FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

virtuoz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la virtuoz » 25 dec 2015, 13:15

O navijačima mediji pišu sve najgore a ovakve akcije prešućuju. Svaka čast za Horde :tokralju:

Nek ovakvih i sličnih akcija bude što više :clap:

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 25 dec 2015, 13:15

Pustite se vi toga plaćenik. Zar vama u definiciju plaćenika može stati neko ko ne gleda sve sa dozom pozitive i odobravanja svakog postupka uprave kao vi?

Izvinite ali mislim da griješite i da je istina negdje između. Milion je dobrih stvari ova uprava napravila ali ako realno sagledate sva dešavanja bilo je tu i loših stvari. Ne kažem da su velike i da upravu treba tjerati već da svaki put kad ih pohvališ imaš na umu da je bilo loših stvari a s druge strane i kad ih kudiš sjetiti se šta su sve uradili dobro.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 25 dec 2015, 13:16

Jesi ti neki stidan frajer opušti se abi. Stalo se iza Ješića jbga došao je i taj trenutak da treneri kroje sportski segment i šta je tu loše ?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 dec 2015, 13:19

Necemo biti ko kone i odmah svakog ko ima drugacije misljenje proglasiti "aldinom".. Ima ovih par sto ih treba mozda na oku drzati, ali nek pisu ljudi, ako imaju dokaze, bujrum..
Bahati, bahati Željkan!
1946

hzkosevo
Kontakt:

Post Postao/la hzkosevo » 25 dec 2015, 13:20

Ado sto se mene tice ja sam spreman sjesti na kafu sa tobom pa da popricamo da vidimo ko ima vise utakmica po drzavi u zadnjih 20 godina. Nista od napisanog nije tesko provjeriti pogotovo ovo za terene pa izvoli. Najgluplja je stvar nekoga proglasavati strumfom ili placenikom.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 25 dec 2015, 13:28

hzkosevo je napisao/la:Ado sto se mene tice ja sam spreman sjesti na kafu sa tobom pa da popricamo da vidimo ko ima vise utakmica po drzavi u zadnjih 20 godina. Nista od napisanog nije tesko provjeriti pogotovo ovo za terene pa izvoli. Najgluplja je stvar nekoga proglasavati strumfom ili placenikom.
U zadnjih 20 godina?Malo je brate,malo...mozemo i od 1988 krenuti,sto se mene tice :wave: Za terene sada kriviti ljude iz uprave je van svake pameti.Ako je izvodac "sfuserio" terene,zna se da on snosi i troskove ponovnog uredenja,to je jasno kao dan,a sada to vezati s necim da je neko pare uzeo zbog toga je krajnje degutantno i bas neprijateljski.
Uredu je konstruktivna kritika,toga mora biti,ali podvuci crtu i bas sve uradeno minimizirati i popljuvati,izvini,ali to moze samo neko ko nije navijac FK Sarajevo
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 25 dec 2015, 13:29

Pravim jednu sliku za FKS, pa ako nije problem da napišete ovdje ili pošaljete na PP šta je po vama obilježilo 2015 godinu (npr. titula,neko gostovanje, neki gol, neka pobjeda). Više nekih događaja da nabrojite uglavnom :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2015, 13:30

Da samo kažem da ne dijelim mišljenje i da me se ne stavlja u isti koš. Ja sam samo rekao da bih volio da bude transparentno da se takve stvari ne bi ni mogle desiti. Najbitnija je preventivna mjera, kad se ukrade onda je kasno. Dok su ovi ljudi tu ja se ne brinem puno, finansijski prema nekim informacijama nikad jače nismo stajali.

Za terene firma ima ugovor da ih napravi po tom i tom standardu i to će morati uraditi, ugovor je veoma povoljan po klub, penale plaća firma probijanjem roka.

Treneri, igrači i skauti su potrošna roba, apropo Husrefa, ako će doći bolji ili se teži tome nemam ništa protiv da se svi promijene.

Iza Ješića niko nije stao nego mu je pružena prilika da prođe pripreme i dovede svoje igrače i shodno tom radu će se stati ili neće iza njega, kako ljudi koji su odgovorni za to tako i mi navijači i simpatizeri.

Moja priča o ugovorima nije bila zbog nelegalnog nečeg nego jer bi to trebala biti normalna stvar i ovakve sumnje se ne bi dešavale i svugdje je u svijetu to jasno ko dan. Razumijem i razloge što kod nas nije. Ovi ljudi su nas zadužili malo više od paušalne izjave "kradu", sigurno da tu i tamo ima nešto što je pogrešno ali ako imaju povjerenje Tana, kvona kao i novog člana Upravnog odbora imaju i moje, ne vjerujem da bi se veće zloupotrebe tolerisale bez da neko odgovara za njih. Ja kad sam pisao o platama nisam to radio iz zle namjere nego iz razloga da ovo što se sad piše ne bi bilo moguće, u svakom postu podvlačio da nije slučaj s nama al da se može desiti kad nije transparentno jer znam milion primjera i naših i tuđih iz prošlosti gdje se to dešavalo upravo iz ovog razloga, ko se jednom opeče....

