Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 30 nov 2011, 20:43

DANTES je napisao/la:ono što je vidio svaki objektivan posmatrač tekme...napoli je bio mnogo bolji naročito u prvom poluvremenu gdje juve centra čestito nije prešao
Stvarno lupaš najblaže rečeno, pa Juventus i u tom prvom dijelu kad je igrao slabije imao veći posjed lopte, a u drugom da se ne priča. I jos nesto vidim kako si počeo pisati da uvijek nešto pišeš protiv Juventusa očito neki kompleks, ali ne vidim razloga za to :? . Na kraju je bio i najrealniji rezultat, jer na obje strane je bilo prilka za pobjedu tako da je x bio i realan.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 30 nov 2011, 20:56

Zuliani i golovi iz drugog ugla
[youtube][/youtube]

btw Bianconeri 1988 sutra istice ban...
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 nov 2011, 22:05

dosta igraca Juveta fura golf.. naravno svi su to poceli furati kad su vidjeli Alessandra 8-)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 30 nov 2011, 23:15

Cestitke igracima na odlicnoj utakmici i povratku, iskreno poslije 2-0 sam mislio da cemo izgubiti, ali drago mi je sto su me igraci demantovali :D . Bonuci je odigrao lose ovu utakmicu, nekako je bio izgubljen, nadam se da nece vise odigrati ovako lose, Na kraju odlican je ovaj bod, jer ce tesko iko odnijeti bod/bodove iz Napolia. Kako se Hamsik izofira prilikom radovanja a na kraju mu ponisti :lol: Sve cestitke Conteu, mogu misliti sta im je rekao na poluvremenu, pa su letili u drugom :D nadam se da ce dugo i uspjesno voditi Juve!

Ne slazem se da treba odmoriti igrace protiv Casene, jer znamo kako smo gubili bodove protiv malih ekipa, treba uci jako i maksimalno ozbiljno i uzeti 3 boda!

I dalje bez poraza 8-)
Forza Juve!
1946

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 30 nov 2011, 23:31

Eno ja mislim da je Pepe izjavio da je na poluvremenu receno ''ubij ili budi ubijen''
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 01 dec 2011, 00:29

Burberry46 je napisao/la:Cestitke igracima na odlicnoj utakmici i povratku, iskreno poslije 2-0 sam mislio da cemo izgubiti, ali drago mi je sto su me igraci demantovali :D . Bonuci je odigrao lose ovu utakmicu, nekako je bio izgubljen, nadam se da nece vise odigrati ovako lose, Na kraju odlican je ovaj bod, jer ce tesko iko odnijeti bod/bodove iz Napolia. Kako se Hamsik izofira prilikom radovanja a na kraju mu ponisti :lol: Sve cestitke Conteu, mogu misliti sta im je rekao na poluvremenu, pa su letili u drugom :D nadam se da ce dugo i uspjesno voditi Juve!

Ne slazem se da treba odmoriti igrace protiv Casene, jer znamo kako smo gubili bodove protiv malih ekipa, treba uci jako i maksimalno ozbiljno i uzeti 3 boda!

I dalje bez poraza 8-)
Forza Juve!
Ma nije ovo vise taj Juve, koga kara Parma !
Imamo sposobne igrace, koji cine ono sto je najvaznije, a to je tim. U bilo koj kombinaciji da istrce 8-)
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 dec 2011, 11:58

Đe ste lajkovi, stig'o status :lol: :lol: :lol:

Ja još ne mogu da vjerujem zbog čega sam ja dobio ban, a bio sam odsutan kad je najzanimljivije bilo zato mi je posebno krivo :mrgreen:

Šta reći za ove dvije utakmice, osim da mi je krivo što nekako nisam ove rezultate proslavio s vama, nekako ste mi prirasli k srcu ;) :mrgreen: :lol:

U utakmici protiv Lazia,rutinska pobjeda, baš tipična za onaj Juve iz najboljih vremena, 1:0 najdraži i najčešći rezultat, dok je to protiv Napolija bilo drugačije, ali eto malo smo pogriješili što smo im olako dali 2 gola prednosti, nismo to fino iskalkulisali pa je ostalo premalo vremena za potpuni preokret :mrgreen:

Protiv Napolija smo odigrali najgore prvo poluvrijeme i najbolje drugo poluvrijeme, dati 3 gola u pola sata prema mnogim najjačoj italijanskoj ekipi na njihovom terenu govori koliko smo mi u suštini jaki. Ovaj bod će dati veliki moral ekipi i svakako doprinjeti na samopuzdanju.

