Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 12 mar 2016, 12:54

Andrej je napisao/la:sta pisu medij, nesto Kruse, poker..75mils? :)
Igrao pokera u Berlinu i ostalo mu 75 000 u taxiju... :D
Bundesliga je napisao/la:
Primijetio sam da ti misliš da bi on mogao biti dobar stoper. Ja jednostavno taj materijal ne vidim. Ako se ispostavi drukčije rado prihvatam svoju pogrešku.
Pa mislim da hoće, da bi mogao biti. Daleko od toga da mislim (bar za sad) da može dostići nivo Boatenga i Hummelsa, ali dobar bi stoper mogao biti.
Bundesliga je napisao/la:Poznato mi je to za njemačku javnost, mada to ne mora ništa značiti, ostaje da se vidi. Pored Boatenga i Hummelsa ne vidim kako bi on mogao igrati mada vidjet ćemo.
Što ga trpaš sada s njima, kod njega više treba to gledati po pitanju budućnosti. Mlad je on.
Bundesliga je napisao/la: Meni on nekako više djeluje kao nekakav UFC borac nego fudbaler, inače je korpulentnost jako poželjna za jednog stopera ali kod njega mi je to pretjerano i usporava ga. Dodajmo tome i da nema neku fudbalsku inteligenciju i postavljanje.
:D :D :D A reci mi jel ti Rudiger bolji, jel njega više cijeniš? :D Kako bi uporedio Rudigera i Tah-a? :)
KayserSose je napisao/la:
Malo mi je smiješno ovo vaše esanje i oduševljenost prolaskom Woba u četvrtfinale. Mislim ono, radi se o viceprvaku BL. Ne vidim šta bi trebalo biti sentzacionalno u tome da viceprvak BL, koji je k tome na momčad skršio finu svotu novca, uđe u četvrtfinale LP. Ajde da se radi o Mainzu ili Herthi i razumio bi nekako, ali ovako...
Zar ih baš toliko ovdje hvale? :D Ja čak mislim da im je uspjeh nedovoljno priznat. Znamo da su Bayern i Dortmund pravili velike stvari u LP, znao je i Schalke stići do polufinala ili Leverkusen do finala, ali ne podrazumijeva se uvijek da će baš svaki učesnik iz BuLi stići do četvrtfinala.
A Wolfsburgu je tek drugo učešće u LP, 90% ekipa po pitanju toga iskusnije. Ranije sam govorio, da su i sve ekipe u grupi po tom pitanju bile iskusnije od njih. Grupa nije bila preteška, ali je bila izjednačena. Pa onda se kaže dobio Wolfsburg lakog protivnika u osmini finala, ali hajmo pogledati koga je taj Gent ostavio u grupnoj fazi iza sebe. Isto tako, što je Wolfsburg dobio lakog protivnika? Pa zato što je bio prvi u grupi(i još ostavio ManU-a iza sebe - ma kakav god taj ManU bio, ipak je ManU). :D Uradio je ono što drugi levati ranijih godina nisu uspjevali postići, pa su dobijali za protivnike Reala, Barcu ili PSG. :D
Omerbavarac je napisao/la:Hertha je pravo iznenadjenje, igraju vrlo dobar nogomet i ne bi me cudilo da se dokopaju najelitnijeg takmicenja iako ih ja iskreno ne bih volio tamo gledati s obzirom da bi neke puno jace ekipe i ekipe koje mogu nesto napraviti u tom takmicenju ostale iza njih.

No, takodjer treba priznati da je glavni grad mozda i zasluzio ekipu u takvom takmicenju a pretpostavljam da bi i financijski stali iza Herthe te ih pogurali ma razne nacine.

