BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 24 feb 2014, 08:33

Pošto je na ovom forumu i Weidi proglašen za svetu kravu na čiju adresu se ne smije uputiti nijedna kritika, evo kako čovjek stoji na TM poslije sto godina igranja u BvB i pored svih osvojenih titula, kupova, superkupova i finala LP

1. Neuer 35 miliona, 2. Ter Stegen 20 miliona, 3. Leno, 18 miliona, 4.Zieler 9,5 miliona, 5. Adler 9 miliona,
6. Trapp 7 miliona, 7. Baumann 7 miliona, 8. Ulreich 6 miliona, 9. Benaglio 6 miliona 10. Weidi 5 miliona.

Što se prije osvijestite, manje ćete imati glavobolje u budućnosti, a BvB-u želim sutra sve najbolje, neću valjda za Ruse navijati.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 feb 2014, 10:12

Ja ti opet kazem,ti kao da ne znas razliku izmedju kritike i ismijavanja/pljuvanja...Poslije tekme sa hamburgom,ismijavali ste weidenfellera,covjeka koji je prosle sezone bio uz Neuera najbolji golman lige prvaka.Tebi ako je to normalno onda nemamo sta pricati...

Sto se tice cijene, i djeci iz prvog osnovne je jasno zasto mu je vrijednost tako mala.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 feb 2014, 11:08

Pa i nemamo šta pričati, proglašavate ljude najboljim golmanima lige prvaka u ekipi koja je kompletno igrala dobro i doživjela prvi poraz u revanšu polufinala, samo ne znam šta je sa ovom sezonom LP. Radujete se povratku Kube na jesen kao pojačanju, a Lewat vam ne treba, njega je lako zamijeniti i njemu je cijena na TM skočila zbog uspjeha BvB.

Neću vas više gnjaviti.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 feb 2014, 12:40

Weidi - Gross (Pisz), Sokrat, Friedrich, Schmelle - Kehl, Sahin - Auba (Hofmann), Miki, Reus - Lewa

Da je bar Hummels u momčadi...
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 feb 2014, 13:23

opel je napisao/la:Pa i nemamo šta pričati, proglašavate ljude najboljim golmanima lige prvaka u ekipi koja je kompletno igrala dobro i doživjela prvi poraz u revanšu polufinala,
Stvarno sramota...gdje ces najboljim proglasiti golmana koji je prvi poraz upisao u polufinalu.Za najboljeg konkurisu samo oni koji su izgubili bar 5 utakmica grupne faze...jbg. oprosti druze,do mene je.

Samo vi nastavite po svome...vase pravo da vam niko ne valja.Uostalom to je jedna od jacih karakteristika ljudi s ovog podrucja,znaci nista novo.
Blaszczykowski je napisao/la: Da je bar Hummels u momčadi...
Otisao je za Rusiju...valjda ga ne bi poveli da nema bar minimalnih sansi da zaigra.Iako ne znam koliko je pametno forsirati njegov povratak u ovakvoj utakmici.

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 24 feb 2014, 13:46

Blaszczykowski je napisao/la:Weidi - Gross (Pisz), Sokrat, Friedrich, Schmelle - Kehl, Sahin - Auba (Hofmann), Miki, Reus - Lewa
ili ova verzija, malo defanzivija s Kevinom na krilu :!:
slika

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 24 feb 2014, 14:12

Nakon jako puno dobrih sezona BvB-a, vrijeme je bilo i za jednu lošu. Otkad je došao Klopp može se reći da su sve sezone bile uspješne. Pod uspješne smatram, ciljevi koji su na početku sezone bili postavljeni i što se na kraju ostvarilo. Ove sezone zbog finala LP i načina na koji se BvB u Europi prezentirao letvica je bila postavljena malo više i očekivanja su bila veća. Zbog raznoraznih razloga BvB ta oćekivanja neispunjava, da ne idem sad u detalje. Do kraja sezone ovo još može biti uspješna sezona, sa određenim mrljama. Veliki je problem kada BvB gubi tako puno utakmica i kada izgubi od HSV-a 3:0, no to se sve može preživjeti. Veći će udarac biti ako BvB ne uđe u 1/4 finale LP-a, pa bi taj eventualni neuspjeh mogao imati veliki utjecaj na razvoj ove sezone.

Ne želim si niti pomisliti što bi se dogodilo da BvB ne ulovi mjesto koje vodi u LP slijedeće sezone. U ovom trenutku smatram da ih ćeka jako teška borba do kraja sezone i moram reči da ako ispadnu od zenita da bi se prije kladio da neće ići u LP, nego da oće, zbog pada morala i samopouzdanja u ekipi.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 feb 2014, 14:34

Da nas ozljede nisu iskasapile bili bi u 4-5 bodova sa Bayernom. Nažalost mi nismo odigrali utakmice bez da nam fale minimalno 2 startera.

