anton 1983 je napisao/la:
Igrače koje treba dovesti i pljunuti pare za njih.
Neuer - cca 25
Howedes / Geromel - cca 15. Ne znam kojega bi rađe, ali ono kojeg možemo dovesti za 15 taj mora doč. Možda bi se prije odlučio za Geromela jer u trulom Kolnu igra jako dobro i tamo je cijenjen, a baš sad da ćemo uspjeti uzeti Howedesa i Neurea Schalkeu neznam i isto 7 Njemačkih igrača u prvih 11 je čist dosta.
Šakiri - cca 10 miljona eura za recimo desno krilo - malo jeftinije rješenje, ali pošto ja smatram da nam trebaju 2 nova krilia, jedno mora biti takvo. Mlad je i ima potencijala za napredak...
Hazard - cca - 25 - nemoram ništa reči...
Znači, golman, štoper - jer mi se fakat neda riskirati za Brenom, a i zašto mi nebi kupili, ako možemo boljega od onog kaj imamo. O Hummelsu i Subotiću neželim razmišljati i sami znate zašto. I dva krila jer mislim da i Robben i Ribery moraju imati svoje zamjene. ipak smo mi Bayern a ne neki tamo seoski klub...
To bi otprilike izgledalo ovako
------------Gomez
Ribery----Muller------robben
-------Schweini--Kroos
L.G---Badstuber--Geromel---Lahm
-------------neuer
Zašto ne novog lijevog beka? Zato kaj smatram da nakon određenog vremena, LG može to dobro odraditi, a i novi bek bi nas još više naćeo po pitanju nofca i LG bi najvjerojatnije morao preseliti na klupu. Momčad tako i onako nemre biti idealna, a i sa ovim pojačanjima potrošio sam 75 miljona eura , a to je više nego dosta. A kaj se tiće Kroosa, stavio sam ga tu poziciju jer se zna da će ga tamo van Gaal koristiti, bilo to dobro ili ne...
Zamjene
-----------Olić
Hazard---Ekici---Šakiri
-------Pranjić---Tymo
Contento--Buyten--Breno--??? ili niko
Eto sad mi je lakše

Nojer - Mogli bi ga dvoesti za 30ak miliona ojra. Vjerujem da ce na kraju sezone otici iz Salkea, a Bajern i nema toliko konkurenata za njegovo dovodjenje. Barsa, Real, Celzi, Liverpul, Inter i Juve imaju dobre golmane. Milanu i Arsenalu bi bio preskup. Siti ima Harta, dok Junajted vjerovatno nije zainteresovan. Kada se sve sabere i oduzme, Junajted bi mog'o biti jedini konkurent za dovodjenje Nojera. Al' kada je Bajern mog'o vjerovati u Rensinga, zasto da ne povjeruje Kraftu (

)!?
Hovedes, Zeromel, - Hovedes obecava, ali mi jos uvijek ne ulijeva povjerenje. Mislim da bi njegovo dovodjenje bio izvjesni rizik. Zeromel je tanak ko list, sjecam se kako ga je jednom Kuranji pronos'o na ledjima i dao gol. Mozda je on i dobar za BL, al' bi ga vrhunski napadaci u LP nosili na ledjima i davali golove. To je moj utisak koji sam stek'o u 3-4 utakmice u kojim sam ga gled'o. Moguce da sam pogresno procjenio. Njih dvojica su negdje na nivou Batstubera, koji je po meni prosjecan igrac. Bajernu je odbrana najslabiji dio tima i tu im podhitno treba jedan vrhunski stoper (uz kojeg bi se prosjecni Stuber mog'o slepati, jer je on ipak dijete Bajerna, nada koja mora igrati

