Zakačiti za vrh stranice!
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja bi stvarno volio da smo mi toliko jaki i finansijski koliko nekad mislimo.keli je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:16Tacno. Ali hajmo pogledati ostatak lige. Zrinjski dovodi koliko mogu vidjeti na isti nacin. Uglavnom anonimuse. Ne mozete mi reci da ste vi prije zrinjskog culi za Malekinusica, Ilinikovica,Magdica, Jankovica itd. Kod nas kad se spomenuo ovaj Bruno Unusic iz druge hnla odmah razocaranje. Ova pojacanja sto borac dovodi isto smijesna naki igraci iz prve lige malte, druge poljske gdje nisu redovni itd. Kone kupe ostatke iz igmana i tuzle. Ne zeza nas kvalitetan roster, nas zeza mentalitet pobjednicki koji se izgubio. Zeza nas neregularnost i neuredjenost lige. Zeza nas mnogo toga i to su stvari koje kod nas skripe. Nas najmanji problem su igraci jer bar 75% nasih igraca bi bilo standardno u ekipama sa vrha tabele nase lige i mnogi bi voljeli da ih imaju. Jednostavno upali smo u negativnu koletecinu ko kolektiv a to je nesto iz cega se ebeno izvaditi.scholsey je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:09Profil igrača treba mu dati priliku, nek odigra, pa ćemo vidjeti šta je reć je karakterističan za klubove ranga Mladost DK. Hoću reći, oni si mogu dopustiti takve stvari, jer nemaju ništa za izgubiti.
Takvom transfer politikom obaramo ionako spuštene standarde u klubu. Primjera radi, dovedeš 3 poluigrača na krilu, svi imaju mizeran učinak.. dođe četvrti sa 2 gola i 2 asista, i od njega se (zbog standarda postavljenog od ova 3 prethodnika) napravi Messi - a u suštini je samo malo manje loš nego prethodnici.
Tek kad se dokažu negdje tipa Mladost, trebaju dobiti priliku kod nas. Pravilo mora biti: Većinski provjereni igrači, manjim dijelom eksperimenti.. nikako obrnuto.
Naravno, pod uslovom da se uopšte želimo boriti za titule.
Stvarno mislim da moramo smanjiti ocekivanja u pogledu finansijskih mogucnosti i realno kakve igrace mozemo privuci da dodju kod nas.
Evo kazemo gledaj najbolje igrace iz nase lige pa ih dovedemo i qurko kod nas. Gledas iz srbije igrace ne valja. Naravno ove neke bolje iz komsijskih liga ce pokupiti Dinamo Rijeka Osijek Zvezda Partizan itd. Problem je sto smo mi sa dolaskom investitora umislili da smo najaci na balkanu (sto bi nasa vrla Ajla rekla) al u stvari smo mozda 10ti klub po svemu sa prostora Juge.
U biti se prvo gleda da se izvuku pare sa nekim mladjim igracima koji imaju potencijal i da se eventualno od 5 dovedenih jedan proda ekstra.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Jedina pozitivna stvar ovog prelaznog roka što nećemo upasti u neku euforiju kao svako ljeto pa ispušemo do Septembra.
Očekivanja navijača su smanjena i to je odlična početna tačka!
Da Mirvic radi jedan dobar pa tri pogrešna koraka je takoðer istina.
Očekivanja navijača su smanjena i to je odlična početna tačka!
Da Mirvic radi jedan dobar pa tri pogrešna koraka je takoðer istina.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
I meni je Zekic najveca nada.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:21Moja jedina nada je Zekic cini mi se ko bas dobar strucnjak ali mi nije jasno što mu nisu napravili dobro ekipu. Ako Bog da da on njih zategne. I da se borimo za trofeje a ne da na osnovu drugih izlazimo u europufera je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:19Sta ga imam pravdati nek se sam pravda na terenu kao i svi ostali. Teren je jedino mjerilo a ove vase prognoze da ce neko biti top pojacanje ili totalni flop su samo prica u prazno.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 11:52Ono što me baš interesuje kako ćete opravdat dovođenje afričkog fudbalera kojeg nema ni na guglu. Kad se desi a desit će se uskoro
Evo da po cijeli dan cmizdrimo i kritikujemo na temi jel to moze nesto promijeniti.
Svejedno ce dovesti koga zele. Kad krenu utakmice tribina treba da odradi svoj dio posla ako bude kao sto ti predvidjas.