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 24 feb 2014, 14:38

Blaszczykowski je napisao/la:Da nas ozljede nisu iskasapile bili bi u 4-5 bodova sa Bayernom. Nažalost mi nismo odigrali utakmice bez da nam fale minimalno 2 startera.
volksgrenadier je napisao/la: Zbog raznoraznih razloga BvB ta oćekivanja neispunjava, da ne idem sad u detalje.
Da ne bi bilo... Mogao sam dosta toga po tom pitanju reči, al mi se nije dalo, jer nisam niti htio pričati o tome zašto je to tako.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 24 feb 2014, 14:38

Blaszczykowski je napisao/la:Da nas ozljede nisu iskasapile bili bi u 4-5 bodova sa Bayernom. Nažalost mi nismo odigrali utakmice bez da nam fale minimalno 2 startera.

ma nema samse kuba ,prolse godine ste bili full svi pa ste ima - 25 na kraju.Da se nelazem bayern u BL nema konkurencije ako je do prosle sezone bvb i nekako bio konkurent ove sezona je def pokazala da je bvb ispao iz toga bubnja ,naprosto niko nije jer je bayern nominalno jaci od svih klubova u bl pa hamani u LP.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 feb 2014, 14:42

Sastav u...

porazu od Bayerna: Weidi - Gross, Friedrich, Sokrat, Durm - Bender, Sahin - Kuba, Miki, Reus - Lewa

porazu od Guzena: Weidi - Gross, Friedrich, Sokrat, Durm - Bender, Sahin - Kuba, Miki, Auba - Lewa

porazu od Herthe: Weidi - Gross, Sarr, Sokrat, Durm - Kehl, Sahin - Kuba, Miki, Reus - Lewa

porazu od HSV-a: Weidi - Piszczek, Friedrich, Sokrat, Schmelle - Bender, Sahin - Auba, Miki, Gross - Lewa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 feb 2014, 16:20

Blaszczykowski je napisao/la:Sastav u...

porazu od Bayerna: Weidi - Gross, Friedrich, Sokrat, Durm - Bender, Sahin - Kuba, Miki, Reus - Lewa

porazu od Guzena: Weidi - Gross, Friedrich, Sokrat, Durm - Bender, Sahin - Kuba, Miki, Auba - Lewa

porazu od Herthe: Weidi - Gross, Sarr, Sokrat, Durm - Kehl, Sahin - Kuba, Miki, Reus - Lewa

porazu od HSV-a: Weidi - Piszczek, Friedrich, Sokrat, Schmelle - Bender, Sahin - Auba, Miki, Gross - Lewa
Samo ne znam kako BvB od 324 miliona gubi utakmice i od Bayerna od 535 miliona i Hamburga od 85 miliona i Herte od 50 miliona. Može li se to baš sve pravdati povredama i može li se malo povezati ova sezona sa prošlom i pretprošlom i mogu li se tri ili pet utakmica gledati u nizu ili treba gledati svaku pojedinačno kao što ti i tebi slični radite. Za vas se sezone dijele na one sa povredama i one bez povreda, bez obzira s kim igrali i u kojoj fazi prvenstva i koliko drugi bili jaki ili slabi.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 24 feb 2014, 17:08

Opel: pola čovjek - pola Transfermarkt. :mrgreen:
Po slobodnoj procjeni, u 98% svojih postova spominje cijenu igraca na TM. Zar je to stvarno toliko bitno i zar je stvarno to jedini argument za bilo koju tvrdnju?

BvB mora proći Zenit(a).
Dosta kvalitetnija ekipa, što će se vidjeti i na terenu, pogotovo kod kuće. Gostovanje u Lenjingaru može biti nezgodno, ali u Dormundu ih se mora dobiti.
Mislim da će ovaj duel biti otprilike kao prošlogodišnji protiv Šahtara.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2014, 17:45

