NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 16:22

pa ne lezi u tome problem, bas zasto Bearsi imaju taj los offense line...ebiga pa nema ta ekipa svi su tari na tim pozicijama OLIN KREUTZ je star i ako je on 7 time pro bowll ipak ne moze on vise, a Shaffer takodjer je star...jedino ovaj Chris Williams je mlad i draftan u prvoj rundi, ali nije opravdao ocekivanja...ponekad zablista, ali nije to dovoljno...znaci ovaj Kreutz i Williams imaju placeno sigurno puno i ne vidim sad razlog da je zbog salary capa problem..samo ja nisam znao da NFL ima salary cap uopste :shock: ...jer ebiga mi imamo puno tih igraca sa visokim novcanim primanjima tako da neznam onda koliki je to onda salary u NFL ? :shock:
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 24 dec 2010, 17:22

SaltCityAttack je napisao/la:pa ne lezi u tome problem, bas zasto Bearsi imaju taj los offense line...ebiga pa nema ta ekipa svi su tari na tim pozicijama OLIN KREUTZ je star i ako je on 7 time pro bowll ipak ne moze on vise, a Shaffer takodjer je star...jedino ovaj Chris Williams je mlad i draftan u prvoj rundi, ali nije opravdao ocekivanja...ponekad zablista, ali nije to dovoljno...znaci ovaj Kreutz i Williams imaju placeno sigurno puno i ne vidim sad razlog da je zbog salary capa problem..samo ja nisam znao da NFL ima salary cap uopste :shock: ...jer ebiga mi imamo puno tih igraca sa visokim novcanim primanjima tako da neznam onda koliki je to onda salary u NFL ? :shock:
Mislim da je trenutni salary cap u NFL-u na 128 miliona dolara. Znači taj iznos na 53 igrača daje prosječnu godišnju platu od skoro 2,5 miliona po igraču. Naravno kickeri, punteri i generalno rezerve dobiju daleko manje od toga, tako da zvijezdee pokupe taj generirani ostatak love. Puno veterana igra za tzv. veteran minimum koji je na oko 800 000, pa tako možda (sad to ne znam nego onako malo nagađam) i ovi koje si pomenuo iz vaše O line. Kažeš da su oni malo stariji i možda istrošeni. Možda pod salary capom trenutno nemate mjesta za dovođenje pojačanja na tim pozicijama. Smitha iz Caroline si pominjao kao priželjkivano pojačanje, ali kao jedan od najcjenjenijih WR-ova on bi vjerovatno tražio da bude masno plaćen. Ko bi onda bio pušten od vaših boljih igrača? Ja bih u tom slučaju pretpostavio Hester i još neko.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 18:44

EdinTM87 je napisao/la:E fkt ne znam sto Hare_BvB, BlueBoy1912 i sandiegochargers nisu postavili prognozu, mogu to jos postaviti, ali moraju poceti sa:

Pittsburgh - Carolina 2

jer im se to broji kao promasaj....
Zaboravih na ove prognoze druže. ;)

Pittsburg - Carolina..................... 1 :lol:
Arizona - Dallas......................... 2
Buffalo - New England.................. 2
Chicago - New York Jets ...............1
Cleveland - Baltimore.................. 2
Jacksonville - Washington............. 1
Kansas - Tennessee.................... 1
Miami - Detroit .........................2
St.Louis - San Francisco.............. 1
Cincinnati - San Diego................ 2
Denver - Houston...................... 1
Oakland - Indianapolis................ 2
Green Bay - New York Giants .........1
Tampa Bay - Seattle................... 1
Philadelphia - Minnesota ..............1
Atlanta - New Orleans................. 1
Der Mann für die entscheidenden Tore.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 24 dec 2010, 19:29

Hare_BvB je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:E fkt ne znam sto Hare_BvB, BlueBoy1912 i sandiegochargers nisu postavili prognozu, mogu to jos postaviti, ali moraju poceti sa:

Pittsburgh - Carolina 2

jer im se to broji kao promasaj....
Zaboravih na ove prognoze druže. ;)

