NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ljudi, trebamo gledati samo Čelikove interese. Bas mene briga sto "Sarajevu razigravamo Talhu" ako je Talha medju boljim igracima na terenu, ako postigne gol za pobjedu Čelika, ako asistira za pobjedu Čelika. Struka je sigurno zakljucila da u svojim redovima nemamo takav tip igraca, pa je zbog toga doveden iz Sarajeva. Jednostavno dogovor uz obostranu korist.
Sumnjam da se dovodjenjem Talhe napravila nepravda prema bilo kojem nasem junioru, da je izgubio mjesto i da je "preskocen" iako je jednako kvalitetan kao Tabakovic.
Idemo dalje... sutra zrijeb, pa u nedelju Tomislav.
Naprijed ČE!!!
Sumnjam da se dovodjenjem Talhe napravila nepravda prema bilo kojem nasem junioru, da je izgubio mjesto i da je "preskocen" iako je jednako kvalitetan kao Tabakovic.
Idemo dalje... sutra zrijeb, pa u nedelju Tomislav.
Naprijed ČE!!!
Tako je, momak nije došao na posudbu nego je odrađen klasični transfer kao slobodan igrač.zicer je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:26Ne znam zašto priča da pravimo nekome igrače. Ok, Talha je na posudbi.. Sarajevo ga vjerovatno neće vraćati u prvi tim, osim ako ne bude imao neku spektakularnu sezonu u Čeliku. Posudba se može produžiti, a možda se klubovi mogu dogovoriti i da skroz pređe u Čelik. Za ovog novog momka, koliko sam shvatio dolazi slobodan u Čelik, bez ikakvih obaveza prema prethodnim klubovima? Nisam ljubitelj igrača iz sarajevska dva kluba, ali ako mogu pomoći sezonu, dvije, u redu. Malo ih je koji su srcem igrali u našem dresu, tačnije statistička su greška.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Fudbalski klubovi Velež i Zrinjski dužni su zeničkom Čeliku do 28. septembra platiti ukupno 11.487 KM ili će u protivnom biti suspendovani.
Kako je potvrđeno za F****r, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojom su Plemići slavili sa 1:0.
Utvrđeno je da su Ultrasi, fanovi Zrinjskog, oštetili 73 stolice na sjevernoj tribini i četiri sanitarna čvora, zbog čega će klub iz Mostara morati Čeliku da isplati potraživanja u iznosu od 6.724 KM.
S druge strane, Red Army, navijači Veleža, oštetili su 52 stolice na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje i zbog toga će Rođeni morati isplatiti Čeliku 4.763 KM.
Kako je Savez objavio u petak, oba kluba su od Disciplinske komisije FSBiH dobila rok da do 28. septembra isplate spomenuta dugovanja ili će biti suspendovani.
Velež i Zrinjski moraju Čeliku platiti 11.487 KM ili će biti suspendovani!
Fudbalski klubovi Velež i Zrinjski dužni su zeničkom Čeliku do 28. septembra platiti ukupno 11.487 KM ili će u protivnom biti suspendovani.
Kako je potvrđeno za Faktor, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojoj su Plemići slavili sa 1:0.
Utvrđeno je da su Ultrasi, fanovi Zrinjskog, oštetili 73 stolice na sjevernoj tribini i četiri sanitarna čvora, zbog čega će klub iz Mostara morati Čeliku da isplati potraživanja u iznosu od 6.724 KM.
S druge strane, Red Army, navijači Veleža, oštetili su 52 stolice na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje i zbog toga će Rođeni morati isplatiti Čeliku 4.763 KM.
Kako je Savez objavio u petak, oba kluba su od Disciplinske komisije FSBiH dobila rok da do 28. septembra isplate spomenuta dugovanja ili će biti suspendovani.
Kako je potvrđeno za Faktor, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojoj su Plemići slavili sa 1:0.
Moj te babo bodri, a i moje će dijete, simbol si grada od 45te!
Napokon da se i to naplati
Što se tiče kupa volio bi Zelju ili Borac kuci.
Najgora varijanta sa se ide nekom nizeligasu na daleko gostovanje.