Imaju potencijal za velike stvari ali realno to treba odrzati kao i nadograditi.
Kod Herthe se nekad zaboravlja da je 2000. godine učestvovala u LP i prošla prvi krug takmičenja. Plasirala se tada u drugu grupnu fazu (tako se tada igralo), među 16 najboljih. Niko joj tada nije davao posebne šanse, a berlinski klub je pobijedio Milana i Chelsea tada.
Isto tako, zanimljivo je da je tada sadašnji trener Dardai igrao za Herthu. Čovjeku LP nije nepoznata. :)
Fatalno bi jedino bilo da Hertha završi četvrta, kao treći bi išli direktno i onda se u tih par utakmica mogu pohrvat i probat napraviti iznenađenje.
A ovo za glavni grad si u pravu. I definitivno Herthi treba kontinuitet u evropskim takmičenjima. Ovaj klub treba da se etablira u gornjem dijelu tabele. Potencijal ima. Ne bi valjalo da nakon ove sezone dođe do raspada.

A ranije sam govorio šta su arugmenti ZA, a šta PROTIV učešća Herthe u LP. Lično bi volio, jer su mi poslije Bayerna najdraži, a iz nekog neutralnog ugla pored Bayerna i BVB-a bi u LP najbolje bilo da idu Wolfsburg, Schalke ili Leverkusen. Znači dva od ova tri nabrojana. A Leverkusen možda i zaslužuje da jednu godinu izvisi skroz po pitanju Evrope, da bi malo pameti došli. ;)

A da se malo još vratim na Herthu, za EL oni imaju potencijal, mogli bi tu dobru ulogu igrati. Za LP treba sačuvati postojeći tim i dovesti još par pojačanja, pa nešto probat. Nekako mi Hertha i Gladbach za sada najviše imaju potencijal za EL.

A jedno je sigurno: Mainza ne želim u Evropi nikako.... :D Svaka njima na čast na igri, ali za Evrope nisu... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 12 mar 2016, 13:12

U Herthi se izdvaja Kalou i velikim njegovim zaslugama su tu, jer da nije njega oni naprijed ništa uradili ne bi, pogotovo kad vidimo tu defanzivnu postavku igre.
Tu bih još dodao Daridu i Platenhardta, ostalo je više manje nebitno.
Podsjećaju na onu Herthu sa Favreom kada smo svi povraćali na njihove pobjede, tada je ulogu Kaloua imao Voronjin, čak i istaknutiji Ukrajinac bio. Sjećam se da je igrao u stilu najboljeg napadača na svijetu.
Definitivno nisam fan njihove igre, volio bih da zaredaju sa porazima, ali izgleda da će u LP, pogotovo to nije teško pored ovakvih Bayera i Schalkea, jedina nada su nam Gladbach i Wolfsburg. Ali ovi drugi su već daleko i samo još jedan kiks i možemo da ih otpišemo.

Najveća šteta je za Bayer, jer imali su okolnosti nesretnih sa povredama previše. Teško je centralne vezne zamijeniti, treba tu vremena i sreće.
Slabe rezultate pripisujem povredama, zato mi je krivo, jer znam kad budu kompletni da će opet biti 3-4 sila Bundeslige.

kad pričate o Tahu, prvo pomenite Topraka, jer je to jedan stoper svjetske klase, a Tah je tu da se šlepa i profitira zahvaljujući ovom. Gdje je Tah kad Toprak ne igra? :?
Eno ga blamira se kao Breno, što i jeste isi kao Breno, nema tu stopera za ozbiljnog fudbala, možda da smrša 15kg, ali njemu nije do tog stalo izgleda.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 mar 2016, 13:19

effe_sa je napisao/la: A reci mi jel ti Rudiger bolji, jel njega više cijeniš? Kako bi uporedio Rudigera i Tah-a?
Daleko bilo :D. Ne cijenim ni jednog ni drugog, inače njemački mediji ne precjenjuju svoje igrače ili ih precjenjuju u mnogo manjoj mjeri nego li neke druge lige. Oko Rudigera se dizala baš velika pompa dok je igrao u Stuttgartu, a momak nije bio ništa posebno, štaviše u mnogo utakmica je bio pravi kikser.
effe_sa je napisao/la:A jedno je sigurno: Mainza ne želim u Evropi nikako.... Svaka njima na čast na igri, ali za Evrope nisu...
Potpuno se slažem s ovim. Dva njihova izleta su završila neslavno, ispali su u pretkolu što je za jedan njemački tim sramotno, pogotovo kad se uzme u obzir da nisu imali teške protivnike. Nadam se da neće završiti na mjestima koja vode u EL.