Napravio si infrastrukturalni, sponzorski, administrativni, sportski, igrački, trenerski, omladinski, napredak sve za vrlo kratak period i tim se trebate da ponosite i to je to.

Jedina stvar koje se trebamo stidite su rezultati ove sezone DO sad, na kraju ćemo podvući crtu i pričati otvoreno gdje je moglo bolje i gore, kako mi tako i ljudi odgovorni za to. Koliko god htio biti zadovoljan tim nisam i ne mogu.

Pojavilo se dosta novih profila koji izokreću riječi i sumnjaju u dobronamjernost pisanja te kroje priče kako njima odgovara. Neću da prejudiciram sa stavom ali hazime imamo bingo, ubačeni elementi su tu. Ne mora to biti svako ko napiše suprotan stav od vašeg, ali ima ih to je definitivno. Ne govorim konkretno za zadnjih par postova nego inače.

I ovi momci se plaše kao i ja i kao i vi da ne ostvarimo puni potencijal za koji imamo uslove baš adekvatne. Nećemo nikog napadati dok se ne ustanovi da je zlih namjera.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 dec 2015, 13:36

Sigurno da ova Uprava je imala pogresnih poteza,gresaka, posebno na tom sportskom segmentu i pojacanjima,i na to treba ukazivati.
Ali samo argumentima, a ne nekim pausalnim i laznim informacijama.
Bilo je propusta na Butmiru, ali ne u tolikoj mjeri da se dize halabuka.
Pisanjem ovakvih tekstova rekla kazala sigurno necemo donijeti nepredak klubu.
I jos jedna stvar Husrefa je otjerao istok,a ne uprava posle ispadanja od Kukesija.Uprava je samo to potvrdila papirom.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 25 dec 2015, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 25 dec 2015, 13:37

joker90 je napisao/la:Nas Reis je od danas dozvolio konzumiranje nargile saigracima i navijacima Sarajeva. Ako se neko ne slaze, nek napise zalbu, stavi je u kovertu i ubaci sebi u supcic! :wave:
slika
Zar i ti sine Emersone ahahahhah :rol:

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 25 dec 2015, 13:55

amypitar je napisao/la:A nije te stid sto smo vratili dugove.Nije te stid sto posle 100 I nesto god.imamo nesto svoje.Nije te stid sto smo pod palicom Husrefa dozivjeli najvecu blamazu u Evropi ,sto ispadamo od Kukesija.Nije te stid sto si gledao prije Meluna a sad ti smeta Benko.NIije te stid sto smo prije prodavali igrace za 100.000 km, a sada za 1.000.000km eura.I ovako mogu do sutra.
Mozda bi volio da se vrate Baljak,Bekic,Muco.
Polako maske spadaju,jer ovo navijac Sarajeva nikad ne bi napisao.
Ma bravo!

Ovi sto traže dlaku u jajetu mi ne mirisu na nekoga ko cijeni pošten rad i trud. Isto kao da su ti ljudi vodili Real Madrid pa su znali sve sta i kako i onda došli ovdje da se zajebaju i kradu.

Ima greški, naravno da ima, i treba ukazati na njih, ali kroz normalnu komunikaciju i diskusiju. Apsolutno ne kroz pljuvanje! To nije podrška! To nije ljubav prema klubu!

Stvarno počinjem da mislim da su ova nekolicina pljuvaca u stvari osobe koje ne mogu vise da "hajruju" na štetu kluba pa im sada, naravno, sve smeta. Daleko vam kuća bila.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 25 dec 2015, 14:30

Jel ovo problem sto nemamo duga ni prema kome, sto svi hoce kod nas da igraju, i sto napredujemo iz dana u dan???
Ako je izlika da je neko tu, a kao ne treba biti - pa nista nije savrseno u zivotu. Ali ja se ne bojim da ce neko krasti od Tana, jer je on ipak malo namazaniji od ovih nasih lopovcica u BiH. Ne bi on imao sta ima, da dadne da ga svako prevesla - nemojte se vi brinuti zbog toga.

A hejtera, pokvarenjaka, koji zele samo sebi korist pribaviti, a preko ledja Kluba, ce uvijek biti. Ali sam siguran da ima bar jedan posten covjek u Klubu, pa da ukaze na to Tanu i njegovim ljudima u Klubu, i da ce malverzacije biti svedene na minimum.

