FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Hukic vodi u15
Grado u17
Ma igraju veterani neku tekmu
Grado u17
Ma igraju veterani neku tekmu
Niko, niko, samo Sloboda
-
- Kontakt:
Igral i drugar iz loze koji fakat veteran nije? 

Seljacke.ba smorise sa Smajicem 
Kad vec znate srat i kritikovat po Slobodi, kritikujte i njega.

Kad vec znate srat i kritikovat po Slobodi, kritikujte i njega.
Rtv tk, emisija "Aktuelno", mislim da se tako zove. Gosti bili Secerbegovic, Rizo i Bosnjakovic. Ima finih stvari za cut.
Niko, niko, samo Sloboda
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!
- bhpremierliga12
- Kontakt:
Ono sto mi se najvise svidja jeste da ljudi zele da Sloboda ponovo postane kantonalni velikan i klub u koji ce sva djeca sa kantona htjeti doci. Budimo realni zadnjih par godina stvorila se slika da je Sloboda iznad svega, stvorio se taj neki neprijateljski duh prema drugim gradovima sa TK, a evo to je glavni fokus ovih ljudi. Sto kazu da svi talenti i nasa djeca, a pod nasa mislimo sa naseg kantona, da se pokazu i probaju izboriti mjesto u prvom timu. Prije svega budimo realni timovi kao sto su Zvijezda Gradacac, Slaven, Bratstvo i ostali sigurno da imaju dosta talentovane djece, sigurno da se s ovim klubovima mogu potpisati sporazumi o posudbi nasih mladih igraca i mnogih drugih stvari. Veoma je vazno da Sloboda ponovo bude vrh i cilj u ocima svakog djeteta sto uzme loptu u ruke makar sa naseg kantona, jer smo taj sjaj zadnjih godina sigurno izgubili.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
Odlicna emisija,bas sam uzivao.
Neostvarena želja: Zašto Ibrahim iz Tuzle najstariji padobranac u Evropi nije sletio na Tušanj za 100-ti rođendan Slobode
Ibrahim Kalesić iz Tuzle najstariji je padobranac u Evropi, iako ima 85 godina još uvijek aktivno skače iz aviona. Brdo Vis nadomak Kalesije u posljednje vrijeme postalo je atraktivno za paraglajdere sa područja Tuzlanskog kantona koji svakodnevno izvode letove sa ovog uzvišenja.
Među grupom zaljubljenika u paraglajding nalazi se upravo i 85-godišnji Ibrahim Kalesić iz Tuzle koji je u video prilogu za Radio Feral ispričao svoju priču.
Ibrahim kaže da je svoj prvi padobranski skok izveo još 1951. godine na sportskom aerodromu u Gornjim Raincima. Iako mu je padobranstvo prva ljubav posljednjih dana počeo se aktivnije baviti i paraglajdingom.
Ibrahim je 1969 godine padobranom donio loptu na stadion Tušanj kada je FK Sloboda obilježavala 50 godina postojanja. To je trebao uraditi i ove godine za 100-ti rođendan kluba ali kako kaže iz Uprave Slobode su sve otkazali dan ranije iako je Ibrahim bio završio sve pripreme što ga razočaralo. ‘Prije tri mjeseca sam najavio upravi FK Sloboda da ću skočiti na stadion Tušanj kada se bude obilježavala stogodišnjica. Nažalost, tri mjeseca su oni mene vukli za nos. Sve su bila obećanja kako će sve biti OK, ja sam sve pripreme bio izvršio i onda su mi otkazali sve to dan prije utakmice bez objašnjenja. Nekome iz uprave imam osjećaj da nije bilo stalo da se ta proslava uveliča već da se tome ne daje neki prevlik značaj. Da su mi koji dan ranije samo bili javili ja sam mogao da angažujem i svog sina koji je pilot i koji ima svoj avion sve bi to uradili bez ikakvih troškova. Međutim, nažalost sve je to propalo. Neko nije bilo stalo da se ta proslava uveliča, neka im bude na sramotu. Žalosno. – kaže Ibrahim Kalesić. U svom razgovoru Ibrahim se prisjetio i anegdote kada je zbog jakog nevremena umjesto na stadion u Banovićima sletio na planinu „Konjuh“. Na svu sreću zahvaljujući svom bogatom iskustvu nije bio povrijeđen.
Ibrahim Kalesić iz Tuzle najstariji je padobranac u Evropi, iako ima 85 godina još uvijek aktivno skače iz aviona. Brdo Vis nadomak Kalesije u posljednje vrijeme postalo je atraktivno za paraglajdere sa područja Tuzlanskog kantona koji svakodnevno izvode letove sa ovog uzvišenja.
Među grupom zaljubljenika u paraglajding nalazi se upravo i 85-godišnji Ibrahim Kalesić iz Tuzle koji je u video prilogu za Radio Feral ispričao svoju priču.
Ibrahim kaže da je svoj prvi padobranski skok izveo još 1951. godine na sportskom aerodromu u Gornjim Raincima. Iako mu je padobranstvo prva ljubav posljednjih dana počeo se aktivnije baviti i paraglajdingom.
