FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 01 jan 2016, 21:40

Kod nas je problem sto nemamo recimo Sarajevo B ekipu, da bi te igrace koji prelaze iz juniora u seniore i ostale, koji se ne mogu nametnuti za prvu ekipu, svrstali u B ekipu. Zato kad pogledamo na TM u kadru 41 igrac zaista izgleda mnogo, ali uzmite u obzir da sve vece ekipe imaju svoju B ekipu i da oni zajedno sa prvim timom i B ekipom, imaju glatko preko 40 igraca u rosteru.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 01 jan 2016, 21:46

pitic je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Ako smo probilo budzet, TAN je moro dat zeleno svjetlo zato.

Mi smo morali dovodit igrace koje smo dovodili radi sirine jer nismo imali igracki kadar ni za 8 mjesto. Drugo, titula je bila inperativ radi dosta stvari a posebno radi TANA i TA.

Cinjenica je da ovde niko nezna koliko je cija plata i ko kakvav ugovor ima. Al cu reci da niko ne podpisuje ugovor bez uslova. Npr. Voliko para dobijas nema veze igro ne igro. Mozes da pijes mozes da se svadas mozes da radis sta god zelis al pare ces dobijat iste.NEMA OTOG NISTA. Ovih 7 raskida nas nije kostalo vise od 100k km.

Plata se mora zaradit. Neznam za DELACA posto on je CELZIJEV igrac e u njegovom slucaju bi mogli gubit velke pare ako placamo i 30% njegove plate.
Ja ne znam da li nas je sporazumni raskid sa tih 7 igrača koštao 100 k km, ali znam da nas je samo sporazumni raskid sa Tatomirovićem koštao 35 000 km pa sad skontaj da li je više od 100 k km ili manje. Ja ipak mislim da ta cifra ide preko 100 k km glatko.
Prijatelju, koliko ti je pouzdana ova informacija.

Da je toliko koštao raskid ugovora onda se ne bi ni raskidao već bi bio prodat bilo kome za 20 hiljada KM...

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la YNWA » 01 jan 2016, 21:55

pitic je napisao/la:Znači ako je tako kao što kažeš svi svijesno kradu državu počevši od nas pa na dalje. Jesu li nam i igrači na minimalcu, a ostalo na ruke kao i ostali što rade :?:
Ovu drzavu svi sv'jesno kradu, sa postenjem ne mozes uspjeti ovdje. I nasi bi bili budale da ne rade ko ostali.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 jan 2016, 22:16

YNWA je napisao/la:
pitic je napisao/la:Znači ako je tako kao što kažeš svi svijesno kradu državu počevši od nas pa na dalje. Jesu li nam i igrači na minimalcu, a ostalo na ruke kao i ostali što rade :?:
Ovu drzavu svi sv'jesno kradu, sa postenjem ne mozes uspjeti ovdje. I nasi bi bili budale da ne rade ko ostali.
I ako sam i ja čuo za nešto slično, nekako mi je za nepovjerovati da jedan ozbiljan kolektiv tako radi, jer su u "laži kratke noge" i kroz nekoliko godina i mi možemo očekivati da nam se pojavi koji milion duga. ;)

Iskreno rečeno ja ne vjerujem da radino na taj način.

HordeRex
Kontakt:

Post Postao/la HordeRex » 01 jan 2016, 22:50

Pozdrav braci od novog korisnika ;)
I zelim sretnu Novu godinu!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 01 jan 2016, 23:25

hilmo je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
I ako sam i ja čuo za nešto slično, nekako mi je za nepovjerovati da jedan ozbiljan kolektiv tako radi, jer su u "laži kratke noge" i kroz nekoliko godina i mi možemo očekivati da nam se pojavi koji milion duga. ;)

Iskreno rečeno ja ne vjerujem da radino na taj način.
Ne znam kako mi radimo, ali da varamo drzavu, varamo sigurno, jer i kod nas ima igraca koji imaju amaterske ugovore, znaci igraju dzaba :mrgreen:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 02 jan 2016, 01:04

Pitaristok je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Ako smo probilo budzet, TAN je moro dat zeleno svjetlo zato.

