Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Schwarz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Schwarz » 23 mar 2015, 11:18

Skver je napisao/la:
babuka1 je napisao/la:Cekaj,jesam ja nesto propustio kad navijaci jedne Slobode,dojucerasnjeg drugoligasa,i sadasnjeg davljenika drze predavanja navijacima Zeljeznicara,ubjedljivo i bez konkurencije najtorfejnijeg kluba u BiH??? Da li su svjesni i da li ce ikada biti svjesni,navijaci Turkis airlinesa,ovi tuzlanski amerikanci i ostali,da se fudbal ilitiga nogomet igra za trofeje??' Zeljo,taj radnicki klub,klub bosanske bijede,bez generalnog sponzora i ulagaca tipa Tana i tih nekakvih Amira,i dalje je drugi na tabeli,a godinama(bukvalno) daleko ispred sto se tice trofeja,i za Malezijcevo Sarajvo i za Amerikancevu Slobodu,prema tome,sve dok ne pocnete osvajati trofeje i dok ne budete u vrhu(za pocetak bar 3-4 godine),bilo bi lijepo da sutite i izrazite postovanje prema najvecem i uvjedljivo najtrofejnijem klubu nase drzave,gigantu sa grbavice,koji vas bez generalnog sponzora,bez tople vode u svalcinicama,filuje kompleksima a vitrine puni trofejima!Dovidjenja kinezi,good bye amerikanci,jos mnogo pure treba pojesti da vas se uopste stavi u recenicu sa klubom koji nema marke a ima 3-4 puta vise trofeja od vas...

P.S Pocnel glupa prica o organizaciji,marketingu,ulaganjima,parama itd,onda cu vam ko konkurenta navest BH Telekom,konzum,bingo jer ako ne igrate za prestiz,trofeje i naslove,onda ste vi jedna obicna firma i uporedjujte se sa firmama,po trofejima ste tu nedje,elektroprivreda i sloboda bara-bara s trofejima,vasi konkurenti su konzum,interex,itd,jer po ovoj prici vi ste firma ne fudbalski klub!
Finale Kupa prvoligaša

Tuzla, 01.12.1971. Stadion Tušanj, gledalaca 10 000 Sudija:Đurđević Vlada
FK Sloboda - NK Željezničar (Sarajevo) 1:0
Strijelac : 1:0 Hatunić (60)

SLOBODA: Mešković, Fazlić, Jovičić, Avdičević, Pašić, Hatunić, Alibegović,
Subašić (Cerić), Jusić, Jevremović, Nalić, trener Duvančić Josip

ŽELJEZNIČAR: Janjuš, Hrvat, Bećirspahić, D. Kojović (Sprečo), Katalinski,
Hadžiabdić, Jelušić (S. Kojović), Janković, Bukal, Bratić, Deraković, trener Ribar Milan

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphot ... 6185_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphot ... e=554F0677" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Evo malo i o drugoligasima
1976/77
1. Crvena Zvezda Beograd 34 20 10 4 67:37 50 Champions Cup
2. Dinamo Zagreb 34 15 11 8 52:36 41 UEFA Cup
3. Sloboda Tuzla 34 14 11 9 43:32 39 UEFA Cup
4. Partizan Beograd 34 14 11 9 37:31 39
5. Rijeka 34 13 10 11 43:29 36
6. Borac Banja Luka 34 14 8 12 53:43 36
7. Radnički Niš 34 13 8 13 40:43 34
8. Hajduk Split 34 12 9 13 41:35 33 Cup Winners Cup
9. Budućnost Titograd 34 11 11 12 44:47 33
10. Zagreb 34 12 8 14 48:48 32
11. Velež Mostar 34 11 10 13 46:48 32
12. Olimpija Ljubljana 34 10 12 12 36:42 32
13. Čelik Zenica 34 11 9 14 33:38 31
14. Vojvodina Novi Sad 34 8 14 12 40:50 30
15. OFK Beograd 34 9 12 13 39:51 30
16. Sarajevo 34 10 10 14 40:55 30
17. Napredak Kruševac 34 10 8 16 38:55 28
18. Željezničar Sarajevo 34 8 10 16 33:53 26
S kim ste igrali te sezone u Kupu Uefa?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 23 mar 2015, 13:31

