FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZahaKING
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZahaKING » 24 maj 2014, 15:07

A gdje i za koliko je otišao Fićo? Ima li neko info? Ja znam da nije dolazio na zadnje treninge... :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 maj 2014, 15:35

iskreno drago mi je zbog jamaka nek i on sebi malo egzistenciju rijesi al bit ce jako tesko nadomjestiti njegov odlazak jer na tom mjestu on je medju 3 igraca u bih sigurno....misljenja sam da nam opet ostaje neki osnovni kostur uz tih par mladjih od kojih ocekujem da pokazu talenat(bajic,sadikovic,memija),ako odu ovi sto je najavljeno mogli bi imati osnovni kostur sledeci
..............................................................antolovic...................................................................

.....colic.........................zeljkovic............................bogdanovic......................kvesic........................

...........................................zolotic.............................hasanovic.................................................

............................................................sadikovic.....................................................................

.........bajic.........................................................................................................bucan.............

....................................................................ramic..............................................................
ovako bi to izgledalo ako odu JAMAK,STANIC,SVRAKA,TOMIC,KERLA,LONCARIC,BRKOVIC,E.COLIC A NE DOVEDEMO NIKOG
e sada imas jos u rezervi:
kjosevski,memija,alibasic,fejzic,hasanhodzic znaci ukupno 16 fudbalera ako odu ovi koji su vec napustili i sto idu na probe i za pare
Prikljuciti 4 najbolja juniora iz ove generacije i dovesti 5 provjerenih igraca mozemo biti medju 4 ekipe u bih,to je realna slika e sada navijacki mozemo i na titulu ;)
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 maj 2014, 15:43

ja mislim da bi nama više valjala 2 baš jaka igrača uz ovu djecu nego 5 solidnih k'o što smo imali prošle godine, kad niko nije mogao povući i prelomiti kad su se odlučivale utakmice.

svraka, stanić, tomić i jamak svi imaju ugovore, oni ako odu to će biti za kakvu takvu lovu sa kojom će se nešto moći uraditi. na gol će antolović, a čolić i brković svakako nisu ni igrali.

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 24 maj 2014, 15:58

aleksandar_veliki je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Brkovic u Olimpic. :?
Brkovic u Olimpic, Kuzmanovic, iako ima profesionalni ugovor sa Zvijezdom u Zelji, Jamak otisao, a niko ne zna gdje. Stanite malo na loptu, informacije koje sirite po forumima su netačne i onda se pojavljuju na portalima. Mogao bi doci jedan mladi stoper, ime nije zvucno, Ramic ide na probupreko grane. Ko ce prvi objaviti :)...
Uzmite Skahica iz Gradine na stopera, jedan od najboljih u prvoj ligi, Sloboda je vec obavila razgovore, al vjerovatno bi to on odbio kad bi vi bili u pitanju.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 maj 2014, 16:51

Ja ne znam kako ovo vama izgleda ali meni ne miriše na dobro. Djeluje mi kao da smo zaglavljeni u živom blatu, svake naredne godine sve dublje i dublje tonemo. Počinjemo se pitati, ima li kraja? Počeli smo sa kvalitetnom ekipom koja je svake naredne sezone, umjesto da bude sve bolja i bolja, bila sve gora i gora, da bi na kraju završila na kvaliteti juniorske ekipe. Ispod toga ostaje samo još amaterska ekipa tj. da se proglasimo amaterskim klubom.

Najvjerovatnije ćemo sezonu početi sa (upitno) "spremnim" Kvesićem, opreznim Zolotićem koji još uvijek nije rašćistio sam sa sobom tj. u duele ne ulazi 100% a igra na poziciji zadnjeg veznog na kojoj je to presudno. Zatim Antolovićem koji skoro cijelu sezonu nije branio, Bogdanovićem koji se po meni nije uklopio ili je nedovoljno kvalitetan (jedno jeste) te Čolćem koji još uvijek traži pravu formu. Hasanović (po meni) nije tip organizatora igre (iako će ga sigurno forsirati kao takvog) tako da može mjenjati samo Zolotića na poziciji zadnjeg veznog. E. Sadiković nedorečen igrač dok je Bajić nezainteresovan a o Ramićevim "majstorijama" možemo stranice napisati. D. Sadiković je još uvijek "zelen", (trenutno) teško da može biti nosioc igre, mada će se to od njega očekivati u narednoj sezoni. Bučana se već godine pritisle, na njega možemo računati samo 60 min. Po meni, jedino je Zeljković na nivou, ostali juniori, Memija, Kjosevski, Hasanhodžić, Alibašić, Fejzić ... Oni su tu bukvalno da budu kad drugi niko ne bude mogao, a tako i ostali mladi koje namjeravaju dovesti.

