BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 18 mar 2014, 23:40

Mene najvise brine sto nema nikakvih ozbiljnijih spekulacija o centralnom veznjaku. Gundina buducnost je neizvjesna, a Sahin jednostavno nikad nije dokazao da je kalibar koji ce nosti ekipu na top nivou.

Ja cu jos jednom ponoviti da ne bi smjeli ispustiti Vollanda. Malac je zvijer. Mudovit i okomit. :lol:

Volio bih da Jurgo promjeni malo sistem igre i da igra jos zesci presing u varijaciji 4-3-3, jer bi uz Ramkana i Vollanda + zdravog Gundu mogli bez problema to halati.

Reus ---- Ramkan ----Volland

------Heno-------Gundo--------

-------------Manni---------------

Ovo bi bila jedna presing masina, sposobna i za igru na posjed. Dofurati jos malog Guntera da se ekipa dodatno popuni u deffu i to je to. Kompletni transfer izdaci bi iznosili 30-ak milki sto je apsolutno prihvatljivo.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 mar 2014, 23:55

Ma nema se sta spekulisati dok se ne rijesi situacija sa Gundom...od njegovog zdravlja i ugovora ovise mnoge stvari.

Inace,"like" za taj sastav...jos kad bi Gundogan bio onaj pravi to bi bila perverzija.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 mar 2014, 07:20

adnan24 je napisao/la:Sve si manje-vise rekao...a ovakvo razmisljanje uprave je sasvim logicno.Jasno je da ova ekipa u punom sastavu(pa cak i bez Lewata sa npr.Ramosom) moze igrati i sa najboljim klubovima Europe ali isto tako svaki izostanak se mnogo vise osjeti nego je to slucaj u Realu ili Bayernu.
E sad opet se svodi na to koga ce kupiti...nije isto prosiriti tim kupovinom Ramosa,Vollanda,Gintera,Kagave ili sa druge strane kupovinom nekih 4-5 kvazitalenata koji ce zajedno kostati 10 miliona.
Sigurno je da ce dosta toga zavisiti i od konacnog plasmana na kraju sezone...veliki problem bi bio ako zijane LP-a.
Ja sam varijantu da ne odemo u LP pominjao kao najgoru mogućnost koja bi bila tragična pored ovakvog Šalkea i Leverkuzena, pa mi onda kažu kako ja pretjerujem, BvB eto igra koliko im je dovoljno da taj plasman obezbijede. Ne znam otkud nekome tolika samouvjerenost kad se razlika svela na bod-dva u odnosu na pomenute i zar bi se neko toliko kockao sa plasmanom u LP na takav način. Pogotovo sad kad nam tek predstoje utakmice sa direktnim konkurentima i FCB. Sinoć gledam Čelzi, oni uvode sa klupe Šurlea i Toresa koji vrijede po 20 miliona da održe rezultat 2:0, a mi protiv BMG uvodimo Šibera i Jojića koji vrijede deset puta manje da preokrenu rezultat od 0:2. E pa što je previše, previše je. Ne upirem prst ni u koga, neću više potezati one polemike koje sam vodio na forumu BL, ali uglavnom sam tamo sve rekao, pa da ne ponavljam. A upravi ne bih bio u koži u ovom prelaznom roku i što kažeš puno toga će zavisiti od plasmana u LP. Ako se plasiramo, onda ćemo barem imati neki kontinuitet koji nismo imali odavno,ili nikad do sada pa i to je nešto.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 19 mar 2014, 08:18

Mi smo kroz povijest par puta bili na rubu financijskog sloma. Pametni uče iz povijesti, jer povijest je učiteljica života. 8-)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 mar 2014, 12:00