You are someone else I am still right here
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Iliev nije htio ostati, želja svih je bila da ostane.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:15Ja pokušavam razgovarati na osnovu dvije teze.
@Galileo
Ako Jovic, Đorđević , Jović i Ristić budu valjali ili bude valjao 1 od njih to će biti slučajno nikako produkt nekakve analize ili logičnog razmišljanja.
Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub koji se treba po najavama borit za sva 3 trofeja i ima najviše novca u ligi.
Evo ja tebe da pitam,
Da smo ostavili Ilieva ne dovodili Rackova je li bi ti bilo to ok ?
Da smo doveli Kuprešaka ili Oreča a ne dovodili Jovića je li bi ti to bilo ok ?
Da smo doveli Čavara a ne dovodili Đorđevića je li to ok ?
Dakle jel ti bolje Iliev, Kuprešak/Oreč, Čavar ili ova trojica ? Iskreno mi odgovori nemoj vođen nekom svađom, evo razgovaramo ?
Za ovog malca mi nije žao što su ga doveli uopšte. Ni ne mora biti dobar. Smisleno je važi za talentovanog štopera. Ok je probat. Nije doveden da igra ključnu ulogu u timu , nije plaćen bog zna i nije plaćeno obeštećenje i u21 je igrač 2 godine naredne.
Ovog iz Srbije od 20 godina bez seniorskog nastupa ne bih komentarisao.
A uzet ću u obzir i da nam je otišao ponajbolji igrač Hasić.
Pa mi ti reci je l' to ova ekipa se drastično popraivla da slijedeće godine stignemo 20+ bodova što nam pobjegnu prvi i drugi ? Ja mislim da nije.
I ne možeš porediti stopera sa bekom( Jović je došao igrati stopera, a lijevi bek se intezivno traži ).
Ristić skroz nepotreban, slažem se.
Ova ekipa se nije drastično popravila, ali isto tako ova ekipa je daleko od formirane.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ma u pravu ste obojica, niđe veze.nokee je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:24Ja bi stvarno volio da smo mi toliko jaki i finansijski koliko nekad mislimo.keli je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:16Tacno. Ali hajmo pogledati ostatak lige. Zrinjski dovodi koliko mogu vidjeti na isti nacin. Uglavnom anonimuse. Ne mozete mi reci da ste vi prije zrinjskog culi za Malekinusica, Ilinikovica,Magdica, Jankovica itd. Kod nas kad se spomenuo ovaj Bruno Unusic iz druge hnla odmah razocaranje. Ova pojacanja sto borac dovodi isto smijesna naki igraci iz prve lige malte, druge poljske gdje nisu redovni itd. Kone kupe ostatke iz igmana i tuzle. Ne zeza nas kvalitetan roster, nas zeza mentalitet pobjednicki koji se izgubio. Zeza nas neregularnost i neuredjenost lige. Zeza nas mnogo toga i to su stvari koje kod nas skripe. Nas najmanji problem su igraci jer bar 75% nasih igraca bi bilo standardno u ekipama sa vrha tabele nase lige i mnogi bi voljeli da ih imaju. Jednostavno upali smo u negativnu koletecinu ko kolektiv a to je nesto iz cega se ebeno izvaditi.scholsey je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:09Profil igrača treba mu dati priliku, nek odigra, pa ćemo vidjeti šta je reć je karakterističan za klubove ranga Mladost DK. Hoću reći, oni si mogu dopustiti takve stvari, jer nemaju ništa za izgubiti.
Takvom transfer politikom obaramo ionako spuštene standarde u klubu. Primjera radi, dovedeš 3 poluigrača na krilu, svi imaju mizeran učinak.. dođe četvrti sa 2 gola i 2 asista, i od njega se (zbog standarda postavljenog od ova 3 prethodnika) napravi Messi - a u suštini je samo malo manje loš nego prethodnici.
Tek kad se dokažu negdje tipa Mladost, trebaju dobiti priliku kod nas. Pravilo mora biti: Većinski provjereni igrači, manjim dijelom eksperimenti.. nikako obrnuto.
Naravno, pod uslovom da se uopšte želimo boriti za titule.
Stvarno mislim da moramo smanjiti ocekivanja u pogledu finansijskih mogucnosti i realno kakve igrace mozemo privuci da dodju kod nas.
