Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

coelho41
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la coelho41 » 08 mar 2016, 23:57

Pred početak sezone bez BvB-a u Ligi prvaka bio sam pravo pesimističan, ali ovo je predobar uspjeh za Wolfsburg igru ne treba komentarisati samo je dovoljno reći da cilj opravdava sredstva.

Slijedeće kolo igraju bez ikakvog pritiska i to im je prednost jer bi ih neki potencijalni protivnik mogao podcijeniti.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 10 mar 2016, 14:51

Gledam kadar ovog Eintrachta i to na papiru uopće nije loša momčad - Meier, Seferović, Stendera, Zambrano, Fabian, Hradecky, Castaignos, Aigner... Po TM-u su 8. po vrijednosti u BL. Imaju dosta **** raspored do kraja, ali svakako da imaju i kvalitete za spas.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 mar 2016, 20:57

Precjenjeni Englezi još jednom pokazali kako su smiješni, Dortmund ih je uništio. Rekt! Mogu biti zadovoljni sa 3:0 jer su mogli popiti još koji komad.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 mar 2016, 21:53

Mora se priznati da su englezi izveli oslabljeni sastav, ali i da su bili kompletni vjerujem da ništa više ne bi mogli.
Dortmund ih je razvalio, a detalj utakmice je zakucavanje Reusa, mislim otkud mu pravo da sa metra onako zakuca. :D

Leverkusen u prvom pol nedorečen, dosta izjednačena utakmica bez pravih prilika, a teško će oni ovdje išta sve dok igraju ruine Kisling i Belarabi.
Kako je moguće da njih dvojica igraju prije Mehmedija?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2016, 22:20

Rokacina u Dortmundu. :thumbup:

Leverkusen je obicna kitulica. :guz:

PS: Kramer opet u knockdownu, nesto slicno kao na SP-u. :crazy:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 mar 2016, 23:14

Jedno je sigurno, ovo danas a i u zadnjih nekoliko utakmica je daleko od Leverkusena koji je lagano dobio Lazio ili igrao 2 odlične utakmice protiv Barcelone.
Ono što baš zapada za oči je da su izgubili onaj odlični presing sa početka sezone, a također nemaju više ni samopouzdanja u igri.
Kod njih je u zadnje vrijeme prisutno toliko oscilacija da je to za nepovjerovati, dobiju Gladbach 5:0 a izgube od Bremena 1:4 kući.
Dobrano ih je poremetila i ona glupost Schmidta protiv Dortmunda, nije mu to trebalo potreban je ovoj ekipi.
Isto tako trebaju se podhitno riješiti sidraša Kieslinga koji se nikako ne uklapa u ovaj stil igre.
Dok su im Spahić i Toprak bili stoperski par znali su uvezati i nekoliko utakmica bez primljenog gola, a sa ona 2 cirkusanta Tahom i Grkom golovi u njihovoj mreži su zagarantovani. Bellarabiju treba dati ultimatum ili da igra timski ili marš iz kluba.
Na kraju treba reći da sa ovakvom igrom i ona 2 cirkusanta u odbrani je gotovo nemoguće da Leverkusen prođe dalje. Ako kojim čudom vrate onaj presing otprije onda se imaju čemu nadati. U Bundesligi sa ovakvom igrom isto nemaju šta tražiti, nadam se da će se vratiti na pravi kolosijek.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2016, 23:25

Lever je vec prezaljen barem s moje strane.
Nemaju oni vise taj kvalitet kojim bi nadoknadili zaostatak od dva gola.

Sve nade polazemo u dvije najbolje BL ekipe, idemo po oba finala. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 mar 2016, 00:30

Leverkusen će najvjerovatnije odigrati sezonu ispod očekivanja (pa makar se oni na kraju i pravdali ko npr da se plasiraju ponovo u EL pa da kažu kao da je i to dobar uspjeh). Leverkusen je daleko u BuLi od mjesta koja vode u LP, nisu se plasirali u osminu finala LP (što bi im uvijek trebao biti cilj, s obzirom i na rezultate iz prethodnih sezona i renome), ispali su iz kupa, na pragu su ispadanja iz EL (u osmini finala, s obzirom na ranije stavke - prerano). Neki promašeni ciljevi su se mogli popraviti dobrim rezultatom u EL. Još pored svega Leverkusen je daleko od prave forme i sve se generalno poremetilo: pored forme i cjelokupni koncept, podloga njihove igre itd.
Naravno treba sačekati još rasplet u revanšu protiv Villareala, nada je to što je Leverkusen luda ekipa, ali realno gledajući daleko su od prolaza ili ako će te obrnuto, jako su blizu ispadanja.

