Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la nerminh74 » 08 feb 2017, 20:45

save je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:Jel ko gledo ovog momka - koja lakoća u igri ..

https://www.klix.ba/sport/kosarka/tinej ... /170208085
Kakve ima veze ovaj igrac iz srednjoskolske lige sa musom
Nisam znao gdje drugo ga postavim ... vise kao neka vrsta poređenja s obzirom da se i Musa vodi kao talent.
Momak je napravio velik podvig, ali to je srednjoskolska utakmica u kojoj je uzeo 61!!! sut, musa igra ozbiljnu ligu
Sto se tice unicaje ljepih 12 poena i 7 skokova, ali mi opet izgleda beskrvno
Puno zapinje u blokovima, kada dobije loptu brzo je vraca nema vise one njegove magije sa njom, nema ulaza, sve se svodi na kontru i prangijanje sa distance
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 feb 2017, 21:15

Musa izgleda krenuo Nurkicevim stopama, ponovo provocira protivnike. Doduse, nista novo kad je on u pitanju, iako sam mislio da se konacno dozvao pameti. Moze kako hoce, ali za velike igrace koji su ostali zauvijek upamceni i koje su svi cijenili (i cijene), takvo ponasanje je bilo nesto potpuno strano. U primjeru #macke sve moze vidjeti kako to ide, samo neka se drzi njegovih fazona.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 08 feb 2017, 21:41

Momak ima jako lijepu tehniku bez obzira sto je srednja škola. Sljedeća stanica je neki univerzitet

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 feb 2017, 21:44

Federer17 je napisao/la:Musa izgleda krenuo Nurkicevim stopama, ponovo provocira protivnike. Doduse, nista novo kad je on u pitanju, iako sam mislio da se konacno dozvao pameti. Moze kako hoce, ali za velike igrace koji su ostali zauvijek upamceni i koje su svi cijenili (i cijene), takvo ponasanje je bilo nesto potpuno strano. U primjeru #macke sve moze vidjeti kako to ide, samo neka se drzi njegovih fazona.
Sta je uradio?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 feb 2017, 22:18

Kajzer10 je napisao/la: Sta je uradio?
Moram priznati da ja nisam primijetio nista (nisam nesto posebno bio fokusiran na pracenje meca), ali mi buraz poslije govori sta ono Musa provocira onog Amera, sto sam poslije procitao i na HR forumu (a oni se inace pale na svaku njegovu minimalnu reakciju, ubi ih mrznja prema njemu). Valjda je pljeskanjem ruku provocirao momka, u fazonu 'hajde da te vidim' i nekoliko puta to ponovio, da bi mu covjek u facu strpao dugu dvicu i pri povratku u odbranu uzvratio na slican nacin - 'eto ti kad trazis' :D

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 feb 2017, 22:32

Ma stipu to. :D
Pred kraj meca je to bilo, upratio sam taj detaljcic. Ma bezazleno nesto, ne bih rekao da je vrijedno komentarisanja. Necemo sad traziti dlaku u jajetu.
I samo jednom je to bilo i crnac ga momacki izvozao i poentirao (ali nisam siguran da je to bilo u istom napadu).

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 08 feb 2017, 22:39

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:
save je napisao/la:Jel ko gledo ovog momka - koja lakoća u igri ..

https://www.klix.ba/sport/kosarka/tinej ... /170208085
Kakve ima veze ovaj igrac iz srednjoskolske lige sa musom
Nisam znao gdje drugo ga postavim ... vise kao neka vrsta poređenja s obzirom da se i Musa vodi kao talent.
[/quote]

Ovaj mali ne igra odbranu nikako. Moze 'vako na pubertetskom nivou, iole ozbiljnija ekipa ce ga pojesti.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 feb 2017, 22:46

Kajzer10 je napisao/la:Ma stipu to. :D
Pred kraj meca je to bilo, upratio sam taj detaljcic. Ma bezazleno nesto, ne bih rekao da je vrijedno komentarisanja. Necemo sad traziti dlaku u jajetu.
I samo jednom je to bilo i crnac ga momacki izvozao i poentirao (ali nisam siguran da je to bilo u istom napadu).
Ma znam, ali ja ne volim takve osobine kod igraca. Da Musa nije nas, vjerovatno bi mi bio jedan od odvratnijih igraca, za Nurkica da ne pricam (Dzumhur sto se tice tenisa, isto tako). Uvijek sam za one koji ti na terenu pokazu sve sto treba da se pokaze, malo pricaju i gestikuliraju, ali nemilosrdno zatrpavaju koseve/golove. Volio bih da takav bude i Musa, i Nurkic, i..., ali izgleda da je kod nas taj sindrom opasno uzeo maha. Moguce da je jedan od razloga toga i taj sto preko noci postanes poznat i iz jedne male sredine dospijes u jedan Zagreb, u sasvim respektabilan klub (o infrastrukturi, uslovima i finansijama da ne pricamo) na ovim prostorima, putujes cijelom Evropom, plus imas primanja koja tvoji roditelji ne mogu zamisliti. Nurkiceva usporedba je jos 5x brutalnija.

