Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 17:49

KSIVLE je napisao/la:Schmelzer je Roberto Carlos iz najboljih dana za sve te Jansene, Rausche i slične poluproizvode koji nisu u stanju povezati 3 dobre utakmice.
Ruku na srce jeste Schmelzer trenutno najbolji Njemacki bek, ali isto tako smatram da i on nema kvalitet za Elf i da njegova igra dosta profitira od sistema zvanog Klopp. Kako god covjek okrene dodje do zakljucka da Njemacka na poziciji lijevog beka ima prosjecne igrace uzimajuci u obzir kvalitet na drugim pozicijama.

Da su dosli na ideju i da su klonirali Lahma to bi najbolje bilo nego se ovako hebavaju godinama kada je ta pozicija u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 17:53

amerosm je napisao/la:
Ruku na srce jeste Schmelzer trenutno najbolji Njemacki bek, ali isto tako smatram da i on nema kvalitet za Elf i da njegova igra dosta profitira od sistema zvanog Klopp. Kako god covjek okrene dodje do zakljucka da Njemacka na poziciji lijevog beka ima prosjecne igrace uzimajuci u obzir kvalitet na drugim pozicijama.
E to je ključno. Istina je da nijedan njemački LB nije na razini ostalih pozicija, ali to je ovde čest izgovor da se omalovaži Schmellea.

Rješenje problema bi mogao biti Jung ako se kvalitetno razvije, pa onda Lahma vratiti lijevo. Doduše, netko je ovde pisao da on inzistira da igra desno (mislim čak ti), ali ebemu izbornikov je posa da ga uvjeri da se podredi interesu momčadi. Ako pak Jung zakržlja, a Schmelle bude kaskao, može se Badstubera staviti lijevo. :D
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 17:58

@ KSIVLE

istina je da sam ja pisao o tome, no nije u toj prici problem Lahm, vec je problem Modni-guru koji je pred EP izjavio da ne zeli da Lahm igra lijevo iz razloga zato sto se boji da ce mu trebati vremena da se ponovo navikne na novu poziciju - isto kao da prica o nekom amateru, a ne o najboljem beku svih vremena u fudbalu.

Lahm je vec izjavio da za njega ne predstavlja problem i da igra lijevo ukoliko bi to znacilo uspjeh ekipe, ali eto nazalost Joakim ima neke cudne zamisli u glavi kao npr. i taktika protiv Italijana. :? :?

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 18:00

Pa Lahm je na Euru i igrao lijevo, a Jerome desno, zar ne?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 feb 2013, 18:01

Po meni je najbolje rješenje opet za lijevog beka Jansen (ali on mora ostati zdrav i da ga povrede ne sijeku stalno, da postane baš konstantan).
Drugo rješenje je Castro (iako bi i ovo moglo biti prvo).....Istina da on kaže da voli da igra ofanzivnije i da se bolje osjeća na ofanzivnijim pozicijama, ali čovjek bekovsku poziciju može sjajno pokrit. Međutim, njega Low kao da opšte posebno ne gotivi. Pa čovjek je igrama opet zaslužio poziv, al evo ništa od toga još. I ne pamtim više kad je zadnji put bio u kadru reprezentacije.

Što se Gunde tiče, pred njim je budućnost i impresionirao me protiv Francuza.
Međutim, neće se tu tako lako dati Schweini, ali Gundo će mu stvoriti pritisak.

Interesantno je to da danas frcaju kritike u njemačkim medijima na račun Bastiana, i to baš nakon što je odigrao jednu dobru utakmicu i zabio lijep pogodak. Naime danas se pojavila i kritika Netzera, uz ovu sinoćnju Thona. Obojica faktički govore o tome da Bastian nije više najbrži i da mu pasovi idu previše u širinu, a ne direktno i vertikalno prema naprijed.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 18:09

