Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
KayserSose
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Hertha je sve blize LP, a Mainz Europi. Pdf Bundesliga na aparatima. 
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- L'Avvocato
- Kontakt:
-
agentzero7
- Kontakt:
Schalke je očajan,ma sramotan !!!
Heldta su se riješili,sad ovog panjinu na klupi nabit nogom jer je totalno nesposoban ,oni imaju kadar da LP igraju bez problema i nitko mi nemoze reći da nemaju ( ok ,imaju problema sa stoperima ) ali naprijed imas Meyera,Di Santa,Sanea,Geis,Goretzka alo ej a ti nemos akcije slozit,sramota.
Dok je slobodan još,dogovorit sa Favreom i novim SDom pokušati nekako zadrzati ove igrače jer lako je moguce da opce Europu Schalke ne igra sljedece sezone a Ligu Prvaka nebi uhvatili nikad pa ni tad.
Leverkusen će sigurno biti ispred Herthe,Bender napokon se vratio odmah to druagcije izgleda + Aranguiz,e sad Dali će a nadam se da hoce Gladbach riješit Herthu i biti i on u LP to bi bilo fantasticno.
Hertha u EL, a tko će jos s njima je veliki ? Najbolje izgleda Mainz zasad.
Heldta su se riješili,sad ovog panjinu na klupi nabit nogom jer je totalno nesposoban ,oni imaju kadar da LP igraju bez problema i nitko mi nemoze reći da nemaju ( ok ,imaju problema sa stoperima ) ali naprijed imas Meyera,Di Santa,Sanea,Geis,Goretzka alo ej a ti nemos akcije slozit,sramota.
Dok je slobodan još,dogovorit sa Favreom i novim SDom pokušati nekako zadrzati ove igrače jer lako je moguce da opce Europu Schalke ne igra sljedece sezone a Ligu Prvaka nebi uhvatili nikad pa ni tad.
Leverkusen će sigurno biti ispred Herthe,Bender napokon se vratio odmah to druagcije izgleda + Aranguiz,e sad Dali će a nadam se da hoce Gladbach riješit Herthu i biti i on u LP to bi bilo fantasticno.
Hertha u EL, a tko će jos s njima je veliki ? Najbolje izgleda Mainz zasad.
Iako su neki govorili da će prvenstvo biti odlučeno negdje nakon 17, 18 ili možda najdalje 20 kola, jer će tada Bayern kao već imati prednost od 15-20 bodova u odnosu na pratioca, situacija je ipak drugačija. Nakon 28 (nekompletnih) kola Bayern ima 5 bodova prednosti u odnosu na Dortmund. Dortmund se dobro drži i bodovno prvenstvo svakako nije odlučeno, iako je ona utakmica u Dortmundu vjerovatno bila jedna od presudnih. Sama ta borba za titulu je zanimljivija nego prethodne 3 sezone, iako Bayern suvereno vlada i nekako ipak drži sve u svojim rukama. Pravila se velika drama, mnogi su ko znali da se prvenstvo i ne mora igrati a da će ga Bayern osvojiti, ali malo boljim posmatranjem, konstatovat ćemo da ta borba za titulu u BuLi nije ništa manje zanimljiva nego u ovim drugim top ligama.
Bayern i Dortmund igraju sjajne sezone i vidjet ćemo šta će se naredne sezone dešavat. Za mene ionako nije bilo realno, da i pored sve moći i dostizanja posebnih sfera, Bayern dominira svaku sezonu sa 15 + bodova prednosti u odnosu na konkurente.
Problem ove sezone je velika nekonstantnost ekipa koje dolaze iza vodećeg dvojca. Schalke, Leverkusen, Wolfsburg, Gladbach su jako nekonstantni. Za Schalke se moglo očekivati jer imaju jako mladu ekipu, a otišao im je i Draxler , za kojeg adekvatnu zamjenu nisu dovodili. Gladbach se nekako morao na nove stvari naviknuti ove sezone, a to je to igranje LP. Leverkusen je veći dio sezone podbacio i ostao iza svojih očekivanja, jer ovakva ekipa se brže i lakše morala naći među prvih 5-6 (tu nisu trebali imati problema), a svakako da im je skoro pod moranjem bio plasman među prve 4. Za evropski nastup im dajem ovaj put lošu ocjenu, tako da njih samo može spasiti ponovni plasman u LP. Wolfsburg je u prvenstvu ove sezone loš. Odlazak De Bruynea jeste poljuljao ekipu, ali činjenica je da su s njim trebali biti jedan od konkurenata Bayernu. Bez njega bi opet, uzevši u obzir da je došao Draxler i na ionako kvalitetan kadar, morali biti među prve 4 ekipe. A njima sada visi i EL u zraku. Njih svakako vadi i dojam poboljšava plasman u četvrtfinale LP, što jeste ogroman uspjeh i što smo dovoljno nahvalili, ali propuštanjem igranja LP, a pogotovo propuštanjem skroz evropskog takmičenja naredne sezone dolaze do jednog lošeg bilansa. Neće sve biti crno, ali posljedice mogu nastati, jer će tada igrači poput Draxlera, Rodrigueza, Gustava, pa i Benaglio-a i ostalih, htjeti igrati LP i razmišljat će o odlasku iz Wolfsburga. Tako da bi tada pred upravom bio nevjerovatno težak zadatak, da sve ono što se osvajanjem mjesta njemačkog vice prvaka, osvajanjem kupa Njemačke, Superkupa te plasmanom među osam najboljih u Evropi, dobro napravilo, sada i održi.
