Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu
-
- Kontakt:
aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:23Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu

E smora ne vjerujem
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- Quartararo
- Kontakt:
Pa ne znam čemu se nadate. Treći su najbrži bolid, ali će svejedno završiti drugi u konstruktorskom poretku - jer je Tsunoda nesposoban voziti u bodovima uopšte i jer Antonelli koči malo Mečku. Svejedno bez očekivanja. Podijum na bilo kojoj od utrka je premija.aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:23Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu
Preslikana Suzuka s početka sezone
-
- Kontakt:
Kakav teret je ovo bio gledati 

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Manje vise, ocekivan sprint. Cestitke Maxu.
Za Mclaren, nije prevelika steta. I onako, sutra su glavne stvari. Bolid je ocito podesen za promjenjive uslove i sutra je Mclaren bez konkurencije.
Bit ce preslikan Silveraton.
Za Mclaren, nije prevelika steta. I onako, sutra su glavne stvari. Bolid je ocito podesen za promjenjive uslove i sutra je Mclaren bez konkurencije.
Bit ce preslikan Silveraton.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 26 jul 2025, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
- AshburtonG
- Kontakt:
Kakav smor od sprinta. Ne volim kisu, al nek sutra padne. Inace cemo gledat kopiju ovog danas.
-
- Kontakt:
koji smor od sprinta
U pravu si apsolutno,ali eto bilo bi mi drago da se bar nekada poguraju za to treće mjesto,da ne budu ko semafor,da malo ima žara,borbe...a ovako jel im Max ili ko iz Mclarena prišao odmah znaš kroz dva kruga da im je tu kraj...i realno nisu ni za drugo mjesto ekipno..mislim razumite nas ..baš je mučno ovo pratiti iz perspektive crvenih..Quartararo je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:29Pa ne znam čemu se nadate. Treći su najbrži bolid, ali će svejedno završiti drugi u konstruktorskom poretku - jer je Tsunoda nesposoban voziti u bodovima uopšte i jer Antonelli koči malo Mečku. Svejedno bez očekivanja. Podijum na bilo kojoj od utrka je premija.aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:23Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Najgore od svega mi je sto su pred kraj prosle sezone pokazivali da mogu da se nose i da budu brzi. I mislio sam da nisu samo marketing i sponzori jedini razlog za dovest Hamiltona. Nema veze, “iduca sezona je vasa”. Kao i svaka do sad sto je trebala bit.aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:23Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu
Neko je pokusao ozviti temu Ferrari, pa da se ovdje nadovezem. Da bi postali uspjesniji treba rastjerat sve talijane iz ekipe.
Max pa Leclerc, dva najbolja vozaca na gridu trenutno. Max da sjedi u bolidu Piastrija napravio bi 10-15 sekundi prednsti nad njim .
Znaci Meclaren ako ne bude 1-2 u kvalama i ako Mac opet uzme prvo mjesto sutra u prvom krugu moglo bi se do kraja trke ovako voziti
Znaci Meclaren ako ne bude 1-2 u kvalama i ako Mac opet uzme prvo mjesto sutra u prvom krugu moglo bi se do kraja trke ovako voziti
Nije isključeno da bude 21' scenarij i podjela bodova sutra. Očekujem top kvale
Hahahahaaj i jos jednom hahahahaajronaldo99 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:40Max pa Leclerc, dva najbolja vozaca na gridu trenutno. Max da sjedi u bolidu Piastrija napravio bi 10-15 sekundi prednsti nad njim .
Lekler

