FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

molotovljev

Re: FK Željezničar

Post Postao/la molotovljev » 27 maj 2014, 16:26

pile87 je napisao/la:Razlika izmedju Zelje i sarajeva je u filozofiji jedne su osnovali UDBA koji ne dusi imaju hiljade ljudskih zivota do pred rat imali psihologa koji je granatirao ovaj grad i koji isto tako ima hiljade ljudskih zivota na dusi.S druge strane Zeljo osnovan od raje radnicke klase i bilo je pokusaja od sve i jedne vlasti da se Zeljo ugasi.Nismo nikada imali posla sa masovnim ubicama i isto tako postoje knjige i neoborivi dokazi da je istina sve ovo gore napisano.
Opet vi poredite dva kluba. Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i ja: uvijek ste bili i ostali mali radnicki klub.
Sarajevo je institucija u svim segmentima, kako za vas tako i za sve bh klubove...
A sto se tice posla sa ubicama, nekako po tvojoj prici ispada kao da bi ja kao navijac FCS
trebao da snosim dio odgovornosti ili griznju savjesti zbog nekog psihopate sa Durmitora.
Bezobrazan si pile....a eto ja necu biti kao ti pa pisati o pojedi im prijeratnim igracima Zelje..
A ti nastavi da foliras ovu cetu partizana....
F.K.SARAJEVO

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2014, 16:31

fcsforever je napisao/la:Možete li objasniti , kako to da se busate u prsa da ste radnički klub a komunisti vas htjeli ugasiti. Nema logike da "gase" svoje čedo...a nisu ni pokušali ugasiti npr Slobodu ili Velež. Vi ste se nešto opasno zamjerili komunistima čim su to htjeli uraditi ( ustvari , vi to tvrdite)
Vi čoporativno,il' ste paglu il'vam noge smrde.

Čovjek gore objasni,a i ja,sve je na ovim prostorima bio komunizam i svi koji su postovali pravila su mogli zivjeti normalno,ali oni koji su ljubili gu.z su imali povlasteni tretman ili oni koji su bili produkt sistema,a ne oni koji su stariji od sistema pa se uklopili.Znam da ti nije jasno,al sta cu ti ja,obrazovanje je cudo.
I na tvojoj temi sam ti odgovorio o ovim sto pitas,a ti ko mut.av za telefon

stubovi drustva su bili radnici i vlast,produzena ruka vlasti je bila policija,mi smo radnicki klub,vi policijski,samim tim i klub vlasti. Dobivali smo i jedni i drugi od drzave samo u omjeru 80-20% za vas.
Isto ti je tako i danas,lelemudani iz stranaka grade kuce donacijama,a radni covjek grca u kreditima. nije se puno promjenilo,vi ste npr ostali isti. I bgt ako ti opet nije jasno ne pitaj vise,niko ti nije kriv.

I vala moderacijo,red je da se prekine ova glupa diskusija,od koje ce ljudi koji nesto i pisu konstruktivno dobiti zelju da to ne rade.Stvarno nema smisla,prezvakana tema 100x.A ja jos veca buda.la sto objasnjavam djecurliji.
Hvala

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 27 maj 2014, 16:37

molotovljev je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Razlika izmedju Zelje i sarajeva je u filozofiji jedne su osnovali UDBA koji ne dusi imaju hiljade ljudskih zivota do pred rat imali psihologa koji je granatirao ovaj grad i koji isto tako ima hiljade ljudskih zivota na dusi.S druge strane Zeljo osnovan od raje radnicke klase i bilo je pokusaja od sve i jedne vlasti da se Zeljo ugasi.Nismo nikada imali posla sa masovnim ubicama i isto tako postoje knjige i neoborivi dokazi da je istina sve ovo gore napisano.
Opet vi poredite dva kluba. Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i ja: uvijek ste bili i ostali mali radnicki klub.
Sarajevo je institucija u svim segmentima, kako za vas tako i za sve bh klubove...
A sto se tice posla sa ubicama, nekako po tvojoj prici ispada kao da bi ja kao navijac FCS
trebao da snosim dio odgovornosti ili griznju savjesti zbog nekog psihopate sa Durmitora.
Bezobrazan si pile....a eto ja necu biti kao ti pa pisati o pojedi im prijeratnim igracima Zelje..
:rol:
Vi non stop sebi ponavljate ovakve laži dok ne povjerujete u njih. :rol:
Bolan ni stadiona nemate, iznajmljujete stadion da bi igrali a Želji pišeš o nekakvoj infrastrukturi. Ponavljate sebi da ste neki divovi, dok ne počenete vjerovati u svoje nadimke. Toliko ste institucija da sami sebi izmišljate nadimke.
Reci jedan parametar po kojem je Sarajevo institucija za Želju?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 maj 2014, 16:37

Hajd sve, rasprava i to, al napiasti da je Sarajevo institucija za nas i da smo mi mali klub :lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes:

Jesu institucija, ali u kategoriji EUFORIJA i LAŽIRANJE
Ja te volim, volim Željo..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2014, 16:39

gio10 je napisao/la:Hajd sve, rasprava i to, al napiasti da je Sarajevo institucija za nas i da smo mi mali klub :lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes:
Dok to pise jadan broji trofeje i uspjehe,zamisli tuge pregoleme.Kad se moras hvaliti lazima :clap: :clap: :clap: :wave:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2014, 16:52

Da malo skrenemo sa ovih sranja i prepucavanja. Vise ne znam kako raji ne ude u glavu da od toga nema nista osim stvaranja negativne energije i trosenje vremena uzalud.

