Aca je Arsenalovo ovogodišnje najskuplje pojačanje.
Ja vjerujem da je Arsenalu potrebniji štoper, napadač i krilo nego zamjena za Cesca.
Ako pitaš što?
Realno, zamjenu ekvivalentnu Cescu Arsene ne može naći (jedino Sneider i svi ti silni novci,što je ipak samo san

),tako da tu ulogu treba preuzeti Jack, ali Jack u paru sa Ramsey-em, ukoliko se ozlijedi, jbg , tu je Diaby,Rosicky i kao zadnja solucija (mada bi meni bio prvi izbor za back up-a) Lansbury, tako da je to praktično 5 igrača za 2 pozicije.
Na štoperima su Vermaelen, kom čovjek nema šta prigovoriti, standardno dobar, da ne kažem odličan. Onda tu je Kosicelny, koji zna odigrati fantastično, al' zna i zabrljati (B'ham, zadnja tekma Udinese,ko je pažljivo pratio vidio je da je izgubio 2-3 lopte pri dodavanju na sredini), onda Djourou, koji nema baš sreće sa ozljedama , ali i kao treći izbor za štopera ne može ni
prismrditi kvalitetom Koscielnyu i Tomasu, a onda ako fale dvojca od ove trojce, spali smo na Squillacia.
Na krilima su opet Theo,Arshavin i Gervinho prvi izbor.Sve je to lijepo, da Theo nije stalno povrijedjen,a Arshavin me svaku tekmu toliko iznervira da to može rijetko ko (svojom inertnoću, lijenošću ,ma pravi mrskorad

).
Pored njih tri tu su još Aca i Ryo, al' oni su premladi, tek 18 godina i sumnjam da mogu ovu sezonu odigrati,makar dio, na vrhunskom nivou, što znači, ako se na njih oslonimo ,rizikujemo plaćanjem danka mladosti (što bi rekli).
Vjerujem u njih, ali trebaće im period adaptacije, pa onda skupljanje iskustva, to će sve trajati sigurno pola godine, možda i više(što se adaptacije tiče),a iskustva
hejhaj dugo.
Što se napadača tiče, tu se svi slažemo, jedini pravi napadač je RvP. Vela je otiš'o, Bendtner ako bog da i on, Chamack se bori, al' nije golgeter i tu je doduše još i Joel Campbell, ali ,kao Ryo i Alex, on je mlad, tek doš'o u ligu, trebaće sakupiti kol'ko tol'ko iskustva, adaptacija i tek onda da nadje neku formu.