Ne bi volio Sarajevo i Zrinjski prejaki su ove godine, da nam ubiju moral u ekipi tezim porazom.
Najgora varijanta sa se ide nekom nizeligasu na daleko gostovanje.
Ne bi volio Sarajevo i Zrinjski prejaki su ove godine, da nam ubiju moral u ekipi tezim porazom.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 18 sep 2023, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Duvnjak izvlači Željezničar i da se pofajtamo!
Ne bi meni ni Velež smetao. Cijenim da bi onaj njihov trener malo podcijenio nas. A i Velež je izgubio finale kao i Sarajevo prošle godine 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Kome praviš igrače bolan ljudi več formirani 18 - 19 godina imaju! Oni su napravljeni i več formirani igrači samo iskustvo mogu dobiti u Čeliku! Ako ih nečemo mi igrali bi oni za druge klubove.Mi smo napravili eto Žunu i pravimo ga več 6 godina pa nije ništa bolji od Talhe.Zato manite se seljačke priče praviš igrače sarajlijama a godinama unazad u Čeliku more igrača Želje i Sarajeva igralo pošteno za Čelik!Celicni je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:04Ma i ova pojacanja su mačak u vreći,ustvari da li se uopste moze reci pojačanjem, mada čisto sumnjam, a u to smo se uvjerili kolko ih je otislo za 15. Kola.Talhi a evo i ovome novom nabijamo iskustvo u seniorima i spremamo ih za Sarajevo, ipak igrati za seniore je nesto drugo i imat će bogatiji CV.Ovo je dovedeno samo da se ukrpi rupa na klupi eventualno radi povreda, ali opet bi stavio nekog našeg juniora na klupu, nego da pravimo Sarajevu igrače i širi roster na klupi.
::::SAMO ČELIK::::
Ja bi volio Velez da dobijemo ali da budemo domaćini iz privatnih nekih razloga hahaha
Sto se tice ovog iz Sarajeva sto je došao nije na posudbu tako da ne vidim u čemu je problem
A i da je posudba ne vidim u tome problem svi klubovi rade posudbe u svijetu pa i to Sarajevo dovede igrača na posudbu iz nekog starog kluba
Pustimo se tih priča i filijala
Sta sad jel nama Krivaja filijala sto smo 2 igrača dole poslali na posudbu momci igraju i nama i njima dobro tako i ovo na relaciji Celik-Sarajevo dobro i njima i nama
Sto se tice ovog iz Sarajeva sto je došao nije na posudbu tako da ne vidim u čemu je problem
A i da je posudba ne vidim u tome problem svi klubovi rade posudbe u svijetu pa i to Sarajevo dovede igrača na posudbu iz nekog starog kluba
Sta sad jel nama Krivaja filijala sto smo 2 igrača dole poslali na posudbu momci igraju i nama i njima dobro tako i ovo na relaciji Celik-Sarajevo dobro i njima i nama
Bit ćemo domaćini ako bilo kojeg premijerligaša dobijemo.almir2018 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 16:13Ja bi volio Velez da dobijemo ali da budemo domaćini iz privatnih nekih razloga hahaha
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Uvijek su i bili medju boljim, ako ne i najbolje. Ovdje neki misle da nasa djeca trebaju igrati iako nemaju kvalitet, to je ludost. Uspjeh Celika na prvom mjestu, pa tek ostali. Najbolji moraju igrati, bez obzira kako se zvali i odakle dolazili, tu je kraj price. Zato ne shvatam pojedince sa nebuloznim izjavama da mi razvijamo igrace drugima.zamorano je napisao/la: ↑18 sep 2023, 16:03Kome praviš igrače bolan ljudi več formirani 18 - 19 godina imaju! Oni su napravljeni i več formirani igrači samo iskustvo mogu dobiti u Čeliku! Ako ih nečemo mi igrali bi oni za druge klubove.Mi smo napravili eto Žunu i pravimo ga več 6 godina pa nije ništa bolji od Talhe.Zato manite se seljačke priče praviš igrače sarajlijama a godinama unazad u Čeliku more igrača Želje i Sarajeva igralo pošteno za Čelik!