Ne znam, ne djeluje mi kao klub koji ima plan, već klub koji je primoran graditi ekipu sa juniorima kako bi produžio agoniju a da pri tome ni sam ne vidi izlaz iz te situacije. Prvi bih podržao ovaj način rada kako ga oni prezentuju (okrenuti se omladinskom pogonu) ali to je samo šuplja, stvarnost je skroz drugačija. Mi nismo u stanju zadržati niti jednog kvalitetnog igrača tj. ne možemo potpisati dugogodišnje ugovore sa već afirmisanim i razvijenim mladim igračem i time zaraditi na njemu njegovom eventualnom prodajom. Prema tome, mi niti gradimo kvalitetan tim, niti pare zarađujemo. Bukvalno smo postali klub/akademija koja samo razvija igrače za druge timove, koji ih, nakon isteka ugovora, džaba odvode iz kluba. Prema tome, ne vidim ništa dobro u ovome obzirom da ni nakon par godina tranzicije (od mladog do razvijenog) igrača, mi nećemo imati ni tog igrača ni ćemo imati kvalitetan tim a bogami ni para. Samo se vrtimo u krug, postavlja se pitanje smisla svega ovoga ... "Uzalud vam trud svirači, za drugog su dunje žute" (tako ispadne, mi razvijamo igrače a drugi od toga ima koristi). Ako želimo bolje, morali bi promjeniti politiku kluba, jer ova oćito ne donosi rezultat!

Toliko i "kvalitetnom" radu kluba, novom direktoru koji marke nije u klub "navukao" i sa kojim nam je budžet (kako Osim kaže) još manji nego ranije (znam da to nije do njega ali eto pominjem samo, to je tako zbog (ne)plasmana u LŠ i sredstava koja se time dobivaju). Toliko o svemogućem Grediću koji je, kao i svi ostali predsjednici, ostao na riječima. Toliko i o nama, navijačima koji slabo pomažemo klubu, u vidu posjete, članarine, fan Shopa ...

Moje iskreno mišljenje trenutne situacije, pa vi sad opletite ...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 24 maj 2014, 17:15

Adviser fin post, ali u većini nisi u pravu oko igrača.

Kvesić će biti spreman jer će proći kompletne pripreme, a zadnjih mjesec dana je radio full sa ekipom. Potencirate priču da Zolotić ne ulazi u duele, a samo pogledajte derbi i koliko je prekršaja napravio, i u svaki zračni duel je ušao. Također će proći pripreme i biti full spreman. Za Antolovića se slažem, ali ne govori to mnogo kod golmana, kad nam je prvi put dolazio pričalo se da nije branio pa je bio vrh, a također je trenirao cijeli period ove polusezone. Bogdanović je igrao malo, ali se dobro pokazao, imao je par puta greške u predaji, ali je došao iz manje ekipe gdje se češće nabijala lopta, pa treba ga pustiti da se uklopi. B. Čolić traži formu i sigurno je da će je brzo naći, povreda je za njega prošlost, trebaju mu jake pripreme i sigurno da ćemo imati starog Benju. Hasanović nikada nije niti će biti organizator igre, nego je fudbaler koji uzima loptu od stopera i daje je naprijed. Što brže to uradi bolje za ekipu. On i Zola će vrlo malo zajedno igrati, možda nikada jer su isti profil igrača, a ne trebaš dva zadnja vezna. Enis je tip fudalera da popuni roster i može ući protiv Leotara zadnjih pola sata da odmoriš glavnog igrača. Bajić kad hoće može dosta pružiti, to je pokazao ove sezone, istina vrlo rijetko, ali se vidi da može i za očekivati je njegov bolji performans ove sezone, godinu je stariji, zreliji. Ramić je OK, ima problem sa realizacijom, a građenje, duel i spuštanje lopte mu je korektno. Dado ima potencijala, možda najviše u ekipi. Ove sezone je imao dosta problema sa povredama, zadnje pripreme je propustio, a zbog nedostatka fudbaleera bio je često guran u vatru, nespreman. Ako ga zaobiđu povrede na pripremama, može mnogo. Bučan je potreban ovakvoj, mlađoj, ekipi, što zalaganjem što znanjem. Zeljković je dosta dobro odradio posao ove sezone, neka nastavi samo.

