Književnost
Moderator/ica: insider
Re: Književnost
Je li ko čitao šta od Remarka?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Preporuka za neki roman ?
-
gojzerica
- Kontakt:
gojzerica je napisao/la:gdje mogu naći ovu?
Kod mene ovde je izdavac " Vulkan", pise " RASPRODATO . Ali mozes naci dosta drugih knjiga na istu temu, a i na internetu mozes naci svasta.gojzerica je napisao/la:gojzerica je napisao/la:gdje mogu naći ovu?
![]()
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Da li mi neko moze preporuciti neku knjigu tipa Guy Sajer "ZABORAVLJENI VOJNIK", neki historijski zanr ? Nesto u vezi drugog svjetskog rata? Hvala
manutd89 je napisao/la:Da li mi neko moze preporuciti neku knjigu tipa Guy Sajer "ZABORAVLJENI VOJNIK", neki historijski zanr ? Nesto u vezi drugog svjetskog rata? Hvala

onda...

Dobitnik Ninove nagrade za 2014. godinu.
Svako ponekad poželi da bude neko drugi, ali šta ako dobije priliku za to?
Albert Vajs je još od detinjstva imao prilike da promeni svoj identitet. Nakon što je 1942. godine pod okriljem užasnog rata ostao bez roditelja i brata Elijaha, neko vreme je proveo u kući folksdojčera koji ga nazivaju Hans i nude mu da zameni njihovog nestalog sina i tako se spase od sigurne smrti. Albert se tada ipak odlučuje da sačuva svoj identitet i pobegne iz nemačke porodice koja ga je umalo usvojila.
Mnogo godina kasnije, na jednoj od konferencija o Drugom svetskom ratu na kojima učestvuje, Vajs lutajući noću njujorškim ulicama nailazi na „Kuću sećanja i zaborava“. U jednoj od prostorija ovog neobičnog zdanja pohranjeno je nepregledno istorijsko pamćenje. Albert u jednom ekranu može da kao na filmu vidi scene stradanja svojih roditelja i Elijahovog nestanka za koji se oseća krivim, jer je mlađi brat bio poveren njemu na čuvanje. Ogromni bol koji je osetio jače no ikad može da nestane ako on u sledećoj prostoriji ove čudesne kuće izbriše sopstveno pamćenje ili, čak, iščezne poput svog rođaka, čuvenog iluzioniste Hudinija (Erika Vajsa). Hoće li Albert iskoristiti poslednju šansu da promeni svoj identitet u skladu sa rečima jednog svog prijatelja i sunarodnika „Pamćenje je strašnije od svakog zaborava“ ili će odlučiti da ostane to što jeste, bez obzira na bol koji ga razdire?
Pisana u prepoznatljivom stilu uglednog autora, Kuća sećanja i zaborava je jedan od najautentičnijih romana novije srpske književnosti.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Ova kuća bi se lahko mogla pročitat nakon ispita 
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Tribalian je napisao/la:manutd89 je napisao/la:Da li mi neko moze preporuciti neku knjigu tipa Guy Sajer "ZABORAVLJENI VOJNIK", neki historijski zanr ? Nesto u vezi drugog svjetskog rata? Hvala
onda...
Dobitnik Ninove nagrade za 2014. godinu.
Svako ponekad poželi da bude neko drugi, ali šta ako dobije priliku za to?
Albert Vajs je još od detinjstva imao prilike da promeni svoj identitet. Nakon što je 1942. godine pod okriljem užasnog rata ostao bez roditelja i brata Elijaha, neko vreme je proveo u kući folksdojčera koji ga nazivaju Hans i nude mu da zameni njihovog nestalog sina i tako se spase od sigurne smrti. Albert se tada ipak odlučuje da sačuva svoj identitet i pobegne iz nemačke porodice koja ga je umalo usvojila.
Mnogo godina kasnije, na jednoj od konferencija o Drugom svetskom ratu na kojima učestvuje, Vajs lutajući noću njujorškim ulicama nailazi na „Kuću sećanja i zaborava“. U jednoj od prostorija ovog neobičnog zdanja pohranjeno je nepregledno istorijsko pamćenje. Albert u jednom ekranu može da kao na filmu vidi scene stradanja svojih roditelja i Elijahovog nestanka za koji se oseća krivim, jer je mlađi brat bio poveren njemu na čuvanje. Ogromni bol koji je osetio jače no ikad može da nestane ako on u sledećoj prostoriji ove čudesne kuće izbriše sopstveno pamćenje ili, čak, iščezne poput svog rođaka, čuvenog iluzioniste Hudinija (Erika Vajsa). Hoće li Albert iskoristiti poslednju šansu da promeni svoj identitet u skladu sa rečima jednog svog prijatelja i sunarodnika „Pamćenje je strašnije od svakog zaborava“ ili će odlučiti da ostane to što jeste, bez obzira na bol koji ga razdire?
Pisana u prepoznatljivom stilu uglednog autora, Kuća sećanja i zaborava je jedan od najautentičnijih romana novije srpske književnosti.
care, hvala puno !

Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..
MUSVDG
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..
MUSVDG
Da li je neko koristio ovan eBook Reader sto ima za android, kako funkcionise ovo? 
moja preporuka ti je FBReader... on je najbolji...Sheyi je napisao/la:Da li je neko koristio ovan eBook Reader sto ima za android, kako funkcionise ovo?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
@Dantes imaš li ti linkove za ove Tribove gore, Bivora i Davida 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
http://www.laguna.rs/o2652_kuca_secanja_i_zaborava.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;rio_Ferdy88 je napisao/la:@Dantes imaš li ti linkove za ove Tribove gore, Bivora i Davida
Evo ti bmte lijena
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To je samo odlomak, ne čitava knjiga 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nisam ni otvorio, samo link naš'o
Ništa preostaje ti da iskrcaš po 13.5 km za obje knjige, il čekaj sajam ovaj proljetni
Ništa preostaje ti da iskrcaš po 13.5 km za obje knjige, il čekaj sajam ovaj proljetni
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šteta
Ajd evo i od mene jedna preporuka za sve ljubitelje SF-a

Ajd evo i od mene jedna preporuka za sve ljubitelje SF-a

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@rio imaš pp... tu je lov na romela i još neke persfildove i bornove knjige...
a ako forum cenzurise knjige ukucaj samo **** gdje su one ****
a ako forum cenzurise knjige ukucaj samo **** gdje su one ****
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la: a ako forum cenzurise knjige ukucaj samo **** gdje su one ****
Znači, opasne preporuke za te knjige? Ok, idu na listu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Jel zabranjeno štivo, da znam da slučajno ne ponesem na fakultet, il ne do Bog u tramvaj 
ma jok ništa takvo prosto forum ne da link drugog foruma... ako hoćeš opasne uzmi Satanske stihove od Salmana Rašdija.... e onda možda bude opasnoDex je napisao/la:Jel zabranjeno štivo, da znam da slučajno ne ponesem na fakultet, il ne do Bog u tramvaj
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.