Helem nejse. Veceras nisam zadovoljan igrom u odbrani, i inace njegovom dbranom. Kao da zakasni na prvom koraku protivnika i konstantno kaska pola koraka, nesto s cim Buza ima opasnih problema. Kod Muse to prije nisam primjecivao. Takodjer, skroz je fizicki inferioran. Ne znam da li ide u teretanu (vjerovatno nesto minimalno, ako i ide), ali bi morao nesto poraditi s te fizicke strane. Ja se samo pribojavam da on jednostavno i ne moze biti koliko-toliko fizicki konkurentan, takva genetika i kraj price. Volio bih da grijesim. Veceras ga je, npr. Nedovic u vise navrata bez ikakvih problema prosisao u odbrani.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 feb 2017, 00:11

Kosarka je takav sport i jedni od najvecih igraca ikada su se koristili tim prljavim trikovima i nema tu nista cudno, a nadam se da ce to tako ostati i u buducnosti. Sve dok se ne predje granica i ako se nakon meca pruzi ruka protivniku, sve je to ok i sve je to ono sto cini kosarku. To bi trebalo biti jasno svakome ko imalo prati kosarku.

S druge strane Dzumhur je seljacina a igra ''gospodski'' sport i ne moze se porediti sa ponasanjem Jusufa i Muse.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 feb 2017, 20:14

sta ovo niko ne komentarise Dzanana
uzeo samo jedan sut i pogodio, al zato razigrava, odlicno igra, kako kazu Edin i Kole, zapazena rola

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 feb 2017, 20:27

Chinaglia je napisao/la:sta ovo niko ne komentarise Dzanana
uzeo samo jedan sut i pogodio, al zato razigrava, odlicno igra, kako kazu Edin i Kole, zapazena rola
Boatright ga uopste ne vidi u napadu, kao da su u suprotnim timovima. Svi drugi saigracu ga smatraju sasvim ravnopravnim clanom petorke, a ovaj mu bar 5x nije dao loptu kad je bio sam na sutu. Crnjo je teski Indijanac.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 feb 2017, 21:07

Dobar danas,jako borben i rastrcan,dijelio asistencije,bacao se na glavu za loptu.Ovako i dalje i bice vise i minuta.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 12 feb 2017, 21:15

Sjajan prodor i na kraju asistencija kada se onaj povrijedio, onakvo nešto se očekuje od njega!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 feb 2017, 21:17

kupus army je napisao/la:Dobar danas,jako borben i rastrcan,dijelio asistencije,bacao se na glavu za loptu.Ovako i dalje i bice vise i minuta.
Trenutno ima ovoliko minuta jer nema babica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 feb 2017, 22:18

kobe24 je napisao/la: Crnjo je teski Indijanac.
Drago mi je da se jos razumijem u kosarku :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 feb 2017, 22:38

nerminh74 je napisao/la:
kupus army je napisao/la:Dobar danas,jako borben i rastrcan,dijelio asistencije,bacao se na glavu za loptu.Ovako i dalje i bice vise i minuta.
Trenutno ima ovoliko minuta jer nema babica
Nema Babica vec par utakmica,a Dzanan je tek danas na jednoj bitnoj utakmici dobio ozbiljnu minutazu.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 feb 2017, 23:00

legenda reala je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Crnjo je teski Indijanac.
Drago mi je da se jos razumijem u kosarku :mrgreen:
Osim sto si najveci troler na chatu (uz onu malu), ponekad nesto i sto se sporta tice ubodes. :P
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 feb 2017, 23:19

kobe24 je napisao/la:Osim sto si najveci troler na chatu (uz onu malu), ponekad nesto i sto se sporta tice ubodes. :P
Nemoj malu da mi diras :mrgreen:
Ma uvijek sam ja konto sport, de reci malom Feđi nek navrne na Jukinu temu nek nam napise sta o Portlandu, saigracima,ocekivanja od juke i sl :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 feb 2017, 00:03

legenda reala je napisao/la: Nemoj malu da mi diras :mrgreen:
Ma uvijek sam ja konto sport, de reci malom Feđi nek navrne na Jukinu temu nek nam napise sta o Portlandu, saigracima,ocekivanja od juke i sl :P
Nije valjda da s njom mozes ostvariti bilo kakav kontakt? :facepalm:

Ma nema se tu nesto posebno napisat, sretan sam prvenstveno sto je otisao iz Denvera, a bolji tim i bolji razvoj situacije tesko da je mogao dobiti. Ako ne dovedu Okafora, sasvim realno je ocekivati 30+ minuta za njega. Eh sad, nadat se da ce on to iskoristiti aBd.

ON TOPIC: Nije mi jasna ovolika kolicina mrznje od strane susjeda iz Srbije prema momku koji nije ni punoljetan. Ljudi moji, koliko se to dijete mrzi s njihove strane, ja ne mogu da vjerujem. Treba biti klasicni Bosnjo da ga moze svako gaziti i treba dizati Grobare (ili koga vec) kao nekakve 'svoje' navijace da bi ga voljeli? Eh sad mi je drago Dzanane sine sto si takav (uz sve ono sto mi smeta, o cemu sam pisao), a svi oni ti se mogu napusiti qrcine!

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 13 feb 2017, 10:14

Čitam malo komentare i nevjerovatna mržnja prema Džananu. Uglavnom nakon asistencije Muse, Marinković pada na leđa a Musa slavi koš, a srbi ga napadaju zbog tog slavlja, sta je trebao? Na snimku se vidi nakon sto slavi koš okreće se da vidi sta je sa Marinkovićem. Nevkerovatna mržnja za jednog 17-godisnjaka..
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, CAZIN, guillermo i 25 gostiju.