenitaPEP je napisao/la:e jimo domuzovci kada vas ovako dere hamburg sta onda ocekivat u bratskoj majcici rusiji.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- Blaszczykowski
- Kontakt:
četvrtfinale cl, finale kupa i izravni plasman u cl dogodine, i za mene bi s obzirom na okolnosti sezona bila odlična. 8 startera nam je pauziralo minimalno 1mj zbog ozljeda, petorica dugoročnije; to je prosto prevelik hendikep za nas.
ono što mene dugoročno brine je kakvi će se vratiti gundo, kuba i subotić nakon teških ozljeda.
ono što mene dugoročno brine je kakvi će se vratiti gundo, kuba i subotić nakon teških ozljeda.
Ti već upisao četvrtifanele CL.Blaszczykowski je napisao/la:četvrtfinale cl, finale kupa i izravni plasman u cl dogodine, i za mene bi s obzirom na okolnosti sezona bila odlična. 8 startera nam je pauziralo minimalno 1mj zbog ozljeda, petorica dugoročnije; to je prosto prevelik hendikep za nas.
Danas mi je drago bilo zbog HSV-a i protiv većine ekipa bi danas navijao ionako za HSV (zna se protiv kojih ne bi
Samo htio sam se osvrnuti na ovo što za povrede, startere pišeš.
Naime nije danas to toliko presudno bilo. HSV je više želio pobjedu, orali su teren, ginuli, dali zadnji atom snage, a Slomka je uz to što ih je sjajno motivisao i psihološki sjajno podigao. Taktkički je nadmudrio Kloppa, što mene ne čudi jer ja odavno govorim da je on sjajan taktičar, čak i od Klopponje bolji (sveukupno možemo govoriti o Kloppu kao vrhunskom treneru, ali ne možemo baš govoriti da je vrhunski taktičar).
BVB-u se s druge strane neke stvari nisu poklopile, igrački nije to bio danas top nivo, plus ako pružiš par procenata manje trke i borbe, a protivnik gori, jednostavno pruža maksimum onda se desi , ovo što vam se desilo.
Hamburgovi igrači su sjajno, pametno, mudro pokrivali teren, trebalo je to baš pratiti pomno. Često je igrač Dortmunda s loptom bio okružen s dvojicom, trojicom. Nevjerovatno je i to koliko je pozada Hamburg djelovao sigurno.
Protivnik do kraja motivisan i borben, a Dortmund s lošijim danom te ovo gore sve objašnjeno i onda i poraz se donekle objasni. A svi dobro znamo, da HSV nije loša ekipa, nego im je trebao pravi trener i čovjek koji će u ovim teškim uslovima za taj klub (koji su stvorili uprava i drugi nesposobni ljudi oko kluba) stvoriti pravu atmosferu.
Slomka je to uspio i na kraju je BVB bio žrtva.
Onako lakomisleno ponašanje igrača Dortmunda kao kod gola Calhanoglua se ne smije dešavat.
Kod prvog gola odbrana vam isto nije izgledala najbolje. Dobro, tu se može tražiti izgovor i u izostancima, jer s Hummelsom bi npr to bolje izgledalo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Blaszczykowski
- Kontakt:
daleko od tog da sam već otpisao zenita. to će bit maksimalno čupavo.
što se tiče ozljeda, one su kljućni razlog svih naših muka sa formom i rezultatima. jednostavno ih je previše i tu nije bilo spasa.
danas je po meni kljuć poraza bio taj što smo mislima već u rusiji.
što se tiče ozljeda, one su kljućni razlog svih naših muka sa formom i rezultatima. jednostavno ih je previše i tu nije bilo spasa.
danas je po meni kljuć poraza bio taj što smo mislima već u rusiji.
09.02.2013. Dortmund-HSV 1-4Blaszczykowski je napisao/la: danas je po meni kljuć poraza bio taj što smo mislima već u rusiji.
13.02.2013. Shakhtar-Dortmund 2-2
22.02.2014. Hsv-Dortmund 3-0
25.02.2014. Zenit-Dortmund ?
Svakako da ne treba u svakom porazu traziti opravdanja u povredama ali ne mogu se nikako zanemariti...ova ekipa je vezala 4 pobjede iako je u jednom trenutku igrala bez 6 od 10 standardnih prvotimaca(u polju) i bilo je za ocekivati da dodje jedna slabija partija naseg "rezervnog" tima...nije za ocekivati da Friedrich,Sahin,Greuskreutz svake sedmice igraju na tako visokom nivou kao prethodnih sedmica...u suprotnom oni bi i u idealnim uslovima bili starteri.effe_sa je napisao/la: Samo htio sam se osvrnuti na ovo što za povrede, startere pišeš.
