Kada covjek malo bolje izanalizira igrace kojima raspolaze Joakim onda se covjeku sledi krv u venama i zaista se moze reci da je pozicija lijevog beka jedini problem.
Golmani:Neuer, Adler, ter-Stegen, Leno, Zieler, Baumann
Ni jedna reprezentacija u svijetu nema ovaj kvalitet kada je pozicija golmana u pitanju i mislim da ce se prije dogoditi apokalipsa nego li Elf bude imao problema na ovoj poziciji.
Stoperi:Hummels, Badstuber, Boateng, Höwedes
Iz ove kombinacije namjerno sam izostavio Mertesackera koji polahko ali sigurno ulazi u godine i mislim da njegovo vrijeme u reprezentaciji proslo, dok je pred gore navedenom cetvorkom svijetla buducnost.
Bekovi:Lahm, Schmelzer, Jantschke, Jung, Boateng, Höwedes
Problem lijevog beka je vec diskutovan, ali je zanimljiva cinjenica da na desnoj strani postoje kvalitetna rijesenja koja bi mogli nadoknaditi izostanak Lahma u vidu Boatenga i Höwedesa, a isto u buducnosti ocekujem dosta toga od Jantschkea i Junga.
Vezni red:Schweinsteiger, Khedira, L. Bender, S. Bender, Gündogan, Kroos, Rode
Mislim da je ovdje svaki komentar suvisan, izuzmemo li Schweinsteigera, pred ovim igracima je svijetla buducnost u Elf-u.
Krila:Müller, Götze, Reus, Schürrle, Podolski, Draxler
Izuzmemo li Podolskog, odgovorno tvrdim da ostali igraci predstavlju nocnu moru za svakog odbranbenog igraca. Bas se pitam sta li igracu X prolazi kroz glavu kada ga 60 minuta izmori npr. Reus i onda nakon toga udje Schürrle ?
Ofanzivni vezni:Özil, Kroos
Takodjer je i ovdje suvusno bilo sta reci. Özil je definitvno svijetska klasa dok se za Kroosa moze reci da spada u Internacionalnu klasu.
Napad:Klose, Gomez
Eh ovdje bi u buducnosti mogao za Elf nastati novi problem, no moguce je da Joakim ili neki drugi selektor pocne primjenjivati taktiku iz Pariza koju takodjer i Kaiser zagovara.
"My Favorite Ring is Always the Next One"