A svakako najveće razočarenje sezone je Hannover, koji će vjerovatno biti najjača ekipa koja je u posljednjih par godina ispala iz BuLi. Za opstanak je sigurno bilo dovoljno kvaliteta, ali kola su toliko brzo niz brdo krenula i prije zimske pauze, da se više na kraju nisu mogla zaustaviti. A šta i da se radi, kada su Ingolstad i Darmstadt (koji je daleko od sigurnog) pokazali više borbe i želje da ostanu u društvu najboljih. A Schaaf je bio pogrešan izbor za surovu borbu za opstanak. On je ipak za drugih misija. U borbi za opstanak se mora prljavije igrati, izvojevati prljave pobjede.
Bayern i Dortmund igraju sjajne sezone i vidjet ćemo šta će se naredne sezone dešavat. Za mene ionako nije bilo realno, da i pored sve moći i dostizanja posebnih sfera, Bayern dominira svaku sezonu sa 15 + bodova prednosti u odnosu na konkurente.
Problem ove sezone je velika nekonstantnost ekipa koje dolaze iza vodećeg dvojca. Schalke, Leverkusen, Wolfsburg, Gladbach su jako nekonstantni. Za Schalke se moglo očekivati jer imaju jako mladu ekipu, a otišao im je i Draxler , za kojeg adekvatnu zamjenu nisu dovodili. Gladbach se nekako morao na nove stvari naviknuti ove sezone, a to je to igranje LP. Leverkusen je veći dio sezone podbacio i ostao iza svojih očekivanja, jer ovakva ekipa se brže i lakše morala naći među prvih 5-6 (tu nisu trebali imati problema), a svakako da im je skoro pod moranjem bio plasman među prve 4. Za evropski nastup im dajem ovaj put lošu ocjenu, tako da njih samo može spasiti ponovni plasman u LP. Wolfsburg je u prvenstvu ove sezone loš. Odlazak De Bruynea jeste poljuljao ekipu, ali činjenica je da su s njim trebali biti jedan od konkurenata Bayernu. Bez njega bi opet, uzevši u obzir da je došao Draxler i na ionako kvalitetan kadar, morali biti među prve 4 ekipe. A njima sada visi i EL u zraku. Njih svakako vadi i dojam poboljšava plasman u četvrtfinale LP, što jeste ogroman uspjeh i što smo dovoljno nahvalili, ali propuštanjem igranja LP, a pogotovo propuštanjem skroz evropskog takmičenja naredne sezone dolaze do jednog lošeg bilansa. Neće sve biti crno, ali posljedice mogu nastati, jer će tada igrači poput Draxlera, Rodrigueza, Gustava, pa i Benaglio-a i ostalih, htjeti igrati LP i razmišljat će o odlasku iz Wolfsburga. Tako da bi tada pred upravom bio nevjerovatno težak zadatak, da sve ono što se osvajanjem mjesta njemačkog vice prvaka, osvajanjem kupa Njemačke, Superkupa te plasmanom među osam najboljih u Evropi, dobro napravilo, sada i održi.
A svakako najveće razočarenje sezone je Hannover, koji će vjerovatno biti najjača ekipa koja je u posljednjih par godina ispala iz BuLi. Za opstanak je sigurno bilo dovoljno kvaliteta, ali kola su toliko brzo niz brdo krenula i prije zimske pauze, da se više na kraju nisu mogla zaustaviti. A šta i da se radi, kada su Ingolstad i Darmstadt (koji je daleko od sigurnog) pokazali više borbe i želje da ostanu u društvu najboljih. A Schaaf je bio pogrešan izbor za surovu borbu za opstanak. On je ipak za drugih misija. U borbi za opstanak se mora prljavije igrati, izvojevati prljave pobjede.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pobjeda Gladbacha koja je veoma bitna za Bundesligu...
