FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

IlProfessore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la IlProfessore » 07 maj 2014, 22:30

Hajde Džekoooo, prodaj se više :mrgreen:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 maj 2014, 22:40

Jest mi drago zbog Dzeke, nema sta, ali ako ovako nastavi nikad se nece prodati :lol: :lol:
Eto, sad smo sigurni ucesnici evropskih takmicenja, u Prijedoru mozemo ili cuvati obraz ili cuvati dobre odnose. Eh, igraci nek igraju kako hoce, ja njima nista ne zamjeram u ovoj sezoni. Njima ne, ali postoje ljudi koji su mozda mogli bolje odraditi svoj posao. ;)

Sad vec lagano mozemo poceti i razmisljati o eventualnim protivnicima u prvom i drugom pretkolu, u oba cemo biti nosioci, pa se nadam da nece biti problema da se nadjemo u 3. pretkolu. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 07 maj 2014, 22:45

Po zapisniku sa utakmice, Grebenar je 11-ka.
http://prntscr.com/3h4z5q" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma 100% imamo najjače omladince u državi, što pokazuju i sami rezultati. Dovode se djeca sa strane i evo vide se rezultati. Među juniorima imamo Grebenara koji je među boljima, a u kadetima su Behram i Mujagić. Nadam se da će se uskoro potpisati ugovori sa još nekolika omladinca.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 07 maj 2014, 22:46

Ma nisam ni sumnjao u evropu iskreno odnosno dobivanje ove licence...sad ne trebamo zapinjati ni u Prijedoru i otici odigrati s pola snage i sa ovim mladim momcima.Na kraju nadam se da ispada Travnik,a nasi iz Prijedora ostaju.Kad se samo sjetim lozione u Travniku zadnjih godina...ja mislim da ih pet godina nismo mogli dobiti i Borac ih vazda kar'o kad im je trebalo.Velez je najbolji primjer kako to hoda medju Bosnjama,Slobodu smo izbacili,a ocekujem da isto uradimo i Vezirima i obezbijedimo bodove iz Prijedora iduce godine.
Bice evropskih tekmi taman nakon razocarenja sa SP zbog susica smetljara pitarsko-uhljupskog.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 maj 2014, 22:50

nekad stvarno vako kontam šta će džeko raditi po našoj ligi kad se vrati u želju :lol: :lol: :mrgreen:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 07 maj 2014, 23:00

Falit ce mi slavlje u maju kuknjava
Željeznicar za život cijeli !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 07 maj 2014, 23:07

likusa je napisao/la:Falit ce mi slavlje u maju kuknjava
malena ne može svake godine,ni Real nije svake godine šampion..možda je i bolje što idemo u el,jer ce biti više europskih tekmi za nas..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 07 maj 2014, 23:21

Željooooo je napisao/la:
malena ne može svake godine,ni Real nije svake godine šampion..možda je i bolje što idemo u el,jer ce biti više europskih tekmi za nas..
i veća prilika za eventualni iskorak ukoliko budemo hladne glave, a ne kao onda protiv maribora..
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 07 maj 2014, 23:34

Gdje je onaj AnelZ da kaze kako stojimo sa koficijentom u Euro takmicenjima :D

Mislim da bi najbolje bilo da krenemo od 1.pretkola i da budemo nosioci u prva dva. U trecem sta Bog da. Time bi nam ( kolko ja znam) porasto koficijent, te bi sljedece sezone ukoliko budemo prvaci bile velike sanse da budmeo nosioci u 2.pretkolu.
Razumijes ti mene burazere moj :)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 maj 2014, 23:53

Pa sigurno krecemo od 1. pretkola i sigurno smo nosioci u prva 2. pretkola, u trecem nadajmo se nekom laksem protivniku a koji ima dobar koeficijent pa da budemo nosioci u play offu i eto nas u grupama evropske lige... :D

Al prvo da dovedemo 3,4 igraca kakva Bog zapovijeda... :mrgreen:

Npr. prosle sezone su ovo bili nosioci u 3.pretkolu:

Third qualifying round Team Coeff
Germany Stuttgart 59.922
Spain Sevilla 55.105
Italy Udinese 42.829
Belgium Club Brugge 36.880
France Saint-Étienne 26.800
Switzerland Zürich 16.785
England Swansea City 16.592
Turkey Bursaspor 14.900
Austria Rapid Wien 13.075
Ukraine Metalurh Donetsk 12.451
Portugal Estoril 11.833
Netherlands Vitesse 9.945
Russia Kuban Krasnodar 9.266
Greece Asteras Tripolis 7.800
Denmark Randers 7.140
Scotland Motherwell 7.038
Czech Republic Jablonec 6.745
Israel Hapoel Ramat Gan 4.575
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 08 maj 2014, 00:00

Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa sigurno krecemo od 1. pretkola i sigurno smo nosioci u prva 2. pretkola, u trecem nadajmo se nekom laksem protivniku a koji ima dobar koeficijent pa da budemo nosioci u play offu i eto nas u grupama evropske lige... :D

Al prvo da dovedemo 3,4 igraca kakva Bog zapovijeda... :mrgreen:

Npr. prosle sezone su ovo bili nosioci u 3.pretkolu:

Third qualifying round Team Coeff
Germany Stuttgart 59.922
Spain Sevilla 55.105
Italy Udinese 42.829
Belgium Club Brugge 36.880
France Saint-Étienne 26.800
Switzerland Zürich 16.785
England Swansea City 16.592
Turkey Bursaspor 14.900
Austria Rapid Wien 13.075
Ukraine Metalurh Donetsk 12.451
Portugal Estoril 11.833
Netherlands Vitesse 9.945
Russia Kuban Krasnodar 9.266
Greece Asteras Tripolis 7.800
Denmark Randers 7.140
Scotland Motherwell 7.038
Czech Republic Jablonec 6.745
Israel Hapoel Ramat Gan 4.575
Ubili bi nas svi 7:0 :lol: :lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes:
a... pehari su tu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 maj 2014, 00:02

Kakav je ovaj Danski Randers? :)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 maj 2014, 00:03

Npr. Plzen je vec osigurao 3. pretkolo, samo da ne naletimo opet na njih... :crazy:
Tu su jos vrlo vjerovatno PSV, Rapid Bec, Nacional, Rosenborg, Hajduk, Rijeka, Molde, Mlada Boleslav, AIK Solna, ali moguce su promjene jos do tad...