JetSet_Hantraga je napisao/la:Opel: pola čovjek - pola Transfermarkt. :mrgreen:
Po slobodnoj procjeni, u 98% svojih postova spominje cijenu igraca na TM. Zar je to stvarno toliko bitno i zar je stvarno to jedini argument za bilo koju tvrdnju?
Da, previše se oslanja na cifre, bilo cifre sa tm-a ili druge. A često je čini mi se i pod uticajem, ovako šta mu ko kaže, od nekih prijatelja, pa je jedno vrijeme forsirao priču o šeikovima u bundesligaškim klubovima i njihovom preuzimanju većinskog vlasništva... :)
JetSet_Hantraga je napisao/la: BvB mora proći Zenit(a).
Dosta kvalitetnija ekipa, što će se vidjeti i na terenu, pogotovo kod kuće. Gostovanje u Lenjingaru može biti nezgodno, ali u Dormundu ih se mora dobiti.
Mislim da će ovaj duel biti otprilike kao prošlogodišnji protiv Šahtara.
BVB jeste dosta kvalitetniji, samo povrede su ih dosta oskrnavile...Situacija im je po tom pitanju napeta, dramatična i nevjerovatno samo koliko imaju peha....Ipak ova ekipa ako zapne, proće Zenita, a slažem se da bi moglo biti slično kao u duelu sa Šahtarom.
opel je napisao/la: Tvoja analiza utakmice je dobra kao opravdanje za poraz, ali problem je što je takvih poraza iz sezone u sezonu sve više i više, a ne može se reči da je BL iz sezone u sezone sve jača i jača.
Ovo mi je nešto zapelo za oči, vidjeh prije, ali sada sam stigao citirat i evo da se osvrnem.
Po čemu ti zaključuješ da BL nije sve jača i jača. Dobro, dovoljno smo govorili o evropskim uspjesima, posebno tom njemačkom finalu iz prošle sezone (koje jeste jedan argument u prilog snazi BL), pa smo govorili i o ta 4 kluba u osmini finala LP. Znači ako imaš 4 kluba među 16 najboljih timova Evrope, onda znači da imaš 4 dosta jaka tima. Čak i da ne odu dalje, znači ne posmatraš dalje, šta će biti poslije, samo razmisiš o tome da li jedan prosječan klub može proći grupnu fazu LP...Samo o tome razsmisliš....
Ali o tim nastupima u Evropi se govori mnogo i previše....Hajmo pogledat jednu drugu stranu....Jel Wolfsburg jači ove sezone u odnosu na prošlu? Jel Gladbach jači u odnosu na prošlu? Jel BVB izgubio od Wolfsburga...Jel ekipa koja je ušla iz druge lige (jedna od njih) Hertha, jača od onih koje su prije ulazile? Jel BVB izgubio od Herthe? Ovo je čisto malo usporedbe nekih stvari...Kada pogledaš nabrojane klubove, možeš zaključit dal liga napreduje ili nazaduje, dal postaje jača. Iskreno moje mišljenje je da postaje jača, s tim da ove sezone je tu negdje kao prošla, prije jača nego slabija. Malo je klubova koji nazaduju.

A možda ti posmatraš stvari na ovaj način: Ako Bayern uzme ubjedljivo titulu, to onda nije što je Bayern super jak, nego što su drugi slabi.... :) Situacija je malo Bayernu olakšana što mu je prvi pratioc većinu vremena Leverkusen kojem se po vrlo čestom običaju srozao karakter i što BVB ima brojne povrede. Ali opet bi razlika bila ogromna. Razlika (bar trenutna) između Bayerna i drugih klubova u BuLI je ogromna. Samo što to nije pokazatelj da su drugi slabi ili da su drugi napredovali. Ako pogledamo cijelu sliku, onda moramo reći da je i Bayern dodatno igrački napredovao, kadar je još širi nego prošle sezone. Brojni su klubovi napredovali, ojačali se, a samo neki nazadovali, a jedan od njih je Werder. Hsv nije npr po igračima nazadovao, već samo rezultatski što je posljedica stvari o kojima se dosta pričalo i koje se dešavaju u i oko kluba...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 feb 2014, 17:46

i adnan i anto su iznijeli zanimljivu teoriju o tome kako bi se ishod sa zenitom mogao reflektirati na bl. je li bolje ispasti i koncentrirati se na plasman u bl ili bi zbog ispadanja momčad psihički potonula teško je reći. ugl, kadar nam je uslijed ozljeda otančao, a čeka nas minimalno 15 teških mečeva u 2,5 mjeseca.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2014, 17:53

Zenit je prosjek ekipa i oni sami ne znaju kako su prošli dalje,ako se ne varam prva ekipa u CL koja je sa 6 bodova uspjela proći u 1/8.

BvB je na papiru favorit ali nedavni debakl od HSV bi trebao biti opomena za Kloppa i ekipu da protiv Zenita moraju ući maximalno skoncentrisano.Nadam se da će BvB napraviti dobar rezultat u Rusiji.

Što se tiče povreda one su sastavi dio igre i svaka ih ekipa ima ,Klopp je na kraju prošle sezone trebao imati na umu da nema široku klupu i da zbog toga može doživiti fijasko u narednoj.Ne može 11 igrača izdržati bitku na tri fronta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 feb 2014, 20:16

Dirk Krampe ‏@DirkKrampe 2h

Bälle schlagen funktioniert. Mein Tipp: #Hummels spielt morgen. #bvb #cl

Znaci mogli bi gledati i Hummelsa sutra...