@Klare spomenuli smo Topraka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 12 mar 2016, 16:42

Kakva glupost golmana Frankfurta.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 12 mar 2016, 17:07

Ocajan Frankfurt.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 12 mar 2016, 17:30

Hannover cvajta :salut:

Simpatican mi je Darmstadt ali bi volio da oni budu taj putnik u cvajtu sa Hannoverom,i drago mi je da je Augsburg izjednacio ,ovo je vazan bod bio,prvenstveno vazno je bilo ne dati Darsmtadtu 3 .

Hoffenheim ce voljeli mi ili ne to ostati u Bundesligi jer imaju nedvojbeno kvalitet za puno veći doseg od ovog trenutnog,Kramaric MORA ostati u Bundesligi a pritom ne mislim da ostane u ovom Hoffeu,on je najraznovrsniji hrvatski napadac i MENI najbolji napadac ,igrač od 15+ golova u svakom Bundesligaskom timu.

Wolfsburg,e jbm ti ovakvu momcad,katastrofa,uzas,ni i od igre....normalno da cemo bit odusevljeni sa cetvrtfinalom lige prvaka kad vidimo kakva je momcad tamo stigla :damn: :damn:

Stuttgart se kao i Augsburg izvukao penalom u zavrsnici susreta te tako vazan bod ostavili sebi u dzepu,ne toliko vazan kao Augsburgu ali itekako bitan.

E.Frankfurt i debi Nike Kovača....neuspješan .

I za kraj,svaka cast Herthi ali Gladbach je trenutno no3 u Njemackom nogometu u svakom pogledu(bar u velikoj većini ajd) ,i zelim im ligu prvaka i ove godine i uvjeren sam da cemo ih tamo i gledati,igraju lijepe na trenutke odlicno,imaju ogroman potencijal u momcadi i samo neka ovako nastave,sila u nastajanju su zapravo oni prije od svih ostalih od kojih smo ocekivali,prodajom Xhake ,ulaskom u LP ,i odlicnom sezonom oni ce na raspolaganju imati vrlo vrlo lijep iznos za jačanje ioanako sređene momcadi...bravo :bow:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2016, 18:12

agentzero7 je napisao/la:I za kraj,svaka cast Herthi ali Gladbach je trenutno no3 u Njemackom nogometu u svakom pogledu(bar u velikoj većini ajd) ,i zelim im ligu prvaka i ove godine i uvjeren sam da cemo ih tamo i gledati,igraju lijepe na trenutke odlicno,imaju ogroman potencijal u momcadi i samo neka ovako nastave,sila u nastajanju su zapravo oni prije od svih ostalih od kojih smo ocekivali,prodajom Xhake ,ulaskom u LP ,i odlicnom sezonom oni ce na raspolaganju imati vrlo vrlo lijep iznos za jačanje ioanako sređene momcadi...bravo :bow:
:D ;) :thumbup:

Volio bih da dijelim ovaj tvoj optimizam, ali ajde... vidjet ćemo... nismo na lošem putu sigurno, ali ima još tu prostora za napredak i ovo ljeto se mora pametno investirati ...

Inače, dobrodošao u ovu našu malu zajednicu ljubitelja Bundeslige ;)

Hoffe rutinski, bitna pobjeda za opstanak... Koliko sam uspio vidjeti nadigrali su vukove u svim segmentima igre, još i penal promašili... Krama opravdao povjerenje, drago mi je zbog njega mnogo :thumbup: :clap:

Hannover nastavlja da se blamira :facepalm: ... Ne znam koji racku drže još Schafa za kormilom, daj nogiraj ga i probajte sa nekim drugim koji možda još nešto može izvući ... Ovo je sramotno više postalo ...

Darmstad jako blizu pobjede kući, ali ne ide ih... Oni ionako jedva čekaju gostovanja :) ... Čak se i njihov trener Schuster žalio na očajan teren i da mogu, sve bi utakmice igrali u gostima ...

