NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

senadbrkic
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la senadbrkic » 16 sep 2023, 19:17

Šta je sa Begićem, jel dobro? Kada je izašao, Vardo se počeo gubit. Talha je trebao prije Međuseljca, puno bi bolje na CAMu igrao.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 19:30

Iskreno zadovoljan bodom i plasmanom nakon 6. Kola. Čak i da Sloboda dobije i pobjegne na +9, daleko je to od zavrsenog. Pogledajte raspored na zimu i proljece ;)

Napisem veceras analizu utakmice :kafa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 16 sep 2023, 19:38

Ma nema on ( Durmis) 3 litre krvi u sebi, anemicno dijete.
U kontra napadu, salje loptu u putanju protivnickog igraca, i frajer ga samo zagradi i to je to.
Od kako mu je avaz dolazio u skolu momciv se pogubio, jednostavno nema kvaliteta za prvi tim.
moSa likCe

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 sep 2023, 19:40

Svaki bod na strani je dobar a bice tesko ga bilo gdje uzet ,na kraju realan rezultat.Mogli smo pobijedit a i izgubit ,bore se igraci ne moze covjek rec nista,imali smo 2-1 i nismo znali to sacuvat do kraja.
Zamjerka ko sto svi pisete predaleko stoje od igraca mora to puno blize.Imali smo pred kraj nekoliko kontri odlicni ali ne znamo zavrsit taj jedan pas,centarsut na kraju.
Rudar ko Rudar ho ruk ,navijaci seljakluk teski ,samo udari ga i slicno,sudija na pocetku je trebo odmah dat par zutih na njihove ostre startove ,posle tu i tamo domacinski navlacio malo.
Trebat ce nama za PL jaca ekipa i bezobrazluk na ove seljakluke,lose terene itd
Nista idemo dalje i hajd ,nit ima kuknjave nit predaje ni bilo st,Nas ne moze bas lahko se pobijedit ,malo smo treba te drskosti na terenu,i bolja realizacija i bice to sve bolje i bolje pogotovo sa Hreljom i Karicem nadam se ..

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 16 sep 2023, 19:51

Ma izmjene katastrofa. Ovo se moglo lagano dobiti da se ne gura Ali, plus izmjene su trebale ranije jer smo potroseni.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 sep 2023, 19:56

Treba odbranu zategnut, Sloboda je najbolji primjer, nisu ni oni dominantni na strani ali ljudi znaju igrat na rezultat, dva gostovanja po 0-1 dok smo mi na tri gostovanja šest golova primili, jedino kontra Mladosti bez primljenog gola.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 16 sep 2023, 20:04

Ne znam zasto se uopste obraca paznja na Slobodu. Ljudi ce biti ubjedljivo prvi jer nemaju postenog konkurenta ove sezone. Istina imali su i srece sa rasporedom na pocetku sezone ali manje vise prvo mjesto je rijeseno. Mi kad bi zavrsili u top 5, eventualno prva tri mjesta to bi bilo odlicno.

Ovu sezonu istjerati samo tako da se ne ispadne, na ljeto opet napraviti reviziju stanja u klubu i odlučiti se definitivno moze li se sljedece sezone ici na prvo mjesto. Mastanje o Premijer ligi ove sezone nas nicemu ne vodi.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 20:06

prisonbreak je napisao/la:
16 sep 2023, 19:51
Ma izmjene katastrofa. Ovo se moglo lagano dobiti da se ne gura Ali, plus izmjene su trebale ranije jer smo potroseni.
Pokušat ću biti kratak i nadovezati se na ovaj tvoj komentar. Evo momci gore su fino napisali da loše igramo odbranu i daleko stojimo od igrača i dozvoljavamo protivniku milion centaršuteva i pasova u opasnu zonu. Tako se ne igra na gostovanju.

