Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

harebianconero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la harebianconero » 03 dec 2011, 00:17

Bianconeri1988 je napisao/la:Ma kakvi oni, mene nema, svi kukaju, ja dođem, svi se ušute :mrgreen:

Znam da je @ramiral s nekom garom, @sarajlija vjerovatno uživa uz Šabana, dok se @harebianconero pati zabiti gol sa Iaquintom na PES-u :lol: :lol:

Nismo mi bili na nivou kakvom smo sad kad smo igrali protiv Genoe i Bologne, onaj povratak iz mrtvih protiv Napolija je toliko povečao samopouzdanje i raspoloženje igračima, nekako ih dodatno ujedinio baš pred bitne utakmice koje nam slijede.

Sreća pa nema povreda još uvijek. Ako izguramo ovaj decembar među prva 3 mjesta do kraja sezone će biti svega. Doći će u januaru sigurno neki igrač, prošle sezone su došli Barzagli i Matri, a ova ekipa je nezamisliva bez njih dvojice.
PLACEM OCM !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 03 dec 2011, 00:20

Ma mi smo jos bolja ekipa od perioda kada smo igrali sa Bolognom i Genom, tako da u nedelju nece biti problema. Pred uvjet za pobjedu mora biti 100% koncentracija kao u ranijim mecevima i dobar rezultat nije upitan, aBd...

Isto sam misljenja da nema izmjena u odnosu na napoli, osim onih neophodni, tako da cemo imati sastav bez Pirla sa Paziencom kao zadnjim veznim...

Opet , nadam se, Conte bi morao dati sansu i Estigarribi koje je bio odlican u proslom mecu....

forza Juve!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 00:31

Bianconeri1988 je napisao/la:Neće taj nikad zaigrati u Juventusu, mi smo klub koji dovodi već "gotove" igrače. Izuzetak je bila sezona kad smo izbačeni, samo zahvaljujući tome sad su Chiellini i Marchisio u Juventusu, sad bi bili sigurno na raznoraznim posudbama kao Giovinco.

Polako se mi vraćamo, vidjet ćete vi za par sezone isto kao što je mnogim igračima danas želja igrati u Barceloni, želja da ih treniraju Mourinho ili Sir Alex, tako će im biti želja da igraju u Juventusu pod palicom Antonio Contea na najboljem stadionu u Italiji.
Mozda Conte nesta tu promijeni sta znas :D

Ma da to je samo pitanje vremena. Zanima me da li ce najavljeni WC igraci koji dodu poceti igrati kao ostatak ekipe sto kazes "grizi i ubij" ne samo ovaj prelazni rok nego i u buducnosti kako ce to sve izgledati.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 00:34

Estigarribia, De Ceglie, Quagliarella, Elia, svi će oni igrati u četvrtak protiv Bologne u kupu...

Zavisno od rezultata pojedinci će i dobivati šansu, zato mislim da će se od starta krenuti maksimalno i osigurati pobjedu u prvom poluvremenu i lagano to privesti kraju.

Protiv manjih ekipa će se najbolje vidjeti jesmo li mi ustvarii ekipa ili ne, u derbijima smo pokazali da smo tim, ali znamo da je to naboj i želja veća kod igrača pa i igraju bolje...

Sreća pa imamo Contea na klupi on ne dozvoljava ni sekundu opuštanja.
Glupost je napisao/la: Mozda Conte nesta tu promijeni sta znas :D

Ma da to je samo pitanje vremena. Zanima me da li ce najavljeni WC igraci koji dodu poceti igrati kao ostatak ekipe sto kazes "grizi i ubij" ne samo ovaj prelazni rok nego i u buducnosti kako ce to sve izgledati.
Kod Contea će morati tako igrati, najbolji pokazatelj su Elia i Krasić ili svaki trening 100% ozbiljan pristup ili klupa (tribina).

