@high
Ken Choo is a key man in Vincent Tan’s football empire. The former Berjaya Hotels and Resorts general manager is now Cardiff City chief executive, managing director of Belgian club KV Kortrijk and is involved in Tan’s new football venture in Los Angeles.
I ako su neki pokušavali unijeti određenu dozu nemira među nas, naravno nije bilo osnova što je pokazala današnja sjednica. S vremena na vrijeme će se kod nas dešavati ovakve kadrovske promijene, jer kod nekih ljudi će doći do zasićenja u ovom poslu, smatrat će da su dali dovoljno i da su na toj poziciji dostigli svoj maksimum te im treba promijena. Da li je pomenuto uzrok današnjih mini promijena ili je nešo drugo u pitanju to ne vjerujem da ćemo saznati. Uostalom nije ni bitno, smatram da ove promijene mogu donijeti samo boljitak klubu.
Neko je pitao danas da li će se i dalje nastaviti trend imenovanja stranaca u klub a naši ljudi biti lagano potisnuti, ja u tom ne vidim ništa loše i ako bih lično volio da Edis Kusturica i Dino Selimović ostanu viječno U FK Sarajevo.
Imenovanje desne ruke Tana u UO je svakako dobra stvar, kao šo sam rekao, iz dva razloga. Jer će se malverzacije, ukoliko ih je bilo, iskorijeniti ili smanjiti na minimum, ali i taj čovjek će imati mnogo bolji uvid u potrebne stvari (sredstva) za neke dalje planove. Što će svakako ubrzati razvoj kluba.
Uvijek sam za dobru zezanciju ali mislim da je vrijeme da se uozbiljite.