Bjezi nam druze Sarajevo dvi pobjede ali do rata je bilo kontra. Sa Zeljom smo bili egal do rata ali su nas prešišali poslje za nekoliko. Sa Slobodom,Čelikom i Borcem smo u pozitiviSkver je napisao/la:Velez je sigurno zasluzio najmanje dvije titule u ex YU, Sloboda sigurno jednu, nikada nam niste lezali kao protivnik (kada smo bili i najbolji), mi protiv vas izgubimo utakmicu jos u Jablanici, jedna ste od rijetkih ekipa sa kojom imamo negativan skor (mislim na sva takmicenja od ex YU pa do danasnjih dana. Mislim da cak ni jedna ekipa iz BiH nema sa vama ukupan pozitivan skor.Cernica je napisao/la:Da je ovaj sistem bodovanja Velež bi imao jednu titulu. Ali ybga ove sezone smo dobili Hajduka i pod BB i kod plinare
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
From father to son
ima jedino Željo koji nama nikada nije ležao kao tim.Skver je napisao/la:Velez je sigurno zasluzio najmanje dvije titule u ex YU, Sloboda sigurno jednu, nikada nam niste lezali kao protivnik (kada smo bili i najbolji), mi protiv vas izgubimo utakmicu jos u Jablanici, jedna ste od rijetkih ekipa sa kojom imamo negativan skor (mislim na sva takmicenja od ex YU pa do danasnjih dana. Mislim da cak ni jedna ekipa iz BiH nema sa vama ukupan pozitivan skor.Cernica je napisao/la:Da je ovaj sistem bodovanja Velež bi imao jednu titulu. Ali ybga ove sezone smo dobili Hajduka i pod BB i kod plinare
evo cernica edukuj se.AlemC85 je napisao/la:Velež je prvi put postao član Prve Savezne lige u sezonu 1952, da bi 1953 ispao, dok se 1955. vratio u prvu Saveznu ligu, koju je igrao do aprilskog rata 1992. kada smo kontra Spartka iz Subotice odigrali posljednju utakmicu u bivšoj državi. Igrali smo ukupno 38 sezona. Drugo ispadanje je bilo u sezoni 2002/2003 i to nakon 50 godina igranja u najvišim rangovima kako bivše Juge, tako i naše BiH, što će reći da je Velež u svojoj dugogodišnjoj istoriji ispadao 2 puta.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Nemam se sta edukovat to je bio samo izlet. Ja sam isao od konstantnog igranja od 56- te za razliku od vas koji ste usli krajem 60-tihsolinas je napisao/la:evo cernica edukuj se.AlemC85 je napisao/la:Velež je prvi put postao član Prve Savezne lige u sezonu 1952, da bi 1953 ispao, dok se 1955. vratio u prvu Saveznu ligu, koju je igrao do aprilskog rata 1992. kada smo kontra Spartka iz Subotice odigrali posljednju utakmicu u bivšoj državi. Igrali smo ukupno 38 sezona. Drugo ispadanje je bilo u sezoni 2002/2003 i to nakon 50 godina igranja u najvišim rangovima kako bivše Juge, tako i naše BiH, što će reći da je Velež u svojoj dugogodišnjoj istoriji ispadao 2 puta.
From father to son
Sloboda je 2 puta ispadala iz lige bivše SFRJ i to 1960 i 1963, da bi 1969 ušla i igrala sve do aprilskog rata. Sloboda je ukupno u svojoj istoriji 3 puta ispadala iz najvišeg ranga, što će reći da je više ispadala od Veleža.