Ibrahim je 1969 godine padobranom donio loptu na stadion Tušanj kada je FK Sloboda obilježavala 50 godina postojanja. To je trebao uraditi i ove godine za 100-ti rođendan kluba ali kako kaže iz Uprave Slobode su sve otkazali dan ranije iako je Ibrahim bio završio sve pripreme što ga razočaralo. ‘Prije tri mjeseca sam najavio upravi FK Sloboda da ću skočiti na stadion Tušanj kada se bude obilježavala stogodišnjica. Nažalost, tri mjeseca su oni mene vukli za nos. Sve su bila obećanja kako će sve biti OK, ja sam sve pripreme bio izvršio i onda su mi otkazali sve to dan prije utakmice bez objašnjenja. Nekome iz uprave imam osjećaj da nije bilo stalo da se ta proslava uveliča već da se tome ne daje neki prevlik značaj. Da su mi koji dan ranije samo bili javili ja sam mogao da angažujem i svog sina koji je pilot i koji ima svoj avion sve bi to uradili bez ikakvih troškova. Međutim, nažalost sve je to propalo. Neko nije bilo stalo da se ta proslava uveliča, neka im bude na sramotu. Žalosno. – kaže Ibrahim Kalesić. U svom razgovoru Ibrahim se prisjetio i anegdote kada je zbog jakog nevremena umjesto na stadion u Banovićima sletio na planinu „Konjuh“. Na svu sreću zahvaljujući svom bogatom iskustvu nije bio povrijeđen.
🔴⚫️
Evo nova uprava je dosla po njihovoj prici vidi se da su pošteni i da vole klub.Pa daj te vise da se napravi normalno funkcioniranje kluba i da to liči na nesto.Vidite li vi koje su privatne firme na citavom Tuzlanskom kantonu ima ih preko 100 sigurno pa kada bi dali po 1000 ili 2000 km mjesečno to bi bilo top njima je to nista a klubu dobro dodje.Pa nasu djecu forsirati a ne sa strane dovoditi igrace placati hranu smjestaj itd,naj veci kanton u Drzavi mozda 400 do 500hiljada stanovnika mozes naci 30 igraca da glava boli.Nek se vise rijesi ova agonija oko kluba,svake godine sve neka borba za opstanak
Odgledao sam ovu emisiju i svakome preporučujem isto. Bez dileme su ovo ljudi koji iskreno vole Slobodu i to nije ono kao i dosad što je bilo, ''zna ga moj komšija jer mu je ženin rodjak, dobar je on čovjek'', već se iz svake riječi može zaključiti koliko im je bitna Sloboda, ako već nećemo zaključivati po tome da su sve ovo djeca Slobode. Ako nas ovi ne izvuku iz govana, niko nas ne izvadi.
Milenku puna podrška taman da sve do kraja polusezone izgubimo, i volio bih da donesemo 3 boda iz Mostara više nego ikada, kako bi i malo spao pritisak javnosti na Milenka i igrače koji je uvijek prisutan bez obzira na okolnosti u klubu, kako bi se i igrači psihički podigli a i kako bi Milenko dobio potvrdu za svoj rad i trud, a i podstrek za dalje.
Posebnu rečenicu bih izdvojio od mladjeg Šećerbegovića koji kaže da kako sada stvari stoje bit će potrebno i proširiti ta mjesta u skupštini na više od 50 s obzirom koliko se ljudi javlja i raspituje, a na onom pressu kad su došli nije bila baš takva situacija gdje je više izražavao optimizam da bi se moglo popuniti makar 20-30 mjesta koliko nam je potrebno.
Milenku puna podrška taman da sve do kraja polusezone izgubimo, i volio bih da donesemo 3 boda iz Mostara više nego ikada, kako bi i malo spao pritisak javnosti na Milenka i igrače koji je uvijek prisutan bez obzira na okolnosti u klubu, kako bi se i igrači psihički podigli a i kako bi Milenko dobio potvrdu za svoj rad i trud, a i podstrek za dalje.
Posebnu rečenicu bih izdvojio od mladjeg Šećerbegovića koji kaže da kako sada stvari stoje bit će potrebno i proširiti ta mjesta u skupštini na više od 50 s obzirom koliko se ljudi javlja i raspituje, a na onom pressu kad su došli nije bila baš takva situacija gdje je više izražavao optimizam da bi se moglo popuniti makar 20-30 mjesta koliko nam je potrebno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
A i mi navijači bi trebali dolaziti u sto vecem broju na utakmice da damo podršku ovim novim ljudima,bio bi zadovoljan i bod donijeti iz Mostara i onda protiv Zelje i Tuzle popuniti tribine
Šuplja priča sve, neka produže ugovore omladincima i važnim igračima prije svega.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
- Kontakt:
Tako je, sada se pravi kostur za dalje.
Neka dio novca iskoriste za ugovore nove.
Neka dio novca iskoriste za ugovore nove.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- Probisvjet
- Kontakt:
Ako ne budu vezali mlade perspektivne igrace ugovorima onda je to samo suplja.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Naslusali smo se mi svi priča i previše.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Bolje da su ostavili Smajica nek pravi ugovore ko Martelanu da je obavezan igrat samo dok je i on tu
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Ako se ne produži sa ovim mladjim igračima kojima ističe ugovor na zimu ili ljeto, nisu oni krivi jer sve sto mogu je ponuditi novi ugovor, a na igraču je hoće li ga prihvatiti. A nismo u poziciji da šaljemo igrača na tribine jer neće produžiti ugovor, i ovako jedva prvih 11 sastavljamo.
Njihovo je da obezbijede ugovore za nadolazeće juniore, a ako sa nekim od trenutnih u prvom timu uspiju sta uraditi dobro i jeste.
Njihovo je da obezbijede ugovore za nadolazeće juniore, a ako sa nekim od trenutnih u prvom timu uspiju sta uraditi dobro i jeste.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.