EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la neno#4 » 10 sep 2011, 11:17

Rudy je skroz pao psiholoski u ovoj zadnjoj NBA sezoni, malo je minuta dobijao u Portlandu mada je solidan igrac.

Marc ti je 215 cm, a Pau je 213 cm. Zasto taj Pau slakocom nije mogao pomoci Kobe u playoffu da prodju Dirka i drustvo, a ne metlu popili.
Ja jos ne mogu da vjerujem da neko Pau Gasola smatra boljim od Dirka, to je sigurno sto ne prate partije istih van Eurobasketa. Dirk sa ovom ekipom Spanije bi vladao 10 godina u Eurobasketima. Dobar je i Pau al je covjek nevidjena pi.zda, sreca da ima predobre saigrace za eurobasket pa protiv ovih Evropskih se njegove mane ne iskazuju.
Rudy je u kanalu od Sp iz Turske i ako nisi pratio ima problema sa povredama.

Prica ti strasno pije vodu. Zato sto je Pau zajedno sa #24 osvojio dvije titule zaredom, sto Dirk nece uspjeti nazalost. Nowitzki za sada igra prosjecan Eurobasket, van forme je (bar za njegov prosjek). A to da bi vladao deset godina, mislim da ne treba komentirati. Nije to tako jednostavno kao sto mislis, Dirk i suigraci uvijek imaju status underdoga, dok Spanija uvijek barem ispod finala je neuspjeh. A to sto je pi.zda kako ti nazivas vidjet cemo protiv strasnog Noaha, koji samo zakucati moze. Ostalo, nista vise.
@ neno Pau je bio vodja dominacije Spanije ovog desetljeca, a dominaciju je vodio Dirk. Sa kakvim igracima je covjek dolazio do medalja je smijesno. Pau nikad nece biti takav rutiner.

Noah i Diaw ne mogu ni preko Bjelice i Perovica se razigrat (pogotovo ovaj drugi koji fula zicere ko da od juce trenira kosarku). Ali zato Noah, Troare, Seraphin mogu odigrat odlicnu odbranu na braci Gasol. Rudy vs Batum, zna se ko je prvi izbor u Portlandu i Nicolas ce ga izdominirat. Steta sto Gelabale nece igrat, jer on jako bitna karika, ali solidan je i De Colo. Tu na beku imaju Spanci prednost sa Navvarom. Dok Calderon ne moze kako treba cuvat Parkera, ne moze ni Rubio ni Lull. Bice tu dosta okrsaja, imaju Francuzi dosta oruzja za ovu utakmicu.
Koju dominaciju je vodio Dirk? Titule decko, titule. Ja koliko se sjecam Pau ima vise finala, po jednu titulu evropskog i svjetskog prvaka. Dirku naklon do poda za sve sto radi sa Njemackom, ali nije kriv Pau sto se rodio u Spaniji i sto ima oko sebe suigrace.

Jesi li svjestan sta si izjavio? Da Traore, Seraphin cuvaju Marca/Pau - a?

Po tebi Francuska na cetiri mjesta ce da ima prednost :lol: :lol:
Samo sto si zaboravio da Spanija ima 8 - 9 igraca koji mogu da polude u svakom trenutku, dok Francuzi nemaju tu rotaciju.

Florant Pietrus :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 10 sep 2011, 11:26

ma kakav Paul Gasol, lik je smjesan u NBA, ok ima i dobrih rola, ali vecinom su lose, pa lik se boji uci u duel, da ne spominjem kako ga je Garnetta strah, a to sto se on nasao u pravom klubu na pravo vrijeme je druga stvar...da ne spominjem ovu sezonu kako je bio katastrofalan ili sezonu u kojoj je Boston uzeo titulu :roll:
15.10 - 15.06 ...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2011, 11:33

To da je Gasol pi.zda mozda bi i proslo ako bi se pricalo o NBA ligi(iako i to je veliko pretjerivanje),ali ako govorimo o ovim europskim takmicenjima to ne stoji ni sekunde...covjek "jede" proitvnicke igrace vec duzi niz godina,jednostavno niko ga ne moze zaustaviti,samopouzdanje mu je na maksimumu.

Jucer protiv Krstica,Macvana i Marjanovica kao da je imao "miss match"...radio je s njima sta je htio.

Noah je odlican defanzivac ali nema on tu sta traziti,vjerovatno nece biti dominiranje kao jucer protiv Srbije ali 20 poena je tu realnost(ako bude bilo potrebe).

@skyisthelimit

A da spomenes malo dvije sezone u kojima su Lakersi uzeli titulu i u kojoj je Gasol bio medju 3 najbolja visoka igraca u ligi...ili mozda da spomenes finalnu seriju protiv Bostona u kojoj je Gasol izdominirao centre Bostona(ukljucujuci Garnetta) ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 sep 2011, 11:50

skyisthelimit je napisao/la:ma kakav Paul Gasol, lik je smjesan u NBA, ok ima i dobrih rola, ali vecinom su lose, pa lik se boji uci u duel, da ne spominjem kako ga je Garnetta strah, a to sto se on nasao u pravom klubu na pravo vrijeme je druga stvar...da ne spominjem ovu sezonu kako je bio katastrofalan ili sezonu u kojoj je Boston uzeo titulu :roll:
Ozbiljno?
Iskreno mi reci koliko si pogledao utakmica Lakersa?