P.S. Elegant, to ti je od prosle godine, naci ce se vec neko da postavi kakva je trenutna situacija po ligama... Al valja nam doci i do tog 3. prekola, npr. pitari su prosle godine ispali od ekipe koja je imala malo iznad 800 koeficijent (mi imamo oko 5000), treba biti oprezan pa sta bude nek bude... Makar cemo imati minimalno 2 evropske utakmice kuci a vrlo vjerovatno i 3, pa bi zarada mogla biti dobra...

Evo nam otprilike potencijalnih protivnika u 1.pretkolu:

slika

A evo npr. onih koji su vec tu u 2. pretkolu:

slika

Najvaznije je da danas nema laganih protivnika, svi igraju lopte... A ako te moze namuciti neka Obarska onda vrlo lako mogu i svi ovi nabrojani... Samo ako bilo sta mislimo napraviti, moramo se pojacati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 maj 2014, 00:17

Željooooo je napisao/la:
Jedina prednost je sto cemo se okusati i u el ,mozda koncno bude sve ok sto se tice Europe i nekih "laksih" protivnika :clap:
Željeznicar za život cijeli !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 maj 2014, 00:18

1. pretkolo libertas, san marino away :mrgreen:
2. pretkolo metalurg skopje :kafa: moze i fc vaduz :twisted:
3. pretkolo rapid wienn :cool: :cool: :opaopa:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 maj 2014, 00:26

Luca.Toni je napisao/la:Gdje je onaj AnelZ da kaze kako stojimo sa koficijentom u Euro takmicenjima :D
Tu sam ja, sunjam se u prikrajku. Inace ne citam sve postove na temi Željezničar kao što sam nekada radio pa tako cesto propustim neke stvari.

Kako ne bi ovisili o meni zbog koeficijenata, ima ova stranice, na dnu pritisnite na tab "El" i prebacit ce vas na Evropsku Ligu. Ovo su klubovi na osnovu trenutnog stanja na tabelama širom Evrope, te u slucaju da konstantno nosioci prolaze dalje :)

https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... AAn075dSR0" onclick="window.open(this.href);return false;

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 08 maj 2014, 00:32

Razlika je ogromna igrati LP i ovo jer tamo bukvalno nema protivnika kojeg moze neki nas klub proci.Evo sad cemo vidjeti Zrinjskog zelim im svu srecu,ali stvarno nemoguca misija :| prva dva pretkola neko odavde blizu(da se moze otic s manje para),a trece nek izvucemo sto atraktivnijeg jer i tu su nam male sanse protiv bilo koga naravno ako dodjemo dotle jer vidim da ima protivnika koji su bolji od nas ruku na srce,a igraju drugo pretkolo dok i u prvim ima opasnih protivnika...komsije su najbolji primjer kako se ispada od levata,ali eto ima jos do toga.

Kada je u pitanju igracki kadar ocekujem par odlazaka.Stanic,Fico i Ara su sigurni i mislim jos dva veznjaka sto je poprilican hendikep.Ovi veznjaci se mogu pokriti(recimo Tomic i Svraka kad bi otisli) kao i Fico,ali za Stanica i Aru definitvno trebaju prava imena.Mnogi zele i spominju odlazak Selimovica,ali mislim da on ostaje i to bih volio iskreno jer je on puno dao Zelji u ovom periodu i zahvalan je igrac.Mnogo ocekujem i od Ramica i on mi djeluje kao potencijal kojem treba prostora barem ja tako mislim i mozda cu povuci ovo sto kazem,ali mogao bi on ici na 10+ golova iduce sezone i biti prvi napadac,ali vidjet cemo..
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 maj 2014, 00:35

Anele, moze li se desiti da ne budemo nosioci u 2. pretkolu posto smo blizu dole?

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 08 maj 2014, 00:51

Baja_Zvjerka je napisao/la:Anele, moze li se desiti da ne budemo nosioci u 2. pretkolu posto smo blizu dole?
Ja koliko razumijem ovu šemu u Excelu, ne može se desiti, jer ovo je šta bi bilo kada bi svi favoriti pobjeđivali. Ako ponegdje i bude iznenađenja, to može samo značiti da ćemo mi biti više na listi.

Znači, do grupne faze treba izbaciti dva lošija i dva bolja tima od nas. Npr. započeti sa Hiberniansom sa Malte, onda saslušati komšije Lokomotivu iz Zagreba, pa izbaciti Lyona u trećem, a Tottenham u četvrtom pretkolu. :hmmmmm:

Realno, bilo bi lijepo da prođemo prva dva pretkola, pa onda u trećem odigramo dvije utakmice sa nekim jakim, atraktivnim timom.
FK Željezničar 1921

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 maj 2014, 00:58

Pa nisu lige gotove, na to sam mislio, moze li neko uletiti sa jacim koeficijentom medju nosioce...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, PeppermintSA i 44 gosta.