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Hajde da se i ja slozim s tobom jednom (i dalje mislim da uglavnom nekontrolisano lupaszamorano je napisao/la: ↑18 sep 2023, 16:03Kome praviš igrače bolan ljudi več formirani 18 - 19 godina imaju! Oni su napravljeni i več formirani igrači samo iskustvo mogu dobiti u Čeliku! Ako ih nečemo mi igrali bi oni za druge klubove.Mi smo napravili eto Žunu i pravimo ga več 6 godina pa nije ništa bolji od Talhe.Zato manite se seljačke priče praviš igrače sarajlijama a godinama unazad u Čeliku more igrača Želje i Sarajeva igralo pošteno za Čelik!Celicni je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:04Ma i ova pojacanja su mačak u vreći,ustvari da li se uopste moze reci pojačanjem, mada čisto sumnjam, a u to smo se uvjerili kolko ih je otislo za 15. Kola.Talhi a evo i ovome novom nabijamo iskustvo u seniorima i spremamo ih za Sarajevo, ipak igrati za seniore je nesto drugo i imat će bogatiji CV.Ovo je dovedeno samo da se ukrpi rupa na klupi eventualno radi povreda, ali opet bi stavio nekog našeg juniora na klupu, nego da pravimo Sarajevu igrače i širi roster na klupi.

Sarajevo ima veoma dobru omladinsku skolu, nesto sto mi jos uvijek pravimo i za sto jos uvijek nemamo optimalne uslove da napravimo da bi to izgledalo kako treba. S tim recenim mislim da se moze i mora jos vise uraditi na polju omladinskih skola i unutar postojecih uslova. Ja sam ubjedjen da ce to ako bog da biti jedan od prioriteta cim se klub oslobodi ovih duznickih okova. Ja bih samo volio da se jos jace trznemo na prikupljanju sredstava za dugove i da sto jace idemo prema tom cilju.
Malo smo se zanijeli ovim cekanjem da se rijesi ova papirologija oko blokada pa smo prividno usporili sa naporima da prikupljamo sredstva za dalje (ovdje mislim na nas kao navijace). Mislim da je to prica koja treba da se gura jos jace. 12. igrac itd..moraju da se forsiraju jos vise i jace.
Lijepa je ovo vijest sto je klub kroz NS pritisnuo i Mostarske klubove da plate stetu koju su napravili...sto bi krOlj rekao...pravo domacinsko poslovanje.
Horić van terena minimalno 7 mjeseci... Brz oporavak Hora!
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Naravno posudba to stoji, nemoj da idete iz krajnosti u krajnost, ovde govorimo o posudbama iz akademije Sarajevo, a ne posudbama iz seniorskog tima FK Sarajevo, u tome je drastična razlika.Da su formirani igrači nisu, jer da jesu bili bi barem klupa u FK Sarajevo, misliš da bi njima promaknuo dobar junior, zašto nisu juniora Buljubašića poslali na posudbu nego su ga stavili u svoj prvi tim.Nama fali iskusnih igrača na terenu, promašenih "pojačanja" pa među njima i juniora imamo na pretek, budu polusezonu i odu.Nabroj igrače koje si zimus doveo gdje su ti, zašto nisu poslali Gulijašvilija ili eto juniora Buljubašića?Talha neka se dokaže u Čeliku ili ovaj momak i bude nam dobro pojačanje, opravda taj epitet i da se ispostavi da mu je posudba jednu sezonu bila pun pogodak kod nas, pa šta misliš Sarajevo će gledati nas prvo ispred sebe, a imaš ugovor na jednu godinu, samo onda možeš molit boga da ima jaku konkurenciju na klupi Sarajeva, jer taman napraviš igrača od njega, daš mu iskustva u seniorima, privikneš ga, onda najavljujes iduce sezone napad na PL, oni odu a mozda bili još u prvih 11, sklapaj ponovo igrački kadar, sta si dobio ništa, novca od prodaje nema, a ovu sigurno sezonu neces uci u PL i da čovjek kaže dobro nam je došla posudba iz akademije Sarajevo ušli smo u PL i na kojem si dobitku?zamorano je napisao/la: ↑18 sep 2023, 16:03Kome praviš igrače bolan ljudi več formirani 18 - 19 godina imaju! Oni su napravljeni i več formirani igrači samo iskustvo mogu dobiti u Čeliku! Ako ih nečemo mi igrali bi oni za druge klubove.Mi smo napravili eto Žunu i pravimo ga več 6 godina pa nije ništa bolji od Talhe.Zato manite se seljačke priče praviš igrače sarajlijama a godinama unazad u Čeliku more igrača Želje i Sarajeva igralo pošteno za Čelik!Celicni je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:04Ma i ova pojacanja su mačak u vreći,ustvari da li se uopste moze reci pojačanjem, mada čisto sumnjam, a u to smo se uvjerili kolko ih je otislo za 15. Kola.Talhi a evo i ovome novom nabijamo iskustvo u seniorima i spremamo ih za Sarajevo, ipak igrati za seniore je nesto drugo i imat će bogatiji CV.Ovo je dovedeno samo da se ukrpi rupa na klupi eventualno radi povreda, ali opet bi stavio nekog našeg juniora na klupu, nego da pravimo Sarajevu igrače i širi roster na klupi.