Samo cu da te napomenem da kada je taj neki smijesni lik dosao u Lakerse, oni su poceli da se vracaju na puteve stare slave.

Ostalo je samo ime.....

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 10 sep 2011, 12:03

ma ja sam samo upao u tu pricu oko Gasola s obzirom da se spominje u istom ili cak boljem kontekstu od Nowitzkog koji je usput najbolji igrac koje je evropa dala..Nista vise, a kome je teze da rafala protivnike to se zna, kao i to kome je teze da sa nekom prosjecnom reprezentacijom bude u top 3 eura...Ok, Gasol je dobar, ali kad zakaze onda se bas use.re pa ne smije ni skociti, dok s Nowitzkim nije takva situacija..Uvijek je najbolji, pa cak i kad ga ne ide..
da, Lakersi su se vratili na stare staze jer im od Shaqa falio kvalitetan centar..A koliko sam pratio pa vecinom kad je bio play Off, regularnu sezonu slabije
15.10 - 15.06 ...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 sep 2011, 12:08

skyisthelimit je napisao/la:ma ja sam samo upao u tu pricu oko Gasola s obzirom da se spominje u istom ili cak boljem kontekstu od Nowitzkog koji je usput najbolji igrac koje je evropa dala..Nista vise, a kome je teze da rafala protivnike to se zna, kao i to kome je teze da sa nekom prosjecnom reprezentacijom bude u top 3 eura...Ok, Gasol je dobar, ali kad zakaze onda se bas use.re pa ne smije ni skociti, dok s Nowitzkim nije takva situacija..Uvijek je najbolji, pa cak i kad ga ne ide..
da, Lakersi su se vratili na stare staze jer im od Shaqa falio kvalitetan centar..A koliko se pratio pa vecinom kad je bio play Off, regularnu sezonu slabije
Pa jucer je Nowitzki igrao strasno lose. Jesi mozda gledao utakmicu, cak imao velikih problema sa licnim greskama. Par isforsiranih suteva.

Nije Pau samo igrac koji cini dio tima. On je igrac koji donosi prevagu na terenu, uvijek ide ima brdo poena i skokova. Pa svaku utakmicu na ovom prvenstvu je isao 17+. To dovoljno govori.

Pau ima dvije titule NBA prvaka, jednu titulu evropskog prvaka, svjetskog, dva srebra sa EP, srebro sa OI, bronzu iz Turske 2001.

Koliko on znaci za ovaj tim Spanije najbolje se vidjelo u Poljskoj, a onda u Turskoj godinu dana poslije.

Ostalo je samo ime.....

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 12:10

Porediti Dirka, Boga oca, sa Gasolaom je pomalo i smijesno.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 10 sep 2011, 12:14

sjeca li se ko ove gluposti u finalu :roll: lik prvo izgubi loptu, zatim i promasi za pobjedu

[youtube][/youtube]
15.10 - 15.06 ...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 sep 2011, 12:15

IgorBL je napisao/la:Porediti Dirka, Boga oca, sa Gasolaom je pomalo i smijesno.
Inace covjek koji rece da ce Tomic da objasni neke stvari padavicarima. A u biti Teletovic objasnio neke stvari.
Znamo mi svi da Srbi ne mirisu Spaniju, tj. cergu, tako da...

Ostalo je samo ime.....

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 12:36

neno#4 je napisao/la:
IgorBL je napisao/la:Porediti Dirka, Boga oca, sa Gasolaom je pomalo i smijesno.
Inace covjek koji rece da ce Tomic da objasni neke stvari padavicarima. A u biti Teletovic objasnio neke stvari.
Znamo mi svi da Srbi ne mirisu Spaniju, tj. cergu, tako da...
Tomic je dao 25 poena u toj utakmici. Ja sam aludirao na Bosninu losu igru pod kosem. Sta je pogresno?

Nisam rekao da ce Kroati pobjediti. Realno i nek nisu. Ne znaju dva napada sastaviti. Tomic je tamo jedini vrijedan pomena.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 sep 2011, 12:38

[youtube][/youtube]

Pogledajte razliku u davanju koseva. Dirk je uvjek na missmatchu i dadne poen, a Gasol na otvorenim situacijama poentira zahvaljujuci saigracima koji otvaraju mu prostor.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 12:40

Niko ne govori da je Gasol los igrac. Daleko od toga. On je super. Ali Dirk je vanserijski.
On nosi ekipu, ima muda kad treba. Siguran je, ne grijesi. Koliko ima slobodnih za redom na ovom EP? 30ak?
I njegov sut sa poludistance, nakon okreta... Vrhunski.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 10 sep 2011, 12:40

Kad već vodite diskusiju o Gasoli i Novickom....objektivno,na ovom prvenstvu Evrope..Gasol je bolje,što i statistika pokazuje,a i mogli smo i vidjeti preko TV-a..Novicki ne može sam u Njemačkoj,a imam osjećaj da baš i nije u nekoj formi,ja sam iskreno više očekivao od njega...Na ovom EP ,Pau je bolji u to nema sumnje...a inače,mislim da je Dirk za nijansu ipak kompletniji i kvalitetniji igrač,kad bi se sve gledalo.Jbg svak ima svog favorita...Sto ljudi,sto ćudi... :roll: ....

