FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anton 1983
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 19:44

Damir_BvB je napisao/la:Hajde sjeti se samo kako su Pranjic i Hamit odigrali prosle godine u ligi prvaka kako su samo bili hebeno prodorni i na kakvum su nivou igrali ... za back upa je to meni sasvim dobro al ponavljam backupa ... :) al vazno je da smo se ti i ja razumjeli ti bi zrvovao lijevog beka a ja jedno krilo a oko ostalog smo se slozili i to je to sto je bitno :)
Viš ja za razliku od tebe ne sanjam. Svako može odigrati **** tekmu, ali konstantno **** nemogu igrati. PS. Pranjić na krilu u Bayernu baš i nije puno igrao, a i siguran sam da nikada nije odigrao na krilu **** tekmu ;) To nisu krila za Bayernov sistem i Šlus...

I da ti nebi žrtvovao jedno krilo, ti bi žrtvavo ono BITNIJE krilo,a to ziher nije mala stvar..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 09 feb 2011, 20:22

Joj Tune koje su ti zvjezdice u postu. :D

Ova ponuda za Gomeza samo potvrdjuje ono sto sam ja(i jos par forumasa ovdje) znao. Imamo klasu u napadu. Samo ova ponuda Chelsea je ipak premala, ne dovodi se onakav centarfor tako lako.

Keita? Rom-ario kralju, ja sam cuo da Barcelona trazi Ottla. Navodno se spremaju ponuditi 23 miliona eura. Je l' ti goDra? :mrgreen:

U Bayu nam dos'o nas dijamant. Rijec je o 12-godisnjem Berinu Brzoviću. Ako je onakav kakvo mu je prezime, bit ce nesto od njega. :lol:

slika
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 09 feb 2011, 20:35

JetSet_Hantraga je napisao/la:Ova ponuda za Gomeza samo potvrdjuje ono sto sam ja(i jos par forumasa ovdje) znao. Imamo klasu u napadu. Samo ova ponuda Chelsea je ipak premala, ne dovodi se onakav centarfor tako lako.
ne, ova ´ponuda´ nam govori da je abramovic okruzen beskorisnim masama koje ga savjetuju da reda identicne igrace(u ovom slucaju tri klasicna spica) iako mu gori na drugim pozicijama.
imaju odlicnu odbranu na koju ne treba gubiti vrijeme.
dakle,
---------toro--------
maluda-------------?
------lampard-------
------?----essien----
dakle, gori im na ovim pozicijama, a na spicu su bili popunjeni i bez toresa ;)
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 20:38

Moš se ti plakat i srat kolko oćeš, ali ovo je samo dokaz da ti neznaš procijeniti igrača. PS i Pool je nudio no za njih ne znamo koliko :oops:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 feb 2011, 20:52

Pojedini navijaci Bayerna su stvarnos smijesni, ismijavaju Keitu, kao da covjek ne bi imao mjesta u Bayernu pored toliko i toliko zvijezda i velemajstora, smijurija

Mnogo velicate te svoej velemajstore, i pricate kao da ste trenutno velesila, bas ste nafurani ljudi, a klub vam je spao na vrlo niske grane u ovoj sezoni i igrac kao sto je Keita bi itekako imao mjesta, al nek je vama taj neki Luis Gustavo velicina, ili onaj ukrajinca kosijaner

Takvi su vas i doveli na dvocifren minus za vodecim, a vi tu nesto glumite. Pa Keita ima mjesta u nasoj ekipi koja je od Bayerna trenutno jaca za tri klase, a ko kod vas ne bi imao

Naveo sam samo sta pisu mediji, nisam ja izmislio tu pricu i zaboli mene hoce li vam doci ili ne, tako samo pice a Keita je igracina koji bi svakome dobro dosao, a vama jos takav tip igraca i fali. Ovo sto je navedeno da ce Bayern ponuditi 12 miliona jeste mozda malo previsoka cijena za igraca koji ima 31 godinu, ali mozda i nije, ali smatrati ga otpatkom i to za ekipu u kojoj je 70 posto igraca otpad, to je smijesno

Nasa otpad Keita ne vrijedi 12 miliona, a za vasu otpad Gomesa neko da je ko fol 45 miliona, i to je jos premalo, smijurija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 20:56

Romariooo je napisao/la:Pojedini navijaci Bayerna su stvarnos smijesni, ismijavaju Keitu, kao da covjek ne bi imao mjesta u Bayernu pored toliko i toliko zvijezda i velemajstora, smijurija
Ja neismijavam Keitu koliko tvoj izvor, kad Goal.com nekaj napiše ja se poserem ;) Inače iako je to igrač Barce, nemoj doć u temu Bayernovu temu i reč kaj mediji pišu jer je to nebitno. Ako znaš kadar Bayerna po kojem toliko sereš onda znaš da nema teoretske šanse da će Bayern bacati noFce na tog igrača, iz razloga kaj igra tu poziciju koju igra.