Ja znam da je ovo samo krpljavina sto se tiče dovođenja, jer se nemisli ulaziti u PL, ovo je eventualno da se popune prazna mjesta na klupi, ali opet bi više dao šansu našim juniorima, jer ponavljam ne mislis ulaziti u PL, pa zasto onda dajem šansu drugima iz druge škole kad znam da se ovi možda neće, a možda hoće zadržati, da je borba za PL to bi bila druga priča.
Nažalost nema od njega više ništa, dugo je to, još dok uđe u trenažni proces mi ćemo za 7 mjeseci biti negdje drugdje, ali bitno je zdravlje, tražiti adekvatnu zamjenu i za njega i za Isakovića, žao mi je želim mu brz oporavak, ali dva iskusna igrača na poziciji stopera su prijeko potrebna.
Baš šteta. Izgubili smo najveće pojačanje za ovu sezonu...
Što se tiče odbrane i generalno rostera, odustati od bilo kakvog traženja igrača sada, nego stisnuti zube i odraditi ovo do zime najbolje što se može. Zimska pauza je preko 3 mjeseca i bit će dovoljno vremena u miru da se analizira učinak ekipe i na koga se može računati na proljeće i u narednoj sezoni.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Za kup najbolje nam je kuci protiv Zvijezda Bijeljina. Ekipa im je zadnja u PL i mislim da su losi, a drugo da bi dosli da izgube, jer kup im je nebitan, liga im gori pod nogama.
- BatistutA19
- Kontakt:
Sto se tice kupa da je ovo da je ono ma sta nam bog da ,ko god dodje i Zeljo nece bit posjeta kao protiv Sarajeva onda,ne vjerujem i ja bi volio Zelju napunit koliko moze ispast i cao.Najgore je u goste ekipama poput nas ali opet vidjet ce mo dzaba zelje pisat..
Za posodbe ma dok smo ovakvi treba pozajmice nam i nebitno ko su a konkretno Talha nema on kvalitet za Sarajevo oni veznjake strance uzimaju gotove igrace i dobre.
Polahko sve svojim tokom a jesmo pehovi sa povredama,Po meni uprava je dobro odradila transfer igrace izlazne,najbolji su ostali ovi na pozajmice ,eno Mirso zabija za Krivaju,Kolic za Nemilu a bil sad mogli u Celiku bi malo sutra .Pojacanja sta je se moglo dovelo se uklapaj se i hajd.
Pohvala za upravu za ovu naplatu za stolice za Velez i Zrinjski.
Za posodbe ma dok smo ovakvi treba pozajmice nam i nebitno ko su a konkretno Talha nema on kvalitet za Sarajevo oni veznjake strance uzimaju gotove igrace i dobre.
Polahko sve svojim tokom a jesmo pehovi sa povredama,Po meni uprava je dobro odradila transfer igrace izlazne,najbolji su ostali ovi na pozajmice ,eno Mirso zabija za Krivaju,Kolic za Nemilu a bil sad mogli u Celiku bi malo sutra .Pojacanja sta je se moglo dovelo se uklapaj se i hajd.
Pohvala za upravu za ovu naplatu za stolice za Velez i Zrinjski.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.