sergejevic je napisao/la:@ferreira
Nisam stigao sinoc da ti odgovorim, ali evo sad sam nasao vremena.
Nisam bas pisao o sebi i svojim nekim pitanjima, ako si jucer citao sta se sve pisalo, mogao si vidjeti da je bila rasprava da li je Dino trebao ostati ili otici. Ako je cilj bila promcija mladih igraca on je uspio, ako je cilj bila titula, onda nije. Pitanje je: Sta je bio cilj?
Onda je bila rasprava o Gredicu, da li je klub napredovao, stagnira ili tone jos dublje. Pitanje je: Gdje je klub bio ranije, gdje je sada, i gdje planiramo da budemo?
Jos nekoliko pitanja.
- Da li je Dino dobio otkaz? On nista ne zna o tome.
-Da li su kandidati za klupu Mulalic i Adzem?
-Da li oni imaju licencu da vode nas klub?
Naravno niko ne ocekuje da se izlazi u javnost o stvarima kao sto su pregovori i pracenje buducih igraca i sl. Ono sto je jako neozbiljno su ova gore navedena pitanja. Morao je neko iz klupa stati pred kamere i javnosti dati bilo kakve odgovore, to mislim nije toliko tesko. Zar jedan ozbiljan klub sebi da dozvoli da trener sazna da je dobio otkaz od novinara jednog portala? Da li jedan ozbiljan klub ostavi ovoliko prostora za spekulacije i mahalske price? Jednostavno takvo nesto se ne smije desavati. Dino je jedan od nazasluznijih za opstanak Zelje u najgorim vremenima, i ako je istina da je na ovakav nacin razrjesen duznosti iz kluba, i blago receno je bezobrazno nesto uraditi poput ovoga. Jedan ozbiljan klub nikome ne ostavlja prostor za spekulacije, osim o nekim pojacanjima i sl.
Prije nego je sezona i pocela stvorena je jako losa slika o nasem klubu, koliko god mi pricali i zatvrali oci ovo ce odbiti potencijalne igrace od naseg kluba, a da ne govorimo o sponzorima i investitorima, nije niko budala da ulozi pare u klub koji je "lov u mutnom" i gdje se ne zna da li ima novca ili nema, da li su zaduzeni ili nisu, da li je klub solventan ili ne. Jednostavno imam osjecaj da nasa uprava ne postoji, pa desilo nam se toliko losih stvari u posljednje vrijeme a niko nije reagovao. Zadnja stvar u Prijedoru, pa dajte nek neko izadje i kaze da necemo trpiti onakvo ponasanje sportskih radnika, ponistili su nam hrpu golova, ostetili nas u mnogo utakmica, ne kazem da je namjerno ili nesto, ali nek izadje neko iz kluba i kaze da nismo zadovoljni sudjenjem, da smo osteceni, lomili su noge nasim igracima i niko nije rekao DOSTA, osvojili smo u pet godina hrpu trofeja, najveci i najtrofejni smo klub, zelimo da se zastite nasi igrac, mahom mladi momci.
Sve su ovo stvari koje se rade u "velikim" klubovima.
Ja stvarno ne pljujem nikoga, meni niko nije platio da rijesavam klupske probleme i da se bavim finansijama i sl. moje je da dodjem da kupim kartu, da budem clan kluba i da pratim sta se desava na terenu. Sve dok mi se svidja ja cu dolaziti, i kada ne bude tako mozda jos malo samo zbog Zelje. Vjerujem ljudima koji su trenutno tu, iako jos uvijek niko ne zna da li oni dobro rade, krajni rezultati im ne idu u prilog i navijaca ili simpatizera kluba ne treba da zanima zasto je to tako. Nasi su se predstavili na SBF-u, nisu mnogo postigli, i ne treba sada da sve stane i da bude prica eto probali smo, jednostavno ciji je posao da nadje sponzora neka to i uradi. Prosta stvar.
Mene boli ovakvo stanje u i oko kluba. Evo danima ulazim na ovu temu i ne mogu da procitam nesto lijepo, da neko napise svoje vidjenje prosle sezone, mogucnosti u sljedecoj, da se pokrene neka zdrava rasprava. Pise ko sta zeli i ne snosi nikakvu odgovornost za ono sto pise. Ako svi imamo pravo da pisemo na forumu, gdje su onda obaveze koje treba da ispunimo da bi mogli to raditi. Odakle da svi znaju kakva je situacija u klubovima, odakle neko zna da li Mersin ima pare, da li je vec platio, da li ce plaiti ? Neko kaze da je neko ukrao pare i ne snosi nikakvu odgovornost za tu laz, i pored toga se prebaci na neku drugu laz i sve tako u krug. Mene stvarno ne zanima F.K. Sarajevo, ne zelim da se ovdje raspravlja o tom klubu jer ima svoju temu, a postoji i tema o oba kluba i tamo je moguce sve ovo raspravljati. Takodjer mladi momci ovdje raspravljaju kako je koji klub nastao i ko je stajao iza njega prije 60 godina. Mislim, odakle da neko ko ima 17 ili 18 godina tako cvrsto vjeruje i tvrdi da je klub nastao ovako ili onako?
Nadam se da ce neko ukloniti ove provokatore i lazljivce s ove teme. Tesko je kad se fukara dokopa para i onda soli pamet svima kako praviti pare, koje zapravo fukara nije ni napravila nego se prodala za sicu. Ipak ima i ona da je najgore imati pa nemati i to ne treba nikada zaboraviti. Mi cemo se uvijek boriti za koji dinar i nekako prezivljavati, nasa ce djeca u plavom dresu igrati lopte i opet doci na lavor i uzeti titulu, cisto iz zajebancije i za raju iako nismo od onih koji ne spavaju godina jer je nema i ne dajemo guzice da je dobijemo.
Stvarno sam iznerviran i ne znam da li ce imati smisla sve ovo sto sam napisao, ali nisam se mogao kontrolisati. Toliko.
Steta da ovakav post prodje neopazen, samo jer je nekome mrsko citati smislene i iskrene postove. Mnogi udju na ovu temu da bi se prepucavali i citali postove od po par rijeci i odgovarali na njih. Cestitam, odlican post. Zao mi je Dine.. moralo se ovo bolje uraditi. Dres izgleda lijepo, samo grb ne bi trebao biti na ledjima.
Sport je lijek za tijelo i duh.