Bravo momcino ,u par recenica objasnio dosta toga...beze rasprava medju rajom ,mozda jedino djeca nemogu skontati ,kakav se fudbal igrao u BIH.Uvijek najvise prvoligasa davala BIH,u onako jakom takmicenju.Skver je napisao/la:Velez je sigurno zasluzio najmanje dvije titule u ex YU, Sloboda sigurno jednu, nikada nam niste lezali kao protivnik (kada smo bili i najbolji), mi protiv vas izgubimo utakmicu jos u Jablanici, jedna ste od rijetkih ekipa sa kojom imamo negativan skor (mislim na sva takmicenja od ex YU pa do danasnjih dana. Mislim da cak ni jedna ekipa iz BiH nema sa vama ukupan pozitivan skor.Cernica je napisao/la:Da je ovaj sistem bodovanja Velež bi imao jednu titulu. Ali ybga ove sezone smo dobili Hajduka i pod BB i kod plinare
ps prekjuce smo smanjili skor sa FKS ,sad imaju jednu pobjedu vise i isto nerjesenih...ubilo nas je poratno stanje,a objektivni i razumni znaju,njima ne treba objasnjavati
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Oca mi smak svijeta u najavi, slanci, pardon fukare porede, stavljaju u istu rečenicu Željezničar i Slobodu
Suze mi frcaju od smijeha, zagrcno sam se
Za onog glupana pitara, 7:3 je u titulama, jer Sarajevo te godine nije odigralo play off. Jusuf Pušina, SDA i pitarski pulen im je dodijelio nepostojeću titulu, jer ako su pitari osvojili titulu onda su i Hrvati ( mislim da je bilo Posušje u pitanju ) također bili šampioni, a niko nije izašao u Europu. Toliko o titulama, mazlumi
Za onog glupana pitara, 7:3 je u titulama, jer Sarajevo te godine nije odigralo play off. Jusuf Pušina, SDA i pitarski pulen im je dodijelio nepostojeću titulu, jer ako su pitari osvojili titulu onda su i Hrvati ( mislim da je bilo Posušje u pitanju ) također bili šampioni, a niko nije izašao u Europu. Toliko o titulama, mazlumi
Ja i dalje ne vjerujem u ovo sto citam...FK SLOBODA se poistovjecuje sa velikanima bh fudbala,ahhaahahhahahaha,sramota je uopste u istu recenicu napisati Zeljo,Sarajevo,VElez i dodati Slobodu,bruka i sramota,vade nakve tabale gdje su bili treci,i stavljaju to ko nekakav uspjeh,ko je ba lud ovde??? i kad sam reko dojucerasnji drugoligas,to sam i mislio bukvalno,jer juce ste igrali sa nakvim Gracanicama.
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Vi ovdje malo tjerate inat
Sto se tice ex-Yu lige..Sloboda je bila standardni prvoligas,a dala je dosta dobrih igraca.E sad ovo poslijeratno ..Sloboda je ponizena od Tuzlaka,a ne od Veleza ili Zelje ili sta ja znam koga vec nabrajate..misljenja sam da je grad Tuzla dala malo paznje za FK Slobodu.
Olimpic je poslovao u plusu jedino tako sto nije vratio dugove koje je trebao... A presuda ima samo se suti... Kada vratite pare vlasniku Imzita onda ce te moci u evropu...Mancini je napisao/la:E moj solinaš nema većih ublehaša od takvih slićnih tebi. Samo si zeznuo za taj podatak o 30 navijača. Nije 30 nego 13 navijača bude na Otoci. A znam ja da tebi nije jasno kako je Olimpic 300 hiljada KM u plusu?! Može vam objasniti taj milioner iz Siminog Hana kako se posluje u plusu. A isto tako kako se završavaju utakmice u federalnoj ligi. Kako sa protivničkim ekipama a kako sa sudijama. Sam reče da je milion KM potrošio da uđe u PLBiH. Imao se gdje kaliti prije ulaska u PL. Praksa je čudo.
Imzit je dobio pumpe od Damira Hadjica 2000 god.bez gradjevinske i urbanisticke dozvole.Finansirao klub vjerovatno da se Damiru oduzi,cim ga smijenise fakture na sud.Do danas nije jos dobio dozvole.Nudi novce uz mito da mu se regulise ali ...Alleenn je napisao/la:Olimpic je poslovao u plusu jedino tako sto nije vratio dugove koje je trebao... A presuda ima samo se suti... Kada vratite pare vlasniku Imzita onda ce te moci u evropu...Mancini je napisao/la:E moj solinaš nema većih ublehaša od takvih slićnih tebi. Samo si zeznuo za taj podatak o 30 navijača. Nije 30 nego 13 navijača bude na Otoci. A znam ja da tebi nije jasno kako je Olimpic 300 hiljada KM u plusu?! Može vam objasniti taj milioner iz Siminog Hana kako se posluje u plusu. A isto tako kako se završavaju utakmice u federalnoj ligi. Kako sa protivničkim ekipama a kako sa sudijama. Sam reče da je milion KM potrošio da uđe u PLBiH. Imao se gdje kaliti prije ulaska u PL. Praksa je čudo.