PS. On nmožda nije smiješan igrač, ali izgleda smiješno kada igra u Barceloni :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 feb 2011, 21:02

Bio on smijesan ili ne, koliko god da mu je godina, bolji je igrac od bilo koga u Bayernovom veznom redu, osim Sweinsteigera.

i ne serem po vasem igrackom kadru, samo ukazujem na realne cinjenice koje su vas dovele na sramotnu poziciju u ligi i do sramotnog zaostatka za ekipom kakva je Dortmund
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 21:04

Romariooo je napisao/la:Bio on smijesan ili ne, koliko god da mu je godina, bolji je igrac od bilo koga u Bayernovom veznom redu, osim Sweinsteigera.

i ne serem po vasem igrackom kadru, samo ukazujem na realne cinjenice koje su vas dovele na sramotnu poziciju u ligi i do sramotnog zaostatka za ekipom kakva je Dortmund
Pa nije bitno dal ti misliš dal je bolje ili ne, ali on bi išao igrati na baš Švanštajgerovu pozicju..Ma joj uopće nije bitno, sam ti nas i dalje obavještavaj sa glupostima ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 feb 2011, 21:11

@Romario uredu je analizirati i ukazivati na greske, ali one nekad moraju imati jace argumente. Ti kritikujes igre Tymoschuka i Gustava za lose igre Bayerna, a mi se ovdje slomismo pisuci o tome kako ova dva igraca nisu odigrali nijednu utakmicu na svojim prirodnim pozicijama.
Gdje bi stavili Keitu i kad bi ga doveli. Umjesto, Riberya, Robbena, Mullera?
Na zadnjeg veznog pored Bastiana? Pa koji smo onda qratz dovodili Gustava?

Da budem iskren volio bih kad bi imalie Keitu na klupi, ali je tesko ocekivati da preseli sa Barcine klupe na Bayernovu.
#divovi

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 21:12

moustapha je napisao/la:
Da budem iskren volio bih kad bi imalie Keitu na klupi, ali je tesko ocekivati da preseli sa Barcine klupe na Bayernovu.
Bravo

I još uz to doveli smo Gustava...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 feb 2011, 21:21

Ne znamo ni ja ni ti dal je to glupost ili zaista postoji nesto konkretno u vezi ove price, zato ne kuni goal.com jer i oni nekada ubodu heh, a nisam ni procitao ovo na goal.com, al nebitno je kao sto kazes, vrijeme ce pokazati.I ovo sto rece Mustafa da bi volio imati takvog igraca na klupi to je i sustina price, vjerovatno bi ga i dovodili da ne bude bas bude prva violina Bayerna, to je jako zahvalan igrac kojeg svaki trener voli. Veliki klubovi i rezerve placaju sa po desetak miliona, a i vi ste valjda veliki.

Kazes da bi ovaj igrao na Svinjinoj poziciji, a to i jeste problem vas cini mi se, ta vasa cudna formacija 4-2-4 je po meni definitivno propali experiment Galonje, koji je poznat po propalim experimentima. On je najodgovorniji za lose igre Bayerna, ali i dosta igraca Bayerna ne zasluzuje da nosi dres tako velikog kluba.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 feb 2011, 22:56

Mozete vi pricat sta hocete i podcjenjivati mrkog Ahmeta Keitu, ali vecina od vas svjesna nije kako je to dobar igrac i koristan, I stoji to da je Gustavo doveden, Ali Keita je za tog Gustavo profesor doktor fudbala ;), vjerujte mi igracina, ko je ikad gledao kako covjek igra zna o cemu pricam ... I uz Schweinia u vezi bi to jako lijepo izgledalo ;) ...
BvB Echte Liebe !!!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 09 feb 2011, 23:46

Romariooo je napisao/la:Pojedini navijaci Bayerna su stvarnos smijesni, ismijavaju Keitu, kao da covjek ne bi imao mjesta u Bayernu pored toliko i toliko zvijezda i velemajstora, smijurija

