SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

StevieG8
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la StevieG8 » 10 jun 2017, 01:21

samoposmatram je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:Auuuu po ovom novom snimku Dzeko i Manolas zakuhali Mesa ih smiri, ode Manolas u tunel i izgledalo je da je sve gotovo kad Besic trci ko lud za njim u tunel, Grci to vide nalete svi. Onaj sto je ostao bez zuba krene mlatarat rukama, uhvati ga Gilli, nogom pa šakom i ende.

Znaci Meša pokusavao smirit i sve bi bilo oke da nije Besic krenuo za Manolasom, tad vec ode sve u pm. Eto imaju i Grci jos bolji video od onog naseg :D **** ga sad gotovo je bit ce kazni uz svu sramotu.
A ponos sto ga je Gilli docekao muski na ono mlataranje rukama?
Priceless
Dzaba njemu sav nas ponos, ostat ce bez posla, bez $ a sigurno ce dobiti i neku finu kaznu i zabranu rada sto se fudbala tice. Najgore je njemu sad hladne glave kad shvati da je unistio sebi karijeru u trenutku zbog budala.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 01:24

Ma hajd nije kraj svijeta. Ebo posao, zivot ide dalje. Najvaznije da ce izbjeci zatvorsku kaznu, jer je i grk bio aktivan u tuci. :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2017, 01:25

Od prve utakmice sam govorio da je Mesa velika radilica mimo terena, ali na terenu da je neznalica, mnogi smo to prepoznali nakon prvog napisanog slova...
Jedina igra vrijedna pomena je ona u Grckoj ali i to je vjerovatno bila sreca, mislim mora biti, prikazati dobru predstavu u 1 od 13 utakmica mora biti sreca, dobra noc a ne znanje.

Igru s 4 klasicna stopera i 4 napadaca ne moze niko opravdati i nazvati normalnim potezom...takva postavka je prihvatljiva samo posljednjih 10 minuta kada ganjas rezultat.
Znaci ova postavka je van svake pameti i samo zbog nje zasluzuje otkaz, da ne ulazimo dalje u detalje.
Nasa 2 vezna protiv njihovih 5, pa jadnik Pjanic na kraju nije imao snage da izvodi kornere vec kumio Viscu da on to cini jer zbog postavke selektora je i ostao bez snage, morao da pokriva i previse terena jer mag s klupe nije znao ubaciti 3.veznjaka i tako Mireta rasteretiti.

...........................Begovic.............................

Bicakcic......Vranjes...............Sunjic......Zukanovic

.................Pjanic..............Jajalo...................

Visca........Ibisevic................Dzeko............Kodro

S OVAKVOM POSTAVKOM SE NI SPANIJA ILI NJEMACKA NE BI USUDILE IGRATI.

Da je "covjek" sam bi otisao s klupe reprezentacije...
Svi vide neke stvari samo on ne vidi, zao mi i Misketa, Sabica...Pjanica i ostalih koji se ustrucavaju da direktno kazu da ovaj ne zna...tvrdoglav je u svojim pogresnim zamislima kao onomad i Pape sto je bio pa ga na kraju to i kostalo otkaza.

Sto se tice same utakmice i igre, te selektora - Velika nula (0

Sto se tice pak igraca njima nemam sta zamjeriti, niti jednom, jer u ovako suludoj postavci svaki je dao svoj maksimum na njima (vecini) neprirodnim pozicijama:
Begovic - nije imao nekog posla ali zato su ispucavanja bila kriminalna, umjesto na Dzeku ili Vedu on ispucava na Viscu - aferim;
Bicakcic - pristojna partija, de molim te nauci Viscu kojoj finti;
Vranjes - borben i nije dao Mitroglu-u da dise, izuzev one greske sasvim ok;
Zuka - siguran na svojoj strani sto se tice defanzive, naprijed nula;
Jajalo - s Pjanicem sam drzao vezni red, 2 protiv 5, a s obzirom da nam Grci nisu izradili neke akcije to znaci da je sasvim pristojno odradio svoju rolu i nisu mi jasni negativni komentari;
Pjanic - i veceras u par navrata pokazao kakav je majstor, Mesa ga nije mazio iako je ovaj povrijedjen a trebao ga je rasteretiti s 3.veznjakom; na kraju nije imao snage ni da korner izvede;
Kodro - korektno, zrtva taktike;
Ibisevic - borio se, zrtva taktike; ne mogu u isto vrijeme na terenu biti i on i Visca;
Dzeko - borio se, zrtva taktike;
Visca - jos jedanput, youtube i uci finte...inace pristojna partija s obzirom na to kako su se stvari odvijale na terenu.

Dakle, borbenost na terenu sasvim ok, ali postavka katastrofalna je ucinila da ne mogu do kraja da pokazu svoje kvalitete.

