FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bilal
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Bilal » 09 feb 2011, 16:45

Romariooo je napisao/la:Evo pise se kako ce na kraju sezone Bayo ponuditi Barcu za naseg Keitu 12 milionceka
Nemoj nam samo ti opet sa tim nekim otpadom iz barce dolazit. Vrlo je malo igraca koje barca moze ponuditi Bayernu. Cak i vase najvece zvijezde, bez kojih nebi mogli, Bayernu nisu neophodni, jer mi imamo svoje zvijezde 8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 feb 2011, 16:49

Bilal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Evo pise se kako ce na kraju sezone Bayo ponuditi Barcu za naseg Keitu 12 milionceka
Nemoj nam samo ti opet sa tim nekim otpadom iz barce dolazit. Vrlo je malo igraca koje barca moze ponuditi Bayernu. Cak i vase najvece zvijezde, bez kojih nebi mogli, Bayernu nisu neophodni, jer mi imamo svoje zvijezde 8-)
hahaha, imate imate, za opstanka u bundes ligi imate, nije da nemate heh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 feb 2011, 16:54

Spominje se odsteta oko 7 miliona za Pandeva. 8-) 8-)
Daj ga! :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 09 feb 2011, 17:11

Stefan Effenberg je napisao/la:@geronimo, svaka čast. Jedino se ne slažem za Badstubera. Momak je igračina, za mene.
slazem se. badstuber je odlican igrac i u najmanju ruku je smijesno kritikovati ga nakon jedne lose utakmice iako znamo sta je uradio u bayinom dresu.
Stefan Effenberg je napisao/la:Realno gledajući, ne igramo baš tako visoko obranu. Sigruno ne igramo tako visoko kao Barcelona. To moraš priznati.
naravno da igramo. nego, priznaj ti meni da si to napisao onako iz stomaka ili po sjecanju ;) sigurno je da nisi odgledao neku od bayinih utakmica pa onda sjeo za tastaturu... :)
nema razlike jer i jedni, a bome i drugi, furaju holandsku skolu fudbala.
razlika je u tome sto se to u barseloni fura vec dugi niz godina dok je novina u minhenu.
znaci, barcinim igracima je lakse jer ih se uvjezbava jos od malih nogu ;)
Stefan Effenberg je napisao/la:Isto tako, u obrani imamo spore igrače. To isto vrijedi priznati. Pa čak ni Lahm nije ekstra brz. To je problem kad momčad kao mi igra veoma napadački. Znači u napadu sudjeluju uvijek 6 igrača, a ima situacija gdje ih čak 7 ide u napad. I onda tu nastaje velika rupa u obrani koju spori igrači kao van Bommel, Van Buyten, Demichelis, Badstuber, Schweinsteiger, Ottl ne mogu pokriti.

slazem se.
Stefan Effenberg je napisao/la:Zato je veoma bitno na toj poziciji imati igrača koji zatvara tu rupu i pomaže obrani. To mogu raditi Luis Gustavo, Schweini i Tymo.
gustavo da, ali svajni i timo ne. pogotovo ne timoscuk koji je prespor. o njihovoj ´eksplozivnosti´ :lol: ne treba ni govoriti.
bistrikboy je napisao/la:I još nešto. Lahm i izgubljeni dueli? Ne bi išlo. Moraš pojasniti jer nisam shvatio.

sta ti to nije jasno?
lam nikada nije imao toliko izgubljenih duela kao u ovoj godini. sam si rekao da nije neki brzac jos kad se dota gaalova taktika u kojoj je lam vise krilo nego bek, onda nam se serviraju smijesne scene u kojima jedan osrednji ali brz igrac(nani) maltene preskace lama.
takodjer je zalosno gledati kako se svajni muci pokusavajuci iz napada, gdje ga je postavio gaal, pomoci odbrani asistirajuci istovremeno volfsburgovim igracima :cry:

nisam nesto raspolozen za piskaranje na ovu temu tako da sam podosta izostavio, ali se nadam da sam odgovorio na ono glavno... :D

jbg., razmisljam o celziju i njihovoj ponudi za naseg golgetera :lol: gomeza. hajj, mozda napisem koju rijec i na tu temu.
ps
omo, sta ce ti pandev :?
Zadnja izmjena: torrenteS, dana/u 09 feb 2011, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 feb 2011, 17:20

anton 1983 je napisao/la: Igrače koje treba dovesti i pljunuti pare za njih.