Pittsburg - Carolina..................... 2 :lol:
Arizona - Dallas......................... 2
Buffalo - New England.................. 2
Chicago - New York Jets ...............1
Cleveland - Baltimore.................. 2
Jacksonville - Washington............. 1
Kansas - Tennessee.................... 1
Miami - Detroit .........................2
St.Louis - San Francisco.............. 1
Cincinnati - San Diego................ 2
Denver - Houston...................... 1
Oakland - Indianapolis................ 2
Green Bay - New York Giants .........1
Tampa Bay - Seattle................... 1
Philadelphia - Minnesota ..............1
Atlanta - New Orleans................. 1
:mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 24 dec 2010, 21:08

jetsi protiv chicaga i knicksi protiv bullsa bice dvije pobjede za nas
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 24 dec 2010, 21:17

od 2010 godine nema salary capa u NFL-u jer je koletivni ugovor izmedju sindikata igraca i nfl-a iz 1994 istekao odnosno povecao se na najveci moguci nivo i vise ne vazi. da li ce biti novog kolektivnog sa novim salary capom to cemo vidjeti...
evo na wikipediji dole pod salary cap u nfl-u

http://en.wikipedia.org/wiki/Salary_cap ... in_the_NFL

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 24 dec 2010, 22:47

the_packer je napisao/la:od 2010 godine nema salary capa u NFL-u jer je koletivni ugovor izmedju sindikata igraca i nfl-a iz 1994 istekao odnosno povecao se na najveci moguci nivo i vise ne vazi. da li ce biti novog kolektivnog sa novim salary capom to cemo vidjeti...
evo na wikipediji dole pod salary cap u nfl-u

http://en.wikipedia.org/wiki/Salary_cap ... in_the_NFL
Ok, hvala na pomoći. Kako vidim moje brojke i informacije u ranijim postovima su bile tačne, ali jednostavno ne važe za ovu sezonu :?
Novi ugovor između unije igrača i NFL-a je u fazi pregovora, a osim pravila o finansijama trebao bi donijeti i odluku o produženju regularnog dijela sezone na 18 utakmica.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 22:58

pa vidim da smo doveli Peppersa i jos platili Hesteru i jos nekim igracima, pa mi nije jasno reko koli to moze biti salary cap
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 23:05

marseille_unique je napisao/la:jetsi protiv chicaga i knicksi protiv bullsa bice dvije pobjede za nas
:) pa ako nas offense line bude se nosio sa vama dobit cemo vas sigurno...protiv Giantsa se nisu nosili, ali kako kazu protiv Jetsa offense line ima ipak najvece iskusenje...tu ako upiju dati sansu Cutleru da baca, vjerujem da Jetsi nece onda imati sanse...sto se tice Knicksa i Bullsa vjeruj mi da nam je Noah tu neb i imali problema :)...ali ovako ce vas Tomas ukopat, vas bivsi igrac :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 24 dec 2010, 23:10

ja ne bih da prognoziram.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 25 dec 2010, 04:46

Sutra citav dan cu samo odmarat gledat nba i navece otici gdje u restoran pijuckat amstel light i gledat cowboys cardinals citavu sedmicu sam radio po 14 sati i jedva ceko ovu subotu da malo odmorim mozak i tijelo jer mrzim cinjenicu da se nijedam derbi u nba ili nfl ne iqra nikad u subotu da mozes rahat malo popit uzivat u utakmici i sutradan odspavati a ne sve u nedjelju se igra najgluplja stvar ovdje jedino vrijeme kad mogu da uzivam u cijeloj godini je kad su wild card utakmice jer se igraju subotom jos da ima neki tuzlak da sa mnom da gleda to sutra
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 dec 2010, 07:53