Ako smo solidno stajali i imali glavu i rep do primljenog drugog gola, onda smo totalno sve to izgubili, ne primljenim golom, nego izmjenama. Imaš pola sata do kraja i umjesto da držiš konce, razjebeš sve izmjenama i vratiš fleš utakmice iz Rahića gdje pola sata igraš formaciju 5 u odbrani, ili 4 u odbrani i 5 statičara u napadu. Sredine nigdje! A sredine nema nigdje jer si izvadio Begića, to je ok, ako češ na ovakvom gostovanju uvesti drugog zadnjeg veznog. Pomjera Žunu na šesticu koji je pokazao 100 puta da to ne može igrati i da je momak jednostavno ubitačna desetka. Tu nastaje propuh, jer i Žuna i Vardo idu naprijed. I umjesto da kao mi prijetimo jer smo mi sve karte u napad bacili, Rudar je u tih pola sata napravio 3, 4 opasne šanse, a mi ni jednu!

Ova liga nije ona indijanština amaterska. Moraš imati dvije šestice na terenu cijelu utakmicu i tačka. Žuna može samo naprijed igrati desetku ili lijevo krilo i tačka.

Realno povrede nisu pomogle, jer npr umjesto Begića da je bio Mehić, nikakvih problema ne bi bilo i ne bi pravio rokade i povlačio Žunu nazad.

Ako se otvorio prostor u budžetu odlascima Piljuga i Mehića, tražiti još jednu šesticu. Imamo samo Vardu, Begića i Skolsa koji mogu to igrati. Žuna, Međuseljac i Tabaković ne mogu igrati šesticu! I još nešto, oporavak Hrelje i Karića neće riješiti naše probleme sredine terena.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 20:12

Ako ćemo prozivati igrače pojedinačno, najviše je to zaslužio Mašić koji već drugo ligaško gostovanje ništa napravio nije. Bez osvojenog duela, bez šanse, bez žara i borbe. Momak, tako ne može u Čeliku!

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 16 sep 2023, 20:22

Mašić napolje!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 sep 2023, 20:27

Davuda je izvukao malo gol, ali slabo, mlako, strasljivo. Ne mozes tako igrati, posebno ne u gostima kod ovakve ekipe.

Durmis, Zuna, Masic, Karalic jednostavno lose.

Sivac nije bio na svom nivou, ali i takav je pojam za ove gore.

Vardo i Begic su bili dobri.

Postavka igre nije bila losa, ali opet nismo imali kontrolu u sredini. Nije ni bilo lose kao u Rahicima, ali moze jos bolje.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 20:31

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 sep 2023, 20:27
Davuda je izvukao malo gol, ali slabo, mlako, strasljivo. Ne mozes tako igrati, posebno ne u gostima kod ovakve ekipe.

Postavka igre nije bila losa, ali opet nismo imali kontrolu u sredini. Nije ni bilo lose kao u Rahicima, ali moze jos bolje.
Žuna i Karalić nisu loši bili. Žuna se tukao i uzimao duele u sredini, Karalić odlični prodori i asistencija.

Postavka je odlična bila, dok se nije razjebala sredina izmjenama. Imali smo dobrih pola sata u prvom, solidnih 15 minuta u drugom i onda kao u Rahiću zadnjih pola sata, vjetrometina na sredini.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 sep 2023, 20:32

kirat410 je napisao/la:
16 sep 2023, 20:04
Ne znam zasto se uopste obraca paznja na Slobodu. Ljudi ce biti ubjedljivo prvi jer nemaju postenog konkurenta ove sezone. Istina imali su i srece sa rasporedom na pocetku sezone ali manje vise prvo mjesto je rijeseno. Mi kad bi zavrsili u top 5, eventualno prva tri mjesta to bi bilo odlicno.

Ovu sezonu istjerati samo tako da se ne ispadne, na ljeto opet napraviti reviziju stanja u klubu i odlučiti se definitivno moze li se sljedece sezone ici na prvo mjesto. Mastanje o Premijer ligi ove sezone nas nicemu ne vodi.
Govorim o receptu za bodove, nebitno Jel to ove ili naredne sezone mi moramo bolje braniti svoj gol, pogotovo na gostovanjima gdje skoro pa nema laganih utakmica. Pet golova u Rahićima i Kaknju je puno bez obzira na manjak kvaliteta u ekipi.