Neuer - cca 25

Howedes / Geromel - cca 15. Ne znam kojega bi rađe, ali ono kojeg možemo dovesti za 15 taj mora doč. Možda bi se prije odlučio za Geromela jer u trulom Kolnu igra jako dobro i tamo je cijenjen, a baš sad da ćemo uspjeti uzeti Howedesa i Neurea Schalkeu neznam i isto 7 Njemačkih igrača u prvih 11 je čist dosta.

Šakiri - cca 10 miljona eura za recimo desno krilo - malo jeftinije rješenje, ali pošto ja smatram da nam trebaju 2 nova krilia, jedno mora biti takvo. Mlad je i ima potencijala za napredak...

Hazard - cca - 25 - nemoram ništa reči...

Znači, golman, štoper - jer mi se fakat neda riskirati za Brenom, a i zašto mi nebi kupili, ako možemo boljega od onog kaj imamo. O Hummelsu i Subotiću neželim razmišljati i sami znate zašto. I dva krila jer mislim da i Robben i Ribery moraju imati svoje zamjene. ipak smo mi Bayern a ne neki tamo seoski klub...

To bi otprilike izgledalo ovako

------------Gomez

Ribery----Muller------robben

-------Schweini--Kroos

L.G---Badstuber--Geromel---Lahm

-------------neuer

Zašto ne novog lijevog beka? Zato kaj smatram da nakon određenog vremena, LG može to dobro odraditi, a i novi bek bi nas još više naćeo po pitanju nofca i LG bi najvjerojatnije morao preseliti na klupu. Momčad tako i onako nemre biti idealna, a i sa ovim pojačanjima potrošio sam 75 miljona eura , a to je više nego dosta. A kaj se tiće Kroosa, stavio sam ga tu poziciju jer se zna da će ga tamo van Gaal koristiti, bilo to dobro ili ne...

Zamjene

-----------Olić

Hazard---Ekici---Šakiri

-------Pranjić---Tymo

Contento--Buyten--Breno--??? ili niko

Eto sad mi je lakše :lol:
Nojer - Mogli bi ga dvoesti za 30ak miliona ojra. Vjerujem da ce na kraju sezone otici iz Salkea, a Bajern i nema toliko konkurenata za njegovo dovodjenje. Barsa, Real, Celzi, Liverpul, Inter i Juve imaju dobre golmane. Milanu i Arsenalu bi bio preskup. Siti ima Harta, dok Junajted vjerovatno nije zainteresovan. Kada se sve sabere i oduzme, Junajted bi mog'o biti jedini konkurent za dovodjenje Nojera. Al' kada je Bajern mog'o vjerovati u Rensinga, zasto da ne povjeruje Kraftu ( :mrgreen: )!?

Hovedes, Zeromel, - Hovedes obecava, ali mi jos uvijek ne ulijeva povjerenje. Mislim da bi njegovo dovodjenje bio izvjesni rizik. Zeromel je tanak ko list, sjecam se kako ga je jednom Kuranji pronos'o na ledjima i dao gol. Mozda je on i dobar za BL, al' bi ga vrhunski napadaci u LP nosili na ledjima i davali golove. To je moj utisak koji sam stek'o u 3-4 utakmice u kojim sam ga gled'o. Moguce da sam pogresno procjenio. Njih dvojica su negdje na nivou Batstubera, koji je po meni prosjecan igrac. Bajernu je odbrana najslabiji dio tima i tu im podhitno treba jedan vrhunski stoper (uz kojeg bi se prosjecni Stuber mog'o slepati, jer je on ipak dijete Bajerna, nada koja mora igrati :mrgreen: ). Mislim da bi Aleks iz Celzija bio dobar izbor. Celzi je doveo Luiza, pa je sada Aleks trece ili cetvrto rjesenje za odbranu. Mislim da ne kosta vise od 10 miliona ojra,... Vjerujem da bi u Bajernu igr'o jako dobro. Najbolje rjesenje bi svakako bio Humels (po meni uskoro medju 5 najboljih stopera svijeta), ali koliko sam upratio, on ne zeli u Bajern.