Po meni najveće zasluge idu Conteu koji je promjenio 3 formacije tokom utakmice počeo sa 4-4-2, prešao na 4-5-1 i završio sa 3-5-2. Polako pokazuje kako je dobar taktičar i u drugom poluvremenu je apsolutno nadmudrio Mazzarija.

Igrači su po meni obavili odličan posao, malo nam je čiro Lihctsteiner ostao bez čumura, zamalo nije pao u bandak, jesam se ismijao onoj situaciji :lol: :lol: :lol: Ostali na svom nivou, izuzev Bonuccija, ali eto izvinio se svima, častit će ih večerom da ih potkupi :mrgreen: Jedna nova uloga za Pepea na kojoj se odlično snašao, ali ruku na srce mora poraditi na predaji lopte jer je par čistih pasova upropastio, bolji je on na krilu.

Eh iz ove dvije utakmice se može izvesti par zaključaka:

- Juve ima najboljeg golmana lige i najboljeg svih vremena Buffona,
- Juve ima najboljeg desnog beka lige Lichtsteinera,
- Juve ima najboljeg registu svih vremena Andrea Pirlu,
- Juve ima najboljeg italijanskog igrača Claudia Marchisia,možda i najoljeg igrača lige trenutno,
- Juve ima fizički najspremnijeg igrača lige Arthura Vidala, da ne pije bio bi on i bolji :mrgreen:
- Juve ima najboljeg napadača lige Alessandra Matrija i
- Juve ima ako ne najboljeg onda jednog od najboljih trenera lige Antonio Contea.

Ovih par zaključaka nam govori da je ovo možda i prava sezona za 30 Scudetto.

Inače stvari u Serie A polako dolaze na svoje mjesto, Juve i bbilan se bore za titulu, merdiste kabure na sredini, jedva pobjđuju, još samo da smetljari ispod Vezuva ispadnu :mrgreen: :lol:

Eh sad ću malo biti nerealan i reći da polako ostvarujemo primarni cilj ove sezone,a to je plasman u CL, Laziu bježimo 4. boda. :D

@sarajlija

Ma kakvo mjenjanje avatara, mislim da ovaj trenutno najbolje prikazuje kakvo je razmišljanje svih nas juventina :lol: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 dec 2011, 12:15

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Juventus je u pregovorima s Cagliarijem oko eventualnog transfera veznjaka Radju Nainggolana.
Riječ je o belgijskom nogometašu indonezijskih korijena, kojeg od ranije žele dovesti u torinskom klubu. Osim Stare dame, interes su za 23-godišnjeg igrača veznog reda pokazali i preostala dva italijanska velikana - Milan i Inter.

Cagliarijev predsjednik Massimo Cellino spreman je Nainggolana prodati u januaru, no samo za odgovarajuću cijenu. Za sada nije poznato koliko košta potpis perspektivnog nogometaša.

Nainggolan je u Cagliari stigao u junu 2010. godine, a prije toga tri je sezone nastupao za Piacenzu. Ponikao je u Germinal Beerschotu. Ima dva nastupa za A-selekciju Belgije te četiri za mladu kategoriju do 21 godine.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 dec 2011, 12:46

[youtube][/youtube]

Grande PAVEL :!:

A i Trezeguet. Dugo mi necemo ovakvog centarfora imati, kako je samo lako zabijao..bio je ko gazela...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 01 dec 2011, 13:12

Soni je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:Cestitke igracima na odlicnoj utakmici i povratku, iskreno poslije 2-0 sam mislio da cemo izgubiti, ali drago mi je sto su me igraci demantovali :D . Bonuci je odigrao lose ovu utakmicu, nekako je bio izgubljen, nadam se da nece vise odigrati ovako lose, Na kraju odlican je ovaj bod, jer ce tesko iko odnijeti bod/bodove iz Napolia. Kako se Hamsik izofira prilikom radovanja a na kraju mu ponisti :lol: Sve cestitke Conteu, mogu misliti sta im je rekao na poluvremenu, pa su letili u drugom :D nadam se da ce dugo i uspjesno voditi Juve!