@Effe Jansen je defanzivno poprilično slab, a Castro je u istom segmentu živi očaj. Plus što je Jansen bar pola sezone ozljeđen ili bolestan, a Castro nikad nije ni igrao tu poziciju duže u kontinuitetu (s dobrim razlogom). S obzirom da je i Fićo ofenzivno nastrojeni bek, da su i šestice u veznom redu sklonije ofanzivi nego defanzivi, te da usljed toga obrana Elfa ionako dosta pliva (plus limiti Mertea, Boatenga i Hoewedesa), postavljanje još jednog ofanzivnog beka bi bio veliki poklon ovim jačim repkama. Schmelle ili Badstuber su rješenje ako će Lahm igrati desno.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 feb 2013, 18:15

KSIVLE je napisao/la:@Effe Jansen je defanzivno poprilično slab, a Castro je u istom segmentu živi očaj. Plus što je Jansen bar pola sezone ozljeđen ili bolestan, a Castro nikad nije ni igrao tu poziciju duže u kontinuitetu (s dobrim razlogom).
Ma mogu oni to obojica dobro pokrit....Bar solidno i bolje od drugih rješenja. Castro je pogotovo sad sazrio kao igrač i onda se na ovoj poziciji možeš još bolje prilagodit.
A kod Jansena je uslov da bude zdrav, a ja znam dosta njegovih dobrih izdanja na toj poziciji, čak i dok je i u Bayernu igrao, a pokazao je i u HSV-u, samo što tu bude obično ofanzivniji češće.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 18:18

KSIVLE je napisao/la:Pa Lahm je na Euru i igrao lijevo, a Jerome desno, zar ne?
Jeste, ali ako me pamcenje dobro sluzi Joakim se na taj potez odlucio tek nakon poraza protiv Svicarske, jer je tada Schmelzer totalno zakazao kao i cijela ekipa. Pred pocetkak priprema za EP prvobitno je bilo planirano da Lahm igra desno...

Zanimljiva je takodjer cinjenica da su Nijemci kroz historiju jedino sredinom 70-tih i pocetkom 80-tih imali tri kvalitetna beka svijetske klase (Breitner, Vogts i Kaltz) dok je u periodu prije i poslije samo jedna strana kvalitetno bila popunjena.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 18:20

effe_sa je napisao/la: Ma mogu oni to obojica dobro pokrit....Bar solidno i bolje od drugih rješenja.
Bolje od Schmellea ne mogu. Jesu te i tebe zarazili subjektivnošću na Bayernovu topicu, pa ti pomutili razum? ;)

@amere, da u pravu si da je nakon Švice radio rošade. A imala je Njemačka i u prvoj polovici devedesetih odlične bekove - Brehme lijevo, Reuter desno. 8-)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 feb 2013, 18:53

Castro je davno završio sa bekovskim pozicijama i ako me sjećanje služi on je igrao desnog a ne lijevog beka. Lik je odličan prema naprijed, ima odličan pregled igre, zadnji pas, brz je i trkački moćan a također kvalitetan u duelima. Također mu je jedna od najboljih karakteristika igra 1na1. Velika je šteta za njega što na tim pozicijma ElF je krcat odličnim igračima. Moje lično mišljenje je da Castro u ELF-u nema šta tražit na beku, a pogotovo na lijevoj strani.

Najbolje je riješenje Lahm lijevo ali to smo davno ustanovili da neće proći kod slinojeda . Po meni onda je opcija da se probaju Jung, Šmele i Jansen na tim pozicijma pa ko najviše pokaže nek igra, s tim da su Šmele i Jansen već imali svoje prilike tako da je došao red na Junga. Također je i mladi Sorg iz Freiburga opcija, no njemu treba još nešto vremena ali je def opcija za budućnost.

Šteta je što se Boenisch nije ''kaparisao'' na vrijeme pa su ga Poljaci uzeli k sebi. Trenutno momak pruža i više nego dobre partije u Leverkusenu na lijevom beku. Odličan u defanzivi a također veoma prezentan i upotrebljiv u napadačkom segmentu igre.