Sak(c)iri - Gled'o sam ga dva puta i cini se kao dobar igrac. Bazel ima slican stil kao Bajern, tako da vjerujem da bi se momak odlicno uklopio. Vjerujem da bi njegovo dovodjenje bio dobar potez. Koliko sam upratio, moze igrati na krilu i u vezi,.. Odlican igrac za klupu, a za koju godinu mozda i starter.

Hazard - Nisam ga gled'o, al' cujem da igra dosta dobro. Ako mu je cijena tako velika, cisto sumnjam da bi ga (skrti) Bajern doveo kao igraca za klupu (iako ne bi bio kluba, jer su 'RobEri' uglavnom povrjedjeni). Moj bi izbor bio Marin. Momak je tipicni svabo (iz Gradiske :mrgreen: ), pravi profesionalac, te mislim da ne bi im'o problem sa tim da ceka priliku sa klupe. Izvanredan igrac koji u Verderu ima probleme sa konstantnoscu, jer mu ocigledno nesto ne lezi u Bajernu. Brz, eksplozivan, direktan, konkretan,... Mislim da bi Bajernu lego ko budali samar. Mislim da se moze dovesti za 15ak miliona ojra.

Salihovic - Cudi me da ga Bajern ne dovede, jer oni vole ovakve, 'multifunkcionalne' igrace. Salihovic je odlican momak, uradio bi sve sto se trazi od njega ( :mrgreen: ). Moze igrati na vise pozicija, sredina, krilo, bek,.. Mislim da je za klasu bolji igrac od 'sakatog' Altintopa. Uz to ima top u ljevici, odlican slobodnjak, centarsut, odlicno izvodi prekide,... Savrsen igrac da bude 'prva rezerva' kluba, a da se nikad ne pobuni sto sjedi na klupi. Mislim da se moze dovesti za 15ak miliona ojra.

Srna ili Piscek ili Bosingva - Ivanovic ili Smelcer - Misljenja sam da je za Bajern puno korisnije da Lam igra lijevog beka. Na lijevom beku cesto ulazi u sredinu, sto Riberiju ostavlja dosta prostora na krilu, a i Filip je jako opasan kada krene kroz sredinu. Odlicno se nadopunjuje sa Riberijem i tako protivnicko krilo primorava da se vraca u pomoc, sto uveliko otupljuje protivnicku napadacku ostricu. Na desnom beku je takodjer dobar u odbrani, dok u napadu radi (pohlepnog) Robena ne uzima previse ucesca. Roben je sam sebi dovoljan, ne treba njemu Lam, mislim da je Riberiju puno potrebniji. Srna, Bosingva i Piscek su odlicni ofanzivni bekovi, dok ni u defanzivi nisu toliko losi. Ivanovic bi bio najbolje rjesenje, jer je izvanredan u odbrani. U napadu takodjer moze odigrati solidno, mada Robenu njegova pomoc i nije toliko potrebna, bitno je samo da statira i po mogucnosti 'odvuce' jednog protivnickog igraca na svoju stranu. Posto znamo da Roben ne voli igrati dobranu, mislim da ne bi bilo lose imati jednog dobrog defanzivnog beka koji ce nadomjestiti Robenovu nezainteresovanost u odbrani. Uz to, Ivanovic je 'multifunkcionalan', moze odigrati jako dobro na stoperu, puno bolje od 'talenta' Batstubera. Nisam siguran da bi ga Celzi pristao prodati,.. Ako bi, njegova cijena bi iznosila oko 15ak miliona ojra. Smelcer je defanzivno jedan od najboljih bekova svijeta u ovom trenutku. On sigurno ne bi razocar'o. Problem je njegova losija ofanzivna igra, znatno losija nego kod Lama, a misljenja sam da je Lam potreban Riberiju. Gustavo nije bek.