Blaszczykowski je napisao/la:Mi smo kroz povijest par puta bili na rubu financijskog sloma. Pametni uče iz povijesti, jer povijest je učiteljica života. 8-)
Ako je ovo na račun mog prethodnog posta, onda da budem konkretan, pored monopola FCB i pravila 50+1, povijest za BvB će se vjerovatno još dugo ponavljati. Toliko o povijesti. Od nekoga ko nije navijač BvB i ovo je sasvim korektno.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 mar 2014, 13:44

opel je napisao/la: Sinoć gledam Čelzi, oni uvode sa klupe Šurlea i Toresa koji vrijede po 20 miliona da održe rezultat 2:0, a mi protiv BMG uvodimo Šibera i Jojića koji vrijede deset puta manje da preokrenu rezultat od 0:2.
Znam da tebi to ne znaci mnogo ali kad bi Borussia postala klub kao Chelsea ja bi' prest'o navijat za njih pa makar sa klupe ulazili Ribery i Ibrahimovic.
S druge strane ako cemo posteno Jojic je treca postava Borusije...nije bas da je prvi adut s klupe na toj poziciji.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 mar 2014, 14:29

Znam da smo i sa slabijom klupom od Čelzijeve igrali finale LP, ali LP je sve jača i jača, to sam htio reći, pa dokle ćemo moći i kako to pratiti, vidjećemo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 mar 2014, 18:45

85km covered by @BVB's Nuri Sahin in 7 @ChampionsLeague appearances (630 minutes) this season, more than anybody else in that space of time.

Nije ni cudo da igra sve slabije...ne znam je l' uopste propustio neki mec ove sezone.

P.S.Nadam se da je Lewat dovoljno pametan da ne dobije zuti veceras.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 mar 2014, 19:17

:lol: :mrgreen:

slika
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 mar 2014, 20:14

Klopo o iskljucenju na tekmi protiv Gladbaha:
Kada imate 80.000 emocijama nabijenih navijača i jednog čovjeka koji to ne shvaća, onda zaradite isključenje. Ja ga nisam zaslužio jer sam samo viknuo ‘zašto to nisi dosudio’, uz svoju sada već svjetski poznatu facijalnu ekspresiju - rekao je Klopp.
:mrgreen:

Hajmo zuto crni veceras lagano potvrditi prolazak 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 mar 2014, 20:26

Očekivan sastav. ;)
Die Start-11: // Starting XI:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Kehl, Sahin - Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz - Lewandowski
Bilo bi fino upisati još jednu pobjedu včrs, bez obzira što ne ganjamo rezultat. :)

Odavno se zna da je nešto slabija Nurijeva forma rezultat iscrpljenosti i nedostatka odmora. Trebamo imati to na umu prije nego ga počnemo kritikovat'. ;)

P.S. BILD uveliko piše o Ramosu kao našem igraču (2014/2015) iako ništa nije potvrđeno. :? Znači da su prilično sigurni u svoje izvore. :)
http://www.bild.de/sport/fussball/adria ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 19 mar 2014, 21:13

kako igramo? treba li strijepiti za prolaz?

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 19 mar 2014, 21:20

Blaszczykowski je napisao/la:kako igramo? treba li strijepiti za prolaz?
dosta blijedo, sve je moguće ali nadam se da ćemo zabit gol i riješiti sve...lewa dobio žuti i nema ga u slj utakmici, a debila stvarno, nepotrebno skroz

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 19 mar 2014, 21:33

evo dali smo gol. realno u četvrtfinalu protiv nikoga nismo favoriti.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 mar 2014, 21:36

Blaszczykowski je napisao/la:evo dali smo gol. realno u četvrtfinalu protiv nikoga nismo favoriti.
Realno samo su Bayern i Real jaci od vas
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 mar 2014, 21:37

Hulk tata :lol:

Ova ekipa Zenita i ona od prije nekoliko sedmica isto ko da nisu iste. Ovaj novi trener ih je malo doveo u vinklo, a i golman je bolji od onog iz prosle tekme...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 19 mar 2014, 21:38

možda kad smo u punom sastavu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 mar 2014, 21:39

gerdmuller je napisao/la: Realno samo su Bayern i Real jaci od vas
Jest ako bi se nekim cudom vratili Subotic,Gundogan,Kuba,Bender,Reus a uz to Uefa ponistila levatu ovu suspenziju.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 mar 2014, 21:40

Blaszczykowski je napisao/la:možda kad smo u punom sastavu.
Upravo to.No i ovako osakaceni ozljedama imate sasvim solidne sanse za 1/2 naravno ako se izbjegnu Bayern i Real.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 mar 2014, 21:45

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.