Bundesliga je napisao/la: Dok su im Spahić i Toprak bili stoperski par znali su uvezati i nekoliko utakmica bez primljenog gola, a sa ona 2 cirkusanta Tahom i Grkom golovi u njihovoj mreži su zagarantovani. Bellarabiju treba dati ultimatum ili da igra timski ili marš iz kluba.
Na kraju treba reći da sa ovakvom igrom i ona 2 cirkusanta u odbrani je gotovo nemoguće da Leverkusen prođe dalje.
Sa Tahom ne treba biti toliko strog, momak je imao jako dobrih utakmica. Npr protiv Bayerna je odigrao sjajnu utakmicu, sjajan posao odradio protiv našeg navalnog reda. Ima on i kikseva, ali može se to još ispraviti. A čak je javnost jedno vrijeme s Tahom bila oduševljena da su ga spominjali i kao kandidata za Elf, čak ga je i Loew pomnije pratio.
Generalni problem Leverkusena je što tu ima određeni broj kvalitetnih igrača, ali tim igračima fali još ono malo pobjedničkog mentaliteta i zato je ta ekipa često u ključnim utakmicama luzerska. Generalno oni uvijek mogu puno, ali za onaj najviši domet, zbog tog stalno jednoličnog karaktera ekipe, to nešto "malo" im fali. I interesantno da gotovo stalno sličan profil, karakter igrača dovode.
Jedino opravdanje za Leverkusen, u ovim zadnjim utakmicama je svakako taj veliki problem s povredama igrača.

A što se tiče dosadašnjeg toka evropske sezone iz ugla Bundeslige, može se reći da je solidno to, pa čak i dobro. Jedan četvrtfinalista LP siguran, sa 2 bi to bilo sjajno (a u Bayern se uzdamo naravno i vjerujemo da će stići tamo), a u EL jako dobri izgledi da bar jedan bude među osam najboljih. Zastupljenost među 8 najboljih u oba takmičenja je svakako pozitivna. S tim što je Schalke svakako mogao bar još malo dalje doći, što je i Leverkusen mogao i trebao više (pod uslovom da zaista ispadnu). A kao što sam ranije rekao, Leverkusen je već propuštenim plasmanom u osminu finala LP, napravio taj neki kiks, da ih je po meni za tu neku pozitivnu evropsku ocjenu, mogao izvući samo taj neki plasman bar u polufinale EL.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 mar 2016, 00:53

effe_sa je napisao/la:Sa Tahom ne treba biti toliko strog, momak je imao jako dobrih utakmica. Npr protiv Bayerna je odigrao sjajnu utakmicu, sjajan posao odradio protiv našeg navalnog reda. Ima on i kikseva, ali može se to još ispraviti. A čak je javnost jedno vrijeme s Tahom bila oduševljena da su ga spominjali i kao kandidata za Elf, čak ga je i Loew pomnije pratio.
Primijetio sam da ti misliš da bi on mogao biti dobar stoper. Ja jednostavno taj materijal ne vidim. Ako se ispostavi drukčije rado prihvatam svoju pogrešku.

Protiv Baye generalno Leverkusen kući zadnjih godina igra dosta dobro i kompaktno kao tim pa se ti nedostaci slabo primijete.

Poznato mi je to za njemačku javnost, mada to ne mora ništa značiti, ostaje da se vidi. Pored Boatenga i Hummelsa ne vidim kako bi on mogao igrati mada vidjet ćemo.

Meni on nekako više djeluje kao nekakav UFC borac nego fudbaler, inače je korpulentnost jako poželjna za jednog stopera ali kod njega mi je to pretjerano i usporava ga. Dodajmo tome i da nema neku fudbalsku inteligenciju i postavljanje.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 11 mar 2016, 08:43

Omerbavarac je napisao/la: Sve nade polazemo u dvije najbolje BL ekipe, idemo po oba finala. :kafa:
Wob i BVB ponavljaju '97. :kafa:

Malo mi je smiješno ovo vaše esanje i oduševljenost prolaskom Woba u četvrtfinale. Mislim ono, radi se o viceprvaku BL. Ne vidim šta bi trebalo biti sentzacionalno u tome da viceprvak BL, koji je k tome na momčad skršio finu svotu novca, uđe u četvrtfinale LP. Ajde da se radi o Mainzu ili Herthi i razumio bi nekako, ali ovako...
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 11 mar 2016, 12:06

Dortmund je dosada pokazao dva lica u ovom natjecanju...

1 Lice je bilo u grupi gdje se tocno vidilo to kako je kad velika momcad igra protiv tih manjih,posebno istocnih momcadi kako se omalovazava ih a i motiv je veoma upitan tu ,tj koliki je...igrači igraju tek tako da igraju,nema tu nekog žara niti velike igre,skroz prosjecne utakmice u skupini i prolazak sa drugog mjesta iza jednog KRASNODARA.pih.

