Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

uNbx
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la uNbx » 27 mar 2015, 17:41

Smanjuje se broj gledatelja zbog manjeg placanja poreza na prodate karte, as simple as pasulj
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 27 mar 2015, 18:01

uNbx je napisao/la:Smanjuje se broj gledatelja zbog manjeg placanja poreza na prodate karte, as simple as pasulj
Upravo zbog ovog se i mozemo samo podjebavati po forumima, a brojke u nasoj ligi itekako lazu. Zbog tog poreza se umanjuju brojke gledaoca na nasim terenima, tako da nikad necemo imati pravi uvid koji gledaoci su najvjerniji. Mada, ako je umanjeno Slobodi, umanjeno je i Zelji, Sarajevu, Borcu... e sad, za koliko, tu nastaje belaj :D

Znam samo da na Tusnju svaki put umanje za najmanje 300tinjak ljudi.

U Engleskoj imas firru 27643 (lupam), dok u BiH ligi uvijek imas okruglu cifru, 1500, 2000... Jesu nam gledaoci tacni i uzorni :lol:
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 27 mar 2015, 18:34

Kao sto @uNbx rece ni klubovima nije u interesu stvarno prikazivanje cifri,Sarajevo je po tome nesto pocelo raditi cini mi se u zadnje vrijeme, negdje sam procitao da je oficijelni spiker dao pribliznu cifru gledalaca na stadionu,ili sam pomijesao nesto? :D
Ali evo recimo Zeljo je dobio u derbiju kaznu zbog veceg broja prodatih ulaznica od sjedecih mjesta kojih na Grbavica ima oko 8500,a zvanicna statistika kaze da je nastadionu bilo 10000 iako je bilo bar za hiljadu vise :crazy:
SLOBODA NAVIJAČIMA

zrinjevac365
Kontakt:

Post Postao/la zrinjevac365 » 27 mar 2015, 19:06

Za klubove uredu, to razumijem, ali zašto delegat umanjuje cifru, on je NS-a.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 mar 2015, 19:08

Ja mislim da ljudi iz kluba prijave delegatu broj gledalaca, i na osnovu toga on to unese u zapisnik/zabilješku il šta je već.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2015, 07:09

Sigurno klubovi prijave broj prodatih ulaznica i delegat onda dodatno procijeni "odokativno" koliko je ljudi na stadionu. No masovno ti brojevi budu manji kod vecih klubova za nekih 500-1000 navijaca. Kod manjih klubova su brojevi mnogo vise tacni iako i kod je i kod njih cesto umanjena cifra kod vecih utakmica. Pa jedan derbi je pisalo da je bilo 8000 gledalaca na Grbavici sto je apsurd jer je jug bio krcat i gdje su ljudi dijelili jednu stolicu (pa i dijelovi gdje nema stolica) i to vec dodje na nekih minimum 5000 osoba (jug ima oko 3200 sjedecih mjesta, a svi znamo koliko jug ima mjesta koji nisu sjedeci i koji budu popunjeni na derbiju), a sjever takodjer skoro bio pun a prima oko 5300 sjedecih mjesta (ovo ukljucuje i coskove sjevera gdje vecinom nisu postavljenje stolice). Grbavica po rasporedu koji se moze pronaci na sjevernoj tribini ima 8898 sjedecih mjesta (jug cetiri sektora, sjever u slucaju da su postavljene sve stolice i zapad).

No u svakom slucaju, i da se povecaju ovim vecim klubovima (Željo, Sarajevo, Zrinjski, Borac i Sloboda ove sezone) prosjecno posjeta za otprilike 500 osoba po klubu (nema sanse za vise), prosjek tih klubova je i dalje mizeran. Pa Željo sa najvecom posjetom ima tek oko 4000 prosjek (4500 ako bi dodavali) sto ne moze biti pohvalno. One povratnicke sezone 2009-10 kada smo bili prvaci nakon dugo godina i kada je opet Amar došao, Željo je imao prosjek od 7733 što je tek cifra za koju mogu reci da je zadovoljavajuca (Borac je bio drugi tu sezonu sa 6433, a trece je bilo Sarajevo sa 3133).