Od ovih mlađih očekujem od Memije i Alibašića mnogo, mnogo više, jer imaju talenta.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 24 maj 2014, 17:31

jel benjo ostaje? da otpisemo titulu opet.....

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 maj 2014, 17:33

jah, baš je do benje hoćemo li ili nećemo otpisati titulu. k'o da nismo tri uzeli sa njim u prvoj postavi.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 24 maj 2014, 17:44

Mislim da bi naši trebali pokušati potpisati dugogodišnje ugovore s Mulalićevim juniorima, po meni, njih četvorica zaslužuju da se obrati pažnja na njih. Beganović, Kašić, Hasković i Mekić su potencijali, koji bi, nakon posudbe, za godinu - dvije mogli sigurno igrati za prvi tim Želje. Milina je gledati kako ih je Edis ukomponovao, maksimalno su fizički spremni i najviše zahvaljujući tome, uzeli su kup, a na doborm su putu i da budu prvi u prvenstvu. Posebno je na mene dobar utisak ostavio Mekić, igrač sredine terena, igrač koji trči svih 90. minuta i mislim da bi ga mogli odmah gurnuti u vatru sa seniorima. Edis radi strašan posao, mislim da će napraviti odličnu trenersku karijeru.
P.S. Kadeti danas dobili Velež s 2:0 (jedan gol rođenima dao njihov Mostarac, Behram), dok su juniori pobjedili 5:0

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 24 maj 2014, 17:47

A takvi su nasi navijaci i nas mentalitet,jedna losa stvar prekrije puno dobrih..
Jesu li mozda navijaci Liverpool-a j*bali Gerardu sve poslije one greske sa Chelzijem kad su izgubili titulu(poslije toliko godina su bili u poziciji,20 i nesto god cekaju a onda živa legenda napravi gresku nakon koje i dan danas nespava),nisu nego su pruzali podrsku njemu i cjeloj ekipi..
E to je ta kultura koja nece nikad na balkan doci jer smo velike stoke!

A mi jednu godinu bez trofeja pa sad nista nevalja...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 24 maj 2014, 17:54

mavi je napisao/la:Mislim da bi naši trebali pokušati potpisati dugogodišnje ugovore s Mulalićevim juniorima, po meni, njih četvorica zaslužuju da se obrati pažnja na njih. Beganović, Kašić, Hasković i Mekić su potencijali, koji bi, nakon posudbe, za godinu - dvije mogli sigurno igrati za prvi tim Želje. Milina je gledati kako ih je Edis ukomponovao, maksimalno su fizički spremni i najviše zahvaljujući tome, uzeli su kup, a na doborm su putu i da budu prvi u prvenstvu. Posebno je na mene dobar utisak ostavio Mekić, igrač sredine terena, igrač koji trči svih 90. minuta i mislim da bi ga mogli odmah gurnuti u vatru sa seniorima. Edis radi strašan posao, mislim da će napraviti odličnu trenersku karijeru.
P.S. Kadeti danas dobili Velež s 2:0 (jedan gol rođenima dao njihov Mostarac, Behram), dok su juniori pobjedili 5:0
Po meni Haskovic najblizi prvom timu.. Jednostavan igrac koji koristi mozak u igri.. Beganovic takodjer blizu ali nije ni 5% igraca kakav je recimo Ara bio u juniorima.. Kasic po meni precijenjen po svim osnovama.. Boljih igraca ces naci od njega u Famosu, Vrbanjusi i sl.. Previse sebican i previse oscilacija u igri.. Mekica si dobro upratio.. Mislim da i Amar voli onakav tip igraca.. Ostali tesko.. Mozda, sto ti kazes, nakon godinu-dvije na posudbi..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 24 maj 2014, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 maj 2014, 17:55