Ono što mi se kod Contea sviđa što on kako sam ja primjetio gledajući snimke sa treninga ima neki poseban odnos sa igračima, nije to samo ono trener-igrač, već je to nekako više prijateljski i srčano. On sam nekako uljeva igračima volju da se trude i igraju što je bolje moguće.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 00:36

BigBen je napisao/la:Ma mi smo jos bolja ekipa od perioda kada smo igrali sa Bolognom i Genom, tako da u nedelju nece biti problema. Pred uvjet za pobjedu mora biti 100% koncentracija kao u ranijim mecevima i dobar rezultat nije upitan, aBd...

Isto sam misljenja da nema izmjena u odnosu na napoli, osim onih neophodni, tako da cemo imati sastav bez Pirla sa Paziencom kao zadnjim veznim...

Opet , nadam se, Conte bi morao dati sansu i Estigarribi koje je bio odlican u proslom mecu....

forza Juve!
Ovo vracanje nakon sto smo gubili 2x po 2 razlike nam je dalo toliko samopouzdanja i snage, mislim da cemo jos podugo biti bez poraza :D

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 00:42

Bianconeri1988 je napisao/la:Estigarribia, De Ceglie, Quagliarella, Elia, svi će oni igrati u četvrtak protiv Bologne u kupu...

Zavisno od rezultata pojedinci će i dobivati šansu, zato mislim da će se od starta krenuti maksimalno i osigurati pobjedu u prvom poluvremenu i lagano to privesti kraju.

Protiv manjih ekipa će se najbolje vidjeti jesmo li mi ustvarii ekipa ili ne, u derbijima smo pokazali da smo tim, ali znamo da je to naboj i želja veća kod igrača pa i igraju bolje...

Sreća pa imamo Contea na klupi on ne dozvoljava ni sekundu opuštanja.
Glupost je napisao/la: Mozda Conte nesta tu promijeni sta znas :D

Kod Contea će morati tako igrati, najbolji pokazatelj su Elia i Krasić ili svaki trening 100% ozbiljan pristup ili klupa (tribina).

Ono što mi se kod Contea sviđa što on kako sam ja primjetio gledajući snimke sa treninga ima neki poseban odnos sa igračima, nije to samo ono trener-igrač, već je to nekako više prijateljski i srčano. On sam nekako uljeva igračima volju da se trude i igraju što je bolje moguće.
Pa da zanima me da li ce istrajati to svoje, da li ce imati isti odnos prema igracima, da li ce npr pojacanje koje je placeno 30 mil. sjediti na klupi ukoliko na treningu ne zadovoljava.

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 03 dec 2011, 00:45

Glupost je napisao/la:
BigBen je napisao/la:Ma mi smo jos bolja ekipa od perioda kada smo igrali sa Bolognom i Genom, tako da u nedelju nece biti problema. Pred uvjet za pobjedu mora biti 100% koncentracija kao u ranijim mecevima i dobar rezultat nije upitan, aBd...

forza Juve!
Ovo vracanje nakon sto smo gubili 2x po 2 razlike nam je dalo toliko samopouzdanja i snage, mislim da cemo jos podugo biti bez poraza :D
pa realno teze utakmice su iza, tako da ne vidim ekipu koja moze da uzme cio plijen protiv Juventusa. Opet, kazem, nema opustanja i uz ozbiljnost mozemo medju prva dva...

Konte, supermotivator, ima da nalozi igrace da igraju do besvjesti, pa tako pobjeda nece doci u pitanje. Bilo ko da bude igrao, sigurno ce odigrati najbolje ...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 00:50

To pojačanje će vjerovatno imati ispod 25 godina, a ukoliko želi da svoje najbolje fudbalske godine provede na klupi nek' mu bude tako...

Taj će se igrač pažljivo odabrati, vala ukoliko pokazuje želju za dokazivanjem u puno manjem klubu od Juventusa pokazivat će je sigurno u Juventusu. To će biti neko ko jednostavno voli da igra i ne voli da gubi, baš takvi nam i trebaju, ove sezone smo doveli sve ciljana pojačanja, Vidal svaku tekmu pretrči 12 kilometara, iz Vučinića svaku tekmu teče znoj, to ti sve govori, jedostavno Conte zna taj neki način kako motivisati igrače i to je sve.