Naime, konacno sam nasao jedan stadion koji je bas nesto sto nama treba.
Niti je pretjeran napucan, kao sto su mnogi projekti do sada bili, a kako vidim, mozemo komontro iskoristiti sjevernu stranu, tj samo je rekonstruisati po potrebi a ne rusiti.

Dakle, to je stadion Viking-a u Norveskoj, tocnije grad Stavanger.

Stadion ima 16.500 sjedecih mjesta, a nevjerovatno je identican nasoj sjevernoj tribini!
Kompletna izgradnja je sjatala oko 20 mil €.
slika
slika

Jos slika ima ovdje...

http://stadiony.net/stadiony/nor/viking_stadion" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.viking-fk.no/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 27 maj 2014, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.

Faruk TM´87
Kontakt:

Post Postao/la Faruk TM´87 » 27 maj 2014, 16:52

sjedim danas u Shopping Centar Grbavica a par stolova od mene Bekric i Bogicevic s nekim starijim čovjekom. Kako bi iblo dobro da hoce obojica potpisati :)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2014, 16:54

Pa i hoće...

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 27 maj 2014, 16:58

gdje ste institucijo kažu liga prvaka nije još uvijek ono idealno dok im se vi ne pridružite, hoće platini ko u Euroligi da vam pozivnicu pošalje hahahaha

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 27 maj 2014, 17:00

Henderson je napisao/la:
:rol:
Vi non stop sebi ponavljate ovakve laži dok ne povjerujete u njih. :rol:
Bolan ni stadiona nemate, iznajmljujete stadion da bi igrali a Želji pišeš o nekakvoj infrastrukturi. Ponavljate sebi da ste neki divovi, dok ne počenete vjerovati u svoje nadimke. Toliko ste institucija da sami sebi izmišljate nadimke.
Reci jedan parametar po kojem je Sarajevo institucija za Želju?
Pa to i jeste smisao psihologije onog smrada u Hagu, istina je samo ono sto meni odgovara i nista drugo, zato razmjena misljenja sa pojedincima je iluziorna.Njima njihovo nama nase i neka svako uziva u svome.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 maj 2014, 17:02

Faruk TM´87 je napisao/la:sjedim danas u Shopping Centar Grbavica a par stolova od mene Bekric i Bogicevic s nekim starijim čovjekom. Kako bi iblo dobro da hoce obojica potpisati :)
Njih dvojica bi nam bas bas valjali, mislim da bi Zeljkovic i Bogi bas fino djelovali skupa, a za Bekrica ne moramo pricati, on je masina, a i po fcb (ako se moze tako zakljucivati) djeluje da jedva ceka da se vrati u Zelju... Samo jos da ovi sto misle odlaziti, odu prije pocetka priprema pa da znamo kako stoje stvari i na kojim pozicijama su nam potrebni novi igraci...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 27 maj 2014, 17:03

Sarajevo za Zelju institucija??? :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 27 maj 2014, 17:21

pa i jesu ljudi mašinerija, PR mašinerija :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 27 maj 2014, 17:40

Zasto ovo pises kada i sam znas da nije istina.
Jednu, barem jednu mi stvar navedi po cemu ste vi bolji od nas?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 27 maj 2014, 17:41

@Dzole taj stadion je fantastican, a nije ni previse skup odnosu na ono projekte od preko 100 miliona. Samo mi se cini da je nas sjever veci od ovih tribina.
FKŽ !

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 27 maj 2014, 17:57

[youtube][/youtube]

