Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Biscione
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Biscione » 07 maj 2025, 00:08

Zbog ovog smo mi izgubili scudetto. Niko ne kaže da Napoli nije pošteno osvojio nego samo da su najgori prvak u historiji Serije A jer da Inter nije više od pola sezone igrao u ritmu utakmica svaki treći dan, sad bi im bježali barem 15-20 poena prednosti. Ali neka, ako osvojimo CL onda je vrijedilo žrtvovat ligu.

I opet ako kojim slučajem izgubimo pola Interista će pljuvat Inzaghija a čovjek sa Mikijem, Acerbijem, Darmijanom itd odveo Inter do drugog finala CL u tri godine, je*eni čudotvorac.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 maj 2025, 00:10

Italija je večeras prestigla Španiju u koeficijentu, ako se ne varam. Tako da se dodatno mjesto za LPa otvara.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 07 maj 2025, 00:14

Čestitke komšijama 👍😎🍻

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 07 maj 2025, 00:14

Romagnoli13 je napisao/la:
07 maj 2025, 00:10
Italija je večeras prestigla Španiju u koeficijentu, ako se ne varam. Tako da se dodatno mjesto za LPa otvara.
Treblao bi da se varas...
Nema sanse
Max Allegri

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 07 maj 2025, 00:49

Mig_Mig je napisao/la:
06 maj 2025, 22:50
Ovako je sladje :kafa:
:lolno:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 maj 2025, 01:00

Ako Fiorentina izbaci Betis, Bilbao ispadne od Uniteda sa porazom, Fiorentina i Inter u finalu otvorilo bi se Talijanima za petog u LP naredne sezone. Nije sad nemoguće. Spanija je jos ispred, za ovu sezonu sto se gleda za 5tog, a Italija je na ukupnom poretku ispred Spanije.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 maj 2025, 06:59

Padovan je napisao/la:
07 maj 2025, 01:00
Ako Fiorentina izbaci Betis, Bilbao ispadne od Uniteda sa porazom, Fiorentina i Inter u finalu otvorilo bi se Talijanima za petog u LP naredne sezone. Nije sad nemoguće. Spanija je jos ispred, za ovu sezonu sto se gleda za 5tog, a Italija je na ukupnom poretku ispred Spanije.
Ljudi vec je prije 3 sedmice bilo zvancino da su engleska i spanija dobile 5-og predstavnika, ne znam zasto se vise o tome pise, mogu sve uzeti do kraja nece prestici spance.

Bravo komsije odlicno odigran dvomec, vjerovao sam da cete proci barcu, jednostavno iskusnija ekipa.

E sad finale necu biti na vasoj strani :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 maj 2025, 09:17

Kakvo crno peto mjesto🤣 prate fudbal i ko fol bace ovakvu nebulozu, jbg onda.

@Biscione
Zar nije Milan bio najgori prvak, sad odjednom Napoli, ne valja to dvije pare, ako nije Inter onda je najgori prvak jel' 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 maj 2025, 13:59

milanist je napisao/la:
07 maj 2025, 09:17
@Biscione
Zar nije Milan bio najgori prvak, sad odjednom Napoli, ne valja to dvije pare, ako nije Inter onda je najgori prvak jel' 😁
Pa da, do sad je to bio Milan iz 2022. ali ovi su vas premašili. Nije Inter bio prvak ni 2023. (ili 9 Juvetovih) pa nisam tad ništa za Napoli (ili Juve ranjje), ljudi nas sve samljeli, bili najjači u ligi. Ali ovaj Napoli nije taj, nisu najjači, nisu igrom ubjedljivi. Realno Inter je trenutno ubjedljivo najjača ekipa u ligi (što i ovo finale CL potvrđuje) i jedini razlog zašto neće osvojit scudetto je previše odigranih utakmica za razliku od njih. Opet kažem ako osvoje CL onda je vrijedilo
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 maj 2025, 14:36

Koga briga ko je najjači, trofeji se broje
Il Club più titolato al mondo!

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 maj 2025, 15:22

muxa je napisao/la:
07 maj 2025, 14:36
Koga briga ko je najjači, trofeji se broje
Naravno, za 50 godina će biti ista i Spallettijeva i Conteova Napolijeva titula jer će se bodovi i igra zaboraviti, ali trenutno mi znamo da je jedna bila dominantna i zaslužena a druga iz puno sretnih okolnosti.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 maj 2025, 16:22

Ma glupost, koja je izrecena od par forumasa i koja se vrti ovdje kao sveta krava.
Isto da kazemo, ako Inter uzme CL biti ce najgori prvak, pa jel mislite i vi tako 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 maj 2025, 19:57

milanist je napisao/la:
07 maj 2025, 16:22
Ma glupost, koja je izrecena od par forumasa i koja se vrti ovdje kao sveta krava.
Isto da kazemo, ako Inter uzme CL biti ce najgori prvak, pa jel mislite i vi tako 😁
Inter definitivno nije najbolja ekipa u Evropi, samo je najbolja u Italiji ali eto neće bit prvak Italije a ima šansu da bude prvak Evrope. Koji paradoks

p.s. ali ekipa koja na putu do klempe izbaci ovogodišnjeg prvaka Španije i Njemačke i ako još u finalu pobijede bogati PSG ili jaki Arsenal a pri tome je u grupi samo 1 gol primila.... nikako ne može biti najgori prvak, previše težak put su imali. Jbg koliko god mrzite Inter nemate argumente za tako nešto da kažete. Ali za ovogodišnji Napoli će to reći 90% navijača, ne samo Interisti. Pa vratite se nazad na ovoj temi je još barem 10-ak forumaša koji nisu Interisti to isto pisali. Niko ne kaže da nisu pošteno osvojili, iskoristio Conte situaciju u kojoj je bio glavni konkurent i svaka mu čast ali nadam se da če ostat i naredme sezone i da če mu još pojačat ekipu (za borbu na 2 frotna) pa ćemo ga vidjet gdje će završiti ali sumnjam da če imat muda.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 maj 2025, 20:46

Inter ima i glavu i rep. Iskusna i dobra ekipa sa dobrim vođom na klupi. I neće biti iznenađenje ako podignu klempu.
I jučer sam na poslu govorio jaranima da će zmije proći dalje.