Sumnjam da će taj igrač koji dođe biti neki obični plačenik kojem je samo stalo do love, zna Marotta svoj posao.

Ali svakako zavisi kakav će odnos biti između njega i Contea, evo baš taj odnos Krasić - Conte, Conte je apsolutno u pravu, Krasić je imao skoro godinu dana da naući jezik, a šta je Krasić uradio, naučio 50 riječi.
Ž '21!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 00:59

Zbog toga sam ja uvijek da se dovode mladi igraci, zbog te same zelje za pobjedom koju imaju bez ikakve motivacije trenera jos kada dodamo Contea pa gdje bi nam bio kraj. Liga Prvaka i dueli sa Realom, Barcom, Man Utd, Arsenalom jedva cekam :P

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 01:07

Zezat će nas to na početku ovaj izostanak iz CL-a, sljedeće sezone u CL ćemo sigurno biti u 3. jakosnoj skupini, morat ćemo se baš napatiti da prođemo grupu...
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 dec 2011, 01:15

Ma spavajte ba... :lol:
Moj ljubimac Giovinco će doći i rasturat će sve redom iz penala :lol: :lol: :lol:
Krasiću su dani odbrojani pa se ne mora više patiti sa talijanskim. :lol:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 01:17

Bianconeri1988 je napisao/la:Zezat će nas to na početku ovaj izostanak iz CL-a, sljedeće sezone u CL ćemo sigurno biti u 3. jakosnoj skupini, morat ćemo se baš napatiti da prođemo grupu...
Zavisi od Marottinog mercata, sada u januaru dovesti kako je i planirano a onda tamo juni/juli dovesti par igraca koji nas mogu daleko odvesti u LP. Naravno niko ne ocekuje da osvojimo ali sto dalje proci :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 01:23

Uh šta je ovo, danas smo skoro 3 stranice ispisali :mrgreen:

Ma ne može tu toliko ni Marotta pomoći ukoliko naprimjer budemo u grupi sa Barcom i Cityem :mrgreen:

Ja očekujem da osvojimo CL sljedeće sezone 8-)
Ž '21!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 dec 2011, 01:37

Bianconeri1988 je napisao/la:Uh šta je ovo, danas smo skoro 3 stranice ispisali :mrgreen:

Ma ne može tu toliko ni Marotta pomoći ukoliko naprimjer budemo u grupi sa Barcom i Cityem :mrgreen:

Ja očekujem da osvojimo CL sljedeće sezone 8-)
Hehe ocekujem i ja nego necu da pehiram :lol:
Ma lagano tekmu po tekmu pa da prvo ligu osvojimo :)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 dec 2011, 11:32

Conte kaže da su sutra veoma bitna 3 boda,jednako kao i ona u Rimu protiv Rome i da je pogrešno misliti drugačije.
Dakle,sumnjam da će biti nekih velikih izmjena u ekipi,kaže da ga jedino brine ako neko iz odbrane dobije žuti karton.
Bilo bi lijepo Quagliarellu vidjeti od početka,ubijeđen sam da postiže gol,kao i Eliu barem dio meča.
Ove male ekipice moramo riješiti,motivacija je bitna i Conte će im sigurno ukazati na to,to bar nije problem ove ekipe do sada.

Čini se izvjesnim da će Aogo biti naše pojačanje u januaru,cijena oko 7M,dobar igrač.