). Mislim da bi
Aleks iz Celzija bio dobar izbor. Celzi je doveo Luiza, pa je sada Aleks trece ili cetvrto rjesenje za odbranu. Mislim da ne kosta vise od 10 miliona ojra,... Vjerujem da bi u Bajernu igr'o jako dobro. Najbolje rjesenje bi svakako bio Humels (po meni uskoro medju 5 najboljih stopera svijeta), ali koliko sam upratio, on ne zeli u Bajern.
Sak(c)iri - Gled'o sam ga dva puta i cini se kao dobar igrac. Bazel ima slican stil kao Bajern, tako da vjerujem da bi se momak odlicno uklopio. Vjerujem da bi njegovo dovodjenje bio dobar potez. Koliko sam upratio, moze igrati na krilu i u vezi,.. Odlican igrac za klupu, a za koju godinu mozda i starter.
Hazard - Nisam ga gled'o, al' cujem da igra dosta dobro. Ako mu je cijena tako velika, cisto sumnjam da bi ga (skrti) Bajern doveo kao igraca za klupu (iako ne bi bio kluba, jer su 'RobEri' uglavnom povrjedjeni). Moj bi izbor bio
Marin. Momak je tipicni svabo (iz Gradiske

), pravi profesionalac, te mislim da ne bi im'o problem sa tim da ceka priliku sa klupe. Izvanredan igrac koji u Verderu ima probleme sa konstantnoscu, jer mu ocigledno nesto ne lezi u Bajernu. Brz, eksplozivan, direktan, konkretan,... Mislim da bi Bajernu lego ko budali samar. Mislim da se moze dovesti za 15ak miliona ojra.
Salihovic - Cudi me da ga Bajern ne dovede, jer oni vole ovakve, 'multifunkcionalne' igrace. Salihovic je odlican momak, uradio bi sve sto se trazi od njega (

). Moze igrati na vise pozicija, sredina, krilo, bek,.. Mislim da je za klasu bolji igrac od 'sakatog' Altintopa. Uz to ima top u ljevici, odlican slobodnjak, centarsut, odlicno izvodi prekide,... Savrsen igrac da bude 'prva rezerva' kluba, a da se nikad ne pobuni sto sjedi na klupi. Mislim da se moze dovesti za 15ak miliona ojra.
Srna ili Piscek ili Bosingva - Ivanovic ili Smelcer - Misljenja sam da je za Bajern puno korisnije da Lam igra lijevog beka. Na lijevom beku cesto ulazi u sredinu, sto Riberiju ostavlja dosta prostora na krilu, a i Filip je jako opasan kada krene kroz sredinu. Odlicno se nadopunjuje sa Riberijem i tako protivnicko krilo primorava da se vraca u pomoc, sto uveliko otupljuje protivnicku napadacku ostricu. Na desnom beku je takodjer dobar u odbrani, dok u napadu radi (pohlepnog) Robena ne uzima previse ucesca. Roben je sam sebi dovoljan, ne treba njemu Lam, mislim da je Riberiju puno potrebniji. Srna, Bosingva i Piscek su odlicni ofanzivni bekovi, dok ni u defanzivi nisu toliko losi.
Ivanovic bi bio najbolje rjesenje, jer je izvanredan u odbrani. U napadu takodjer moze odigrati solidno, mada Robenu njegova pomoc i nije toliko potrebna, bitno je samo da statira i po mogucnosti 'odvuce' jednog protivnickog igraca na svoju stranu. Posto znamo da Roben ne voli igrati dobranu, mislim da ne bi bilo lose imati jednog dobrog defanzivnog beka koji ce nadomjestiti Robenovu nezainteresovanost u odbrani. Uz to, Ivanovic je 'multifunkcionalan', moze odigrati jako dobro na stoperu, puno bolje od 'talenta' Batstubera. Nisam siguran da bi ga Celzi pristao prodati,.. Ako bi, njegova cijena bi iznosila oko 15ak miliona ojra. Smelcer je defanzivno jedan od najboljih bekova svijeta u ovom trenutku. On sigurno ne bi razocar'o. Problem je njegova losija ofanzivna igra, znatno losija nego kod Lama, a misljenja sam da je Lam potreban Riberiju. Gustavo nije bek.
Fino se napisasmo Anton i ja, al' na kraju od svega nece biti (gotovo) nista

. Nit' Bajern trosi ovoliko u prelaznom roku, nit' su klub koji ce odjednom dovesti 5-6 igraca. Ono sto im je neophodno jeste kvalitetno krilo i kvalitetan stoper. Takva dva igraca moraju dovesti, ako ne zele biti rupa i sljedece godine. Dakle, po meni, odradili bi dobar pos'o kada bi doveli Aleksa i Marina. Ostalo bi im jos da se uzdaju da ce se Kraft pokazati u pravom svijetlu, te da ce Gustavo proigrati na lijevom beku.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.