za sve udbase... :shh: :opaopa: :bih:
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 27 maj 2014, 18:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:Što se trudiš da nam išta objasniš kad već mi žživimo u zabludi. Pustite nas da živimo u njoj. Ni ja vas ne ''prosjetljujem''. Najveća glupost o kojoj trubite je to da ako je neko živio u doba komunista da je taj dio njih. Komunisti nisu bili tirani ili sl. Ako si poštovao pravila niko te nije dirao i imao si obezbjeđeno kao i svi. Naravno one koji su bili njihovi članovi su gurali iznad ostalih, ali ne puno iznad. Imali su neke privilegije. One koji su se suprostavljali režimu ili koji su bili mimo pravila bili su ugašeni kao npr Slavija, SAŠK i sl nacionalni klubovi. Željo je bio radnički i niko ga nije dirao jer TIto nije dao da se dira ono što narod voli i što radi. Sa druge strane vas je vlast formirala i naravno gurala vas ispred kao i sve što je bilo formirano od strane vlasti na sve moguće načine koji nisu dovodili do velikog nezadovoljstva naroda. U tome je razlika i zbog toga je vojska svim snagam pravila Koševo, a na Grbavici je samo malo pomagala. Zbog toga je proširila ligu da vi nebi ispali a to nije uradila kad je ispao Željo itd itd. Mnogi ljudi nisu bili članovi partije alil su imali sve što ne znači da su imali veze sa režimom kao što ovaj iznad priča. Nana je moja bila vjernik ali je niko nije dirao itd. Živjela je u režimu ali nije bila dio njega a imala je sva prava. Isto je i sa klubvima.
Ovo sam morao razjasniti a naravno knjige imaju i zbog toga popustite sa spinovanjem činjenica.
Samo da se nadovežem na ovo. Jedan od razloga a ako ne i glavni što je formiran FK Torpedo su i odnosi u Jugoslaviji gdje rukovodstvu nije odgovaralo da grad Sarajevo ima toliko jak klub koji bi se ravnopravno nosio sa velikom četvorkom i tako je stvorena ta " vještačka tvorevina". Da nije bilo te odluke Željo bi u najmanju ruku bio kao Hajduk a i više gledajući samo broj stanovnika. Zbog svega toga svaki pravi navijač Želje koji poštuje svoju i istoriju svog kluba treba da ima uvijek u vidu naš sveti cilj a to je: jedan grad = jedan klub = F.K. Željezničar
Zadnja izmjena: JosipBukal, dana/u 27 maj 2014, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2014, 18:34

mnogo glup post :o :shock:

uvijek sam se divio sposobnosti, to jest hrabrosti da se neko ovako javno provaljuje :tokralju: :tokralju:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2014, 18:39

TeaM87 je napisao/la:@Dzole taj stadion je fantastican, a nije ni previse skup odnosu na ono projekte od preko 100 miliona. Samo mi se cini da je nas sjever veci od ovih tribina.
Sve se to moze prilagodi, po meni je bitnije da ako bi nesto ovako pravili, fakticki sjever ne bi morali rusiti, vec samo rekonstrukciju uraditi.

Neka je 5 mil € po tribini, ako nista, ustetio si do 2 mil € na sjeveru sto je opet velika lova za nase uslove.

Ali eto, ko zna, Norveska je najbolje zemlja, tamo sve stima. Mozda bi ovdje kod nas ovakav projekat i dosao na 100 mil KM, tj, dok svi lesinari nadu svoj tal u tome svemu...

Recimo neka srede sjever i jednu tribinu, plus ostale stvari potrebe koje UEFA nalaze, i eto ti evrope kuci da igras, pa kada zaradis sta, pravi dalje.

jahija

Post Postao/la jahija » 27 maj 2014, 19:01

Nervoza je napisao/la:
Samo da se nadovežem na ovo. Jedan od razloga a ako ne i glavni što je formiran FK Torpedo su i odnosi u Jugoslaviji gdje rukovodstvu nije odgovaralo da grad Sarajevo ima toliko jak klub koji bi se ravnopravno nosio sa velikom četvorkom i tako je stvorena ta " vještačka tvorevina". Da nije bilo te odluke Željo bi u najmanju ruku bio kao Hajduk a i više gledajući samo broj stanovnika. Zbog svega toga svaki pravi navijač Želje koji poštuje svoju i istoriju svog kluba treba da ima uvijek u vidu naš sveti cilj a to je: jedan grad = jedan klub = F.K. Željezničar
Nikad ne pisem na vasoj temi pogotova kada se vodi ovako glupa rasprava, ali ovaj @Josip Bukal je prvoklasni glupan. Kako ce Sarajevo biti osnovano iz razloga da bi se ravnopravno nosio sa velikom cetvorkom kad 1946. jos nije ni postojala velika cetvorka, ( Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk) oni su postali "velika cetvorka" tek nakon sto su se naosvajali trofeja. Ali tvoj mali mozak to nikako ne moze da shvati, vazno je samo da pljunes po Sarajevu. Zivotom garantujem da 99 % ljudi kojih ovdje pise i ne zna sta je bila UDBA, ali vazno je da se napise da je ona osnovala Sarajevo. Izvinjavam se svim normalnim navijacima Zelje
Jeste osnovala vas je udba i političke oligarhije u to doba da bogdo nikad nisu jer ste onda počeli otimati naše prvotimce da bi se vas oformilo i iz inih klubova, ali to nigdje ne piše u vašoj istoriji, istorija vam je ko srpska puna laži budi Džek pa napiši sve to bit će bolje za sve, ne stalno neko mudrovanje, i nikad nećete vi imati ništa kao Željo jer vi niste iz naroda klub i časti.

Nema potrebe da se ti nama izvinjavaš iako bi trebao za sve šta ste nama napravili, i pravite i nemoj više pisat po našoj temi da nam đaba kvariš našu diskusiju.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Google Adsense [Bot], WeekendOffender i 81 gost.