marseille_unique je napisao/la:Sutra citav dan cu samo odmarat gledat nba i navece otici gdje u restoran pijuckat amstel light i gledat cowboys cardinals citavu sedmicu sam radio po 14 sati i jedva ceko ovu subotu da malo odmorim mozak i tijelo jer mrzim cinjenicu da se nijedam derbi u nba ili nfl ne iqra nikad u subotu da mozes rahat malo popit uzivat u utakmici i sutradan odspavati a ne sve u nedjelju se igra najgluplja stvar ovdje jedino vrijeme kad mogu da uzivam u cijeloj godini je kad su wild card utakmice jer se igraju subotom jos da ima neki tuzlak da sa mnom da gleda to sutra
dodji u atlantu pa cemo gledat repku ebiga ebes ovo i ako je fino ovdje sjesti za sunday ili monday night football, jer znas da je to ovdje kao i praznik :)....jos da imas TUZLANSKOG PILSNERA onda bi bilo jos rahatnije...ja imam jednu flasu praznu Tuzlanski Pilsner i nekad kad s drustvom sjedim prespem Becks **** u tu flasu i onda se umislim kao da pijem nas Pilsner ebiga...nego sutra bi trebala biti dobra kosarka, ali smatram da su Bullsi kvalitetnija ekipa od Knicksa...bio sam na utkamici ovdje protiv Knicksa kada su nas dobili, ebote imali su sut haman 60%...pogodili su tad 17 trica...sad ako zatvorimo taj vanjski sut, vjerujem da ce Bullsi slaviti, ali ako ne uspijemo u tome ne gine nam poraz bez Noaha
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 25 dec 2010, 08:02

SaltCityAttack je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:Sutra citav dan cu samo odmarat gledat nba i navece otici gdje u restoran pijuckat amstel light i gledat cowboys cardinals citavu sedmicu sam radio po 14 sati i jedva ceko ovu subotu da malo odmorim mozak i tijelo jer mrzim cinjenicu da se nijedam derbi u nba ili nfl ne iqra nikad u subotu da mozes rahat malo popit uzivat u utakmici i sutradan odspavati a ne sve u nedjelju se igra najgluplja stvar ovdje jedino vrijeme kad mogu da uzivam u cijeloj godini je kad su wild card utakmice jer se igraju subotom jos da ima neki tuzlak da sa mnom da gleda to sutra
dodji u atlantu pa cemo gledat repku ebiga ebes ovo i ako je fino ovdje sjesti za sunday ili monday night football, jer znas da je to ovdje kao i praznik :)....jos da imas TUZLANSKOG PILSNERA onda bi bilo jos rahatnije...ja imam jednu flasu praznu Tuzlanski Pilsner i nekad kad s drustvom sjedim prespem Becks **** u tu flasu i onda se umislim kao da pijem nas Pilsner ebiga...nego sutra bi trebala biti dobra kosarka, ali smatram da su Bullsi kvalitetnija ekipa od Knicksa...bio sam na utkamici ovdje protiv Knicksa kada su nas dobili, ebote imali su sut haman 60%...pogodili su tad 17 trica...sad ako zatvorimo taj vanjski sut, vjerujem da ce Bullsi slaviti, ali ako ne uspijemo u tome ne gine nam poraz bez Noaha

joj ta ti je dobra uzmes nasu flasu i naspes drugo pivo jopj dobra ti je ta nema sta , a ja sam se iznenadio pozitivno da su knicksi ov gfodine dobri nisam se nado da ce pruzati vako dobre tekme, samo se nadam da udemo u play off a amari je struja svaka cast momku rastura, to je prije bio veliki derbi chicago new york valjda opet postane, mislim mislio sam reci da je glupo mi kako stave urtakmicu uvijek radnim danom ili nedjeljom umjesto da stave subotom i petykom d a se rahat moze gledati i ne mora razmisljati o poslu sutradan razumijes, tro mi je gklupo ne znam u cemu je razlog ali je glupo do bola
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 dec 2010, 08:13

pa neznam zasto je NFL rezervisan za nedelju i ponedeljak, ali preoostalvjam jer subotom ESPN ili TNT ima semu za NBA night i to je to...meni je to svejedno kada god da se igra, ja to gledam, a posebno ako Bearsi igraju ili Bullsi, pa i Hawksi :)
Nego jesil optimistican u vezi nedeljne utakmice u Chicagu? :)...ja mislim da vi nemate offense za nas, ali zato imate odbranu za nas svakako...mi imamo taj offense line los, sa kojim ce vasa odbrana bi se trebala lahko obracunati, ali tako isto mislim da i nasa odbrana je dosta bolja u odnosu na vas napad, tako da ce biti zanimljivo svakako
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 25 dec 2010, 08:44

pa u tom je fazon sto subotom nema nista tnt prenosi nba cetvrtkom a ima samo jedna dvioje nba utakmice i to nikad nije dobra utakmica