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 16 sep 2023, 20:53

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 sep 2023, 20:27

Karalic i Zuna su po meni bas dobri danas bili daleko od loseg. Karalic je imao odlicne prodore i dvije asistencije, pored toga opet puno pomagao u odbrani. Pored postignutog gola bio je Zuna borben, trcao dosta, imao je finih pasova. Definitivtno mu vise pase pozicija desetke.

Inace se uglavnom slazem s onim sto ti napises al danas definitivtno ne.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 16 sep 2023, 21:06

chily-rz je napisao/la:
16 sep 2023, 20:32
kirat410 je napisao/la:
16 sep 2023, 20:04

Govorim o receptu za bodove, nebitno Jel to ove ili naredne sezone mi moramo bolje braniti svoj gol, pogotovo na gostovanjima gdje skoro pa nema laganih utakmica. Pet golova u Rahićima i Kaknju je puno bez obzira na manjak kvaliteta u ekipi.
Slazem se

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 sep 2023, 21:08

Ubilo me sunce danas :urnebes:

Definitivno nije Karalic bio los kao Durmis, mada mi se nije svidjelo sto nisu znali iskoristiti bolji prostor koji su imali on i Sivac. Zuna isto, borben, gol, ali mora vise nositi loptu i praviti visak. Mada sam i za njeg promasio. :urnebes:
Celik!3,2,2.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 sep 2023, 21:13

Gore od danas jeste povreda koljena Horica, prve procjene nisu dobre. Ne znam ima li koji slobodan igrac stoper jer bez Horica nije to to
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 16 sep 2023, 21:23

Ono sto mene posebno zivcira jeste da mi nemamo suta van kaznenog (osim kad je slobodni udarac u pitanju). Ili je taj sut mlak, ili ode 17,2 metra od gola u bilo kojem smjeru.
Slazem se da su nas danas izmjene unazadile,ali ocito je da se Duvnjak jos trazi sa prvom postavom. Mozda je to nesto sto se trebalo odraditi u pripremnim a ne igrati svaku tekmu sa 22 igraca. A ooet s druge strane dosta je novajlija doslo u klub, pa je tesko to sbe ukombinovati.

Meni je Saric za ono malo vremena sto je igrao pokazao da se na njega ne moze racunati u odbrani. Jednostavno igrac manje kad je on u sastavu.

Durmis zujao po obicaju ali i los teren je uticao na njega i njegova dodavanja...ali moze on puno bolje. Treba nekad znati i kad treba stati.
Karalic imao prodora i centarsuteva Boze sacuvaj, al eto ima i asistenciju Zuni.

Nadati se Karicu i Hrelji da ce biti spremni uskoro, da ce se vezni red konacno povezati i ustaliti sa postavom. Za odbranu, koja puca od iskustva, me cudi da primaju ovakve golove na pocecima utakmica. Fali koncentracije i fokusa.

@bambus jel bomba ono za bombu :) moze i pp

PS. Jbt, ako Hora bude pauzirao duze vrijeme, bice krvavo.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 16 sep 2023, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 21:27

dinodino2019 je napisao/la:
16 sep 2023, 21:13
Gore od danas jeste povreda koljena Horica, prve procjene nisu dobre. Ne znam ima li koji slobodan igrac stoper jer bez Horica nije to to
A u pič.ku materinu. Jesmo maleri ove sezone sa tim povredama.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 16 sep 2023, 21:29

dinodino2019 je napisao/la:
16 sep 2023, 21:13
Šta sad ne može bez Horiča jel? Povrijedio se čovjek jel sad treba stopera dovest dok Horič ozdravi,pa kad Horič ozdravi gdje sa tim stoperom? Ko če plačat tog stopera i Horiča? Daj malo mislite lobanjama tim,kako sad nema Horiča ne znamo šta bez njeg? Šta da se sutra i Isakovič povrijedi? Ima ko ima,i krpi se bolan!!!
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.