Nemam nista protiv Herthe, ali mislim da nemaju kvalitet za LP i da je bolje da u istu ide Gladbach i Aspirin / Schalke.
Nemam nista protiv Herthe, ali mislim da nemaju kvalitet za LP i da je bolje da u istu ide Gladbach i Aspirin / Schalke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
agentzero7
- Kontakt:
Schalke nema nikakve šanse da ide u Ligu Prvaka,al baš nikakve.
Trenutno se jasno kristaliziraju 2 najjace momcadi koje znamo odavno Bayern i Dortmund.
Nakon toga ide Gladbach koji igra meni prelijep nogomet i uhvatili formu (malo kasno ) ali dovoljno bi im trebalo biti,kući u zadnje 3 utakmice su zabili 12 a primili NULA golova,te imaju 2 nespretna/nesretna poraza od Vukova i Schalkea ,i to je racunica u zadnjih 5 kola.
Vidili smo danas kada igra jedna momcad spremna i dostojna Lige Prvaka i ta famozna Hertha kako su prošli.
Schubert je se dokaza to sad mozemo zakljuciti ,jer je vadio momcad iz tuđe krize,pa su bili nepobjedivi jedno vrijeme,onda upali u njegovu krizu i kad je i tu svoju krizu rijesio sad igraju ponovno odlicno i 3ća su momcad Bundeslige.
Leverkusen me nervira uvik,ali **** bez 2 stupa momcadi igrati toliko dugo je jako jako tesko ( Kramer-Bender ) ,i sad su napokon tu zdravi obojica i sa ionako napadackim potencijalom do nebesa plus drugo najskuplje pojačanje u povijesti im Aranguiz ,oni će pokazati ( bar bi trebali ) da su sigurni TOP4 bundeslige,igrački a i trenerski,imam povjerenje u njih napokon.
Hertha,svaka čast na sezoni ali nedaj ti boze da oni odu Ligu Prvaka,sve sam rekao gore što im je Gladbach napravio,neka njih u EL i tamo bi stvarno mogli biti dobri i imati lijepu europsku sezonu.
Isto reći i za Mainza,kao sta mislim za Herthu i LP tako mislim i za Mainz i EL,samo sam misljenja da Hertha nece uhvatit Ligu prvaka dok Mainz EL nazalost hoće kraj ovih lošurdina od Schalkea i Wolfsburga kuknjava
Trenutno se jasno kristaliziraju 2 najjace momcadi koje znamo odavno Bayern i Dortmund.
Nakon toga ide Gladbach koji igra meni prelijep nogomet i uhvatili formu (malo kasno ) ali dovoljno bi im trebalo biti,kući u zadnje 3 utakmice su zabili 12 a primili NULA golova,te imaju 2 nespretna/nesretna poraza od Vukova i Schalkea ,i to je racunica u zadnjih 5 kola.
Vidili smo danas kada igra jedna momcad spremna i dostojna Lige Prvaka i ta famozna Hertha kako su prošli.
Schubert je se dokaza to sad mozemo zakljuciti ,jer je vadio momcad iz tuđe krize,pa su bili nepobjedivi jedno vrijeme,onda upali u njegovu krizu i kad je i tu svoju krizu rijesio sad igraju ponovno odlicno i 3ća su momcad Bundeslige.
Leverkusen me nervira uvik,ali **** bez 2 stupa momcadi igrati toliko dugo je jako jako tesko ( Kramer-Bender ) ,i sad su napokon tu zdravi obojica i sa ionako napadackim potencijalom do nebesa plus drugo najskuplje pojačanje u povijesti im Aranguiz ,oni će pokazati ( bar bi trebali ) da su sigurni TOP4 bundeslige,igrački a i trenerski,imam povjerenje u njih napokon.
Hertha,svaka čast na sezoni ali nedaj ti boze da oni odu Ligu Prvaka,sve sam rekao gore što im je Gladbach napravio,neka njih u EL i tamo bi stvarno mogli biti dobri i imati lijepu europsku sezonu.
Isto reći i za Mainza,kao sta mislim za Herthu i LP tako mislim i za Mainz i EL,samo sam misljenja da Hertha nece uhvatit Ligu prvaka dok Mainz EL nazalost hoće kraj ovih lošurdina od Schalkea i Wolfsburga kuknjava
-
KayserSose
- Kontakt:
Bodovna razlika između prvog i drugog u BL je manja nego u ijednoj drugoj ligi petice. 