Prosjek citave lige koji je prema podacima iz saveza manji od 1500 je tek za postiditi se. Hej, 1500! Tuga... Sve manje od nekih 2500-3000 prosjek za ligu je malo. 2009-10 sezone, prosjek lige je iznosio 2303, prvenstveno zaslugom Željezničara i Borca. Najveca prosjecna posjeta od kada igraju i klubovi sa teritorija RS-a zajednicku ligu je bilo u sezoni 2003-04 kada je prosjek bio 2508 sto je donekle zadovoljavajuca cifra, po klubovima Sarajevo prvo sa 6875, pa Čelik sa 4643, Sloboda 3543, Željezničar 3500, Zrinjski 3375, Široki 2714 (sve pohvale kada se uzme u obzir velicina grada), Borac 2671 (cak 7 klubova sa preko 2000, a samo dva kluba su imala manje od 1000 prosjek i to Glasinac 813 i Brotnjo 750, dok ove sezone 2014-15 tek šest klubova ima vise od 1000 gledalaca prosjek)

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 28 mar 2015, 13:52

Od 2010. godine prosjek je znatno opao. I to je činjenica.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 mar 2015, 18:53

NeshaFCB je napisao/la:Od 2010. godine prosjek je znatno opao. I to je činjenica.
Ma nije zanimljivo bilo,ubio Željo sve redom...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 28 mar 2015, 19:38

AnelZ je napisao/la:Sigurno klubovi prijave broj prodatih ulaznica i delegat onda dodatno procijeni "odokativno" koliko je ljudi na stadionu. No masovno ti brojevi budu manji kod vecih klubova za nekih 500-1000 navijaca. Kod manjih klubova su brojevi mnogo vise tacni iako i kod je i kod njih cesto umanjena cifra kod vecih utakmica. Pa jedan derbi je pisalo da je bilo 8000 gledalaca na Grbavici sto je apsurd jer je jug bio krcat i gdje su ljudi dijelili jednu stolicu (pa i dijelovi gdje nema stolica) i to vec dodje na nekih minimum 5000 osoba (jug ima oko 3200 sjedecih mjesta, a svi znamo koliko jug ima mjesta koji nisu sjedeci i koji budu popunjeni na derbiju), a sjever takodjer skoro bio pun a prima oko 5300 sjedecih mjesta (ovo ukljucuje i coskove sjevera gdje vecinom nisu postavljenje stolice). Grbavica po rasporedu koji se moze pronaci na sjevernoj tribini ima 8898 sjedecih mjesta (jug cetiri sektora, sjever u slucaju da su postavljene sve stolice i zapad).

No u svakom slucaju, i da se povecaju ovim vecim klubovima (Željo, Sarajevo, Zrinjski, Borac i Sloboda ove sezone) prosjecno posjeta za otprilike 500 osoba po klubu (nema sanse za vise), prosjek tih klubova je i dalje mizeran. Pa Željo sa najvecom posjetom ima tek oko 4000 prosjek (4500 ako bi dodavali) sto ne moze biti pohvalno. One povratnicke sezone 2009-10 kada smo bili prvaci nakon dugo godina i kada je opet Amar došao, Željo je imao prosjek od 7733 što je tek cifra za koju mogu reci da je zadovoljavajuca (Borac je bio drugi tu sezonu sa 6433, a trece je bilo Sarajevo sa 3133).

Prosjek citave lige koji je prema podacima iz saveza manji od 1500 je tek za postiditi se. Hej, 1500! Tuga... Sve manje od nekih 2500-3000 prosjek za ligu je malo. 2009-10 sezone, prosjek lige je iznosio 2303, prvenstveno zaslugom Željezničara i Borca. Najveca prosjecna posjeta od kada igraju i klubovi sa teritorija RS-a zajednicku ligu je bilo u sezoni 2003-04 kada je prosjek bio 2508 sto je donekle zadovoljavajuca cifra, po klubovima Sarajevo prvo sa 6875, pa Čelik sa 4643, Sloboda 3543, Željezničar 3500, Zrinjski 3375, Široki 2714 (sve pohvale kada se uzme u obzir velicina grada), Borac 2671 (cak 7 klubova sa preko 2000, a samo dva kluba su imala manje od 1000 prosjek i to Glasinac 813 i Brotnjo 750, dok ove sezone 2014-15 tek šest klubova ima vise od 1000 gledalaca prosjek)
Svaka cast na informacijama. Eto ovdje se vidi koliko nam je liga jadna, jer realno ni klubovi ne nude mnogo toga gledaocima, pocevsi od rezultata kluba, preko infrastrukture, marketinga, i cega sve ne.

Ne mogu naci podatak od 2. dijela prosle sezone na Tusnju, ali mislim da je cifra bila preko 3000-3500 gledaoca, i to u Federalnoj ligi. Ali tada je bilo nevidjeno interesovanje za taj klub, dolazak Cire, Azmira, marketing pucao na svakoj strani, pozitivna prica oko kluba, mediji brujali i pisali o tome...