Mnogo velicate te svoej velemajstore, i pricate kao da ste trenutno velesila, bas ste nafurani ljudi, a klub vam je spao na vrlo niske grane u ovoj sezoni i igrac kao sto je Keita bi itekako imao mjesta, al nek je vama taj neki Luis Gustavo velicina, ili onaj ukrajinca kosijaner

Takvi su vas i doveli na dvocifren minus za vodecim, a vi tu nesto glumite. Pa Keita ima mjesta u nasoj ekipi koja je od Bayerna trenutno jaca za tri klase, a ko kod vas ne bi imao

Naveo sam samo sta pisu mediji, nisam ja izmislio tu pricu i zaboli mene hoce li vam doci ili ne, tako samo pice a Keita je igracina koji bi svakome dobro dosao, a vama jos takav tip igraca i fali. Ovo sto je navedeno da ce Bayern ponuditi 12 miliona jeste mozda malo previsoka cijena za igraca koji ima 31 godinu, ali mozda i nije, ali smatrati ga otpatkom i to za ekipu u kojoj je 70 posto igraca otpad, to je smijesno

Nasa otpad Keita ne vrijedi 12 miliona, a za vasu otpad Gomesa neko da je ko fol 45 miliona, i to je jos premalo, smijurija
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 feb 2011, 00:49

torrenteS je napisao/la:naravno da igramo. nego, priznaj ti meni da si to napisao onako iz stomaka ili po sjecanju ;) sigurno je da nisi odgledao neku od bayinih utakmica pa onda sjeo za tastaturu... :)
nema razlike jer i jedni, a bome i drugi, furaju holandsku skolu fudbala.
razlika je u tome sto se to u barseloni fura vec dugi niz godina dok je novina u minhenu.
znaci, barcinim igracima je lakse jer ih se uvjezbava jos od malih nogu ;)

Činjenica, obrana nam je visoka u trenutku kad mi napadamo. Onda moramo suziti prostor jer bi rupe bile ogromne, to je normalno, to svatko radi, osim Milana.
I zato nastaju kontre opasne po naš gol. Ok, moja greška, priznam ti da igramo u toj situaciji visoku obranu. Ako na to misliš.
Ali protiv Kolna nismo dobili golove zbog visoko postavljene obrane, to sam siguran. To su bile individualne greške pojedinih igrača.
Sad, za jesenski dio sezone bi se morao baš prisjetiti kakve smo golove dobili pa bi tek onda mogli pričati. Jer se trenutno sjećam rijetkih golova. Naravno, bez yotubea pa da onda analiziram kako je obrana postavljena, nisam takav igrač. :D

torrenteS je napisao/la:lam nikada nije imao toliko izgubljenih duela kao u ovoj godini.
Nakon neuspješnih 15 minuta traženja jednog stupca statistike pod nazivom "gewonnene Zweikamphe", moram sam po osjećaju napisat mišljenje, znači bez dokaza.

Lahm ima podjednako isto dobivenih duela kao i prošlih godina. Momak je u obrani odličan. Ovo govorim za jesenski dio sezone koji sam skoro u cjelosti odgledao ( 1-2 Spiele habe ich nicht gesehen ).
Dakle, jedino prava statistika ti može ići u prilog. Ovako ne vjerujem dok ne vidim.
Da ne misliš za 2011. godinu.? :D

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 feb 2011, 01:27

Valencia je napisao/la:Njih dvojica su negdje na nivou Batstubera, koji je po meni prosjecan igrac. Bajernu je odbrana najslabiji dio tima i tu im podhitno treba jedan vrhunski stoper (uz kojeg bi se prosjecni Stuber mog'o slepati, jer je on ipak dijete Bajerna, nada koja mora igrati :mrgreen: )
Damir_BvB je napisao/la:pranjic, altintop, tymoschuk, klose, badstuber , contento. sve su to super igraci koji bi svuugdje igrali u prvoj mislim u bundesligi ali super igraci za klupe
anton 1983 je napisao/la:Drago mi je da si spomenuo Badstubera. Kod večine navijača Bayerna čuti ćeš o njemu hvalospjeve no ja nisam jedan od tih. On mene još uvijek nije impresionirao i još MENI nije pokazao razlog zašto bi se ja mogao nadati da on jednog dana bude svjetska klasa. Da mi neko ponudi dvojicu od trojice slijedećih igrača, a da moram zato otjerati Badstubera ja bi to napavio, ti igrači su Geromel, Howedes i Hummels
Valencia je napisao/la:Batstuber je igrac kao Evans. Ako su pored Djonija Nemanja ili Rio, on odigra dobar mec, al' ako su pored njega Braun ili Osea, onda katastrofa. Problem za Bajern je taj sto je njima Batsuber najbolji odbrambeni igrac :mrgreen: . To je tek katastrofa.