Ako se sve bude odvijalo kako ja očekujem do kraja u grupama,mislim da bi parovi 1/4f trebali izgledat ovako:

Španija-Slovenija
Makedonija-Litvanija
Francuska-Grčka
Rusija-Srbija
Zadnja izmjena: mnogo_smo_jaki, dana/u 10 sep 2011, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2011, 12:44

Da budemo nacisto, Dirk je najj evropski igrac. To sto ljudi govore da Pau ima vise prstenova to ne pije vodu. Kad igras u Lejkersima to se kad tad desi. Toni Kukoc ima bruku prstenova pa ne znaci da je najbolji bijelac, Evropljanim pa cak i Hrvat. Da se razumjemo Toni je neprevazidjen majstor. Al imao je srecu da igra u Bulsima. Dirk nije imao srecu, ni Kobija, ni Majkla. Dirk je uvjek bio prva violina Dalasa. On je njihov i dzordan i brajant! A br titula je varljiva kategorija.Pa Milicic je imao prsten...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 sep 2011, 12:44

IgorBL je napisao/la:Niko ne govori da je Gasol los igrac. Daleko od toga. On je super. Ali Dirk je vanserijski.
On nosi ekipu, ima muda kad treba. Siguran je, ne grijesi. Koliko ima slobodnih za redom na ovom EP? 30ak?
I njegov sut sa poludistance, nakon okreta... Vrhunski.
Da se prisjetimo.

[youtube][/youtube]
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2011, 12:54

...prije Gasola i Novickog, zar to pobogu znaci da je bolji?
Gasol naravno puno znaci Spaniji. Jedini je hrabar preuzeti odgovornost. I juce da njega nije bilo siguran sam da bi spanci izgubili bas ko od Turske.
Upravo to ja zamjeram spancima. Bez jednog igraca oni ne mogu puno. Inace su najblizi Jugoslaviji(SCG, Srbija) u periodu od 95 do 02.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 10 sep 2011, 13:53

Ma Noah je meni odličan igrač, jest da ga ne ide šut iz horoka, ali zato se zna probit da zakuca, a uz to i skače ko čimpanza, pored njega se ne može uhvatiti ni jedna lopta. U odbrani je dovoljno da stane ispred igrača i odradio je pola posla. Kad bi popravio realizaciju Francuska bi bila skoro nepobjediva, i ovako dobivaju utakmice sa manje od 40% uspješnosti šuta...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

GeneralFranco
Kontakt:

Post Postao/la GeneralFranco » 10 sep 2011, 13:57

Spanija uzima glat ..

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 sep 2011, 14:02

Ma Pau je bio odlican i u Memphisu, pa to ga je i dovelo do Lakersa. Eto u Memphisu nije imao igrace oko sebe, ali opet strasne statistike, jedne sezone preko 20 p i skoro 10 s.

Ne volim ga ni ja, nekako je odvratan, ali je vanserijski igrac, mozete vi pricati sta hocete :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 sep 2011, 14:59

Puma je napisao/la:Ma Pau je bio odlican i u Memphisu, pa to ga je i dovelo do Lakersa. Eto u Memphisu nije imao igrace oko sebe, ali opet strasne statistike, jedne sezone preko 20 p i skoro 10 s.

Ne volim ga ni ja, nekako je odvratan, ali je vanserijski igrac, mozete vi pricati sta hocete :mrgreen:
Ma jok bolan Pau ti je samo odlican u Lakersima jer ima Kobea koji sve radi za njega.

A spominje se kako ga neki igraci trpaju u dzep, dok npr. se niko ne sjeca finala i sedme tekme sa Bostonom, kada je s tim Garnetom brisao pod.
Ono sto ja kazem je da obojica igraca rade razliku na EP.
Dosada Gasol igra puno bolje prvenstvo od Nowitzkog.
I da, uvijek su po dvojica igraca na Gasolu isto kao i na Dirku.

Ja volim vise Dirka iz razloga sto uvijek navijam u svemu za Njemacku, ali itekako cijenim ovu Spaniju. Cijenim ih sto igraju za kolektiv, za tim. I sada kad ispadne Njemacka cu da navijam za njih.

Ne dao Bog da je Pau bio i 2005 u Srbiji, i prosle godine na SP. Postigli bi puno bolje rezultate, u Srbiji u finalu sigurno.

Ostalo je samo ime.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.