2 Lice je ovo u nokaut fazi ,veliki protivnici ,velika imena,medijska paznja,nabrijanost van i unutar terena ,SKORO liga prvaka,Porto i Tottenham su mamac za ovo sve,igrači su motivirani sami od sebe na ovakve momcadi i tu igra onaj pravi Dortmund,Porto je pao sa 3-0 u dvije utakmice a kokoši nisu na nimalo boljem putu od njih,jednostavno kad su nabrijani i kad su gladni ovog trofeja EL a to svakako sada jesu su prejaki za ove momcadi.

Ocekivao sam od Tottenhama veći otpor sigurno,ali zadnji put sam pisao o Tuchelu sve necu opet ,danas je stavio penzionera Weidenfellera na gol koji nikako ne brani ove sezone a Burki je fenomenalan,pa je najboljeg igrača mozda Gundogana mrtvo ladno ostavio van igre, Kagawu...Englezi su isto rotirali ,mozda i više ali otpor je se ocekivao jači,realno svi smo ga ocekivali ali ovo je bilo jednosmjerna ulica....naklon do poda.

Tko god navija za ovaj klub od srca stvarno ima na šta biti ponosan. :tokralju:
(moj post s drugog foruma)

Što se tiče Wolfsburga pa bas zato što svi vidimo u kakvom su stanju trenutno ( a u lošom su ) i svjesni smo da ovaj Wolfsburg nije momcad koja bi vidio četvrtfinale da je imao tezu skupinu i tezeg protivnika u osmini finala,sreća ih pomazila oni iskoristili i svaka im cast,zato smo nekako svi zadovoljni nnjihovim nastupom u Ligi Prvaka ove sezone,ima tu dosta rupa u momcadi,dosta se moraju pojacati da bi bili konkurentni svima kao što je BVB npr.

Ništa sad se treba nadat da ce Bayern izbaciti Juvea i to ce biti lijepo za pratit dalje,mislim da i Bayern i Dortmund mogu do kraja i to je velika draž za nastavak natjecanja. :lol:

Pozz svima,ja vas vec 2,3 godine pratim i redovito citam svaki dan...imao sam problema pri registraciji ali evo da vam se pridruzim napokon. :salut:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 mar 2016, 13:06

Odlicna sedmica za Bundesligase :clap: :clap:

BVB lakse od ocekivanog savladao Tottenham, dok je Wolfsburg takodjer ocekivano prosao Genta. Sto se Luzerkusena tice, za mene oni nisu nikakvo razocarenje, jer covjek od onih luzera ne moze nista ocekivati.

Bayern naredne sedmice ne igra samo za sebe, vec i za Bundesligu i njihov prolaz bi donio ogromnu prednost u odnosu na precijenjene i zabare kada je UEFA ranking u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 11 mar 2016, 13:15

Upravo tako,ovdje se je znalo pisati kako se Bundesliga vraća na 3 kluba u LP,gotovo je kao talijani nas stizu bla bla
A realno je da će Bundesliga sa ovom sezonom napraviti veliki bijeg i Englezima i Talijanima,te će ih dobrano ostaviti iza sebe po pitanju koeficijenta.
Ostaje veliki žal samo što smo svi svijesni da se je moglo uz malo sreće i više,Gladbach bi čuda radio u Eurospkoj Ligi čuda !

Schalke najveće razočaranje daleko.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 mar 2016, 22:02

Herta marsira ka LP, kakvo gazenje Salkea :tokralju: :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 11 mar 2016, 22:20

Čestitke Herthi na tabanju na mrtvo. Naši mrtvaci ne zaslužuju evropu.
Wir leben dich Schalke 04!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 mar 2016, 22:23

Sramotna igra Schalkea. Na kraju su dobro prosli, ovo je mogao biti pravi potop.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 11 mar 2016, 22:31

Herta je bila dosta bolja, koja uzivancija bi bila gledati Vedu u LP. :kafa:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 mar 2016, 23:21

Hertha razvaljuje.... :thumbup: :thumbup: :cool:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 mar 2016, 11:31

Hertha je pravo iznenadjenje, igraju vrlo dobar nogomet i ne bi me cudilo da se dokopaju najelitnijeg takmicenja iako ih ja iskreno ne bih volio tamo gledati s obzirom da bi neke puno jace ekipe i ekipe koje mogu nesto napraviti u tom takmicenju ostale iza njih.

No, takodjer treba priznati da je glavni grad mozda i zasluzio ekipu u takvom takmicenju a pretpostavljam da bi i financijski stali iza Herthe te ih pogurali ma razne nacine.

Imaju potencijal za velike stvari ali realno to treba odrzati kao i nadograditi.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 12 mar 2016, 11:42

sta pisu medij, nesto Kruse, poker..75mils? :)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.