Eh sad što sam ja navijao da ih neko raskuje kao šupu to je drugi par opanaka 😃
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 maj 2025, 21:01

@Biscione

Naveo sam ti samo primjer, ne kazem da je niti da ce Inter biti najgori prvak, vec mi to onako kad se kaze za nekog da je najgori prvak smijesno.
Prvo niko od nas nije mogao ispratiti svaku sezonu i da uporedi svakog prvaka do sad. Druga stvar, neko ko nakon 38 kola zavrsi na 1 mjestu ne moze se reci da nije zasluzio i da je najgori do sad od svih prvi.
Nego kad si pomenuo te argumente, koji je tvoj a da je validan da je Napoli najgori od sve djece do sad 😁

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 maj 2025, 21:51

ramiral je napisao/la:
07 maj 2025, 20:46
Inter ima i glavu i rep. Iskusna i dobra ekipa sa dobrim vođom na klupi. I neće biti iznenađenje ako podignu klempu.
I jučer sam na poslu govorio jaranima da će zmije proći dalje.

Eh sad što sam ja navijao da ih neko raskuje kao šupu to je drugi par opanaka 😃
Navijat ćemo i u finalu za raskivanje ;)
Il Club più titolato al mondo!

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 maj 2025, 21:54

milanist je napisao/la:
07 maj 2025, 21:01
Nego kad si pomenuo te argumente, koji je tvoj a da je validan da je Napoli najgori od sve djece do sad 😁
Jednostavno ljudi nemaju nikakvu igru prema naprijed, igraju poput ekipa sa sredine tabele, znači čak i kad igraju protiv zadnje Monze njima treba neka frljoka McTominaya nakon centaršuta da bi uvaljalo nekako taj jedan gol za pobjedu, takve pobjede izvojevaju ekipe sa začelja. OK je da se nekad desi loša utakmica kad te neće ali oni su tako odigrali 90% utakmica. Je*o takvog prvaka. Jedan Como ima 10x više napadačkih uigranih akcija i automatizama nego Napoli i ljepše ih gledat.

Al haj na stranu to, ono zbog čega govorim da nisu zaslužili titulu je jer su imali 7 dana odmora i pripreme za svaku utakmicu a Inter samo 3-4 gotovo cijelu sezonu. Prevelik hendikep. Do sad to obično nije bilo bitno jer su uvijek svi kontenderi igrali Evropu (neko CL, neko EL, neko ispadne u grupi a ovaj drugi u osmini finala ali u principu su u istom košu) ovo je prvi put kako ja pamtim da je jedan kontender bio bez obaveza u Evropi još se Conte potrudio da odmah ispadne i iz Kupa. Ne kažem da nisu pošteno osvojili nego samo da nikad ne bi osvojili da nisu bili toliko rasterećeni. Ali ne znam što me to pitaš kad znam da i ti smatraš Intera najjačom ekipom u Italiji i i ti znaš da bi Inter i ove godine kao i prošle osvojio sa 20b prednosti nad drugoplasiranim da nisu ganjali tripletu.

A kako treba da izgleda pravi prvak evo primjera: Inter prošle godine +20p prednosti nad drugim, osvojili barem 5 kola prije kraja, najviše dali a najmanje primili; Napoli prije 2 godine osvojili titulu barem 5 kola prije kraja, najviše dali golova; Inter prije 4 godine osvojio 5 kola prije kraja; Juve osvajao titule sa 100 bodova... to su argumenti kako treba da izgleda pravi prvak. Napoli ni po čemu nisu dominirali ča da kažemo eto zbog toga su zaslužili. Kad već Napolija ne smatraš najgorim prvakom onda protu-pitanje tebi ko je po tebi bio gori prvak od ovog Napolija u zadnjih 20 godina (starije od toga nisam aktivno pratio pa ne znam)?

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 maj 2025, 21:58

''pravi prvak''

kakve gluposti ti mlatiš :tokralju: :rol:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 maj 2025, 23:24

ronaldo99 je napisao/la:
07 maj 2025, 06:59
Padovan je napisao/la:
07 maj 2025, 01:00
Ljudi vec je prije 3 sedmice bilo zvancino da su engleska i spanija dobile 5-og predstavnika, ne znam zasto se vise o tome pise, mogu sve uzeti do kraja nece prestici spance.

Bravo komsije odlicno odigran dvomec, vjerovao sam da cete proci barcu, jednostavno iskusnija ekipa.

E sad finale necu biti na vasoj strani :)
Moja greska. :thumbup:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 08 maj 2025, 08:54

JayCatwright je napisao/la:
07 maj 2025, 21:58
''pravi prvak''

kakve gluposti ti mlatiš :tokralju: :rol:
decko nece shvatiti ni za cetedesetpet godina jer je neinteligentan, nesto slicno kao siamo
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.