-
agentzero7
- Kontakt:
Baš sam to pisao bio danas na jednom hrvatskom forumu.
Toliko o nezanimljivosti BL
Ma nema tu neizvjesnosti, Bayern uzima..
Borussia je jaka, svakako daleko ispred ostalih i zato puse Bayernu za petama, ali realno prije ce Borussia negdje kiksati nego Bayern.
Mozda sljedece sezone, kad Ancelotti promjeni sistem, pa dok se to ne uhoda, Borussia im uzme kantu pred nosom
Borussia je jaka, svakako daleko ispred ostalih i zato puse Bayernu za petama, ali realno prije ce Borussia negdje kiksati nego Bayern.
Mozda sljedece sezone, kad Ancelotti promjeni sistem, pa dok se to ne uhoda, Borussia im uzme kantu pred nosom
agentzero7 je napisao/la:Baš sam to pisao bio danas na jednom hrvatskom forumu.
Ono sto je najgore u svemu tome je to sto je samo jedno kolo prvenstvo bilo neizvjesno. Iako je pet bodova razlike opet je to daleko od bilo kakve neizvjesnosti.
-
agentzero7
- Kontakt:
Istina,ali ima i tog da Bayerna tira ovakav Dortmund da svako kolo igra maksmimalno a i svatko gleda hoce li Bayern negdje kiksati da se situacija dovede do ludnice ali nikako to dočekatmuamerc je napisao/la:agentzero7 je napisao/la:Baš sam to pisao bio danas na jednom hrvatskom forumu.
Ono sto je najgore u svemu tome je to sto je samo jedno kolo prvenstvo bilo neizvjesno. Iako je pet bodova razlike opet je to daleko od bilo kakve neizvjesnosti.
Tko zna ,mozda bas švabe sljedece kolo uzmu mjeru Bayernu
Ove sezone je mnogo neizvjesnije jer BvB konstantno puše Bayernu za vrat za razliku od prošle sezone gdje je već sve bilo riješeno mnogo ranije.
Petarda Herthi ko naručena.

Petarda Herthi ko naručena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Znaš šta je još gore, prvenstvo ulazi u klimaks, pet bodova razlike, prva ekipa maksimalno rotira i još njeni igrači igraju sa pola snage i ne neke zavidne motivacije.agentzero7 je napisao/la: Istina,ali ima i tog da Bayerna tira ovakav Dortmund da svako kolo igra maksmimalno a i svatko gleda hoce li Bayern negdje kiksati da se situacija dovede do ludnice ali nikako to dočekat
-
KayserSose
- Kontakt:
Pa jasno de se rotira kad inaš 20 igrača visoke klase. Činjenica je da u BL drugi najmanje zaostaje za prvim. A prvi u BL je jači od prvog u svim ostalim ligama osim Primere.muamerc je napisao/la:Znaš šta je još gore, prvenstvo ulazi u klimaks, pet bodova razlike, prva ekipa maksimalno rotira i još njeni igrači igraju sa pola snage i ne neke zavidne motivacije.agentzero7 je napisao/la: Istina,ali ima i tog da Bayerna tira ovakav Dortmund da svako kolo igra maksmimalno a i svatko gleda hoce li Bayern negdje kiksati da se situacija dovede do ludnice ali nikako to dočekat
-
agentzero7
- Kontakt:
A i drugi od svih drugih ,bar meni.KayserSose je napisao/la:Pa jasno de se rotira kad inaš 20 igrača visoke klase. Činjenica je da u BL drugi najmanje zaostaje za prvim. A prvi u BL je jači od prvog u svim ostalim ligama osim Primere.muamerc je napisao/la:Znaš šta je još gore, prvenstvo ulazi u klimaks, pet bodova razlike, prva ekipa maksimalno rotira i još njeni igrači igraju sa pola snage i ne neke zavidne motivacije.agentzero7 je napisao/la: Istina,ali ima i tog da Bayerna tira ovakav Dortmund da svako kolo igra maksmimalno a i svatko gleda hoce li Bayern negdje kiksati da se situacija dovede do ludnice ali nikako to dočekat
Odlican potez Vukojebine, no sa druge strane se vidi koji amateri rade u VfB-u...VfB-Profi Didavi bestätigt: „Ich gehe nach Wolfsburg“
Ako se ne varam, u Avgustu Aspirin je nudio 15 miliona € za Didavija i uprava VfB-a je odbila tu ponudu i sada im najbolji igrac odlazi bez odstete.