A ako se ipak mutne radnje pocnu desavati u Klubu, mislim da ce Tan to lako rijesiti - obavi par poziva i nema vise sponzora TA, VM, plus ukalja ime Kluba i 'cao vozdrica' sa projektom 'Evropsko Sarajevo'. Mislim da ljudi koji vole FKS i koji su se borili da imamo ovo sto imamo, ipak nece dati da do toga dodje..tako da uzivajte u pauzi, i iscekujte aBda ekstra pojacanja u januaru :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 25 dec 2015, 14:56

BeSha1992 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:A nije te stid sto smo vratili dugove.Nije te stid sto posle 100 I nesto god.imamo nesto svoje.Nije te stid sto smo pod palicom Husrefa dozivjeli najvecu blamazu u Evropi ,sto ispadamo od Kukesija.Nije te stid sto si gledao prije Meluna a sad ti smeta Benko.NIije te stid sto smo prije prodavali igrace za 100.000 km, a sada za 1.000.000km eura.I ovako mogu do sutra.
Mozda bi volio da se vrate Baljak,Bekic,Muco.
Polako maske spadaju,jer ovo navijac Sarajeva nikad ne bi napisao.
maa pusti debilee, ovo razuman covjek i osoba koja voli FKS ne bi nikada napisala, tamam da je onako, a nije...
Ma ovo je smijesno. Kako pojedini imaju obraza recinista ovim ljudima iz uprave. Jednostavno fuj. Nema smisla se raspravljati sa ovakvim nickovima. Jedino sto ih treba je izbjegavati.

Takvi ne shvataju da je za terene kriva kompanija koja je radila terene. I ta kompanija Emira Sadzaka sada placa penale zbog toga.

Nemam obraza bilo sta reci ljudimo kiji su nasli investitora koji ce vratiti sve dugove u skoro pa rupu bez dna.

Sto se tice podrske trenerima, lutali su jbga, peyljali gdje im nije posao,ali dosli su tobe sto bi mi rekli. Jesic ima podrsku i to punu. Tako treba i biti.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 dec 2015, 15:13

Zato smo i bili u qurcu kad su nam nekad pricali da je sve med i mlijeko, a umalo se klub nije ugasio..
Gdje ima dima ima i vatre, i sigurno da je istina tu izmedju.. Glupo je reci da je sve med i mlijeko trenutno, al vala jos gluplje je reci da nam je klub u silaznoj putanji..

Svako treba da ima pravo da iskaze svoje misljenje, bilo to dobro il lose to nije bitno...
Ionako niko nije procitao nijedan ugovor u klubu, tako da su sve to price rekla kazala.. i sto se tice negativaca i pozitivaca.

Ono sto se bar moglo vidjeti da ima problema oko kampa, jer je bilo da ce se otvoriti u Augustu, pa Sept pa je otvoren tek za rodjendan.. i to nije uradjeno onoliko posla koliko je planirano..
Uglavnom, nema razloga da strahujemo i pustite da svi iskazu svoje misljenje...

Kazem opet, niko od nas nije vidio nijedan ugovor, pogotovo izmedju izvodjaca i fks, fks i tana, turkisa i fks... itd itd tako da sve sto nam "insajderi" pricaju moze biti tacno a i ne mora...

Morat cemo se navici da vise ne cure informacije kao nekaf, i da moramo biti strpljivi..
I jos nesto, sto mi moramo sve da znamo? sto to navijac mora da zna koliko ovaj il onaj ima platu,?? To mi je van svake pameti, bitno je samo da je sve po zakonu, pa ako mogu da daju milion za platu onda neka daju...

Svi smo imali priliku da uplatimo pare da budemo u klubu, nismo to uradili.. sada sjedimo i cekamo informacije koje ce nam klub predociti...

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 dec 2015, 15:27

naravno da ne treba pljuvati svako malo ali s druge strane pojedinci nek se zapitaju navijaju li oni za Sarajevo ili za Upravu Fk Sarajevo, a dalo bi se stosta upravi prigovoriti, vec dvije godine imas uslove kakve nema niko u ligi a malo je reci da muku mucimo, ne smijem ni zamisliti gdje bi sa ovim uslovima bili neki drugi klubovi iz PL, a Sloboda je najbolji primjer, sportski segment je dosad kriminalno vodjen a kako ce biti odsad sa Jesicem vidjet cemo, nadati se boljem
Pyro is not a crime !