Jos mnogo vremena ce proci da stanemo na noge, ako ikada i stanemo, da punimo stadione... mozda je skracenje lige prvi korak, ali pored toga treba UEFA i Savez istrajati u uslovima pod kojim klub moze nastupati u toj skracenoj ligi i dobiti licencu za takmicenje, a onda pozivati ljude na stadion. Ovako se sve svodi na jedan te isti broj ljudi koji srcem i navikom idu na stadion, gdje ni rezultati ne igraju presudnu ulogu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 29 mar 2015, 10:55

Nisam najbolje upratio. Znaci vec od sledece sezone ispada 6 klubova?
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 29 mar 2015, 10:59

MCMXLVI je napisao/la:Nisam najbolje upratio. Znaci vec od sledece sezone ispada 6 klubova?
To je zamisao, nisu je razradili možda odrade i 4 ispadaju, a 2 sa pobjednicima prvih liga neki playoff :D

Al opet mora to i RS aminovat pa vidjet ćemo sta ce biti ;)

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 29 mar 2015, 11:03

Hvala na odgovoru :salut:
Ma odmah to treba, ostalo je samo gubljenje vremena!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 29 mar 2015, 11:08

MCMXLVI je napisao/la:Hvala na odgovoru :salut:
Ma odmah to treba, ostalo je samo gubljenje vremena!
RS je problem, ko da gledam neka trampa ce se odradit da bi oni pristali, možda ona tekma RS - Srbija, vidjet ćemo jer ono 4 sigurna je glupost i dizanje cijene ;)

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 29 mar 2015, 12:23

http://****/clanak/7849/sokantn ... arog-mosta
Jesu li ovo ti "navijači" vrlog kluba da van yebem majku fašističku :twisted:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2015, 15:48

Daj Boze da se jednog dana rjesimo ovih sto zele zlo ligi, takmicenju, sto su protiv napredka, kao i ovih ugrozeno-majoriziranih sto glume neke zrtve a broje krvna zrnca i također doprionse rusenju sa podjelama, nekim svojim imaginarnim teritorijem, mrznjom prema drugme sto nije iste nacije ili vjere... itd.

I dodao bih jos vezano za skracivanje lige da ce tu cirksu da bude, sad nekad u aprilu bi trebala biti ta sjednica na kojoj ce nas najvjerovatnije jos jednom blokirati gospoda iz RS sa svojim uslovima u vezi "srpskih" klubova u ligi 12.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 29 mar 2015, 16:26

Cernica je napisao/la:Pa sta ima vezat doseljenike iz srednje bosne i skutorije za stari most tj simbol grada u koji su se doselili. Kao sto su parizani ponosni na ajfelov toranj,oni iz Londona na big ben tako smo i mi mostarci na svoj Stari most simbol po kojem je nas grad dobio ime(tj po mostarima). Njihovi simboli su krampe i motorne pile i ne treba da cude ovi klerofasistickoseljacki ispadi jer ih ama bas nista ne veze za Mostar. Meni je Mostar i pravoslavna crkva i stari most i franjevacki samostan i svaka dzamija stara po 500 godina,djevojacka cesma,lira,mehke cune i da ne nabrajam. Pusti seljacine ko ih yebe i njih i njihovo malograđanstvo zajedno sa onom izmišljenom smijurijom od kluba. FORZA MOSTAR FORZA VELEŽ
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 29 mar 2015, 17:18

Rondo da ti se taj mađarski konjušar bori za opstanak 20 sezona,da ispanete iz lige i da morate 5 km van grada da gledate hrkljus nebi vam prosjek bio 25 ljudi. Titulu vam prvu slavi 300 ljudi a proslu protiv Obarske vas 1500 bilo. Velezu ove sezone tek trebaju doc Zeljo Siroki Sloboda Celik Borac i ta vasa smijurija pa pogledaj sto je takva posjeta . Nego brato ne kontam ti taj potpis nikako. Volis li kamen iz starog mosta :urnebes: :urnebes:
From father to son

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 29 mar 2015, 17:24

Elegant je napisao/la:
I dodao bih jos vezano za skracivanje lige da ce tu cirksu da bude, sad nekad u aprilu bi trebala biti ta sjednica na kojoj ce nas najvjerovatnije jos jednom blokirati gospoda iz RS sa svojim uslovima u vezi "srpskih" klubova u ligi 12.
Eh kad bi FSRS bio glavni problem... Al teško je nekad to priznati...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2015, 19:41

NeshaFCB je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Eh kad bi FSRS bio glavni problem... Al teško je nekad to priznati...
Na sta mislis konkretno da je pored njih problem kod Lige 12, ko ili sta ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 mar 2015, 20:49

Ojjjjjj :facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.