I dalje bez poraza 8-)
Forza Juve!
Ma nije ovo vise taj Juve, koga kara Parma !
Imamo sposobne igrace, koji cine ono sto je najvaznije, a to je tim. U bilo koj kombinaciji da istrce 8-)
Sve to stoji, ali titula se osvaja na malim ekipama, zato treba uci maksimalno sa najboljim timom, kad rijesimo pitanje pobjednika onda ubaciti neke sto nisu dobili sansu dugo(Elia, Krasic, itd)

Bianconeri 1988 dobrodosao nazad!
1946

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 dec 2011, 13:20

Bianconeri1988 je napisao/la:Đe ste lajkovi, stig'o status :lol: :lol: :lol:

Ja još ne mogu da vjerujem zbog čega sam ja dobio ban, a bio sam odsutan kad je najzanimljivije bilo zato mi je posebno krivo :mrgreen:

Šta reći za ove dvije utakmice, osim da mi je krivo što nekako nisam ove rezultate proslavio s vama, nekako ste mi prirasli k srcu ;) :mrgreen: :lol:

U utakmici protiv Lazia,rutinska pobjeda, baš tipična za onaj Juve iz najboljih vremena, 1:0 najdraži i najčešći rezultat, dok je to protiv Napolija bilo drugačije, ali eto malo smo pogriješili što smo im olako dali 2 gola prednosti, nismo to fino iskalkulisali pa je ostalo premalo vremena za potpuni preokret :mrgreen:

Protiv Napolija smo odigrali najgore prvo poluvrijeme i najbolje drugo poluvrijeme, dati 3 gola u pola sata prema mnogim najjačoj italijanskoj ekipi na njihovom terenu govori koliko smo mi u suštini jaki. Ovaj bod će dati veliki moral ekipi i svakako doprinjeti na samopuzdanju.

Po meni najveće zasluge idu Conteu koji je promjenio 3 formacije tokom utakmice počeo sa 4-4-2, prešao na 4-5-1 i završio sa 3-5-2. Polako pokazuje kako je dobar taktičar i u drugom poluvremenu je apsolutno nadmudrio Mazzarija.

Igrači su po meni obavili odličan posao, malo nam je čiro Lihctsteiner ostao bez čumura, zamalo nije pao u bandak, jesam se ismijao onoj situaciji :lol: :lol: :lol: Ostali na svom nivou, izuzev Bonuccija, ali eto izvinio se svima, častit će ih večerom da ih potkupi :mrgreen: Jedna nova uloga za Pepea na kojoj se odlično snašao, ali ruku na srce mora poraditi na predaji lopte jer je par čistih pasova upropastio, bolji je on na krilu.

Eh iz ove dvije utakmice se može izvesti par zaključaka:

- Juve ima najboljeg golmana lige i najboljeg svih vremena Buffona,
- Juve ima najboljeg desnog beka lige Lichtsteinera,
- Juve ima najboljeg registu svih vremena Andrea Pirlu,
- Juve ima najboljeg italijanskog igrača Claudia Marchisia,možda i najoljeg igrača lige trenutno,
- Juve ima fizički najspremnijeg igrača lige Arthura Vidala, da ne pije bio bi on i bolji :mrgreen:
- Juve ima najboljeg napadača lige Alessandra Matrija i
- Juve ima ako ne najboljeg onda jednog od najboljih trenera lige Antonio Contea.

Ovih par zaključaka nam govori da je ovo možda i prava sezona za 30 Scudetto.

Inače stvari u Serie A polako dolaze na svoje mjesto, Juve i bbilan se bore za titulu, merdiste kabure na sredini, jedva pobjđuju, još samo da smetljari ispod Vezuva ispadnu :mrgreen: :lol:

Eh sad ću malo biti nerealan i reći da polako ostvarujemo primarni cilj ove sezone,a to je plasman u CL, Laziu bježimo 4. boda. :D

@sarajlija

Ma kakvo mjenjanje avatara, mislim da ovaj trenutno najbolje prikazuje kakvo je razmišljanje svih nas juventina :lol: :lol:
I možda malo druženje sa garama smanji 8-) :mrgreen: :lol:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 dec 2011, 15:07

Ne družim se ja s garama, njih prepuštam tebi, pogledaj kroz kancelariju možda naleti neka :P :lol:

Htio sam još nešto napisati, dobro je što Pirlo neće igrati protiv Cesene, iz dva razloga, što ćemo vidjeti kakvi smo bez njega protiv relativno lahkog protivnika, a i neće imati problema sa kartonima u sljedećim bitnim utakmicama protiv Udinesea i Rome.