Jos samo nisi napisao kako je Lekler i danas odlicno vozio

Sutra je kisa, nema voznje ovako kao danas.
Ovaj sprint je potvrdio da je SPA u eri ovih bolida, jedna od dosadnijih utrka.
Koliko ukupno preticanja je danas bilo?
Noris protiv Leklera i mozda u pozadini jos jedno, dva. Vec godinama su na SPA dosadne utrke.
Nadam se samo da sutra kisa nece toliko biti jaka, da se nece ni voziti.
Ko da gledam sutra, SC odmah, pa crvena zastava pola sata, pa start pod SC i tako do kraja.
Ne ocekujem neku zanimljivu utrku ni sutra.
Mozda najpamernije kasnije vratiti i gledati snimak, sa ubrzavanjem.
Koliko ukupno preticanja je danas bilo?
Noris protiv Leklera i mozda u pozadini jos jedno, dva. Vec godinama su na SPA dosadne utrke.
Nadam se samo da sutra kisa nece toliko biti jaka, da se nece ni voziti.
Ko da gledam sutra, SC odmah, pa crvena zastava pola sata, pa start pod SC i tako do kraja.
Ne ocekujem neku zanimljivu utrku ni sutra.
Mozda najpamernije kasnije vratiti i gledati snimak, sa ubrzavanjem.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 26 jul 2025, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.
- Quartararo
- Kontakt:
Moždaaa, ali samo možda imaju šanse u Singapuru i Vegasu. Tu uz neku sreću i dobar setup se mogu boriti za neko od prva dva mjesta. Od ovih ostalih utrka ništa ne treba ni očekivati, bolid je spor, paket nedovoljno dobar u globalu da parira ovim najbržim. Čak i da se u nekom ludom svijetu pofajtaju Mclarenovci, tu je Max da ih prešiša. Ma da se ja što se Ferrarija tiče uzdam samo u Leclerca, Hamilton je smiješan vozač. Ogroman promašaj je bio dovođenje njega. Nikad neće biti na nivou Schumachera. Leclerc će ga na kraju sezone ostaviti na finoj bodovnoj razlici. Ali eto, bar donosi više bodova za tim nego što to rade Tsunoda i Antonelli npr.aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:36U pravu si apsolutno,ali eto bilo bi mi drago da se bar nekada poguraju za to treće mjesto,da ne budu ko semafor,da malo ima žara,borbe...a ovako jel im Max ili ko iz Mclarena prišao odmah znaš kroz dva kruga da im je tu kraj...i realno nisu ni za drugo mjesto ekipno..mislim razumite nas ..baš je mučno ovo pratiti iz perspektive crvenih..Quartararo je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:29Pa ne znam čemu se nadate. Treći su najbrži bolid, ali će svejedno završiti drugi u konstruktorskom poretku - jer je Tsunoda nesposoban voziti u bodovima uopšte i jer Antonelli koči malo Mečku. Svejedno bez očekivanja. Podijum na bilo kojoj od utrka je premija.aqarius je napisao/la: ↑26 jul 2025, 12:23Jbg.baš mi žao crvenih....jednostavno vidiš da nemaju brzi da nije do vozača i svake sezone tako ..Lec.pritiska,tačno gas kroz pod protjera ali džaba ne može brže i tu se sva priča završava...znači napravi dobru makinu stavi Nikolu Nikića i imaš 90% šansi za titulu
-
- Kontakt:
Problem ove staze je krivina broj 1, La Soource.
Tu se ekstremno uspori i kada onaj ispred na brzini od 60/70km/h (ili koliko idu već) stisne 0,2 desetinke ranije gas on odeee, 5 metara prednosti u La Soource se pretvori u 30 metara prednosti nakon Eau Rougea tako da nije lako ni s DRS preteći nekoga.
Kada bi se La Soource malo imijenila i napravila tako da kroz nju prolaze s 100-njak km/h bilo bi puno više preticanja na stazi.
Tu se ekstremno uspori i kada onaj ispred na brzini od 60/70km/h (ili koliko idu već) stisne 0,2 desetinke ranije gas on odeee, 5 metara prednosti u La Soource se pretvori u 30 metara prednosti nakon Eau Rougea tako da nije lako ni s DRS preteći nekoga.
Kada bi se La Soource malo imijenila i napravila tako da kroz nju prolaze s 100-njak km/h bilo bi puno više preticanja na stazi.
oni sad na kvalifikacijama mogu promeniti setap. ovde je bila caka što je max podesio da bude najbrži na pravcu kako bi pobedio oskara u sprintu jer je znao da mu u prljavom zraku ne može ništa kroz krivine.
sutra je najavljena kiša svi bi trebalo imati kišni setap (maksimalan df)
Mogu, ali zadnje krilo je kljucno, a njega ne mogu promjeniti. Ovo je jedino koje imaju.Chip je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:31oni sad na kvalifikacijama mogu promeniti setap. ovde je bila caka što je max podesio da bude najbrži na pravcu kako bi pobedio oskara u sprintu jer je znao da mu u prljavom zraku ne može ništa kroz krivine.
sutra je najavljena kiša svi bi trebalo imati kišni setap (maksimalan df)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.