Las Palmas, cini mi se. I dozivjeli debakl u gostima (dal' 5:0), ponajvise zatvorenom igrom i jer je Meske ostavljen na klupi, iako je tresao nemilosrdno mreze. U povratnoj smo odigrali dobro i pobjedili, dal 4:2 ili kako vec, ali su mnogi misljenja da smo tada trebali igrati dosta ofanzivnije u gostima, jer je tako Sloboda i igrala, napadacki. Cak i tad smo imali nekoliko 100% sansi, ali ocito da je Mesketovo neigranje doprinjelo nerealizaciji.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

babuka1
Kontakt:

Post Postao/la babuka1 » 23 mar 2015, 13:43

@Skver I sta to treba sad da pokaze???? tamo nekad je bila jedna sezona gdje ste bili treci a zeljo 18,i to je vas najveci trofej?? hahaahha,e svakakvih ljudi Boze sacuvaj

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 23 mar 2015, 13:57

...
Zadnja izmjena: vedator, dana/u 23 mar 2015, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 mar 2015, 13:58

babuka1 je napisao/la:@Skver I sta to treba sad da pokaze???? tamo nekad je bila jedna sezona gdje ste bili treci a zeljo 18,i to je vas najveci trofej?? hahaahha,e svakakvih ljudi Boze sacuvaj
Covjek ti je pokazao da smo uzeli taj jedan trofej kupa ligasa upravo pobjedom u finalu protiv Zelje ...imala je Sloboda od samog ulaska u ligu bivse drzave punonuspjeha u medjusobnim susretima izmedju ove dvije ekipe..zasto Sloboda nije osvajala titule to je pitanje za nase uprave i samu tadasnju drzavu...sto moj stari rekao Sloboda je uvjek prvi dio sezone igrala da bude medju prvih 6 i poslije prodaje utakmice jer se znalo da im nece cetvorka dozvolit da se umjesa tu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 23 mar 2015, 14:13

Pa zna se da je najveci dio kolaca uzimala velika 4 ,ostalima su dolazile mrvice cisto da se malo "ispostuju" i ostale rep i regije Vardar MKD ,Vojvodina,Sa i Zeljo (BiH) crnogorci i slovenci svakako nisu ni imali ozbiljnije ekipe koja bi se mogla jednom u 20g "pogurati" do titule.

Kad Sloboda nije sa onom zlatnom generacijom uzela kud ces dalje,i ako je iko pored ovih 6,7 prvaka zasluzio titulu onda je Velez ,al ybg nisu dolazili iz velikog grada a BiH je "ispostovana" u vidu Sarajeva i Zeljeznicara ,cime ne umanjem titule ove dvije ekipe i msm da smo ih trebali imati bar jos 2,3 ali eto ...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 mar 2015, 14:28

babuka1 je napisao/la:@Skver I sta to treba sad da pokaze???? tamo nekad je bila jedna sezona gdje ste bili treci a zeljo 18,i to je vas najveci trofej?? hahaahha,e svakakvih ljudi Boze sacuvaj
Treba da pokaze da ste bili drugoligasu kad smo mi igralu evropu....sad ti ove titule sa leotarom stvarno ne mogu priznat
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 mar 2015, 14:34