Naime nije danas to toliko presudno bilo
Uz sve to za 3 dana imamo to tesko gostovanje i neka nova povreda bi tek bila problem.
Ma tesko da su tu nesto pogrijesili...ostalo je jos minut-dva i lopta na 45 metara...da su postavljali zivi zid isteklo bi i to malo vremena sto je ostalo.Vise je mozda kriv Weidi jer ga je covjek u sustini lobovao ali opet to nam je danas najmanji problem.effe_sa je napisao/la: Onako lakomisleno ponašanje igrača Dortmunda kao kod gola Calhanoglua se ne smije dešavat.
Nisam gledao utakmicu,ali vidim da se opet pljuje po svemu. Kakvi smo mi simpatizeri,to je cudo,vise se radujemo porazu da bi mogli pljuvati i reci da smo bili upravu. Ja se nadam da cemo zavrsiti tesku sezonu na najbolji nacin. Naprijed BvB.
- Illmatic09
- Kontakt:
Jednu utakmicu odigrali lose, dobro do duse ona i sa augsburgom nije bila nesto, ali sigurno nije kao ova i odma se da osjetiti velki pesimizam. Ova sezona je sigurno jedna od losiji, kad se uporede sa ovima iz prosli godina, ali ima tu i dosta faktora zbog koji je tako, htjeli to neki priznati ili ne.
Mozda je olako svacen hsv, ljudi su trcali, borili se i to je to jer zna se kako ekipe znaju ginuti na terenu koje se bore za opstanak. BvB je danas zakazao u svim segmentima, ali sta ces idemo dalje, jos smo u igri za drugo mjesto a evo i kusen gubi u wolsfburgu 3:1. U utorak je bitnija utakmica i tu ne smiju zakazati, motivacije sigurno nece faliti nakon danasnjeg poraza. Mozda je upravo ovaj poraz i dobro dosao.
Mozda je olako svacen hsv, ljudi su trcali, borili se i to je to jer zna se kako ekipe znaju ginuti na terenu koje se bore za opstanak. BvB je danas zakazao u svim segmentima, ali sta ces idemo dalje, jos smo u igri za drugo mjesto a evo i kusen gubi u wolsfburgu 3:1. U utorak je bitnija utakmica i tu ne smiju zakazati, motivacije sigurno nece faliti nakon danasnjeg poraza. Mozda je upravo ovaj poraz i dobro dosao.
Effe
Tvoja analiza utakmice je dobra kao opravdanje za poraz, ali problem je što je takvih poraza iz sezone u sezonu sve više i više, a ne može se reči da je BL iz sezone u sezone sve jača i jača. Bilo kako bilo, Šalke i Wolfsburg su nam za petama, a ima podosta do kraja sezone. Današnja klupa izuzev Reusa je bila smiješna i na nivou Frajburga, a da ne govorim kad jednog Lewata mijenja Duksch, da nije on bio bi Šiber. Što se tiče Weidia, sjetite se kad nas je on spasio poraza, a ni u jednoj utakmici nismo izdominirani, pa je opet protivnik davao golove kako je htio i sjetite se koliko smo mi golova dali na greške protivničkih golmana, ja se tih grešaka ne mogu sjetiti, pa toliko o Weidiju koji bi još da bude u Elfu.
A to što nas koji kritikujemo pojedini proglašavaju lažnim navijačima i pljuvačima me uopšte ne zanima, ja imam pravo da iznosim svoje mišljenje i argumente, a vi se bavite nekakvim analogijama od prošle sezone kao ova oko Šahtara i Hamburgera. Ja nemam jedino pravo nikoga da vrijeđam i to nisam nikad ni radio. Uostalom, moje kritike u Dortmundu ionako niko ne čita, pa neće zbog toga klub propasti.
Tvoja analiza utakmice je dobra kao opravdanje za poraz, ali problem je što je takvih poraza iz sezone u sezonu sve više i više, a ne može se reči da je BL iz sezone u sezone sve jača i jača. Bilo kako bilo, Šalke i Wolfsburg su nam za petama, a ima podosta do kraja sezone. Današnja klupa izuzev Reusa je bila smiješna i na nivou Frajburga, a da ne govorim kad jednog Lewata mijenja Duksch, da nije on bio bi Šiber. Što se tiče Weidia, sjetite se kad nas je on spasio poraza, a ni u jednoj utakmici nismo izdominirani, pa je opet protivnik davao golove kako je htio i sjetite se koliko smo mi golova dali na greške protivničkih golmana, ja se tih grešaka ne mogu sjetiti, pa toliko o Weidiju koji bi još da bude u Elfu.