P.S pozz za Juvesissoka,mi stalno nekompletni u zadnje vrijeme,što na forumu,što u ekipi :lol: :lol:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Juventus Fans
Kontakt:

Post Postao/la Juventus Fans » 03 dec 2011, 12:37

Conte će izmijeniti formaciju.
http://fcjuventus.info/vijesti/54-zvani ... detto.html

Buffon
Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie
Marchisio, Pazienza, Elia (Estigarribia)
Krasić, Matri, Quagliarella

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 dec 2011, 12:38

sa ovim fondom igraca, mi da ove sezone igramo CL, ili cak i EL, ne bi to izgledalo rezultatski nista bolje nego prosle godine. Pirlo je star da bi igrao na dva fronta bez zamjene, Listajner se i ovako umorio, kako bi bilo da je odigrao jos 5x90 min, cijeli vezni red bi bio premoren, jedino gdje imamo malo rotacije je napad. A tu bi vise igrali Krasic i Djakerini sto znaci da bi negdje rezultati ispastali.
Treba biti realan pa priznati da nemamo ni sekund sirine u ekipi na nekim mjestima. Dva pojacanja u januaru( veznjak i odbrambeni igrac) su potrebna ne ako hocemo da osiguramo titulu , vec ako zelimo da osiguramo ostanak u borbi za titulu. Bez ta dva pojacanja, sa ovim fondom igraca u odbrani i veznom redu, ubjedjen sam da necemo izdrzati do kraja.
Prvo to treba rijesiti u januaru pa tek onda slagati tim za LP( jos najmanje 3 pojacanja)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 13:01

Pa ukoliko pogledaš ostale ekipe koje su nama konkurenti vjeruj mi igrački kadar nije ništa bolji nego što je kod nas, od ovih 4,5 vodečih ekipa samo možda Milan tu malo odskače, ostali svi imaju isti problem, a to je nedostatak kvalitetnih igrača.

Sve ekipe imaju tih nekih 15 igrača koji će izgurati sezonu, ostali su tu samo radi pravila od 23 igrača :mrgreen:
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 dec 2011, 14:58

Bianconeri1988 je napisao/la:Ma kakvi oni, mene nema, svi kukaju, ja dođem, svi se ušute :mrgreen:

Znam da je @ramiral s nekom garom, @sarajlija vjerovatno uživa uz Šabana, dok se @harebianconero pati zabiti gol sa Iaquintom na PES-u :lol: :lol:

Nismo mi bili na nivou kakvom smo sad kad smo igrali protiv Genoe i Bologne, onaj povratak iz mrtvih protiv Napolija je toliko povečao samopouzdanje i raspoloženje igračima, nekako ih dodatno ujedinio baš pred bitne utakmice koje nam slijede.

Sreća pa nema povreda još uvijek. Ako izguramo ovaj decembar među prva 3 mjesta do kraja sezone će biti svega. Doći će u januaru sigurno neki igrač, prošle sezone su došli Barzagli i Matri, a ova ekipa je nezamisliva bez njih dvojice.
Brate moj sve si bio u pravu, 1,80 gara, duge noge, pune usne, grudi kao pješčane dine - i moj slobodnjak a la alex iz najboljih dana :mrgreen: 8-)

Da ne bude da me žiiiikuju

Za borbu sa Milanom ove sezone moramo imati adekvatnu zamjenu za Pirla, stopera i beka polivalentnog koji može odigrati i desno i lijevo.
Milan je trenutno vrlo jaka ekipa, odlično posložen spoj iskustva i trke - biće jako teško održati korak s njima, sve ovo će nadam se natjerati sve igrače Juventusa da se za poziciju krve i bore
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 dec 2011, 15:14

Sutra sljedeći sastav:

JUVENTUS (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie; Vidal, Pazienza, Marchisio; Estigarribia, Matri, Quagliarella.

Klupa: Storari, Bonucci, Pepe, Elia, Giaccherini, Vucinic, Del Piero.

Trener:Conte.

Baš po mom ukusu :D

Opet nema Krasića, a žao mi jadnika, u utorak navečer dva puta trebao ući i nije ušao, Conte ga tamam pozove, Juve zabije prvo za 3:2, a potom za 3:3. :D
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.