Fino se napisasmo Anton i ja, al' na kraju od svega nece biti (gotovo) nista :mrgreen: . Nit' Bajern trosi ovoliko u prelaznom roku, nit' su klub koji ce odjednom dovesti 5-6 igraca. Ono sto im je neophodno jeste kvalitetno krilo i kvalitetan stoper. Takva dva igraca moraju dovesti, ako ne zele biti rupa i sljedece godine. Dakle, po meni, odradili bi dobar pos'o kada bi doveli Aleksa i Marina. Ostalo bi im jos da se uzdaju da ce se Kraft pokazati u pravom svijetlu, te da ce Gustavo proigrati na lijevom beku.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 feb 2011, 17:22

torrenteS je napisao/la: omo, sta ce ti pandev :?
Da popuni rupu na klupi. :D
7 miliona je nista za napadaca a znamo kako Makedonac moze odigrati.
Za ovaj novac tesko da mozemo dovesti nekog igraca koji je vec provjeren. Jedino nekog talenta iz nizeligasa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 09 feb 2011, 17:25

ja bi vam djaba dao Pandeva, ako on bude igrao u osmini to su dva igraca vise za Bayernu, cojek zaboravio lopte igrat :roll:
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 09 feb 2011, 17:28

:D :D :D :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops:
isakovich je napisao/la:i ovaj forum svasta i svakakve trpi :lol: :lol:
@amell
ja mislio ti odrastao kad te nema, kad ono jos klinjo koji neumorno provocira,,,,joj žabarcicu tebi treba dozvola za tastaturu,,,,pozderace vas Bayo i to za predjelo hihi :lol: :lol:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 17:33

Valencia je napisao/la:[

Fino se napisasmo Anton i ja, al' na kraju od svega nece biti (gotovo) nista :mrgreen: . Nit' Bajern trosi ovoliko u prelaznom roku, nit' su klub koji ce odjednom dovesti 5-6 igraca.
Ja malo znam više o Bayernu od tebe bez uvrede. Ovo sam ti reko, sam zato jer ćeš se ti iznenaditi koliko para i koliko igrača će Bayern na ljeto dovesti. Ja računam sa cifrom od 75 miljona eura, a nebi se čudio da bude veća.

Drago mi je da si spomenuo Badstubera. Kod večine navijača Bayerna čuti ćeš o njemu hvalospjeve no ja nisam jedan od tih. On mene još uvijek nije impresionirao i još MENI nije pokazao razlog zašto bi se ja mogao nadati da on jednog dana bude svjetska klasa. Da mi neko ponudi dvojicu od trojice slijedećih igrača, a da moram zato otjerati Badstubera ja bi to napavio, ti igrači su Geromel, Howedes i Hummels. Sam da kažem jako je teško sada dovesti nekog pouzdanog i jako dobrog štopera jer igraju u velikim klubovima i nije baš da ih ima na bacanje, zato će se bayern MORATI okrenuti "mlađem" rješenju...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 09 feb 2011, 17:43

Omerbavarac je napisao/la: Da popuni rupu na klupi. :D
7 miliona je nista za napadaca a znamo kako Makedonac moze odigrati.
Za ovaj novac tesko da mozemo dovesti nekog igraca koji je vec provjeren. Jedino nekog talenta iz nizeligasa.
tipicni bosnjo koji bi bacao pare tamo gdje ne treba :D
´ta ce ti 4 napadaca :? no, no, olic i kloze su tu.
jah, red bi bio da spomenem i ovog uljeza koji je napisao kilometarski post... :lol:
izgleda da ima ljudi koji misle da sa ha-hu i kilometarskim postom kazu nesto pametno :roll:
los izbor igraca + katastrofalno pojasnjenje = velika nulla.
sakiri i marin :? dass ich nicht lache :roll:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 17:45

torrenteS je napisao/la: sakiri i marin :? dass ich nicht lache :roll:
Mene živo zanima kaj ti sa ovim misliš.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 feb 2011, 17:51