Presuda postoji niko ne suti a red bi bio sa taldjijom da raspravi.
Zadnja izmjena: lupus, dana/u 23 mar 2015, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Samo nema gotove papire za pumpu u buca potoku mislim ima sve dozvole.. ali da ti ne objasnjavam sad...a za sve ostalo ima dozvole...lupus je napisao/la:Imzit je dobio pumpe od Damira Hadjica 2000 god.bez gradjevinske i urbanisticke dozvole.Finansirao klub vjerovatno da se Damiru oduzi,cim ga smijenise fakture na sud.Do danas nije jos dobio dozvole.Nudi novce uz mito da mu se regulise ali ...Alleenn je napisao/la:Olimpic je poslovao u plusu jedino tako sto nije vratio dugove koje je trebao... A presuda ima samo se suti... Kada vratite pare vlasniku Imzita onda ce te moci u evropu...Mancini je napisao/la:E moj solinaš nema većih ublehaša od takvih slićnih tebi. Samo si zeznuo za taj podatak o 30 navijača. Nije 30 nego 13 navijača bude na Otoci. A znam ja da tebi nije jasno kako je Olimpic 300 hiljada KM u plusu?! Može vam objasniti taj milioner iz Siminog Hana kako se posluje u plusu. A isto tako kako se završavaju utakmice u federalnoj ligi. Kako sa protivničkim ekipama a kako sa sudijama. Sam reče da je milion KM potrošio da uđe u PLBiH. Imao se gdje kaliti prije ulaska u PL. Praksa je čudo.
Malo vise znam a prava adresa mu je Damir H. 
E vidi lupuse kako se pojave advokati talđija i muljatora koji su "zavili" klub u crno. Jeli to onaj gazda što je držao odbojkašice pet mjeseci bez plata i onda na kraju ugasio klub, a cure prozvao da slabo igraju. Kakvi su to prevaranti!? On i slični njemu. Takvim treba zabraniti sudskim putem pristup bilo kojem sportskom objektu.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 24 mar 2015, 01:25, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ne treba nagliti,mozda je momak neupucen.Jeste taj isti.Bio u talu sa D.H. a poslije ...Mancini je napisao/la:E vidi lupuse kako se pojave advokati talđija i muljatora koji su "zavili" klub u crno. Jeli to onaj gazda što je držao odbojkašice pet mjeseci bez plata i onda na kraju ugasio klub, a cure prozvao da slabo igraju. Kakvi su to prevaranti!? On i slićni njemu. Takvim treba zabraniti sudskim putem pristup bilo kojem sportskom objektu.
E što je bio bio je. Mislim da se radi o Z.I.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Najvece postignuce saveza zadnjih godina je izbijanje para klubovima iz kase...
Daju ti kao za poboljsanje uvjeta kako kad, a visestruko ti izbiju za bezvezne stvari..
Daju ti kao za poboljsanje uvjeta kako kad, a visestruko ti izbiju za bezvezne stvari..
Kako nema reprezentativne pauze? Jel se ovo kolo igra za vikend? Na rasporedu pise subota 28.03 igra se 19. kolo.
covjece kazna 1000 i objasnjenje propusti u organizaciji utakmice...nikakvog obrazlozenja koji propusti...pa naplatite svima odma kazne na pocetku majku vam lopovskutuzlak1987 je napisao/la:Najvece postignuce saveza zadnjih godina je izbijanje para klubovima iz kase...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Te kazne ce se po prijedlogu nekih iz Saveza umanjiti za vise od 60 %%.Do sada niko nije uplatio zute marke a karaju sirotinju za kartone i slicno.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.