Književnost
Moderator/ica: insider
-
kinder_jaje
- Kontakt:
Re: Književnost
Citam Da Vincijev kod imal neko neki prijedlog za slicnu tematiku da preporuci
Sve od Browna, Gaudijev Kljuc i ne pada mi vise nista u ovom trenutku na um 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- JamesJoyce
- Kontakt:
Dan Brown je kandidat za na najlosije napisane romane u povijesti.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
-
kinder_jaje
- Kontakt:
Pa daj neke prijedloge od po tebi boljih romanaJamesJoyce je napisao/la:Dan Brown je kandidat za na najlosije napisane romane u povijesti.
Dantes, je li ima nekih android aplikacija sa knjigama na nasem jeziku. Imam ovaj Prestigio E Reader ali on daje skroman izbor. Za ostalo se mora platiti poprilicno. 
Skineš PDF i baciš na mob, pa čitaj 
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Može li mi neko preporučiti dobru knjigu, romantičnu, sa ne baš sretnim završetkom..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
shzna je napisao/la:Može li mi neko preporučiti dobru knjigu, romantičnu, sa ne baš sretnim završetkom..
Vrijeme zivota i vrijeme smrti - Erih Marija Remark
Onako gotivna knjigica prica o ljubavi za vrijeme WW2 sa nesretnim zavrsetkom
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Snijeg, Orhan Pamuk, odlicna knjiga. Preporucujem svima.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Iznenada uzeh ovo da pročitam. Izuzetna knjiga, napisana lakim tonom, a opet mnogo toga govori i itekako tjera na razmišljanje.

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
The fault in our starsshzna je napisao/la:Može li mi neko preporučiti dobru knjigu, romantičnu, sa ne baš sretnim završetkom..
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Ovu jos uvek nisam procitao. Sad ce @ DANTES da ti kaze da ne trebas njega ni citatiPappy je napisao/la:
Iznenada uzeh ovo da pročitam. Izuzetna knjiga, napisana lakim tonom, a opet mnogo toga govori i itekako tjera na razmišljanje.
Ja trenutno citam

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
jesi vidio kako rusi šibaju književnostOtelo je napisao/la:
![]()
![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Od Rusa mogu samo Bulgakova i Jesenjina. Sve ostalo mi je 
Ja sam od ruske knjizevnosti procitao...nista. 
@trib neću, jer nisam ga čitao, ja ga ne mirišem ko čovjeka, nemam pojma kakav je pisac
a za ruse sram te bilo
a za ruse sram te bilo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Zasto nisi razmislio o mogucnosti da taj covek sa kojim se svadjao na tom forumu zapravo nije on ? Branio sam i ja necija knjizevna dela, pa to ne znaci automatski da sam ih i pisao. Lepo ti kazem da procitas jer vredi. A to za Ruse ...pa ne znam sta da ti kazem , ja nisam nasao za shodno da ih citam, a nije da nisam pokusavao ali me ljudi uniste vec na prvih 10 stranica. Iako ovde redovno zastupam stavove kontra USA spoljne politike to me ne sprecava da knjizevno budem pro-zapadno orijentisan. I dalje se drzim samo srpske i ostalih ex yu knjizevnosti, kao i americke i britanske, a ne bezim ni od nemacke a ni od francuske.DANTES je napisao/la:@trib neću, jer nisam ga čitao, ja ga ne mirišem ko čovjeka, nemam pojma kakav je pisac
a za ruse sram te bilo
A vidis Majstor i Margarita je cista suprotnost onoj dosadnoj ruskoj knjizevnosti koja ubije opisima i unutarnjim filozofskim razgovorima
A ja isto zapadno naginjem prema knjizevnosti a nekako me ni ne privlaci ex-yu knjizevnost. Preko Drine i moze proci ali ova preko Une mi je necitljiva potpuno.
A ja isto zapadno naginjem prema knjizevnosti a nekako me ni ne privlaci ex-yu knjizevnost. Preko Drine i moze proci ali ova preko Une mi je necitljiva potpuno.
Imali su i oni nekad dobre pisce tj. imaju i sad, ali lose marketinski pokriveno skroz. Citaj Mirka Kovaca ( mada je i on preko Drine , ali je etnicki Hrvat). Jergovic vazi za dobrog pisca, ali meni ne lezi nikako, jedino onaj "sarajevski marlboro" nisam jos uhvatio a imam osecaj da je dobro stivo.Otelo je napisao/la: Preko Drine i moze proci ali ova preko Une mi je necitljiva potpuno.
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 1 gost.