@ Anton

Drug moj ne mozes ti dovest jednog Hazarda i napisat da ce sjedit onda na klupi, ne znam sta je tebi covjece takav igrac kosta minimalno 20 miliona i kad ga dovedes i pljunes te milione da sjedi na klupi to ti je presmjesno, to mozes jedino uradit na igrici manager u stvarnosti to ne moze sebi ne moze niko priustit takav luksuz. Izmedju ostalog Bayo je trazio Ilicevica za klupu, znaci sto se tice krila doci ce neki polovnjaci koji ce sjedit tipa ilicevic pranjic hamit i to je to a Hazarda ti zaboravi care moj od tog nema nista, nit ce to uprava dovesti pored roberya nema novog krila osim za klupe, tipa shaqiri ( od kojeg jednog dana nesto bude mozda ), ilicevic, al sve je to back up, ... Dalje kazes da L.G. moze igrat lijevog beka, moze drug moj svako moze igrat beka moze i Gomez ali kako, moze L.G. I Van Gall pricat sta hoce al to njegova pozicija nije on je zadnji vezni i basta. Se dok tu ne bude igrao od njeg nista nece bit a i vi ce te osjetit rezultatski. Treba vam golman to stoji jos ako se ubude neuer predobro, stoper vam minimalno jedan treba imena necu spominjat iskopat ce se vec nesto kvalitetno siguran sam u to, i lijevi bek ili forsirati contenta tu ma da coentrao bi dobro dosao tu ofanzivni bek a ima i drugih rjesenja pored coentrao, samo mani politike te da hazard grije klupu nista to care moj, a gustavo lijevi bek moze ali za Nuzdu... i po meni Kross ne moze igrat zadnjeg veznog nije on borben on je tehnicar elegantan i predobar igrac da bi obavljao funkciju zadnjeg veznog... A Bayern ce ovog ljeta definitivno potrosit novca i to metar novca, jer uvijek tako rade osovje ligu haraju onda se osile i misle kako su nedostiznini pa jednu sezonu popuse pa onda opet pljunu kes tako ce i sad bit metar novca ce se potrosit, ne treba Bayi puno, Golman, Top Stoper, lijevi bek. Ostalo je predobro, jer imaju dobre igrace u svom sastavu za sirine, jedan pranjic, altintop, tymoschuk, klose, badstuber , contento. sve su to super igraci koji bi svuugdje igrali u prvoj mislim u bundesligi ali super igraci za klupe dakle malo zadnju liniju osvjezit i to je to a gore je po meni sve super dobro popunjeno ...
BvB Echte Liebe !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 feb 2011, 18:09

anton 1983 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:[

Fino se napisasmo Anton i ja, al' na kraju od svega nece biti (gotovo) nista :mrgreen: . Nit' Bajern trosi ovoliko u prelaznom roku, nit' su klub koji ce odjednom dovesti 5-6 igraca.
Ja malo znam više o Bayernu od tebe bez uvrede. Ovo sam ti reko, sam zato jer ćeš se ti iznenaditi koliko para i koliko igrača će Bayern na ljeto dovesti. Ja računam sa cifrom od 75 miljona eura, a nebi se čudio da bude veća.

Drago mi je da si spomenuo Badstubera. Kod večine navijača Bayerna čuti ćeš o njemu hvalospjeve no ja nisam jedan od tih. On mene još uvijek nije impresionirao i još MENI nije pokazao razlog zašto bi se ja mogao nadati da on jednog dana bude svjetska klasa. Da mi neko ponudi dvojicu od trojice slijedećih igrača, a da moram zato otjerati Badstubera ja bi to napavio, ti igrači su Geromel, Howedes i Hummels. Sam da kažem jako je teško sada dovesti nekog pouzdanog i jako dobrog štopera jer igraju u velikim klubovima i nije baš da ih ima na bacanje, zato će se bayern MORATI okrenuti "mlađem" rješenju...
Ja prognoziram duplo manju cifru od te koju si naveo, ako ne i troduplo. Valjda cemo bit zivi do septembra da vidimo ko je bio u pravu :mrgreen: .

Batstuber je igrac kao Evans. Ako su pored Djonija Nemanja ili Rio, on odigra dobar mec, al' ako su pored njega Braun ili Osea, onda katastrofa. Problem za Bajern je taj sto je njima Batsuber najbolji odbrambeni igrac :mrgreen: . To je tek katastrofa. Sta se postize sa 'sumnjivim' Hovedesom ili Zeromelom!?? Ne bih rek'o da su njih dvojica trenutno bolji igraci od Stubera, Bujtena i Brena. Bajernu treba ekstra klasa na poziciji stopera, jer im je to ubjedljivo najranjiviji dio tima. Siguran sa da i Batstuber puno bolje (sigurnije) igr'o uz Aleksa ili Brunu Alvesa, nego li uz Zeromela ili Hovedesa. Ako ce Bajern tako silno investirati, onda ne vidim razlog zasto ne bi doveli recimo Brunu Alvesa (ili Aleksa) :roll: . Bolje dovesti jednog kvalitetnog igraca nego tri prosjecna.