Najviše bih volio da Ingolstadt ispadne, ali po trenutnom stanju stvari teško da će se to i desiti... Hanofa i Eintracht zasad djeluju kao najsigurniji putnici, po meni šteta jer su to uslovno rečeno veliki klubovi za ligu i bit će velika šteta ako ispadnu...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2016, 19:16

3.Hertha-45
Ingolstadt- H; BMG- A; Hannover- H; Hoffenheim- A; Bayern- H; Leverkusen- A; Darmstadt- H; Mainz- A;

4.BMG-42
Schalke- A; Hertha- H; Ingolstadt- A; Hannover- A; Hoffenheim- H; Bayern- A; Leverkusen- H; Darmstadt- A;

5.Schalke-41
BMG-H; Ingolstadt-A; BvB-H; Bayern-A; Leverkusen-H; Hannover-A; Augsburg-H; Hoffenheim-A;

6.Mainz-40
Dortmund- A; Bremen-A; Augsburg-H; Wolfsburg-A; K*ln-H; Frankfurt-A; Hamburg-H; Stuttgart-A; Hertha-H;

7.Wolfsburg-37
Darmstadt-H; Leverkusen-A; Mainz-H; Bremen-A; Augsburg-H; BvB-A; Hamburg-A; Stuttgart-H;

8.Leverkusen-36
Hamburg-H; Stuttgart-A; Wolfsburg-H; K*ln-A; Frankfurt-H; Schalke-A, Hertha-H; BMG-A; Ingolstadt-H;

Još da nadodam da od ovih timova trenutno Gladbach ima najbolju gol razliku. Bit će gutavo do kraja
Agieren statt reagieren

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 12 mar 2016, 20:04

Borba za LP: Hertha, BMG, Wolf (iako igrom možda ne bi trebali biti na listi, ali imaju najlakši raspored od navedenih)

Jedan od gore navedenih otpada i ide u EL sa Mainzom.

Prema do sada viđenom i rasporedu koji slijedi.
Wir leben dich Schalke 04!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 mar 2016, 21:35

KayserSose je napisao/la: Malo mi je smiješno ovo vaše esanje i oduševljenost prolaskom Woba u četvrtfinale.
Ti si očito istovremeno na više foruma pa otuda sva ta priča. :lol:
KayserSose je napisao/la: Mislim ono, radi se o viceprvaku BL. ...
Okej sve to, ali to je bilo u prošloj sezoni. Treba da se gleda aktuelno stanje/forma, a ono kaže da taj viceprvak zaostaje za liderom gotovo 30 punkti i sa sedmog mjesta gaje nadu da se dočepaju neke eurolige.
Dakle, ta ekipa nije ni blizu one od prošle sezone (rezultatski svakako) i svaki iskorak na euro-sceni ima veći značaj.
Treba ljudima čestitati.
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 mar 2016, 15:26

slika
Agieren statt reagieren

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 13 mar 2016, 15:40

Pale_Companion je napisao/la:slika
Ekipa koja bi vrlo lako mogla napadati zlato u RIU ovo ljeto na OI.

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 13 mar 2016, 15:43

Jbte gledam postavu Leverkusena i stvarno ne čude njihove igre u zadnje vrijeme ,najvazniji dio momcadi njima nedostaje.
I to svi na istoj poziciji,vezni red im je uništen.
Kramer-Bender-Aranguiz ,tri igrača koja bi u svakom Bundesligasu igrala a u 90 posto bili glavni igrači.