Opa, vidi li kritike po Badstuberu. Zanimljivo, šta reći nego zanimljivo. Ajmo ovako, prije svakog odgovora ću staviti broj da se zna na koji citat odgovaram.

1. Nabroji 5 stopera do 21. godine koji su bolji od Badstubera a da si ih gledao. Neću da kažem 10 jer bi to bilo previše. Nabroji što Badstuber nema da postane više od prosječnog igrača. Jedino di si u pravu jest kad kažeš da je obrana najslabiji dio, što je svakako istina kolega.

2. Bravo care, svi bi oni igrali u bilo kojoj 11-ici u Bundesligi. Jedino je razlika ta što Badstuber nema potrebu za drugim klubom jer je on prekvalitetan da igra u drugom klubu pa zbog toga ipak igra u prvoj Bayerna. ;) ;) :D :D

3. Mene jest impresionirao. Za svoje godine igra odlično. Geromel i Badstuber ne idu u istu rečenicu. Pedro je za 2 razine slabiji igrač. A ima već godine i nije napredovao. Nije Geromel ništa bolji od Demichelisa.

4. Vidiš majstore, da mi imamo još jednog takvog braniča, sigurno ne bi imali tako puno problema u obrani i ne bi dobivali tako puno golova.

Za neke slijedeće opaske tipa "prosječan igrač", slobodno napišite što vas smeta kod njega odnosno što fali tom igraču i naravno uz to predložite argumente. ;) ;) ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 feb 2011, 01:42

romarioo dodje provocirat na temi i onda kad mu ga ljudi šuknu onda je 70 posto bayernove ekipe otpad :D :D :D :D jedini otpad je trenutno kod nas trener....doduse znamo da on jeste veliki trener, al da trenutno ga tvrdoglavost vuce i da tako pravi krive poteze....al et u munchenu kako god bilo nece ga ispratit bijelim maramicama.....pa gospoda smo mi :D :D :D a sto se tice price o keiti i toj ponudi pa totalno je smijesna ta prica....koja li je to smijesna stranica il tv postaja il sta ti ja znam objavila....pa ko da nam sad treba takav tip igraca???et bas nam ta pozicija strasno skripi pa cemo dovodit talenta svih talenata, zeca iz madjionicarevog šešira, slavnog, preslavljenog, strasnog i opasnog,opakog i besprijekornog keitu.....i jos su mu vjerovatno noge zlatne jer igra u barci, pa cemo mu prostrijet crveni tepih prekriven zlatom a onkel uli ce da mu spremi zlatne čaršafe i posteljinu :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 feb 2011, 04:10

Damir_BvB je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete i podcjenjivati mrkog Ahmeta Keitu, ali vecina od vas svjesna nije kako je to dobar igrac i koristan, I stoji to da je Gustavo doveden, Ali Keita je za tog Gustavo profesor doktor fudbala ;), vjerujte mi igracina, ko je ikad gledao kako covjek igra zna o cemu pricam ... I uz Schweinia u vezi bi to jako lijepo izgledalo ;) ...
Izgledalo bi fino godinu-dvije i onda penzija.
#divovi

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 feb 2011, 08:50

moustapha je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete i podcjenjivati mrkog Ahmeta Keitu, ali vecina od vas svjesna nije kako je to dobar igrac i koristan, I stoji to da je Gustavo doveden, Ali Keita je za tog Gustavo profesor doktor fudbala ;), vjerujte mi igracina, ko je ikad gledao kako covjek igra zna o cemu pricam ... I uz Schweinia u vezi bi to jako lijepo izgledalo ;) ...
Izgledalo bi fino godinu-dvije i onda penzija.
I ovo je sustina cijele debate u vezi mrkog Keite, igrac koji je jako dobar, ali vec i u godinama, tj, moze odigrati jos dvije-tri sezone. ali zato je i cijena tako mala, jer da je mladji bio bi i puno skuplji. A sad ako Bayern zeli imati takvog jednog iskusnog igraca koji ce donijeti mir u sredini terena, u te dvije-tri sezone, onda i vrijedi sigurno desetak miliona, ne znam sta ste mislili za te pare da dobijete Iniestu, Sneidera ili tako neku velicinu.