BiH vs Grcka 0:0 - KATASTROFA

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 10 jun 2017, 01:26

zenica159 je napisao/la:Jel Pjanic ikad izveo korner kako treba u reprezentaciji ?
Možda jest protiv nekih levata. U ozbiljnijim utakmicama - jok.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 jun 2017, 01:26

Pa Sarajevo i Željezničar svaku utakmicu imaju bolju atmosferu gdje je jače navijanje i bolja špica od ove danas. Helem nejse, ovi navijači ako budu krenuli put Rusije mislim da će s vratiti i prije utakmice. Organizacija nula. Za igru ste već sve napisali.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jun 2017, 01:28

samoposmatram je napisao/la:Ma hajd nije kraj svijeta. Ebo posao, zivot ide dalje. Najvaznije da ce izbjeci zatvorsku kaznu, jer je i grk bio aktivan u tuci. :D
Ako bude imo dobrog advokata moze ovo proc' ko nuzna odbrana. Ili u najgorem slucaju prekoracenje nuzne odbrane...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 10 jun 2017, 01:29

sarajevo46 je napisao/la:Pa Sarajevo i Željezničar svaku utakmicu imaju bolju atmosferu gdje je jače navijanje i bolja špica od ove danas. Helem nejse, ovi navijači ako budu krenuli put Rusije mislim da će s vratiti i prije utakmice. Organizacija nula. Za igru ste već sve napisali.
Šta će koji klinac u Rusiji? To neka prijateljska dogovorena? :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 10 jun 2017, 01:29

sarajevo46 je napisao/la:Pa Sarajevo i Željezničar svaku utakmicu imaju bolju atmosferu gdje je jače navijanje i bolja špica od ove danas. Helem nejse, ovi navijači ako budu krenuli put Rusije mislim da će s vratiti i prije utakmice. Organizacija nula. Za igru ste već sve napisali.
Sramotno je navijace Zeljeznicara i Sarajeva staviti u istu recenicu sa ovima.
Manijaci za ove Ultras Bergamo.

Ne dovodite nam ovu koridu u Sarajevo.
Životni saputnik! 1921

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 jun 2017, 01:30

Samo jedan primjer kvazipatriotama kako se navija i šta znači kada nema frakcija diljem stadiona. :bih:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 jun 2017, 01:31

samocelik je napisao/la:
Šta će koji klinac u Rusiji? To neka prijateljska dogovorena? :D
Ako zalutamo slucajno :D

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 jun 2017, 01:31

Pa i jeste samoodbrana, bukvalno.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 01:31

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Sramotno je navijace Zeljeznicara i Sarajeva staviti u istu recenicu sa ovima.
Manijaci za ove Ultras Bergamo.

Ne dovodite nam ovu koridu u Sarajevo.

:clap: navijaci samo takvi :clap:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 10 jun 2017, 01:34

pobjeda klasicnim nokautom u zadnjoj rundi
Zarathustra

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2017, 01:34

Kako ce ga kazniti kada se branio covjek, nije mi jasno? I ako zele da kazne nekoga tesko ce biti naci nekoga u ovoj guzvi ko najvise zasluzuje kaznu, svi su bili dosta nadrkani. Od Dzeke, Manolasa, do ostalih.
Tako da ne ocekujem nikakve kazne. Mozda nesto simbolicno za organizatora, tj savez.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 10 jun 2017, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 01:35

Moj lični osvrt na večerašnju utakmicu, nakon što sam sebi došao (više od smijeha nego od tuge) :D

Veoma loša utakmica naših igrača, u svakom aspektu, osim u nervozi i yebavanju majki, tu smo pokazali da smo nenadjebivi.

Što se same igre tiče, igra je bila odron. Vrlo vrlo loša igra za nekoga ko želi pobjedu i ko je objektivno kvalitetniji tim. Meša je, opet, taktički potučen od strane svog kolega sa druge klupe. Ni u jednom trenutku nismo bili u stanju organizovati pritisak na grčki gol, da ne znam stanje na tabeli rekao bih da nam je X večeras savršeno odgovarao, po igri je večeras to bilo više da se ne izgubi nego da se dobije meč. Prosto mi je bilo nevjerovatno da mi u drugom poluvremnu, do zadnjih 10ak minuta, praktično nismo imali napad prema Grčkom golu...

Prije svega, naša sredina je izgubila ključnu bitku jer su Grci uvijek imali jednog, a u većini slučajeva i dva igrača više na sredini terena od nas. To je u principu greška u formaciji, jer smo u ovakvim okolnostima ipak morali igrati sa trojicom u sredini (vidjeli ste kad je Bešić ušao zadnjih 10ak minuta da smo koliko toliko prenijeli težište igre na njihovu polovinu).