Šteta,po imenima je to jaka jaka momcad.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 13 mar 2016, 16:42

geronimo je napisao/la:
KayserSose je napisao/la: Malo mi je smiješno ovo vaše esanje i oduševljenost prolaskom Woba u četvrtfinale.
Ti si očito istovremeno na više foruma pa otuda sva ta priča. :lol:
KayserSose je napisao/la: Mislim ono, radi se o viceprvaku BL. ...
Okej sve to, ali to je bilo u prošloj sezoni. Treba da se gleda aktuelno stanje/forma, a ono kaže da taj viceprvak zaostaje za liderom gotovo 30 punkti i sa sedmog mjesta gaje nadu da se dočepaju neke eurolige.
Dakle, ta ekipa nije ni blizu one od prošle sezone (rezultatski svakako) i svaki iskorak na euro-sceni ima veći značaj.
Treba ljudima čestitati.
1. Njet. Imate ekskluzivitet na moje umotvorine. :mrgreen: Znao sam navratiti na jedan HR forum na kojem i naš Ledar piše, ali pošto su tamo jedan navijač Dormunda, jedan navijač St. Paulija i jedna navijačica Scheissea monopolizirali pravo na mišljenje i pisanje, rijetko više svratim i pročitati šta se piše tamo.

2. Wobu svaka čast ali nije napravio ništa senzacionalno. Ta među osam je bivao i jedan APOEL. S obzirom na ždrijeb napravili su ono što su i morali. I svaka čast na tome jer jedan Kusen ili Scheisse bi vjerovatno usrali i ovakvu šansu s obzirom kako trenutno izgledaju.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 mar 2016, 16:48

Konigsblau je napisao/la:Borba za LP: Hertha, BMG, Wolf (iako igrom možda ne bi trebali biti na listi, ali imaju najlakši raspored od navedenih)
Wolfsburgu je europska liga maksimum...ocigledno ne mogu podjednako igrati na 2 fronta a cekaju ih jos minimalno 2 jake utakmice u ligi prvaka.Za 2 sedmice gostuju Leverkusenu i tu ce zavrsiti njihova prica oko lige prvaka sljedece sezone.

A sto se tice ove sezone,samo neka se ne obrukaju u 1/4 finalu i to je savrsena sezona za njih,bez obzira na malo srece u zrijebu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 mar 2016, 17:24

adnan24 je napisao/la:
Konigsblau je napisao/la:Borba za LP: Hertha, BMG, Wolf (iako igrom možda ne bi trebali biti na listi, ali imaju najlakši raspored od navedenih)
Wolfsburgu je europska liga maksimum...ocigledno ne mogu podjednako igrati na 2 fronta a cekaju ih jos minimalno 2 jake utakmice u ligi prvaka.Za 2 sedmice gostuju Leverkusenu i tu ce zavrsiti njihova prica oko lige prvaka sljedece sezone.

A sto se tice ove sezone,samo neka se ne obrukaju u 1/4 finalu i to je savrsena sezona za njih,bez obzira na malo srece u zrijebu.
Realno ovo im je maxim maximuma, u LP samo ako dobiju Benfiku mogu se nadat nečemu i igrat te jake utakmice; u suprotnom nek se dobro izreklamiraju i počnu što prije mislit na završnicu BL, makar u EL da završe, ne isplati im se ovo nikako osim finansijski...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 mar 2016, 19:17

Na ES govore da je preminuo navijač Dortmunda na utakmici protiv Mainza, pa je zbog toga i tužna atmosfera među pristalicama Dortmunda.
Svaka im čast što su ispoštovali čovjeka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 16 mar 2016, 21:48

Znam da će mi neki ovdje zamjeriti ali guštam punim. :opaopa: Nije da ovo nisam predvidio još jesenas pa su Omer i još nekolicina istresli artiljeriju smajlića. Neznalice će se dakako i dalje čuditi ne shvaćajući da tu više nema World Class Roberryja, balansa koji je davao duo Svinha-Javi, a bogami ni Mindže koji je u onom Bayernu bio najidealniji mogući napadač. Neznalice će i dalje npr. esati polovnjaka Benatiu ili mantrati o Roberryju kao da su to isti igrači iz 2013. Neznalice bi nakon večeras bar trebali imati više respekta prema drugačijem mišljenju po kojem Bayern nije space shuttle.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 mar 2016, 22:12

Nije dobro za ligu i bodove sto ga kravari ovako cuclaju :thumbdown:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2016, 22:16

Spanska ubleha ce svojim potezima zabarima vratiti to trece mjesto...Jedina nada za Bundesligu je da BVB ode daleko u LE i da Juve ispadne u 1/4 finalu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.