Pobjeda Wolfsburga kojoj se nisu nadali ni najveci optimisti
Odlican rezultat za Bundesligu i UEFA koefcijent...Nazalost i pored odlicnog rezultata ne vjerujem da mogu proci u 1/2 finale, no oni su za razliku od nekih u LP uradili i vise nego sto se od njih ocekivalo.
Odlican rezultat za Bundesligu i UEFA koefcijent...Nazalost i pored odlicnog rezultata ne vjerujem da mogu proci u 1/2 finale, no oni su za razliku od nekih u LP uradili i vise nego sto se od njih ocekivalo.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Wolfsburg je odigrao jednu odličnu utakmicu. Ogromna je stvar pobijediti Reala, pogotovo kad se zna da je Wolfsburg tek 8 u ligi.
Znali su oni pobijediti i Bayerna i Dortmunda, samo tada im je bilo lakše jer su imali De Bruynea.
Zbog toga ova pobjeda dobija još više na značaju. Hecking odlično postavio igru, organizovano su se branili i igrali na kontre.
Postavio je naprijed brze igrače što je itekako pravilo probleme Realu.
Govorio sam i prije izvlačenja da ko god dobije Wolfsburg da će ih podcijeniti i da je to njihova šansa. Upravo to se večeras desilo.
Draxler i Gustavo su baš izdominirali, čitav tim je odigrao odlično ali njih dvojicu treba izdvojiti.
Hecking većinu utakmica protiv jačih timova ovako postavi ekipu, večeras se to isplatilo i čak se taj nedostatak kreacije koji im je velika boljka nije primijetio. Zaslužan za to je Draxler.
Međutim ne treba se zavaravati, ovdje još ništa nije ni blizu gotovo. Zna se kakvo je ime Real i ako sudije budu na njihovoj strani u uzvratu ovo lako pada u vodu. Svaka čast Wolfsburgu za ovu pobjedu bez obzira kako završio ovaj dvomeč.
Znali su oni pobijediti i Bayerna i Dortmunda, samo tada im je bilo lakše jer su imali De Bruynea.
Zbog toga ova pobjeda dobija još više na značaju. Hecking odlično postavio igru, organizovano su se branili i igrali na kontre.
Postavio je naprijed brze igrače što je itekako pravilo probleme Realu.
Govorio sam i prije izvlačenja da ko god dobije Wolfsburg da će ih podcijeniti i da je to njihova šansa. Upravo to se večeras desilo.
Draxler i Gustavo su baš izdominirali, čitav tim je odigrao odlično ali njih dvojicu treba izdvojiti.
Hecking većinu utakmica protiv jačih timova ovako postavi ekipu, večeras se to isplatilo i čak se taj nedostatak kreacije koji im je velika boljka nije primijetio. Zaslužan za to je Draxler.
Međutim ne treba se zavaravati, ovdje još ništa nije ni blizu gotovo. Zna se kakvo je ime Real i ako sudije budu na njihovoj strani u uzvratu ovo lako pada u vodu. Svaka čast Wolfsburgu za ovu pobjedu bez obzira kako završio ovaj dvomeč.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Koliko je jak Elf pokazuje i podatak da bi ovakav Draxler mogao biti tek rezerva na EM .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Ni u kojem slučaju ne bi trebao biti zamjena, nego tu presude nekakvi čudni kriteriji Lowa.Besic je napisao/la:Koliko je jak Elf pokazuje i podatak da bi ovakav Draxler mogao biti tek rezerva na EM .
On treba Draxlera uigravati u svoje taktike, jer radi se o ponajboljem igraču Njemačke, milina je ovo bilo gledati večeras, uostalom Drakulić rijetko kad zakaže.
Biće prava šteta i po Wolfsburg i Bundesligu ukoliko ne uhvate Evropsku ligu do kraja, situacija je tu dosta teška, a u ovakvom zamahu nimalo nije dobro praviti Evropsku pauzu.
Koliko je ove sezone Evropa liga Dortmundu dobro došla, da ne pričamo puno,
A možda i osvoje LP, jer Reala su prošli. Zna Real napasti, ali Wolfsburg je i protiv Baye u našoj najboljoj formi zatvorio sva vrata i učinio baš nemoćnim jesenas na Aliancu.
jesu primili petaka u drugom, ali to je bila neka veća sila, nešto što se desi jednom u 100 godina.
Nema šanse da Real, ma kakav bio može dati 3, a ne primiti nijedan. Neće im doći neko otamo, nego dolazi Njemačka ekipa disciplinovana, fizički savršeno spremna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.