Bonucciju, Vidalu i Lichtu su dobili po treći žuti karton u sezoni i zato treba da se pripaze protiv Cesene, da ne bi morali igrati bez njih protiv opet 2 teška tima i to oba puta na gostovanju.

Di Marzio kaže da će u janurau doći nova dva igrača štoper i veznjak, na tim pozicijama i škripi najviše...
Ž '21!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 01 dec 2011, 15:47

@ Bianconerri
Sve u redu fino si ti ovo gore slozio,al da je Matri najbolji napadac lige tu si malo pretjerao igra u dobroj formi,al pored Cavanija i Ibre ne moze biti najbolji al Nikako!!!
Fino je Juve krenuo ove sezone,ako izdrzi u ovom ritmu kao dosada bice uzbudljivo proljece na apeninima,veliko vam je pitanje koliko Pirlo moze odrzati ovaj nivo igre,ostario je dosta a i postao podlozan povredama.
Conte ih je fino slozio nema sta,ako se pojacate jos u januaru bice head to head do kraja i naravno ako ne popustite do pauze.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 dec 2011, 15:51

Uhapsili Vidalovog oca i tetku zbog kokaina :lol:

Fakat kralj Artur nema mira van terena :lol:

@Warrick

Zaboravio sam napisati po trenutnoj formi, ipak je u posljednjih 6 utakmica dao 5 golova i imao 3 ili 4 asistencije i to protiv itekako jakih protivnika. I da, nijedan od tih golova nije postignut iz penala.

Ali da je u suštini najbolji ruku na srce i nije, ali među top 5 jeste svakako.
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 01 dec 2011, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

juvebosna
Kontakt:

Post Postao/la juvebosna » 01 dec 2011, 15:52

Otvaram oči,onako teško,kao da cijelu noć nisam spavao,zapravo i nisam oka sklopio.Pružam ruku prema stolu gdje mi stoji sat i vidim da je 7 sati i kusur.Kad sam postao svjestan okoline,vidim da se tek počeo povlačiti mrak,ustajem i nekako dodjem do kupatila.....puštam vodu iz česme,a ona je led ledena,probudi me istog momenta,pogledam sebe u ogledalu i vidim sretnog čovjeka,skriven osmijeh,ali sa sjajem u očima....ne znam da li imam razloga da budem sretan,jer ne radim,ne studiram, dani mi prolaze kao cijela vječnost.. ali opet sam sretan,znam zašto ali nisam htio reći naglas.Vraćam se u sobu i otvaram prozor,i ulazi hladan zrak,toliko hladan da se vidi moj vrući dah.Dan je tek počeo,ali je gusta magla,ne vidiš 20 metara ispred sebe,a sunce kao da se bori da probije guste oblake i maglu da mi pruži toplotu,da se ugrijem....ali njegove tople zrake teško prolaze kroz taj gusti sloj oblaka,ali prolaze,jer osjećam taj njegov topli dodir po licu kako me golica,i ja se osjećam još više sretniji,jer znam da će za samo koji sat sunce savladati sve prepreke koje se nalaze njemu na putu i onda će nas okupati svojim sjajem,svojom ljepotom,svojom toplinom ovaj prelijepi plavi planet...... i odjednom sam dobio poriv,želju da naglas kažem ono što se cijelu noć skupljalo u meni,nisam imao hrabrosti prije,ali podstaknut tom prelijepom zvijezdom koja nam daje život nestala je i zadnja prepreka i odjednom moj glas poremeti jutarnju tišinu :

FORZA JUVE ! FORZA JUVE ! FORZA JUVE !!!