Pade mi na pamet Vargas,.. Dobr'o bi dos'o Bajernu na beku, po potrebi i na krilu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 09 feb 2011, 18:29

Geronimo kome vjerovati :?: :?
Evo Secko kaže igramo visoko odbranu, dok Stefan misli nešto suprotno. :roll: Ja ne znam, moje znanje ne dopire do tih granica, i zbog toga sam :evil:
Ne trebaju nam pojačanja ljudi, trebaju nam ispravne odluke trenera :!:, Gaal luta, negdje se izgubio, ne zna naći pravi put.
Ničije savjete ne prihvata, za njeg' su svi papige. Sad su ga Rib i Rob pričepili, nema kud', htio ne htio, nešto mora mijenjati, ili ne mora :roll: Ko će njemu znati :?
torente, Klose odlazi na kraju sezone, ali i unatoč tome nisam za kupovinu novog napadača. Evo kažu Pandev zaboravio igrati, ja im vjerujem.
U ovoj formaciji su nam dovoljna i trojica u navali:Gomez, Muller, Olić. Računam na to da Mullera više neće koristiti na krilu.
I evo za kraj gol, koji se rijetko viđa. 8-)
[youtube][/youtube]

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 09 feb 2011, 18:47

prođe zimski rok... oni sad našli tražit igrače?! svašta...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 feb 2011, 18:48

Klare je napisao/la:Geronimo kome vjerovati :?: :?
Evo Secko kaže igramo visoko odbranu, dok Stefan misli nešto suprotno. :roll: Ja ne znam, moje znanje ne dopire do tih granica, i zbog toga sam :evil:
Ne trebaju nam pojačanja ljudi, trebaju nam ispravne odluke trenera :!:, Gaal luta, negdje se izgubio, ne zna naći pravi put.
Ničije savjete ne prihvata, za njeg' su svi papige. Sad su ga Rib i Rob pričepili, nema kud', htio ne htio, nešto mora mijenjati, ili ne mora :roll: Ko će njemu znati :?
torente, Klose odlazi na kraju sezone, ali i unatoč tome nisam za kupovinu novog napadača. Evo kažu Pandev zaboravio igrati, ja im vjerujem.
U ovoj formaciji su nam dovoljna i trojica u navali:Gomez, Muller, Olić. Računam na to da Mullera više neće koristiti na krilu.
I evo za kraj gol, koji se rijetko viđa. 8-)
[youtube][/youtube]
1.Pojacanja su sad potrebnija vise nego ikad s tim da se dovedu kvalitetni igraci a ne tipa Pranjic,Brafonja.
2.Klose odlazi Ollic je svoje odplesao prosle sezone i nikad nece ponoviti one igre a bgm i nije u cvijetu mladosti znaci ostaju samo Gomez i Muller..trebamo novog spica ali to nije definitivno Pandev ne trebaju nam odpadci iz drugih klubova..
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 09 feb 2011, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 18:49