Ova formacija bi imala efekat da smo imali bekove i krila, večeras smo bili bez dva najbolja beka i bez Lulića smo ostali na samom početku meča. Pa čak se može reći i da je Hajrović bolje krilo (za naš stil igre, odnosno za većinu stilova) od Višće. Tako da praktično bez sva četiri bočna igrača smo igrali večeras i to nas je opasno koštalo bezidejnosti u napadu, jer kroz sredinu nikako nismo mogli proći jer je Grka bilo jednostavno više, a po stranama nismo imali igrače koji mogu probiti, tako da je ovo večeras stvarno bila "katanga" što se kaže.

Nama fol Ibišević igrao desetku i tog nekog trećeg veznjaka u sredini, mislim čista Mešina glupost.

Uglavnom, preduslov da dobijemo Grčku je bio da "ovladamo" sredinom terena, a mi to nismo uspjeli ni u jednom trenutku u večerašnjoj utakmici, bar ne kontinuirano.

Kako je to sve izgledalo bezglavo i loše, i ovaj remi nam je premija.

O igračima pojedinačno ne bih puno, samo ću reći da mi je Vranješ bio najbolji, dok su recimo Jajalo i Vedo bili baš loši, doduše Vedo bio više u veznom redu nego u napadu, to je Mešina greška jer tu nije smio igrati.

Što se tiče dalje, mislim da baraž nije skroz izgubljen, niti može biti sve dok nam Grci bježe bod, a u igri je još dvanaest bodova. Duel između Grčke i Belgije nam je najbitniji, tu nam remi ne odgovara nikako, i sa remijem u toj utakmici mislim da se može reći da smo izgubili baraž.

Pobjeda Belgije u tom duelu nam donosi mogućnost da mi kući uzmemo rasterećenu Belgiju (koja bi u toj soluciji obezbijedila direktan plasman prije duela sa nama) i sigurno idemo kao drugi, ili da odigamo x i onda bi odlučivala gol razlika između nas i Grčke, gdje vjerujem da ćemo biti bolji.

U slučaju eventualne pobjede Grčke, protiv Belgije bi nam za baraž igrala samo pobjeda, i naravno treba napomenuti da bi sa tom pobjedom Grci bili prvi, a mi drugi tj. Belgija bi izvisila, tako da je to mnogo mnogo teža, da ne kažem nemoguća, kombinacija.

Ovo sve pod uslovom da dobijemo Kipar, Gibraltar i Estoniju, naravno, što ne bi smjelo doći u pitanje.

Halalite na dužem postu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 01:40

U eventualnom slucaju da nekako nekim cudom doguramo do drugog mjesta, mi smo veceras remijem sebi tesko poj*bali sanse da budemo nosioci u barazu.

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 10 jun 2017, 01:42

Kakva je situacija sa gol razlikom. Sta ako budemo sa grcima izjednaceni, ako oni izgube od Belgije a mi izvucemo x!? Ko je onda tu u boljem polozaju sto ae tice gol razlike???
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 jun 2017, 01:44

Sandokan87 je napisao/la:Kakva je situacija sa gol razlikom. Sta ako budemo sa grcima izjednaceni, ako oni izgube od Belgije a mi izvucemo x!? Ko je onda tu u boljem polozaju sto ae tice gol razlike???
Zavisi kojim rezultatom te utakmice zavrse :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 01:45

Sandokan87 je napisao/la:Kakva je situacija sa gol razlikom. Sta ako budemo sa grcima izjednaceni, ako oni izgube od Belgije a mi izvucemo x!? Ko je onda tu u boljem polozaju sto ae tice gol razlike???
Pa to niko ne zna ko će imati bolju razliku u tom trenutku u toj situaciji, trenutno imamo bolju gol razliku za jedan gol od Grka. Mada moje mišljenje je da ćemo na kraju imati bolju gol razliku, jer mislim da više možemo natrpati ove manje reprezntacije nego oni, zbog stila igre.

Mada kako igramo pod Mešom (mislim da smo u gostima dobili samo Andoru i Kipar, i to Kipar samo jedan razlike), i s obzirom da protiv tih manjih repki igramo u gostima (a Grci kući) ni to nije toliko sigurno. Al' je realnije da bude nego da ne bude.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 10 jun 2017, 01:46

BadrHari je napisao/la:
Zavisi kojim rezultatom te utakmice zavrse :mrgreen:
Ma mrsko mi sad traziti i gledati, ko je sad u prednosti sto se tice gol razlike. Misljenja sam da ce belgija uzeti Grke u grckoj zato i pitam sta ako se desi da gol razlika odlucuje.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, Google Adsense [Bot], MostarNeretva, zikerrz21 i 24 gosta.