No, kao sto rekosmo, najodgovornije je Van Gal, neko rece bdje bi igrao Keita, umjesto Robena, riberija..., a ja tu i vidim najveci problem Bayerna, to sto u sredini imate samo dva igraca, a cak 4 napadaca su tu, Miler, Gomez, te sa strana Roben i Ribery.

Po meni je to preofanzivno, trebali bi imati najmanje 3 klasicnih veznih igraca, 2 je premalo. Joa kad se uzme u obzir cinjenica da je Bayina odbrana prilicno tanka da bi nadomjestila manjak defanzivno orjentisanih igraca, onda ovu Galonjinu formaciju mozemo komotno nazvati "harakiri"
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 feb 2011, 09:32

Stefan Effenberg je napisao/la:
Činjenica, obrana nam je visoka u trenutku kad mi napadamo. Onda moramo suziti prostor jer bi rupe bile ogromne, to je normalno, to svatko radi, osim Milana.
I zato nastaju kontre opasne po naš gol. Ok, moja greška, priznam ti da igramo u toj situaciji visoku obranu. Ako na to misliš.
Ali protiv Kolna nismo dobili golove zbog visoko postavljene obrane, to sam siguran. To su bile individualne greške pojedinih igrača.
:lol:

Čuj ti ovo. Pa bit svega je da mi radimo prevelike individualne pogreške i zato primamo golove. Neprimamo mi golove zato kaj nam obrana stoji duboko, visoko, zato kaj smo slabi u skoku, spori itd. primamo jer nam štoperi i zadnji vezni griješe u predavanju lopte, jer se štoper i zadnji vezni krivo postavljaju na terenu i dosta puta kasne za jedan korak - 3. gol protiv kolna - Tymoschuk se mješa Ottlu u posao i gubi svoju poziciju te na taj način naša cijela obrana se raspada, nastaje pomutnja, koju novaković koristi - ovaj primjer sam naveo sam zato da bi ukazao da Bayern igra VISOKU obranu, ali to nije razlog primanja gola, već kretenizam tymoschuka, koji nažalost nije štoper pa nije niti čudo kaj radi tako tupave poteze...
Stefan Effenberg je napisao/la: 3. Mene jest impresionirao. Za svoje godine igra odlično. Geromel i Badstuber ne idu u istu rečenicu. Pedro je za 2 razine slabiji igrač. A ima već godine i nije napredovao. Nije Geromel ništa bolji od Demichelisa.

Neznam koju ste se Pm svi nabrusili na Tog geromela, pa mali je sigurno dobar igrač. Geromel je ove sezone jedan od najboljih štopera BUNDESLIGE uz boka Subotiću i Hummelsu. On ipak igra u kolnu pa nije niti čudo da ga se više mota nego neke druge igrače, ali da on nevalja - svašta. Čudno mi je da neko može kuditi Gomeza, ali Badstubera tako dizati u nebesa. Neam ja ništa protiv Badstubera, samo ljudi su si zbog njegovih godina I NACIONALNOSTI prvenstveno zabrijali da on MORA biti **** igrač i da MORA biti u prvih 11 Bayerna...Ništa se ljudi moji nemora. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 feb 2011, 10:43

Romariooo je napisao/la: No, kao sto rekosmo, najodgovornije je Van Gal, neko rece bdje bi igrao Keita, umjesto Robena, riberija..., a ja tu i vidim najveci problem Bayerna, to sto u sredini imate samo dva igraca, a cak 4 napadaca su tu, Miler, Gomez, te sa strana Roben i Ribery.
:cry:

Vjeruj mi kad Bayernov navijač pročita ovo kaj si ti napisao suza mu krene na oči. E da je bar tako kako si ti napisao. No neznam opet zašto ovo uopće neko napiše. Bayern uopće neigra tako. Zašto? Pa iz razloga kaj su Ribery i Robben zadnji puta skupa igrali prošle godine, a u formi obojica skupa na terenu su možda bili jednu ili dvije utakmice. Kada bi Bayern stvarno mogao igrati tu formaciji koju si ti naveo i sa tim istim igračima, ja ti garantiram da ti ovako nebi pisao i da bi naši rezultati bili kudikamo bolji. Robbena u prvom djelu sezone uopće nije bilo, dok je Ribery je 80% utakmica u prvom djelu sezone propustio. Zato te molim da više takve nebuloze nepišeš. ;) :(

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.