Igrao pokera u Berlinu i ostalo mu 75 000 u taxiju...Andrej je napisao/la:sta pisu medij, nesto Kruse, poker..75mils?
Pa mislim da hoće, da bi mogao biti. Daleko od toga da mislim (bar za sad) da može dostići nivo Boatenga i Hummelsa, ali dobar bi stoper mogao biti.Bundesliga je napisao/la:
Primijetio sam da ti misliš da bi on mogao biti dobar stoper. Ja jednostavno taj materijal ne vidim. Ako se ispostavi drukčije rado prihvatam svoju pogrešku.
Što ga trpaš sada s njima, kod njega više treba to gledati po pitanju budućnosti. Mlad je on.Bundesliga je napisao/la:Poznato mi je to za njemačku javnost, mada to ne mora ništa značiti, ostaje da se vidi. Pored Boatenga i Hummelsa ne vidim kako bi on mogao igrati mada vidjet ćemo.
Bundesliga je napisao/la: Meni on nekako više djeluje kao nekakav UFC borac nego fudbaler, inače je korpulentnost jako poželjna za jednog stopera ali kod njega mi je to pretjerano i usporava ga. Dodajmo tome i da nema neku fudbalsku inteligenciju i postavljanje.
Zar ih baš toliko ovdje hvale?KayserSose je napisao/la:
Malo mi je smiješno ovo vaše esanje i oduševljenost prolaskom Woba u četvrtfinale. Mislim ono, radi se o viceprvaku BL. Ne vidim šta bi trebalo biti sentzacionalno u tome da viceprvak BL, koji je k tome na momčad skršio finu svotu novca, uđe u četvrtfinale LP. Ajde da se radi o Mainzu ili Herthi i razumio bi nekako, ali ovako...
A Wolfsburgu je tek drugo učešće u LP, 90% ekipa po pitanju toga iskusnije. Ranije sam govorio, da su i sve ekipe u grupi po tom pitanju bile iskusnije od njih. Grupa nije bila preteška, ali je bila izjednačena. Pa onda se kaže dobio Wolfsburg lakog protivnika u osmini finala, ali hajmo pogledati koga je taj Gent ostavio u grupnoj fazi iza sebe. Isto tako, što je Wolfsburg dobio lakog protivnika? Pa zato što je bio prvi u grupi(i još ostavio ManU-a iza sebe - ma kakav god taj ManU bio, ipak je ManU).
Kod Herthe se nekad zaboravlja da je 2000. godine učestvovala u LP i prošla prvi krug takmičenja. Plasirala se tada u drugu grupnu fazu (tako se tada igralo), među 16 najboljih. Niko joj tada nije davao posebne šanse, a berlinski klub je pobijedio Milana i Chelsea tada.Omerbavarac je napisao/la:Hertha je pravo iznenadjenje, igraju vrlo dobar nogomet i ne bi me cudilo da se dokopaju najelitnijeg takmicenja iako ih ja iskreno ne bih volio tamo gledati s obzirom da bi neke puno jace ekipe i ekipe koje mogu nesto napraviti u tom takmicenju ostale iza njih.
No, takodjer treba priznati da je glavni grad mozda i zasluzio ekipu u takvom takmicenju a pretpostavljam da bi i financijski stali iza Herthe te ih pogurali ma razne nacine.
Imaju potencijal za velike stvari ali realno to treba odrzati kao i nadograditi.
Isto tako, zanimljivo je da je tada sadašnji trener Dardai igrao za Herthu. Čovjeku LP nije nepoznata.
Fatalno bi jedino bilo da Hertha završi četvrta, kao treći bi išli direktno i onda se u tih par utakmica mogu pohrvat i probat napraviti iznenađenje.
A ovo za glavni grad si u pravu. I definitivno Herthi treba kontinuitet u evropskim takmičenjima. Ovaj klub treba da se etablira u gornjem dijelu tabele. Potencijal ima. Ne bi valjalo da nakon ove sezone dođe do raspada.
A ranije sam govorio šta su arugmenti ZA, a šta PROTIV učešća Herthe u LP. Lično bi volio, jer su mi poslije Bayerna najdraži, a iz nekog neutralnog ugla pored Bayerna i BVB-a bi u LP najbolje bilo da idu Wolfsburg, Schalke ili Leverkusen. Znači dva od ova tri nabrojana. A Leverkusen možda i zaslužuje da jednu godinu izvisi skroz po pitanju Evrope, da bi malo pameti došli.
A da se malo još vratim na Herthu, za EL oni imaju potencijal, mogli bi tu dobru ulogu igrati. Za LP treba sačuvati postojeći tim i dovesti još par pojačanja, pa nešto probat. Nekako mi Hertha i Gladbach za sada najviše imaju potencijal za EL.
A jedno je sigurno: Mainza ne želim u Evropi nikako....