Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Vukovi se razgoropadili.
Hannover je ocajan, po meni novi drugoligas.
Hannover je ocajan, po meni novi drugoligas.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Hannover igra ko Velež..a i na tabeli se drži ko Velež, šteta ogroman stadion dosta navijača ode u drugu ligu, dok ostaje jedan Ingolstadt vjerojatno, sa kapacitetom Bilinog polja 15 800 gledalaca
Zadnja izmjena: coelho41, dana/u 01 mar 2016, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.
Napokon ce Hannover svoj nerad u BL da popravlja u Cvajti. Trljaju 10 godina bez ikakvih ambicija da idu naprijed, igrali su ziheraski samo da prezive i napokon to nece.
Hajd', Hannover i mogu nekako prežaliti jer su tu nekih dvadesetak godina, ali nemoj nikako Bremen i Stuttgart dirati.
Čak i za Dinu ne bih suzu prolio, jer su fakat zaslužili da oznoje dresove u cvajti.
Jel' to Andre nešto spektakularno uradio ili...frljoke nekakve?
Čak i za Dinu ne bih suzu prolio, jer su fakat zaslužili da oznoje dresove u cvajti.
Jel' to Andre nešto spektakularno uradio ili...frljoke nekakve?
Vom Jäger zum Gejagten
- samo_lijevo
- Kontakt:
Vidi Schuerrle postigao 3 gola. Dobio je mjesto u prvih 11 reprezentacije.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
To baš ne stoji tako.muamerc je napisao/la:Napokon ce Hannover svoj nerad u BL da popravlja u Cvajti. Trljaju 10 godina bez ikakvih ambicija da idu naprijed, igrali su ziheraski samo da prezive i napokon to nece.
Hannover je jedno vrijeme imao itekakvu stabilnost, imali su prije par godina sa Slomkom i odlične nastupe (posebno za svoje uslove) u Evropi - Evropskoj ligi. Njihov pad je došao više spletom određenih okolnosti. Odlazak kvaliteta se nije uspio nadomjestiti, s određenim igračima se nije skroz pogodilo, određeni su bili totalna fula, a sve je nekako počelo odlaskom Schmadkea koji je bio sportski direktor , iz kluba.
Ne može se baš reći da su oni svo vrijeme loše radili, nego jednostavno oni nemaju kapacitete, potencijale, resurse, kao neki drugi veći klubovi, koji kad i dođu do zone ispadanja, ipak se uspiju izvuči.
Tako da baš oni i ne zaslužuju tolike kritike. Kod drugih klubova je možda bilo više nerada, pa su se nekako izvlačili.
Dobro nije ni za Hannover sve gotovo, ali teška im je situacija.
Andre je zabio sva 3 gola u velikom stilu. Bili su to efektni, dobri golovi...geronimo je napisao/la: Jel' to Andre nešto spektakularno uradio ili...frljoke nekakve?
A Wolfsburg kada stvarno ovako pogledaš, pa tu je stvarno mnogo igračkog potencijala. Znaju da kombinuju, da vezu, da igraju dobar fudbal. I konačno su večeras djelovali kao u ranijem periodu i kao u brojnim utakmicama Lige prvaka. Pali su bili u ovu neku rupu, ali sada se izgleda dižu i definitivno imaju kvalitet za prvih 4-5 mjesta. A definitivno će tu biti dosta još borbe za te pozicije 3.-6.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Koja je to kvaliteta napustila Hannover zadnjih godina? Meni jedino Stindl pada na pamet, i možda još Mame Biram koji je znao zabiti bitne golove...effe_sa je napisao/la: Odlazak kvaliteta se nije uspio nadomjestiti.
Ne računaš valjda Pogatetza i Joselua u klasne igrače ?
Agieren statt reagieren
Huszti bio jako bitan igrač za njih, što po pitanju kreativnosti, što po pitanju golova. Schlaudraff jedno vrijeme bio jedan od nositelja igre. Karim Haggui bio solidan igrač u odbrani. Nije bio bitan kao ova prethodna dvojica nabrojanih, ali dao je svoj doprinos u onim uspješnim sezonama.Pale_Companion je napisao/la:
Koja je to kvaliteta napustila Hannover zadnjih godina? Meni jedino Stindl pada na pamet, i možda još Mame Biram koji je znao zabiti bitne golove...