A to što nas koji kritikujemo pojedini proglašavaju lažnim navijačima i pljuvačima me uopšte ne zanima, ja imam pravo da iznosim svoje mišljenje i argumente, a vi se bavite nekakvim analogijama od prošle sezone kao ova oko Šahtara i Hamburgera. Ja nemam jedino pravo nikoga da vrijeđam i to nisam nikad ni radio. Uostalom, moje kritike u Dortmundu ionako niko ne čita, pa neće zbog toga klub propasti.
Mora se imati sira klupa bas da bi se izbjegle povrede.
Dortmund igra agresivan i dinamican fudbal, igraci se puno trose. Zbog toga je rotacija vazna, da se igraci sacuvaju.
Dortmund igra agresivan i dinamican fudbal, igraci se puno trose. Zbog toga je rotacija vazna, da se igraci sacuvaju.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Navijac BVB-a je poginuo, nakon sto je pao na pruge u onom trenutku kada je naisao podzemni voz...
Istraga je pokazala da je navijac bio u pijanom stanju kada se nesreca dogodila.
http://www.mopo.de/nachrichten/drama-na ... 17432.html
Istraga je pokazala da je navijac bio u pijanom stanju kada se nesreca dogodila.
http://www.mopo.de/nachrichten/drama-na ... 17432.html
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 23 feb 2014, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Koji su to 5 nominalnih startera. Mozes li nabrojat.Blaszczykowski je napisao/la:bez 5 nominalnih startera i sa totalno neraspoloženim lewon nije ni moglo bolje.
Koji si ti samo manipulator. Prosto nevidjeno.Blaszczykowski je napisao/la: lokos se pritajio nakon par boljih partija, a čim izgubišmo eto njega da sere i likuje.
Jel ovo likovanje? Gdje sam se pritajio?
Mec sa eintrahtom:
Lokos19 je napisao/la:Vrlo dobro prvo poluvrijeme. Svidja mi se ova promjena ritma. 10 minuta ginu, pressing, a onda 10 minuta stanu i prepuste loptu protivniku, pa opet tako.
Miki fantastican danas u defanzivi, asistencija fenomenalna, samo jos da popravi pas igru i moze se rec da imamo zamjenu za judasa. Aubame, mislim, wouuwima njuh poput lucasa, ubica... vrijedi svaku marku
Izdvojio bi jos Kehla, odlican, rutinski kapitenski. Sokratisu fali pokoji procenat koncentracije. Kevin takodje vise nego dobar.
Kao sto rekoh opravdanja ima za izvoza. Cak i da smo igrali u najjacem sastavu i zijanili opet nebi bilo trunke kritike i sve bi se svalilo na "u mislima u st.petersburgu". To ti je onaj mentalni sklop insana i kad uhvati zenu sa drugim muskarcem i dalje tvrdi da ista nije kuravaSaurman je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da se opet traži opravdanje za ovaj debakl zbog neigranja nekoliko igrača.Zar tim mora biti u punom sastavu protiv jedne od najgorih ekipa u ligi.![]()
I to vec od pocetka sezone.Prle je napisao/la:Nema ova ekipa moć da slomi defanzivno dobro posloženu momčad. To je jasno ko dan.
Klasika. Najbolja "odbrana" protiv BvBea je da se prepusti nama lopta i samo se postavis oko 16, zatvoris prilaze i kapak. Razvalili smo bremen i frankfurt, ali pogledajte tacno kako. Sve i jedan gol su presijecanje lopte 25m. od protivnickog gola i iztrcavanje polukontri... ili korner/slobodnjak. Cim se protivnik zabarikadira i uopste ne pruza priliku za otimanje mi smo nemocni.Prle je napisao/la:HSVu je bilo dovoljno da bude borben, te da striktno drži svoje pozicije i BVB je nemoćan. Ljudi su samo čekali na naše pogreške kojih je bilo za izvoz.
Jel dovoljno kvalifikaciju za CL?zgmiky je napisao/la:Stidite se svi "navijači" BVB kakvi se ovdje predstavljate, izgubili smo pa što? šta smo mi danas izgubili ovim porazom?
Ti mislis da cemo dobiti Leverkusen, Salke ili Buyern?
Na cemu gradis toliki optimizam? Nemozemo dobit jedan augsburg, hamburg, berlin
Jednu?Illmatic09 je napisao/la:Jednu utakmicu odigrali lose, ...
Od 22 utakmice 9 nismo dobili. Uz to imas jos najmanje 3,4 utakmice koje su prosle na guzove. Kao 2x protiv Braunsvajga.
To je to. Ali izgleda krivi su novi treneri kod protivnika, povrede, misli u rusiji, zli buyernovci, masoni, zeleni, ...opel je napisao/la:Effe
Tvoja analiza utakmice je dobra kao opravdanje za poraz, ali problem je što je takvih poraza iz sezone u sezonu sve više i više, ...
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.