Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 23:06
Gospodo, kao navijac znam koliko se jedan klub moze voljeti i koliko se za njim moze tugovati. U tom kontektsu razumijem vasu ljutnju, frustracije, pa donekle i mrznju.
Kao simpatizeru Slobode zao mi je sto je bas ona ispala, medjutim to je fudbal.
Citam ovdje optuzbe na racun Zelje, Veleza... kao ta dva kluba su prodali Slobodu, oni su krivi za ispadanje i sl.
Sticajem okolnosti, donekle su mi poznate prilike u Slobodi zadnjih godina, od silnih politickih prepucavanja preko Slobodinih ledja, do kriminala u strukturama kluba, javasluka u radu uprave i sl... Tu trebate traziti razloge za ispadanje a ne optuzivati druge klubove. Zaboravljate da vasi igraci nisu primili plate od ko zna kad, da su jos prije par mjeseci skupljali svoje pare za naftu kako bi otisli na gostovanje, kako ste promjenili cetiri trenera u jednoj sezoni... To su pravi razlozi zasto ste napustili drustvo najboljih, na vasu a i moju zalost. Za vase ispadanje najmanje je kriv Zeljo ili Velez.
Kako Zelju nosim u srcu, govorit cu o njemu. Mi smo prije tri dana igrali utakmicu na Grbavici protiv Kozare kojiu smo manje-vise tesko pobjedili jer je u glavama igraca bilo na pameti samo jedno - proslava dvije titule, zakazana nakon utakmice. Slavilo se do kasno u noc i nisam siguran da igraci nisu bili mamurali cijeli ponedeljak. Vec u srijedu, danas, morali su igrati utakmicu po ovom vremenu u nekoj vukojebini u kojoj se inace nismo proslavljali. Zamislite da ste jedan od tih igraca; koliko bi vi bili raspolozeni za igru tri dana nakon, za vas, zavrsene i proslavljene sezone?
Danasnji poraz Zelje je plod potrosenosti igraca kako fizicke tako i psihicke nakon duge i teske sezone u kojoj su oboreni mnogi rekordi, osvojena dva trofeja...
Da rezimirem, apsurdno je optuzivati druge za svoj krah. Imali ste sve u svojim nogama. Bio vam je potreban minimalan poraz da bi ostali u ligi a vi ste to prokockali kukavickom igrom u kojoj niste pokazali nista a racunali ste na kikseve drugih, odnosno, uspjehe drugih ekipa. U okrsaju s direktnim konkurentom napravili ste posjed lopte od 30% uz tri suta na go. Zalosno!
Okrenite se sebi i analizirajte svoje greske a ne tudje. Pronadjite model po kojem klub moze normalno funkcionisati i napredovati. Stvorite neki kontinuitet u radu trenera, uprave... tek tada cete krenuti putem koji vodi u bolje sutra. Sa ovakvim razmisljanjem necete daleko dogurati ni u nizoj ligi.
Jbg, zao mi je.... ali sta se moze.
Sportski pozdrav, do neke nove prilike.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!