A Huszti i Schlaudraff su za Hannover imali poseban značaj i to nikad taj klub nije nadomjestio. I onda još poslije toga dolazi taj odlazak Stindla (kojeg si ti i naveo). To je onako najznačajnije što mi pada na pamet. A eto npr i Abdellaoue je imao solidnu epizodu u Hannoveru.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Pa to su sve igrači koji su u poznim godinama bili, na zalasku karijere. Schlaudraff je ove godine pušten, džabe, eno sad trčkara po nižim ligama, a Husztia se svojevoljno prodalo, da se uzme koja para od kineza .
Možda sam te krivo skontao, izgledalo mi je kao da si želio reći da su oni tu kvalitetu izgubili na klasičan način, ono došla veća riba i otela ključnog igrača, no zapravo toga se kod njih nije često dešavalo. Zieler je dokaz da oni dobrog igrača mogu zadržati. Više je dolazilo do toga da neke bitnije igrače koji su se polako opraštali nisu uspjeli nadomjestiti. Mada i to su sve igrači koji su bljesnuli na sezonu-dvije, nije to ta klasa koja te dugoročno može držati u vrhu.
Grešaka je bilo jako puno proteklih godina, ovdje govorim samo iz perspektive transfer politike. Npr. smiješna klauzula u Stindlovom ugovoru, ne dovođenje Djouroa za stalno nakon polugodišnje posudbe, puštanje Bittencourta u Koln za siću, puštanje Marcela u Bešiktaš bez dovođenja adekvatne zamjene,dovođenje raznoraznih Erdinca, Maximina , Pereiri, japanaca itd ...
Ovdje još šta je ostalo da valja (onako na prvu) su Kiyotake, Zieler i Sane, a i oni će vrlo vjerovatno ubrzo put pod noge ...
Možda sam te krivo skontao, izgledalo mi je kao da si želio reći da su oni tu kvalitetu izgubili na klasičan način, ono došla veća riba i otela ključnog igrača, no zapravo toga se kod njih nije često dešavalo. Zieler je dokaz da oni dobrog igrača mogu zadržati. Više je dolazilo do toga da neke bitnije igrače koji su se polako opraštali nisu uspjeli nadomjestiti. Mada i to su sve igrači koji su bljesnuli na sezonu-dvije, nije to ta klasa koja te dugoročno može držati u vrhu.
Grešaka je bilo jako puno proteklih godina, ovdje govorim samo iz perspektive transfer politike. Npr. smiješna klauzula u Stindlovom ugovoru, ne dovođenje Djouroa za stalno nakon polugodišnje posudbe, puštanje Bittencourta u Koln za siću, puštanje Marcela u Bešiktaš bez dovođenja adekvatne zamjene,dovođenje raznoraznih Erdinca, Maximina , Pereiri, japanaca itd ...
Ovdje još šta je ostalo da valja (onako na prvu) su Kiyotake, Zieler i Sane, a i oni će vrlo vjerovatno ubrzo put pod noge ...
Agieren statt reagieren
effe je odmah mislio na te oproštaje. odlaske, bilo kako bilo odliv kvaliteta svakako.
Šlaudraf, Hušti, Rauč, Štindl, Pinto, Hagui, Čurundolo, Pogatez, Diuf, Ja Konan.
To je otprilike bio njihov sastav kada su igrali zapaženu ulogu u Evropi i u Bundesu opasni po sve.
Danas su tu samo Ciler, Šmidebah i Šulc, a ostali su sve zamjene koje se očito nisu pokazale. Pogotovo su kritični na centru, bekovi u odbrani i napad, gdje su proteklih godina i najviše fulali.
a naprijed se Uffe Beck pokazao kao dobar igrač sa potencijalom.
I po ovome oni bi sigurno trebali biti bolji od Darmstadta primjer, ali treba to uigrati.
Volio bih da ostanu u ligi, možda i hoće, u zadnje vrijeme bolje u gostima igraju, a tabela se ovdje brzo mijenja.