Mi smo morali dovodit igrace koje smo dovodili radi sirine jer nismo imali igracki kadar ni za 8 mjesto. Drugo, titula je bila inperativ radi dosta stvari a posebno radi TANA i TA.

Cinjenica je da ovde niko nezna koliko je cija plata i ko kakvav ugovor ima. Al cu reci da niko ne podpisuje ugovor bez uslova. Npr. Voliko para dobijas nema veze igro ne igro. Mozes da pijes mozes da se svadas mozes da radis sta god zelis al pare ces dobijat iste.NEMA OTOG NISTA. Ovih 7 raskida nas nije kostalo vise od 100k km.

Plata se mora zaradit. Neznam za DELACA posto on je CELZIJEV igrac e u njegovom slucaju bi mogli gubit velke pare ako placamo i 30% njegove plate.
Ja ne znam da li nas je sporazumni raskid sa tih 7 igrača koštao 100 k km, ali znam da nas je samo sporazumni raskid sa Tatomirovićem koštao 35 000 km pa sad skontaj da li je više od 100 k km ili manje. Ja ipak mislim da ta cifra ide preko 100 k km glatko.
Prijatelju, koliko ti je pouzdana ova informacija.

Da je toliko koštao raskid ugovora onda se ne bi ni raskidao već bi bio prodat bilo kome za 20 hiljada KM...
Provjerena 100%. Sada da li u ovoj cifri ima i nešto zaostalog duga od ranije ne znam. Jer on je u FKS dugo i prije nego što je amidža došao kada se nije imalo za redovne sve isplate.
SRETAN BROJ - 1725

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 jan 2016, 09:18

Ja najvise vjerujem pred.Kusturici koji kaze da od svih sportskih kolektiva Sarajevo mozda i jedino radi po zakonskim normama.Da od dolaska Tana svaki drugi mjesec upadaju razne inspekcije i da nikad nista nisu nasli nepravilno.Da su milione poreza i ostalih prihoda uplatitli drzavi.I da se radi mimo zakona sigurno da bi se to krilo,sigurno da se ne bi ovde pisalo javno.
Ugovori se raskidaju sigurno ne na stetu kluba onoliko koliko se moze.
Sarajevo je mali grad nije Njuork,pa se moze lako provjeriti.Svako jutro pred.Kusturica ide pjeske na posao.Svskom navijacu stane i odg.na pitanje.
Covjek ne moze da vjeruje koliko imamo dusmana iz nasih radova.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 02 jan 2016, 09:32

Besmisleno je pričati o tome, svaki igrac može dobijati sredstva i preko ugovora o radu, ja imam takva sredstva, tj. pored ugovorene plate, to je ono što mi žargonski nazivamo na ruke, ako se tako zove ne mora odmah da znaći da je to neko varanje ili zavrtanje :salut:

Ja sam u iščekivanju vijesti o pojačanjima, već od početka hefte očekujem da će nas obradovati nekim finim vijestima, ali i možda još malo čistke sa metlom, pa i neki transfer, mada nije nužno da i jedan iz prvih 11 ode :clap:
Mosa RajvoSa

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 jan 2016, 09:46

Mi smo kao klub dolaskom Tana pod posebnom lupom.
Svaku malverzacija,utaju poreza,bi imala nesagledive posljedice po klub.Pa nama nije Energoinvest sponzor.Nama su sponzori ugledne svjetske kompanije,koje su i sponzori klubu koji mora biti primjer postenog i savjesnog poslovanja u svakom smislu te rijeci.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 02 jan 2016, 10:15

ElCartel11 je napisao/la:Kod nas je problem sto nemamo recimo Sarajevo B ekipu, da bi te igrace koji prelaze iz juniora u seniore i ostale, koji se ne mogu nametnuti za prvu ekipu, svrstali u B ekipu. Zato kad pogledamo na TM u kadru 41 igrac zaista izgleda mnogo, ali uzmite u obzir da sve vece ekipe imaju svoju B ekipu i da oni zajedno sa prvim timom i B ekipom, imaju glatko preko 40 igraca u rosteru.
Druze, imamo Bosnu Visoko...