Southboy je napisao/la:A takvi su nasi navijaci i nas mentalitet,jedna losa stvar prekrije puno dobrih..
Jesu li mozda navijaci Liverpool-a j*bali Gerardu sve poslije one greske sa Chelzijem kad su izgubili titulu(poslije toliko godina su bili u poziciji,20 i nesto god cekaju a onda živa legenda napravi gresku nakon koje i dan danas nespava),nisu nego su pruzali podrsku njemu i cjeloj ekipi..

ja iskreno bih volio da nam je ekipi prosjek godina 19........i sto se mene tice ove godine evropu nek izbore i ja zadovoljan sve preko toga prezadovoljan
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 24 maj 2014, 18:03

super je napisao/la:
Southboy je napisao/la:A takvi su nasi navijaci i nas mentalitet,jedna losa stvar prekrije puno dobrih..

ja iskreno bih volio da nam je ekipi prosjek godina 19........i sto se mene tice ove godine evropu nek izbore i ja zadovoljan sve preko toga prezadovoljan

Pa sta je super ti si brate reko prosle sezone dolazi nam sasa kajkut sta bi , pa si reko dolazi nekad najveci miljenik pitara sta bi , daljee sta je tvoj siljak uradio do sada , gdje je obecani sponzor , samo je bila prica mazanja ociju , samo cu ti reci jednu stvar da super nisi upucen u bar 50% stvari koje su se desavale dok je jos yani igro , ne furajte raju ovu u vezi pojacanja.. sa ovom ekipom bojim se da cemo stangirat .. toliko od mene pozz svim manijacima :D
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 maj 2014, 18:09

Neymar11 je napisao/la:
super je napisao/la:

Pa sta je super ti si brate reko prosle sezone dolazi nam sasa kajkut sta bi , pa si reko dolazi nekad najveci miljenik pitara sta bi , daljee sta je tvoj siljak uradio do sada , gdje je obecani sponzor , samo je bila prica mazanja ociju , samo cu ti reci jednu stvar da super nisi upucen u bar 50% stvari koje su se desavale dok je jos yani igro , ne furajte raju ovu u vezi pojacanja.. sa ovom ekipom bojim se da cemo stangirat .. toliko od mene pozz svim manijacima :D
ok,nemoj drugi put slati poruku pa brisati,postavi pitanje razabu i nisam rekao da nece biti pojacanja,ako vec takvo imas misljenje o meni postujem to i sto imamo manje konverzacije bolje cemo se slagati.........budi pozdravljen

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 24 maj 2014, 18:16

Ma fino je reci, prosjek godina 19-20 i da osiguramo Evropu, a ne pitate se kako doci do Evrope sa prosjekom godina 19-20. Evo ove sezone smo bili na granici da ostanemo bez Evrope, a u ekipi si imao dosta solidnih i iskusnih igraca. Ako Bajic bude prvi izbor na krilu, Ramic u spicu, a Damir Sadikovic prvi organizator igre mi se ne mozemo boriti za Evropu. Ja te momke volim, ali u ovom trenutku oni ne mogu nositi ekipu kakva mi pretendujemo da budemo. Ako od ovih mladjih ocekujemo da igraju, treba ih poslat na posudbu jer ja ne vidim nacin da oni drze igru Zelje bez stete po rezultate. Zao mi je, ali tako je. Mene kao navijaca zanimaju rezultati, da li ce oni doci podmladjivanjem ekipe ili dovodjenjem iskusnih igraca, mene to ne treba da interesuje. Ipak, realno govoreci, odlaske ne mozemo gledati skrstenih ruku jer cemo onda u godinama koje nam dolaze gledati u ledja konkurentima. Pojacanja mora biti, pare se moraju izmisliti!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 maj 2014, 18:30