Ali neodlučan sam koga to u Cvajtu, Werder ni slučajno, Augsburg mi nešto drag. Najbezbolnije Hofo i Darmstadt, mada realno Hannover tu najbliži, čak bih rekao da će Frankfurt ili Werder prije Hofenhajma.
Šlaudraf, Hušti, Rauč, Štindl, Pinto, Hagui, Čurundolo, Pogatez, Diuf, Ja Konan.
To je otprilike bio njihov sastav kada su igrali zapaženu ulogu u Evropi i u Bundesu opasni po sve.
Danas su tu samo Ciler, Šmidebah i Šulc, a ostali su sve zamjene koje se očito nisu pokazale. Pogotovo su kritični na centru, bekovi u odbrani i napad, gdje su proteklih godina i najviše fulali.
a naprijed se Uffe Beck pokazao kao dobar igrač sa potencijalom.
I po ovome oni bi sigurno trebali biti bolji od Darmstadta primjer, ali treba to uigrati.
Volio bih da ostanu u ligi, možda i hoće, u zadnje vrijeme bolje u gostima igraju, a tabela se ovdje brzo mijenja.
Ali neodlučan sam koga to u Cvajtu, Werder ni slučajno, Augsburg mi nešto drag. Najbezbolnije Hofo i Darmstadt, mada realno Hannover tu najbliži, čak bih rekao da će Frankfurt ili Werder prije Hofenhajma.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Njihov problem je gazda kluba, covjek je sebi dao previse slobode. Unostio je pozotivnu atmosferu koja je vladala u i oko kluba. Time su i pocele da se prave greske oko sastava tima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Ne sale se ljudiPale_Companion je napisao/la:Vidi Mainza što dere
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- majestic24
- Kontakt:
Mokes je napisao/la:Ne sale se ljudiPale_Companion je napisao/la:Vidi Mainza što dere
Zadnje 3 pobjeda; Bayern,Leverkusen,Schalke
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Zakuhalo se. 
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mainz
Koliko god ovo bilo simpaticno tokom sezone, ovaj rezultat je opasan po Bundesligu, jer i Mainz i Hertha idu ka LP, a to radi koefcijenta nije uopste dobro. Nadam se da ce se Schalke stabilizovati i da ce zajedno sa Gladbachom, BVB-om i Bayern-om upasti medju top 4.
Onaj Luzerkusen treba ugasiti. Za sta Bayer svake godine izdvaja 25 miliona €

Koliko god ovo bilo simpaticno tokom sezone, ovaj rezultat je opasan po Bundesligu, jer i Mainz i Hertha idu ka LP, a to radi koefcijenta nije uopste dobro. Nadam se da ce se Schalke stabilizovati i da ce zajedno sa Gladbachom, BVB-om i Bayern-om upasti medju top 4.
Onaj Luzerkusen treba ugasiti. Za sta Bayer svake godine izdvaja 25 miliona €
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- majestic24
- Kontakt:
Omerbavarac je napisao/la:Zakuhalo se.
Nije jos,ali moglo bi
Borba za LP je strasna. 6 pozicija u 8 bodova. Herta se neda,fkt bih volio zbog Ibisevica da dodju do LP
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Plus su dobili i Borusiu M. na pocetku polusezonumajestic24 je napisao/la:Mokes je napisao/la:Ne sale se ljudiPale_Companion je napisao/la:Vidi Mainza što dere
Zadnje 3 pobjeda; Bayern,Leverkusen,Schalke
Samo ih koci onaj poraz od Hofenhajma
Ima da prsti sve u derbiju, BvB ako dobije prvenstvo ce se konacno zakuhati
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
-
KayserSose
- Kontakt:
I nastavlja derati. Mi Dortmundovci zbog mase razloga ne možemo ne voljeti taj klub.Pale_Companion je napisao/la:Vidi Mainza što dere
#manjculiguprvaka
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Kakav da je, on je već godinama u top4 BuLija. Još bih pritom mogao reći da su oni nakon FCB i BvB treća snaga Bundeslige sa naznakom prema gore.amerosm je napisao/la: Onaj Luzerkusen treba ugasiti. Za sta Bayer svake godine izdvaja 25 miliona €![]()
Sve na stranu, antipatije isl. ali oni uvijek stvore respektabilnu ekipu. Da su svi kao oni i da konkurencija bude jača.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.