@kuba
Ako ispadnemo,ima dosta vremena da se podigne moral i obezbjedi to drugo/trece mjesto...a jedna utakmica sedmicno ce znaciti i mnogo vise odmora.Ako prodjemo to su jos bar 2 strasno jake utakmice...dodaj tome i 1/2 finale kupa i sve ove povrede-bojim se da ne puknemo kao i krajem prvog dijela sezone.Dzaba ti onda i moral i sve ostalo kad noge ne slusaju.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 feb 2014, 20:30

Effe

TM pominjem u kontekstu ako BvB izgubi od HSV, to znači da je ekipa od 320 miliona izgubila od ekipe od 80 miliona, jer ne znam kako da ih drugačije poredim da kažem izgubli smo od tri puta slabijeg i slično, onda ne bih bio pola čovjek pola TM Ne pada mi na pamet da kažem da je Lewat duplo bolji od Gunde zato što je to tako matematički na TM.

Što se šeikova tiče njih sam pominjao u okviru rasprave da li je Bayern u privilegovanom položaju u BL, pa kad je ta rasprava završila, završio sam i ja sa šeikovima. To što ja cijenim mišljenje mojih prijatelja koji o BL misle to što misle je moja stvar, ne mislim da nemam svoje mišljenje mimo njihovog.

Da li je BL jača ili slabija nego prije, pa ne znam, znam da osim FCB nijedan tim iz BL nema puno šansi protiv tri prvoplasirana španska i četiri prvoplasirana engleska tima, ni protiv PSG i tu se već dugo ništa ne mijenja osim prošle godine, a i TM ne ide u prilog tezi o jačanju BL u odnosu na pomenute. Izvinite za TM, a debakl Leverkuzena protiv engleskih i francuskih timova neću pominjati.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2014, 20:53

opel je napisao/la: Da li je BL jača ili slabija nego prije, pa ne znam, znam da osim FCB nijedan tim iz BL nema puno šansi protiv tri prvoplasirana španska i četiri prvoplasirana engleska tima, ni protiv PSG i tu se već dugo ništa ne mijenja osim prošle godine, a i TM ne ide u prilog tezi o jačanju BL u odnosu na pomenute. Izvinite za TM, a debakl Leverkuzena protiv engleskih i francuskih timova neću pominjati.
Samo da napomenem da gore u svom postu nisam rekao i to da ne smatram da ti lupetaš i da mnogo toga i dobrog ne kažeš. Samo eto ne slažem se sa svime što kažeš. Ali to je sloboda mišljenja.....Diskutujemo...... :D

Ma tm je dosta realan, ali ako samo njega posmatraš onda to malo postane preusko posmtranje. Npr. BVB je nekoliko puta jeftinija ekipa od Reala, ali BVB izbaci Reala prošle sezone. A snaga BVB-a je u sjajnom timskom duhu i tome što BVB funkcioniše sjajno kao tim, ne živi mnogo od individualaca, dok je Real izuzetno individualno jak, ali ga je BVB kao tim nadvisio. E onda u tom slučaju cifre padaju u vodu.
A s ovim gore tvojim se ne slažem, jer činjenice malo drugačije govore. Schalke je prošle sezone imao pobjedu i remi protiv Arsenala u grupi, prije toga smo imali situaciju da je Leverkusen pobijedio Chelsea u grupi. Prošle sezone Dortmund uspješniji od Man.Cityja, a ove sezone ispred Arsenala u grupi (1 pobjeda, 1 poraz).
Oni koji hoće da ospore kvalitet lige uhvatit će se za poraze Leverkusena npr protiv Barce (taj čuveni prije koju godinu) ili za ovaj protiv PSG-a, a zanemarit će ove gore navedene činjenice. A napominjem, ovo gore su baš činjenice crno na bijelo, nije ni fantazija, ni maštarija. Sami gore navedeni rezultati osporavaju tezu kako neko protiv tamo nekog nema šansi.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 feb 2014, 21:32

Effe

Prvo je bilo da sam pola čovjek, a pola TM, pa onda da sam se uhvatio šeikova, malo je to bilo onako intonirano s podsmjehom, ali ja se ne ljutim i nisam sujetan, a držim do svog mišljenja i nikoga ne vrijeđam. A da sam rekao da smo izgubili od četiri puta slabijeg HSV rekli bi otkud baš četiri puta. Na TM istina puno toga utiče, ali ne volim kad neko taj TM pominje kako mu kad odgovara, nekad da diže klub i pojedince u nebesa, a nekad opet da ga negira ako se na tom TM-u temelji neka moja kritika. Ovo poređenje timova iz BL sa drugim timovima da ostavimo za neki drugi put.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.