Damir_BvB je napisao/la:@ Anton
Drug moj ne mozes ti dovest jednog Hazarda i napisat da ce sjedit onda na klupi, ne znam sta je tebi covjece takav igrac kosta minimalno 20 miliona i kad ga dovedes i pljunes te milione da sjedi na klupi to ti je presmjesno, to mozes jedino uradit na igrici manager u stvarnosti to ne moze sebi ne moze niko priustit takav luksuz.
Nebi ti vjerovao, ali mogu ja kaj god oću, pa čak i hazarda staviti na klupu :mrgreen: No sad ozbiljno. Inače kad pišem baš takve postove mrsko mi je spominjati imena, kao što sam i napisao u svom postu jer se ljudi samo koncentriraju na imena, a ne na to kako sam ja opisao kaj treba dovesti i zašto. No imena su ta koja druge ljude privlače da nešto napišu, to znam jer sam stari forumaš ;) Nije uopće bitno dal će to biti hazard, gervinho, Bale, Nani ili neko drugi. Bitno je da Bayern treba dovesti JEDNO krilo koje će moči mjenjati Riberya i Robbena, ali to krilo mora biti prvoklasan igrač tipa Hazard. Ovo vrijedi striktno u Bayernovom slučaju. Takav igrač kod Bayerna u biti nebi bio igrač koji bi sjedio na klupi nego igrač koji bi imao isti broj, ako ne i veći broj utakmica u sezoni pojedinačno od Robbena i Riberya. Recimo da je Bayern imao Hazarda on bi igrao cijelo vrijeme u prvom djelu sezone jer nismo imali Robbena, a i nemamo Ribery i Robbena u drugom djelu sezone, kao što iz ovoga primjera vidiš. Zato je dovođenje, skupljeg i super krila poput Hazarda imperativ. Nadam se da ti je sad moje "dovođenje Hazarda" jasTnije. Isto tako moraš u klubu imati i ČETVRTO krilo, igrača poput Šakirija koji niti smrdi niti miriši. Može igrati kada nema niti Riberya niti Robbena a isto tako može ulaziti sa klupe. E to drugo tj. ČETVRTO krilo nemora biti ŠPEK nego igrač sa potencijalom, ali isto tako da se netrebamo pribojavati kada će igrati jer način Bayernove igre je STRIKTNO I NAJVIŠE VEZAN I OVISAN o krilima. ;) Uff sad mi je lakše! :mrgreen:
Damir_BvB je napisao/la: Izmedju ostalog Bayo je trazio Ilicevica za klupu, znaci sto se tice krila doci ce neki polovnjaci koji ce sjedit tipa ilicevic pranjic hamit i to je to a Hazarda ti zaboravi care moj od tog nema nista, nit ce to uprava dovesti pored roberya nema novog krila osim za klupe, tipa shaqiri ( od kojeg jednog dana nesto bude mozda ), ilicevic, al sve je to back up, ...
Nemoj biti tako siguran u to. Zimski prelazni rok je jedno, ljetni drugo. Mislim jer ti vjeruješ u činjenicu da Bayern nije mogao dovesti Iličevića? :roll: Dobro znaš da ga je Bayern htio dali bi previše novaca i doveli ga. No Bayern ga "je htio" iz razloga samo da se popuni rupa, pa ga se kasnije može šutnuti bez da šteta nebude velika, AKO SE NEPOKAŽE. Iličević se na ljeto neće spominjati u kontekstu sa Bayernom 99%, naravno ako sad u drugom djelu sezone još extra nepodivlja i raznese ligu. Drugo ja pišem o onom kaj ja mislim da treba napraviti, a vodstvo kluba i trener možda misle drugačije. Možda vodstvo kluba još uvijek misli dovesti lijevog beka pa za njega da 20 miljona eura i samo uzme krilo tipa Šakiri.
Damir_BvB je napisao/la: Dalje kazes da L.G. moze igrat lijevog beka, moze drug moj svako moze igrat beka moze i Gomez ali kako, moze L.G. I Van Gall pricat sta hoce al to njegova pozicija nije on je zadnji vezni i basta. Se dok tu ne bude igrao od njeg nista nece bit a i vi ce te osjetit rezultatski.
Vidim da nisi shvatio moju poantu - Znači ja sam sebi zadao nekakva sredstva i ta sredstva iznose 75 miljona eura. Sam sam sebi vagnuo kaj bi bilo BITNIJE dovesti, bez ćega se može, bez ćega ne..I ja sam odlučio da je Bayernu pametnije uložiti novac u NEUERA, 2 KRILA i štopera, nego recimo neko "polovno" krilo (iako Šakiri nije povoljno, al opet nije neko ko će uvjerljivo zamjeniti ROBBERYA, bar još ne) i LIJEVOG BEKA. Znači u mojoj glavi L.G će moći koliko toliko tu poziciju dobro odigrati. **** daj mi 100 miljona eura na raspolaganje, pa ću i ja lagano uz svoju zamisao staviti lijevog beka ;) :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 feb 2011, 19:06