exbabilon je napisao/la:Ma fino je reci, prosjek godina 19-20 i da osiguramo Evropu, a ne pitate se kako doci do Evrope sa prosjekom godina 19-20. Evo ove sezone smo bili na granici da ostanemo bez Evrope, a u ekipi si imao dosta solidnih i iskusnih igraca. Ako Bajic bude prvi izbor na krilu, Ramic u spicu, a Damir Sadikovic prvi organizator igre mi se ne mozemo boriti za Evropu. Ja te momke volim, ali u ovom trenutku oni ne mogu nositi ekipu kakva mi pretendujemo da budemo. Ako od ovih mladjih ocekujemo da igraju, treba ih poslat na posudbu jer ja ne vidim nacin da oni drze igru Zelje bez stete po rezultate. Zao mi je, ali tako je. Mene kao navijaca zanimaju rezultati, da li ce oni doci podmladjivanjem ekipe ili dovodjenjem iskusnih igraca, mene to ne treba da interesuje. Ipak, realno govoreci, odlaske ne mozemo gledati skrstenih ruku jer cemo onda u godinama koje nam dolaze gledati u ledja konkurentima. Pojacanja mora biti, pare se moraju izmisliti!
:thumbup: Slažem se u potpunosti!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 24 maj 2014, 18:59

Elegant je napisao/la:Genijalno, ode nam pola tima a dolazi europa a sta kasnije ?
Pa neće niko skoro džaba da igra stvar je sasvim jasna. Sada se treba postaviti pitanje hoće li tko od ovih kvalitetnijih igrača ostati? i da li će uopšte biti kvalitetnih pojačanja ili će dovoditi džabno-potrošene igrače da samo izguraju narednu sezonu.
btw.
@Elegant fin avatar za svaku pohvalu :thumbup:
Zadnja izmjena: pitic, dana/u 24 maj 2014, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.
SRETAN BROJ - 1725

Rios

Post Postao/la Rios » 24 maj 2014, 19:00

Ma predstojeca sezona je svojevrsana prekretnica po meni..Ne zelim uopste da dramatizujem ili nesto sl.,ali kad se sagledaju neke cinjenice onda se dodje do takvog zakljucka..
Po povratku Amara u Zelju pa do sezone 12/13 bio je jasno uocljiva tendencija rasta i igrackom kadru..Bilo je tu dosta provjerenih,iskusnih i ,za nase uslove,jakih imena..Nakon toga pocinje lagani pad da bi ovu sezonu zavrsili sa relano najslabijim igrackim kadrom u proteklih 5-6 godina..
Ok,promovisali smo nekoliko mladih i perspektivnih igraca u prvi tim i to je super..Medjutim ti mladi igraci ne mogu iznijeti teret ambicija koje ima klub kao sto je Zeljeznicar..
Ja nemam te insajderske informacije kao neki ovdje ( mada i to je sve relativno ) ali kroz medije i ta neka kuloarska govorkanja puno odlazaka ce biti..Sad zasad,izuzev Bogija,nema nekih znacajnijih igraca koji ce doci..Naravno,ne znaci da ih nece biti..Mozda se u tisini spremaju neki fini transferi i dobra pojacanja..Ja se iskreno nadam da je tako..
Zasto kazem da je prekretnica? Pa zato sto po meni moramo odluciti da li cemo se oslanjati na te mlade snage koje smo promovisali ili cemo opet krenuti sa tendencijom prema gore kad je u pitanju igracki kadar..Od toga ce svakako ovisiti i ambicije,jer kao sto rekoh,od mladica se tesko mogu ocekivati neki trofeji,pa i Evropa..
Konkurencija ce biti jaka naredne godine u PL..Sarajevo ne posustaje da jacanjem tima,tu su uvijek jaki Siroki i Zrinjski..Olimpic,Borac..Uci ce i Sloboda..Tu je i Velez..Bice zestoka borba sve su prilike..
Sto prije se armiji navijaca kaze/pokaze/isareti sta ce od ove dvije opcije biti na sceni iducu sezoni to bolje..Jer cemo se i mi uskladiti sa tim ambicijama kluba i izbjeci neka razocarenja i potrese uzrokvane istim..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 24 maj 2014, 19:22

Adviser je napisao/la:Ja ne znam kako ovo vama izgleda ali meni ne miriše na dobro. Djeluje mi kao da smo zaglavljeni u živom blatu, svake naredne godine sve dublje i dublje tonemo. Počinjemo se pitati, ima li kraja? Počeli smo sa kvalitetnom ekipom koja je svake naredne sezone, umjesto da bude sve bolja i bolja, bila sve gora i gora, da bi na kraju završila na kvaliteti juniorske ekipe. Ispod toga ostaje samo još amaterska ekipa tj. da se proglasimo amaterskim klubom.