Sigurno se pitate zašto sam sve ovo gore napisao,kao da nema nekog smisla,ali kad razmislite malo,stvari sami sjedaju na svoje mjesto.Nakon zadnje tekme (protiv napolitanaca) i onakve igre ja sam bio ponosni Juventino,i usporedio sam svoj i naš Juve sa Suncem sa tom sjajnom zvijezdom,koja nas grije,koja nam daje svoje tople zrake da nas grije,baš kao svim pravim Juventinima,dani bez našeg kluba su kao hladne noći,jedva čekamo utakmicu da bi uživali u tim trenucima,baš kao i u sunčevim zracima.Baš kao i Sunce koje se bori protiv noći,protiv gustih oblaka(iako se činilo da će tu borbu izgubiti) i guste magle,tako se i naš voljeni JUVE bori protiv svih koji nas ne vole,koji nas mrze,protiv sudija,protiv FIGC_a,protiv ljubomornih velikih i malih rivala u Seriji A,protiv svih kojima nije interes da vide nas tamo gdje sa pravom pripadamo,gdje nam je urodjeno mjesto da budemo,gdje su nas navikli vidjeti – NA VRHU,na čelu prvenstvene tabele,gdje istini za volju dugo nismo bili.Baš kao i Sunce,i mi smo dugo bili u mraku,zadnjih par sezona smo jednostavno htjeli zaboraviti,zbog mučki naši neprijatelja,najradije bi smo voljeli da smo prespavali da je sve to samo ružan san,ali stvarnost nije bila sve samo ne lijepa.... Ali,ima ono nešto ali .... svi dušmani,šejtani,djavoli,demoni sa ovoga svijeta nas nisu mogli dugo zadržat,jer to nije bilo moguće,jer mi smo preveliki,jer mi smo prejaki, jer mi smo JUVE !!!!
Baš kao što znam da će Sunce boriti sa oblacima,sa maglom da se probije da nas ugrije,tako će i naš JUVE boriti da se vrati na vrh,još se bori,ali na dobrom je putu i baš kao što znam da će za koji sat Sunce ugrijat punom snagom,tako znam da će naš JUVE vratiti bolji,snažniji,i nikad jači.... tu su naši stari neprijatelji pogriješili,mislili su da će nas izbacivanje u Seriju B dokrajčiti,ali na nešto su zaboravili.... Zaboravili su na našu najveću snagu,naš duh na naš STILE JUVE,na naše navijače koji nas nisu nikad napustili ni onda kad je bilo najteže,koji su bodrili klub kad je najviše trebalo ..... jednostavno rečeno pogriješili su što su nas izazvali,zapravo su nam pomogli da se riješimo virusa,infekcije ,raka koji nas je izjedao iznutra i pomogli nam da stanemo na noge,nikad jači, nikad moćniji .....
Jer mi imamo i prošlost ali mi imamo ono što nam ne mogu oduzet imamo duh,STILE JUVE,imamo trenera koji se rodio i veći je Juventino od nas većine,jer imamo CAPITANA i na terenu i na klupi,jer imamo mlade lavove na terenu koje predvodi naš budući Capitano,jer imamo Vidala,jer imamo Pepea,jer imamo Chielinija,jer imamo kraljeve lavova poput neuništivog BUFFONA i maestra PIRLA,imamo budućnost a ona nikad nije izgledala bolje,svjetlija....
I tako zatvaram prozor,i nakon duuuugo vremena osjećam da sam sretan,kao čovjek, kao JUVENTINO jer znam da život donosi i dobre stvari,jer znam da me čeka lijepa budućnost uz moj,uz naš voljeni klub....

JUVENTUS !!!!

FINO ALLA FINE FORZA JUVE !!!

STORIA DI UN GRANDE AMORE !!!
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 dec 2011, 15:57

Agent: Iaquinta poput Pirla

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /4705.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 01 dec 2011, 16:01

Bianconeri1988 je napisao/la:Uhapsili Vidalovog oca i tetku zbog kokaina :lol:

Fakat kralj Artur nema mira van terena :lol:

@Warrick

Zaboravio sam napisati po trenutnoj formi, ipak je u posljednjih 6 utakmica dao 5 golova i imao 3 ili 4 asistencije i to protiv itekako jakih protivnika. I da, nijedan od tih golova nije postignut iz penala.

Ali da je u suštini najbolji ruku na srce i nije, ali među top 5 jeste svakako.
Pa dobro otprilike sam skonto da govoris od trenutnoj formi zato sam i ja naglasio,Matri je odlican napdac u to nema sumnje na kraju krajeva iz nase skole je :mrgreen:

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 01 dec 2011, 16:06

Antonio Paolino :D
[youtube][/youtube]
1946

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 dec 2011, 16:11

Bianconeri1988 je napisao/la:Uhapsili Vidalovog oca i tetku zbog kokaina :lol:
Imas li link za to, da vidim ??

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 dec 2011, 16:22

Ima na sportmediasetu :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Žao mi ovog čovjeka, al' kad bi se gađali tramvajima :mrgreen:
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, pinki i 14 gostiju.