Ali opet mislim da nije ovo sad neki veliki problem, jer ako neka repka ima samo problem na JEDNOJ poziciji a za koju postoje neka pristojna riješenja onda to i nije neki veliki problem. Pa sve repke na svijetu imaju probleme na nekim pozicijama, a ako je problem samo na jednoj poziciji onda to i nije toliko strašno.
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 19:12

@Pale, Castro i je igrao više desnog beka (čak i kod Juppa), s povremenim izletima na lijevo. :D Ma Elf ima klasnog beka samo u Fići, ima dosta dobrog beka u Schmelleu, potencijalno odličnog beka u Jungu i prinudno solidne bekove u Badstuberu ili Hoewedesu. Pusti Janseni, Castri, Rauschi i slični nemaju kvalitetu za prvi sastav Elfa.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 feb 2013, 19:22

Rausch je po meni dosta kvalitetan igrač, ali mu je problem što nije konstantan. Odigra jednu-dvije tekme odlično i onda ga dvi-tri nema previše na terenu. Problem je što i H96 ima dosta opcija na toj poziciji tako da ako ne odigraš dobro jednu-dvije tekme odmah letiš na klupu, što utječe na sami razvoj fudbalera i njegovu konstantnost.

Rausch je jako mlad i ima još dosta vremena i prostora da napreduje i mislim da bi za njega bilo najbolje da promjeni klub i ode kod nekog trenera koji jako dobro radi sa mladim igračima (Favre :? :mrgreen: ).

Rausch još uvijek nema kvalitet za Elfa ali treba ga svakako imati na pameti.
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 19:30

Pale_Companion je napisao/la:Rausch je po meni dosta kvalitetan igrač, ali mu je problem što nije konstantan. Odigra jednu-dvije tekme odlično i onda ga dvi-tri nema previše na terenu. Problem je što i H96 ima dosta opcija na toj poziciji tako da ako ne odigraš dobro jednu-dvije tekme odmah letiš na klupu, što utječe na sami razvoj fudbalera i njegovu konstantnost.
A konstantnost je upravo jedna od najvažnijih komponenti kvalitete.
Pale_Companion je napisao/la:Rausch je jako mlad i ima još dosta vremena i prostora da napreduje i mislim da bi za njega bilo najbolje da promjeni klub i ode kod nekog trenera koji jako dobro radi sa mladim igračima (Favre :? :mrgreen: ).
Zna sam da ovo ima veze sa Gladbachom. ;) Dok sam čitao prvi pasos, mislim se u sebi "kad li će se spomenit Gladbach."
Pale_Companion je napisao/la:Rausch još uvijek nema kvalitet za Elfa ali treba ga svakako imati na pameti.
Iskreno, sumnjam da će on ikad imati neku ulogu u Elfu. Prije mislim da će zaigrat za Rusiju. Ako se ne varam tamo je rođen i ima njihovo državljanstvo.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 feb 2013, 19:36

Pale_Companion je napisao/la: Šteta je što se Boenisch nije ''kaparisao'' na vrijeme pa su ga Poljaci uzeli k sebi. Trenutno momak pruža i više nego dobre partije u Leverkusenu na lijevom beku. Odličan u defanzivi a također veoma prezentan i upotrebljiv u napadačkom segmentu igre.
Ajde možda on sad pruža dobre partije, ali je to smeće od igrača i definitivno nije šteta što on nemre igrati za Njemačku. SChmele, Aogo i ostali su ziher bolje opcije. Taj Boenisch je po kvaliteti lošiji ljevi bek, nego što bi Kiessling bio napadač.

Sorkač ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 19:43

Kada covjek malo bolje izanalizira igrace kojima raspolaze Joakim onda se covjeku sledi krv u venama i zaista se moze reci da je pozicija lijevog beka jedini problem.

Golmani:Neuer, Adler, ter-Stegen, Leno, Zieler, Baumann

Ni jedna reprezentacija u svijetu nema ovaj kvalitet kada je pozicija golmana u pitanju i mislim da ce se prije dogoditi apokalipsa nego li Elf bude imao problema na ovoj poziciji.

Stoperi:Hummels, Badstuber, Boateng, Höwedes

Iz ove kombinacije namjerno sam izostavio Mertesackera koji polahko ali sigurno ulazi u godine i mislim da njegovo vrijeme u reprezentaciji proslo, dok je pred gore navedenom cetvorkom svijetla buducnost.