Najvjerovatnije ćemo sezonu početi sa (upitno) "spremnim" Kvesićem, opreznim Zolotićem koji još uvijek nije rašćistio sam sa sobom tj. u duele ne ulazi 100% a igra na poziciji zadnjeg veznog na kojoj je to presudno. Zatim Antolovićem koji skoro cijelu sezonu nije branio, Bogdanovićem koji se po meni nije uklopio ili je nedovoljno kvalitetan (jedno jeste) te Čolćem koji još uvijek traži pravu formu. Hasanović (po meni) nije tip organizatora igre (iako će ga sigurno forsirati kao takvog) tako da može mjenjati samo Zolotića na poziciji zadnjeg veznog. E. Sadiković nedorečen igrač dok je Bajić nezainteresovan a o Ramićevim "majstorijama" možemo stranice napisati. D. Sadiković je još uvijek "zelen", (trenutno) teško da može biti nosioc igre, mada će se to od njega očekivati u narednoj sezoni. Bučana se već godine pritisle, na njega možemo računati samo 60 min. Po meni, jedino je Zeljković na nivou, ostali juniori, Memija, Kjosevski, Hasanhodžić, Alibašić, Fejzić ... Oni su tu bukvalno da budu kad drugi niko ne bude mogao, a tako i ostali mladi koje namjeravaju dovesti.

Ne znam, ne djeluje mi kao klub koji ima plan, već klub koji je primoran graditi ekipu sa juniorima kako bi produžio agoniju a da pri tome ni sam ne vidi izlaz iz te situacije. Prvi bih podržao ovaj način rada kako ga oni prezentuju (okrenuti se omladinskom pogonu) ali to je samo šuplja, stvarnost je skroz drugačija. Mi nismo u stanju zadržati niti jednog kvalitetnog igrača tj. ne možemo potpisati dugogodišnje ugovore sa već afirmisanim i razvijenim mladim igračem i time zaraditi na njemu njegovom eventualnom prodajom. Prema tome, mi niti gradimo kvalitetan tim, niti pare zarađujemo. Bukvalno smo postali klub/akademija koja samo razvija igrače za druge timove, koji ih, nakon isteka ugovora, džaba odvode iz kluba. Prema tome, ne vidim ništa dobro u ovome obzirom da ni nakon par godina tranzicije (od mladog do razvijenog) igrača, mi nećemo imati ni tog igrača ni ćemo imati kvalitetan tim a bogami ni para. Samo se vrtimo u krug, postavlja se pitanje smisla svega ovoga ... "Uzalud vam trud svirači, za drugog su dunje žute" (tako ispadne, mi razvijamo igrače a drugi od toga ima koristi). Ako želimo bolje, morali bi promjeniti politiku kluba, jer ova oćito ne donosi rezultat!

Toliko i "kvalitetnom" radu kluba, novom direktoru koji marke nije u klub "navukao" i sa kojim nam je budžet (kako Osim kaže) još manji nego ranije (znam da to nije do njega ali eto pominjem samo, to je tako zbog (ne)plasmana u LŠ i sredstava koja se time dobivaju). Toliko o svemogućem Grediću koji je, kao i svi ostali predsjednici, ostao na riječima. Toliko i o nama, navijačima koji slabo pomažemo klubu, u vidu posjete, članarine, fan Shopa ...

Moje iskreno mišljenje trenutne situacije, pa vi sad opletite ...
Uh šta nam sve napriča. Jeli ti sad lakše. Ne znam samo kako ti samo nije bilo mrsko toliko kucati.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 24 maj 2014, 19:41

Diskusija koja se vodi na temu igračkog kadra je čisto hipoteticka.
Dakle, u ovom momentu niko, pa ni uprava, menadzer, sef struke..ne zna ko ce otici ko doći.
To je normalno stanje u ovoj fazi. Postoje planovi, zelje...a sta ce biti, tek ćemo vidjeti.
Svako ko kaže da nešta zna, laze.
Dakle, bez potrebe se palite, pisete napamet, diskutujete "sta bi bilo kad bi bilo".
Ja sam pisao i opet ponavljam:nece biti puno promjena, ni blizu onome što se priča i piše.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15, Lekqqq1921 i 33 gosta.