ma mislim da ce mo dobiti ali da ce biti teska utakmica sdruge strane mislim da ce chicago ipak igrati sa ponosom i da nece tako lahko shvatiti ovu utakmicu, a jedina stvar sto bi mi dobro dosla iz poraza je da sanchez ode sto prije iz jetsa jer ne volim tog momka, nekako mi ne ide jedno sa drugim meksikanac u nfl-u jednostavno ne ide jedno sa drugim jednostavno mi se ne svida cinjenica da je on nas quertback
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 dec 2010, 08:57

pa ko vam je drugi QB?...ma Sanchez nije los, ali nije za super bowll...isto ko kada smo mi imali Grossmana...imali smo dobre recivere u Berianu i Mohamedu.. zatim imali smo odbranu koja je imala najvise ukradenih lopti i secondary je bio dobar sa Brownom dobar i Tomasa Johnsa koji je trcao fenomenalno, ali offense line i Grossman su bili rak rana..mozda i nije bilo sve do njega, mozda je taj offense line cinio svoje, ali ebiga i Cutler ima jos gori sad line, pa nekako uspjeva prebaciti ti lopte, barem na brzinu baciti i skidam mu kapu zbog toga....dobro u super bowll imali smo peh da smo izgubili cetri kljucna igraca iz odbrane u toj utkamici i to su Tomi Harris koji je tada bio pro bowll player,Mike Brown pro bowll i Tank Johnson takodjer pro bowll...ebiga Grossman nije mogao predvoditi ekipu do iznenadjenja nad tada super jakim Coltsima .... evo zanimljiva grupa na FB gdje :)

"I LOVE THE CHICAGO BEARS, BUT HATE GROSSMAN" :)

http://www.facebook.com/group.php?gid=2235590581

NEGO GDJE JE SAD Tank Johnson zna li neko?... bio je u Dallasu jer oni su uzeli one problematicne igrace koji su bili kaznjeni :)...ebiga mi smo ga odpustili nakon sto mu je onaj jaran ubijen pa kada su mu nasli oruzije kuci i tako daalje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 25 dec 2010, 20:30

sandiegochargers je napisao/la:ja ne bih da prognoziram.
Kako hoces. Znaci ima nas 10. Ako BlueBoy ne prognozira bit ces 9. Odlicno, lakse mi je racunat bodove.

I jedna poruka za randy_mossa, takticara i saltya.

Bit ce vam k'o 2006. :mrgreen: a mozda u wc rundi pometemo i unikatove jetse :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 dec 2010, 22:26

ma ne mozete nas dobiti barme vi u super bowll... sad imamo QB koji nas moze dovesti na visi nivo :)...a za vas imamo hvala bogu odbranu, a vi je bogami nemtate ...ustvari da bogda da se mi sastanemo u toj utakmici, jer ja cisto sumnjam da cemo mi dospjet tamo, bas onako kao sto mislim i za vas koji imate jos manje sanse pored Patriotsa,Jetsa ,Baltimora i Pirttsburgha
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 25 dec 2010, 22:40

SaltCityAttack je napisao/la:ma ne mozete nas dobiti barme vi u super bowll... sad imamo QB koji nas moze dovesti na visi nivo :)...a za vas imamo hvala bogu odbranu, a vi je bogami nemtate ...ustvari da bogda da se mi sastanemo u toj utakmici, jer ja cisto sumnjam da cemo mi dospjet tamo, bas onako kao sto mislim i za vas koji imate jos manje sanse pored Patriotsa,Jetsa ,Baltimora i Pirttsburgha

o ho poc inje se malo drugacije pisati o jetsima
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 dec 2010, 23:19

pa jeli ikad iko reko da Jetsi ne mogu otici u super bowll?... pa mi smo pisali kako su Patriotsi bolja ekipa i Baltimore , ali svakako da Jetsi mogu iznenaditi njih ebiga...ebiga protiv Jetsa malo jaca odbrana ce uzeti utakmicu..Packersi su to dokazali ebiga, a i Baltimore koji su vas dobili kuci...sta da kazem ebiga stojim iza toga da su Patriotsi i Baltimore po meni najbolji u AFC, zatim Jetsi,Pitt... i td
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.