SaltCityAttack je napisao/la:
Covjek ti je pokazao da smo uzeli taj jedan trofej kupa ligasa upravo pobjedom u finalu protiv Zelje ...imala je Sloboda od samog ulaska u ligu bivse drzave punonuspjeha u medjusobnim susretima izmedju ove dvije ekipe..zasto Sloboda nije osvajala titule to je pitanje za nase uprave i samu tadasnju drzavu...sto moj stari rekao Sloboda je uvjek prvi dio sezone igrala da bude medju prvih 6 i poslije prodaje utakmice jer se znalo da im nece cetvorka dozvolit da se umjesa tu
Evo Dado ti je objasnio, a ja da ti pojasnim. Spominjes Sloboda drugoligas, ja ti pokazao da je i Zeljo bio drugoligas, ispao te godine.
U toj finalnoj utakmici bilo sve regularno, dakle bilo tople vode, korner zastavice nisu bile slomljenje, sudije nisu mogle biti zakljucane. Tadasnji fudbalski savez nije mogao biti kriminalna organizacija, gdje se ofirno stimaju titule i ko ce ispasti, bez ikakvih posljedica. Da je ovo normalna drzava i u njoj normalni savez vi bi ste te godine kada je Sloboda ispala bili kaznjeni slanjem u kantonalnu ligu. Dakle, dokazi ne postoje, sve je bilo cisto i uredno (ovo je da mi ne replicira onaj vas Duke, i ja se slazem sa tim, sve je laz dok se ne dokaze suprotno, jbg, moramo biti legalisti, zivimo u pravno uredjenoj drzavi) i vi ste jedan posten radnicki klub koji osvaja prvenstva zahvaljujuci samo vasem talentu i znanju.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 23 mar 2015, 14:37

Da je ovaj sistem bodovanja Velež bi imao jednu titulu. Ali ybga ove sezone smo dobili Hajduka i pod BB i kod plinare
slika
From father to son

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 mar 2015, 14:41

staragarda je napisao/la:
Treba da pokaze da ste bili drugoligasu kad smo mi igralu evropu....sad ti ove titule sa leotarom stvarno ne mogu priznat
Evo covjek ti direktno i konkretno odgovrio, ja htio to malo fino, al ne ide mi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 mar 2015, 14:49

tacno je smijesno te prozivke drugoligasi ovo ono,procito sam gore isto ovaj post tipa dojucerasnji drugoligasi nesto pricaju,i to potencirju vecinom velezovci i manijaci..
pa velez je isto drugoligas,i to dva puta,zeljo isto ispadao....nestoji ta konstatacija ali hajde..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 23 mar 2015, 14:56

solinas je napisao/la:tacno je smijesno te prozivke drugoligasi ovo ono,procito sam gore isto ovaj post tipa dojucerasnji drugoligasi nesto pricaju,i to potencirju vecinom velezovci i manijaci..
pa velez je isto drugoligas,i to dva puta,zeljo isto ispadao....nestoji ta konstatacija ali hajde..
Velež je samo jednom ispao i to 2003-ce. Od kako je usao u prvu ligu 1956-te nikad nije ispao do tada. Evo malo i skora silovanja tuzlanske nejaci u to vrijeme kad vec spominješ Rođene

Al´ zato recimo protiv Veleza i Borca imamo negativan omjer :) .

Sloboda vs Borac

Utakmica 26
pobjeda Slobode - 7
nerijeseno - 7
Pobjeda Borca - 12

gol razlika 25-25

Sloboda vs Velež :facepalm:

utakmica 49
Pobjeda Slobode - 11
Nerijeseno - 16
Pobjeda Veleza - 22

gol razlika 43-76

Sloboda vs Celik

utakmica 30
pobjeda Slobode - 12
nerijesenih - 8
Pobjeda Celika - 10

gol razlika 35 - 28[/quote][/quote]
From father to son

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 mar 2015, 14:58

Cernica je napisao/la:
solinas je napisao/la:tacno je smijesno te prozivke drugoligasi ovo ono,procito sam gore isto ovaj post tipa dojucerasnji drugoligasi nesto pricaju,i to potencirju vecinom velezovci i manijaci..
Velež je samo jednom ispao i to 2003-ce. Od kako je usao u prvu ligu 1956-te nikad nije ispao do tada. Evo malo i skora silovanja tuzlanske nejaci u to vrijeme kad vec spominješ Rođene

Al´ zato recimo protiv Veleza i Borca imamo negativan omjer :) .