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 25 dec 2015, 15:36

Dvije godine, dva trofeja, ne ide to sve tako kao što vi zamišljate..Po mojoj procjeni nama treba još dvije-tri godine kontinuiranog rada da bih odskocili od ostalih, i eventualno pokušali uci u grupnu fazu LŠ/EL :D

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 dec 2015, 15:38

Ja prvi nisam zadovvoljan rezultatima, i dosta mi je da se zadovoljavamo malim stvarima.
Ja hocu da kad odemo u goste da prvo napunimo stadion, da ljudi dodju jer dolazi im FKS. Da im uvalis 3 komada, budes gospodin i kao gospodin odes iz grada..
Dasta mi je da idem na derbi utakmice, i da gledam kako se zadovoljavamo bodom il minimalnom pobjedom..
niko i ne treba da bude sretan zbog rezultata..
REZULTATI KLUBA SU DNO DNA... TO JE SRAMOTA

A opet kazem, mi kao navijaci ne trebamo sve da znamo sta je u klubu...
Sta mi moramo da znamo jel ovaj igra za milju maraka il onaj za 10 milja maraka..
Ono sto zelim da vidim je strucne ljude, postene ljude koji zele dobro za klub i sebe.. Jer ako zelis sebi dobro, onda niko nece bojkotovati klub...
Tatko je to dobro rekao u intervjuu.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 dec 2015, 15:47

THEC je napisao/la:naravno da ne treba pljuvati svako malo ali s druge strane pojedinci nek se zapitaju navijaju li oni za Sarajevo ili za Upravu Fk Sarajevo, a dalo bi se stosta upravi prigovoriti, vec dvije godine imas uslove kakve nema niko u ligi a malo je reci da muku mucimo, ne smijem ni zamisliti gdje bi sa ovim uslovima bili neki drugi klubovi iz PL, a Sloboda je najbolji primjer, sportski segment je dosad kriminalno vodjen a kako ce biti odsad sa Jesicem vidjet cemo, nadati se boljem
:thumbup: Da je Sarajevo neka banka ili nesto slicno, upravi se zaista nista ne bi moglo prigovoriti. Treba reci da je na sceni bio veliki javasluk kad je sportski segment u pitanju, i njihova totalna nezainteresovanost za isti. Kao da su zaboravili na trenutak primarnu svrhu postojanja fudbalskog kluba. Nema veze, napravili su niz propusta kad je sportski segment u pitanju (znamo vise svi koji su, da se ne ponavljamo), ali su se korigovali i nastoje i tu napraviti teren, pa da to bude na zavidnom nivou, kao i skoro sve ostalo u klubu.

Dali su ovu pocetnu podrsku Jesicu, koju ruku na srce, nije, nazalost, uzivao Kodro npr., i to je vec ogromna stvar i napredak za pohvalu. Najgore mi je sto kad kritikujes rad uprave, to se gleda kao da ih tjeras. :crazy: Niko normalan njih ne tjera, samo ukazujemo (ne mislim na ovog skorasnjeg padobranca) na njihove greske koje nas evo i sad kostaju, a da se nisu trgnuli, kostale bi nas jos. Sad im skidam kapu, i nadam se da ce nastaviti ovako i da nam se ne desi opet hrkljus u prvom timu zbog okretanja glava...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 25 dec 2015, 15:49

Ko kaze da bi se drugi nesto izdvojili posebno?? Mi ne trazimo instant rezultate, nego sistemski podizemo klub na jedan veci nivo. Ne daje Tan pare za igracki kadar, nego je vratio milionske dugove, pravi se kamp, a u igracki kadar sta ostane.
Ova liga je specificna i vrlo tesko se odvojiti na vrhu, zato sto je vrlo tesko dovesti kvalitetnog igraca koji ce praviti prevagu, ma koliko para imas, jer nece niko da igra po terenima tipa Grbavice, Gradacca, Lukavice i ostalih oranica i njiva. Polako, ali sigurno, Sarajvoo gradi sistem i izdize se. To sto smo trenutno peti ne znaci da smo u kurcu nekom. Sve ce doci na svoje.
Ne moze nista preko noci. I Sloboda za koju se najvise svi hvataju je incident i instant rezultat. Sto vise lete, to ce ih pad vise zaboliti.

DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJ'VO!!

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 25 dec 2015, 15:59

Duska, navukli su te bez kondoma brate. :mrgreen: Ali, ne sumnjam da ces izaci jaci iz ovoga. :bow:
Vidis kako se tvoja "preventiva" okrenu u "lopove" I pranje love.

Niko nije zadovoljan sportskim rezultatima, ali nisu sad bas ni katastrofalni da budemo nezadovoljni. Lutamo jos uvjek na sportskom planu, posebno sa dovodjenjem igraca, ali i kao takvi uzeli smo dva trofeja zadnje dvije godine.
Ja ovu "rekonstrukciju" tima vidim kao prvi korak ka stvaranju profesionalnog kluba.
Ko trazi od kluba da zavrsi sezonu sa 90 bodova, i 120:1 (primli ga od metalghea pickice) gol razlikom, moze odmah prestati sa gledanjem jer to se nikad nece desiti. :urnebes:
Numquam Desistemus!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], MaroonBjelave, ubipara, Vanja8 i 29 gostiju.