Evo kazemo gledaj najbolje igrace iz nase lige pa ih dovedemo i qurko kod nas. Gledas iz srbije igrace ne valja. Naravno ove neke bolje iz komsijskih liga ce pokupiti Dinamo Rijeka Osijek Zvezda Partizan itd. Problem je sto smo mi sa dolaskom investitora umislili da smo najaci na balkanu (sto bi nasa vrla Ajla rekla) al u stvari smo mozda 10ti klub po svemu sa prostora Juge.
U biti se prvo gleda da se izvuku pare sa nekim mladjim igracima koji imaju potencijal i da se eventualno od 5 dovedenih jedan proda ekstra.
Samo što su, po mom mišljenju, igrači iz HNL-ova dosta fudbalski pismeniji od ovih iz Srbije. Niže Hrvatske lige i generalno manji klubovi su znatno bolje organizovane po pitanju razvoja, nego što je to slučaj u Srbiji.
Da ne ulazim u naša dosadašnja iskustva sa ovakvim igračima (realno je @duska u pravu s ovim da na svakog Stanojevića dođe 20 Protića), činjenicu kakvo je rasulo u srpskom fudbalu (izuzev 5-6 klubova), koja je uloga menadžera na tom tržištu, i tako dalje.
Na kraju krajeva, imamo i trenera koji fantastično poznaje hrvatsko tržište. Dokazao je da zna raditi i razvijati takve igrače.. mi mu dovodimo likove iz Surdulice.

Stvarno ne mislim da dobar igrač (čitaj: igrač kakav nam treba) mora nužno biti skup. Danas su skauting metrike nevjerovatne, ljudi imaju pristupe svim mogućim podacima i sa velikim procentom tačnosti mogu procijeniti šta ko donosi ili ne donosi u ekipu. Samo što ta jednačina funkcioniše jedino kad u potpunosti isključiš menadžerske šupljake iz priče.
Evo svi mi ovdje se trenutno uzdamo samo u Zekića. Sramota jbg.. najveći smo klub u državi, prije početka sezone ne vjerujemo haman pa nikome osim treneru. Znamo svi da to nije put uspješnog kolektiva. Nema bez povjerenja ništa.
The saddest thing in life is wasted talent.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Čelik produžio do 2027. 

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Odlična stvar, isforsirati ga maksimalno ove sezone.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Haj nek su celiku produzili ugovor, on ce nam aBd biti rekordni transfer
Odlično! Već sam bio zabrinut malo za taj njegov ugovor. 

To je super sada ne smijes ga pustiti ispod 1.0 Mio €
- luckystrike
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:15Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub...
Izuzetno kvalitetan i svestran igrač koji može igrati na pozicijama defanzivnog, centralnog ili ofanzivnog veznog.
Odlikuje ga precizan i snažan šut izvan šesnaesterca s obje noge. Prepoznat je i kao specijalista za prekide koji postiže direktne pogotke iz slobodnih udaraca i upućuje opasne centaršuteve iz kornera.
Njegova svestranost nadopunit će naš tim i zajedno krećemo u nove pobjede.

Znači sutra ovako izlazimo?
Rockov
Čelik Đuričković Soldo (Mujkić?)
Beganović Buljubašić Đorđević Duraković
Mustafić
Kyeremeh Čataković
Rockov
Čelik Đuričković Soldo (Mujkić?)
Beganović Buljubašić Đorđević Duraković
Mustafić
Kyeremeh Čataković
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ne mogu mozgovi skontati tu jednu osnovnu stvar. Koliko god ovdje piskarali i analizirali, niko na svijetu ne zna kako će to izgledati kad sezona počne. Već vrsni mozgovi znaju kako će izgledati ekipa, hoćemo li išta moći, koja će formacija biti, jel došao Zekić onako da mu ne bude dosadno u životu, hoće li ovaj biti flop ili ne.fera je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:19Sta ga imam pravdati nek se sam pravda na terenu kao i svi ostali. Teren je jedino mjerilo a ove vase prognoze da ce neko biti top pojacanje ili totalni flop su samo prica u prazno.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 11:52Ono što me baš interesuje kako ćete opravdat dovođenje afričkog fudbalera kojeg nema ni na guglu. Kad se desi a desit će se uskoro
Evo da po cijeli dan cmizdrimo i kritikujemo na temi jel to moze nesto promijeniti.
Svejedno ce dovesti koga zele. Kad krenu utakmice tribina treba da odradi svoj dio posla ako bude kao sto ti predvidjas.