Sloboda vs Borac

Utakmica 26
pobjeda Slobode - 7
nerijeseno - 7
Pobjeda Borca - 12

gol razlika 25-25

Sloboda vs Velež :facepalm:

utakmica 49
Pobjeda Slobode - 11
Nerijeseno - 16
Pobjeda Veleza - 22

gol razlika 43-76

Sloboda vs Celik

utakmica 30
pobjeda Slobode - 12
nerijesenih - 8
Pobjeda Celika - 10

gol razlika 35 - 28
[/quote][/quote]
mozda je do mene,ali koliko ja mislim da je velez dva puta ispadao.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 23 mar 2015, 15:02

Do tebe je i ne pisi nebuloze. Velez u jugi nikad nije ispao. Samo u nasoj ligi
From father to son

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 mar 2015, 15:05

Cernica je napisao/la:Do tebe je i ne pisi nebuloze. Velez u jugi nikad nije ispao. Samo u nasoj ligi
znaci i velez i sloboda su ispadali po jednom...zeljo isto jednom.....po cemu je sloboda drugoligas a velez i zeljo nisu :? znaci da ta prica manijaka i ra nepije vode

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 23 mar 2015, 15:12

solinas je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Do tebe je i ne pisi nebuloze. Velez u jugi nikad nije ispao. Samo u nasoj ligi
znaci i velez i sloboda su ispadali po jednom...zeljo isto jednom.....po cemu je sloboda drugoligas a velez i zeljo nisu :? znaci da ta prica manijaka i ra nepije vode
Gdje sam ja pisao da je sloboda drugoligas i srao o tome. Samo sam te ispravio da smo jednom ispali i da smo uz Sarajevo klub sa najdužim ucescem u prvim ligama sto dokazuje naš međusobni skor od 122 utakmice
From father to son

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 mar 2015, 15:18

Cernica je napisao/la:Da je ovaj sistem bodovanja Velež bi imao jednu titulu. Ali ybga ove sezone smo dobili Hajduka i pod BB i kod plinare
slika
Velez je sigurno zasluzio najmanje dvije titule u ex YU, Sloboda sigurno jednu, nikada nam niste lezali kao protivnik (kada smo bili i najbolji), mi protiv vas izgubimo utakmicu jos u Jablanici, jedna ste od rijetkih ekipa sa kojom imamo negativan skor (mislim na sva takmicenja od ex YU pa do danasnjih dana. Mislim da cak ni jedna ekipa iz BiH nema sa vama ukupan pozitivan skor.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 mar 2015, 15:18

Cernica je napisao/la:
solinas je napisao/la:
Gdje sam ja pisao da je sloboda drugoligas i srao o tome. Samo sam te ispravio da smo jednom ispali i da smo uz Sarajevo klub sa najdužim ucescem u prvim ligama sto dokazuje naš međusobni skor od 122 utakmice
nisam se tebi direktno ni obracao,procesljaj malo temu,nisi jedini velezovac ovdje, ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 15:20

Velež je prvi put postao član Prve Savezne lige u sezonu 1952, da bi 1953 ispao, dok se 1955. vratio u prvu Saveznu ligu, koju je igrao do aprilskog rata 1992. kada smo kontra Spartka iz Subotice odigrali posljednju utakmicu u bivšoj državi. Igrali smo ukupno 38 sezona. Drugo ispadanje je bilo u sezoni 2002/2003 i to nakon 50 godina igranja u najvišim rangovima kako bivše Juge, tako i naše BiH, što će reći da je Velež u svojoj dugogodišnjoj istoriji ispadao 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.