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 02 jan 2016, 11:27

Dobro je onaj rekao,nama pored nasih ,,prijetelja'' nisu potrebni neprijatelji... :salut: :thumbup:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 02 jan 2016, 13:19

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 jan 2016, 13:50

Dali ima neko info sta je sa Delacom, i dali pratimo kakvog golmana. Mi, ako nekupimo golmana kvalitetnog mi sa golmanima koje imamo sad ni evropu necemo izborit.

To sto je tatomirovicu isplaceno 35 k km duga koji smo mi imali prema njemu u doba afera hrenovka to nema nista sa raskidom ugovora.

40 igraca pod ugovorom od tog 10-15 igraca ima od 15-21 godinu (i primanjima od 1000km) sto i nije lose po mom misljenju.

Puric, alispahic i jemall ce vjerovatno dobit CRVENI karton od jese nakon treceg dana kondicionih priprema.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 jan 2016, 14:15

Za svaki raskid ugovora moras igracu isplatiti odredjen dio novca.
Ili ces uraditi to ili ces mu davati punu platu do kraja ugovora a on ce hladiti damu na tribinama.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 02 jan 2016, 14:19

dje je onaj amerikanac MCMXLVI da nam napravi kakvu finu cestitku Reisu da mu posaljemo na fb, za 2 dana mu je rodjendan :D
Pyro is not a crime !

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 02 jan 2016, 14:22

Napravio bih ti ja da si se mene prvog sjetio. :D

slika
Samo Saraj'vo.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 02 jan 2016, 14:30

Fudbaler slovenske Gorice, Goran Cvijanović, karijeru će nastaviti u Kuvajtu u ekipi Al-Arabi.
Slovenski mediji pišu da je FK Sarajevo ponudio platu od 8.000 eura, međutim 29-godišnji fudbaler je to odbio i prihvatio unosniju ponudu iz Kuvajta.

Da li je ponuđena plata 8 000 eura ili maraka :hmmmmm: Prema avazu je u km :lol:
SRETAN BROJ - 1725

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 02 jan 2016, 14:40

PitarBordo je napisao/la:Napravio bih ti ja da si se mene prvog sjetio. :D

slika
pa eto ako znas napravi i ti, znam da je amerikanac pravio avatare i slicno pa sam se zato njega sjetio ali ko god zna neka napravi neku dobru cestitku za naseg Espirito Nobre :D

@pitic zajebase nas ti arapi majku im :D
Pyro is not a crime !

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 02 jan 2016, 14:47

Evander je napisao/la:Za svaki raskid ugovora moras igracu isplatiti odredjen dio novca.
Ili ces uraditi to ili ces mu davati punu platu do kraja ugovora a on ce hladiti damu na tribinama.
Da te dopunim, nije da moras ali kako nasi prave ugovore - to je izgleda bas tako. Ja sam ranije govorio da nasi moraju puno vise nauciti kako se prave kvalitetni ugovori bazirani na performansama i bonusima tako da se klub zastiti od kojekakvih "zvijezda". Tu jos podobro kaskamo za normalom a nadam se da ce Tanov novi covjek pomoci u tom dijelu. Jedno je Bosanski biznis u kafani a drugo biznis na zapadu. Ne treba biti sramota da se pita za templates iz recimo Belgije ili Engleske, koji se mogu doraditi zavisno od igraca.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 02 jan 2016, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Confiance, n0dix, sarajevo19461987 i 24 gosta.