Bekovi:Lahm, Schmelzer, Jantschke, Jung, Boateng, Höwedes

Problem lijevog beka je vec diskutovan, ali je zanimljiva cinjenica da na desnoj strani postoje kvalitetna rijesenja koja bi mogli nadoknaditi izostanak Lahma u vidu Boatenga i Höwedesa, a isto u buducnosti ocekujem dosta toga od Jantschkea i Junga.

Vezni red:Schweinsteiger, Khedira, L. Bender, S. Bender, Gündogan, Kroos, Rode

Mislim da je ovdje svaki komentar suvisan, izuzmemo li Schweinsteigera, pred ovim igracima je svijetla buducnost u Elf-u.

Krila:Müller, Götze, Reus, Schürrle, Podolski, Draxler

Izuzmemo li Podolskog, odgovorno tvrdim da ostali igraci predstavlju nocnu moru za svakog odbranbenog igraca. Bas se pitam sta li igracu X prolazi kroz glavu kada ga 60 minuta izmori npr. Reus i onda nakon toga udje Schürrle ?

Ofanzivni vezni:Özil, Kroos

Takodjer je i ovdje suvusno bilo sta reci. Özil je definitvno svijetska klasa dok se za Kroosa moze reci da spada u Internacionalnu klasu.

Napad:Klose, Gomez

Eh ovdje bi u buducnosti mogao za Elf nastati novi problem, no moguce je da Joakim ili neki drugi selektor pocne primjenjivati taktiku iz Pariza koju takodjer i Kaiser zagovara.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 feb 2013, 19:47

amerosm je napisao/la:
Iz ove kombinacije namjerno sam izostavio Mertesackera koji polahko ali sigurno ulazi u godine i mislim da njegovo vrijeme u reprezentaciji proslo, dok je pred gore navedenom cetvorkom svijetla buducnost.
Zaš si ga izbacio? Pa pogle godine Neuera, Lahma, Schweinija, Poldija, Gomeza...

Merte baš i nije star, ono što je najbolje on sad ulazi u najbolje godine svoje karijere, pa ga se nesmije sam tako otpisati. A i igra u Arsenalu a ne u nekom **** od kluba.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 19:51

Stvarno brutalno djeluje na papiru. Nedavno je forumaš @Franck Ribery nabrojao sve na koga Elf može računati i popis je da se smrzneš. Ono, čitaš ta imena i pitaš se ima li kraja.

@Amere vidim da si izostavio vaše vedete Heika i Aogoa. Za Heika još i razumim, ali meni se ovaj Aogo pravo svidio protiv nas. A još je univerzalac.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 feb 2013, 19:54

@KSIVLE

Konstanin se zove tako da ima i ruskih korijena, no tu su Rusi sa Schenikovim za neko vrijeme dobro popunjeni.
Gladbach sam onako spomenuo jer na TM pišu da postoji interesovanje za njega, ali u to sumnjam. Vrijeme će pokazati da li će se on razviti u kvalitetnog igrača ;) .

@anton

Slažem se s tobom i dijelim mišljenje donekle, i za mene je donedavno bio Boenisch čisti prosjek, ali moraš priznati da jako dobro funkcionira u Leverkusenu. Ali to nije čudno s obzirom da mu je Hyypia mentor ;)
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 feb 2013, 21:12

KSIVLE je napisao/la: A imala je Njemačka i u prvoj polovici devedesetih odlične bekove - Brehme lijevo, Reuter desno. 8-)
Reuter bio odličan? :D
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 21:18

geronimo je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: A imala je Njemačka i u prvoj polovici devedesetih odlične bekove - Brehme lijevo, Reuter desno. 8-)
Reuter bio odličan? :D
Ja kako znam Reuter uopste nije bio bek vec zadnji vezni...A upravu je kada kaze da je Njemacka sredinom 90-tih imala odlicne bekove. Istina nisu bili svijetska klasa, ali Babbel i Ziege su bili vise nego odlicni.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.