@ anto

E moj drug grijesis jako, i nemoj pricat daj ti 100 miliona da slozis pa sa 100 miliona ce i laik slozit ekipu isto tako i sa tih 75 miliona, nije sve u parama valjda ti real madrid tu treba otvorit oci, vazan je plan i struktura oko ekipe... Najlakse je pljunut metar para, treba znat ubost igraca ne samo po igrackim karakteristikama vec i po ostalim kakav je covjek , kakav je za ekipu itd. a to sto ti kazes daj mi 100 mio hebo tu pricu, vjeruj mi ako imaju sta u glavu u rokovodstvu baye a imaju sigurno onda ce doc golman bek i stoper, a po meni imate super back up za krila pranjica i altintoppa super su ... A to sto ti spominjes nanija hazarda i te vjeruj mi ni jednog od njih neces vidjet mozes jedino dovest reusa, marina, ali nista od tog nema sanse. izmedju ostalog vrijeme ce nam pokazati... Ali bit ce remont i to veliki ;) ... i po mom misljenju gallonja bi mogao letit ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 19:17

Damir_BvB je napisao/la:@ anto

E moj drug grijesis jako, i nemoj pricat daj ti 100 miliona da slozis pa sa 100 miliona ce i laik slozit ekipu isto tako i sa tih 75 miliona, nije sve u parama valjda ti real madrid tu treba otvorit oci, vazan je plan i struktura oko ekipe... Najlakse je pljunut metar para, treba znat ubost igraca ne samo po igrackim karakteristikama vec i po ostalim kakav je covjek , kakav je za ekipu itd. a to sto ti kazes daj mi 100 mio hebo tu pricu, vjeruj mi ako imaju sta u glavu u rokovodstvu baye a imaju sigurno onda ce doc golman bek i stoper, a po meni imate super back up za krila pranjica i altintoppa super su ... A to sto ti spominjes nanija hazarda i te vjeruj mi ni jednog od njih neces vidjet mozes jedino dovest reusa, marina, ali nista od tog nema sanse. izmedju ostalog vrijeme ce nam pokazati... Ali bit ce remont i to veliki ;) ... i po mom misljenju gallonja bi mogao letit ...
Opet ti mene nekužiš, ali si ovaj puta sam skačeš u usta. Ja sam sa 75 miljona, kolko mislim da će Bayern potrošit SEBI složio idealnu ekipu, a i ona OPET NIJE IDEALNA. Ti recimo miliš da je Bayernu VAŽNIJE dovesti lijevog beka, recimo u obliku Coentraa koji košta oko 25 milja, štopera kojeg bi morali platiti oko 15 miljona, golmana koji je najvjerojatnije Neure - 25 milja. I ta 3 igrača su već 65 milja. Ti smatraš da su naša back up krila dobra dok ja ZNAM da nisu jer u Bayernovom sistemu Krila moraju biti probojna, snažni na lopti, moraju znati dribljati, a to izuzev ROBBERYA niko u Bayernu nije, jedino kada je MULLER PRIMORAN da igra krilo. Znači nije da ja kažem da si ti u krivu, nego ja smatram da je BOLJE imati 2 dobra back up krila koja bi otprilike bila skupa i dobra kao Hazard i ne tako skupa i dobra kao Šakiri i zbog toga sam ja spreman ŽRTVOVATI Luisa Gustava na lijevom beku. Nadam se da si razumio kaj ja hoću, a isto tako ja razumijem kaj ti hoćeš. Recimo kad bitti bio za štopera, Golmana, LIJEVOG beka, nekog skupog i dobrog poput Coentraa i samo jednog krila koji bi bio "jeftin" kao Šakiri je nebi mogao reči da to isto tako nije dobro rješenje...A opet ponavljam, imena su PRIMJER a ne točno onaj igrač kojeg treba dovesti, jer za krila ja nisam ziher dok znam da nam treba NEUER...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 feb 2011, 19:38

Hajde sjeti se samo kako su Pranjic i Hamit odigrali prosle godine u ligi prvaka kako su samo bili hebeno prodorni i na kakvum su nivou igrali ... za back upa je to meni sasvim dobro al ponavljam backupa ... :) al vazno je da smo se ti i ja razumjeli ti bi zrvovao lijevog beka a ja jedno krilo a oko ostalog smo se slozili i to je to sto je bitno :)
BvB Echte Liebe !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.