Sunce ti poljubim, svi su neki skauti, analitičari, svi bolje znaju, znaju šta se dešava u Klubu i do detalja svaku šemu dovođenja.
Čuj ovog da je loše kad kažeš da nekome treba dati šansu, da će teren pokazati i da se to može raditi u klubovima kao što je Mladost..

Znači, kad dovedeš neko zvučnije ime, to ti je odmah garant da će se ono pokazati, ne treba sačekati njegove igre na terenu? Što je rekao Radomir Antić, parafraziram, možeš na sve uticati kod dovođenja igrača, analitika, CV i ostalo, ali ne možeš znati kako će se taj igrač prilagoditi i pokazati.
Vi se trošite, ponavljajte, ubjeđujte, kudite, ništa vam to neće pomoći. Nadam se da će vam se Zekić i kompanija poosrati usta.
Opet ce ispasti da negdje nekoga branim ali i zaboli me.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:15Ja pokušavam razgovarati na osnovu dvije teze.
@Galileo
Ako Jovic, Đorđević , Jović i Ristić budu valjali ili bude valjao 1 od njih to će biti slučajno nikako produkt nekakve analize ili logičnog razmišljanja.
Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub koji se treba po najavama borit za sva 3 trofeja i ima najviše novca u ligi.
Evo ja tebe da pitam,
Da smo ostavili Ilieva ne dovodili Rackova je li bi ti bilo to ok ?
Da smo doveli Kuprešaka ili Oreča a ne dovodili Jovića je li bi ti to bilo ok ?
Da smo doveli Čavara a ne dovodili Đorđevića je li to ok ?
Dakle jel ti bolje Iliev, Kuprešak/Oreč, Čavar ili ova trojica ? Iskreno mi odgovori nemoj vođen nekom svađom, evo razgovaramo ?
Za ovog malca mi nije žao što su ga doveli uopšte. Ni ne mora biti dobar. Smisleno je važi za talentovanog štopera. Ok je probat. Nije doveden da igra ključnu ulogu u timu , nije plaćen bog zna i nije plaćeno obeštećenje i u21 je igrač 2 godine naredne.
Ovog iz Srbije od 20 godina bez seniorskog nastupa ne bih komentarisao.
A uzet ću u obzir i da nam je otišao ponajbolji igrač Hasić.
Pa mi ti reci je l' to ova ekipa se drastično popraivla da slijedeće godine stignemo 20+ bodova što nam pobjegnu prvi i drugi ? Ja mislim da nije.
Nego, jel ti mislis da se samo mi pitamo pa kod nas lete i Kupresak i Cavar i Ilijev (da potpise novi ugovor)?
Jesmo li pokusali dovesti recimo Kupresaka pa lik nece kod nas, vidi da uglavnom igraci (iz nekog razloga) nazaduju (primjer Durakovica).
Ilijevu se nudio novi ugovor. Normalno da je bolje da je on ostao nego neka nepoznanica...
Nije to bas FM pa dovedes s parama koga hoces. Milion stvari ti se mora potrefiti da ti dodje neko koga bas trazis. Prvo u ovom periodu svi bolji igraci gledaju ino transfere, logicno. Drugo more je klubova u igri koji imaju pare. Trece sredina u koju dolaze se itekako gleda.
Slazemo se da se moze vise gledati ta NHL ali i iz nje su se dovodili cesto prosjek igraci (Soldo zadnji primjer) i to iz prve lige.. Al da se moze ubosti, moze naravno..
Slazem se da na prvu neki su igraci mozda nepotrebni, ovaj Ristic recimo ili Jovic, ali vidjecemo i jesmo li u pravu.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Ljudi se trude, eseje pisu, objasnjavaju - dobiju repliku, nadam se da ce vam se Zekic & co. posrati u usta.
Ja sam siguran da se i Duska tome nada, samo govori da su sanse male do nikakve i objasnjava zasto.
Kad bude opet mucna borba za 4 mjesto, bice sandzacka mafija i Vico krivi, nije se nikako moglo predvidjeti.
Jedan od razloga sto normalna raja bjezi s foruma. Pricajte normalno s ljudima koji zele dobro klubu.
Ja sam siguran da se i Duska tome nada, samo govori da su sanse male do nikakve i objasnjava zasto.
Kad bude opet mucna borba za 4 mjesto, bice sandzacka mafija i Vico krivi, nije se nikako moglo predvidjeti.
Jedan od razloga sto normalna raja bjezi s foruma. Pricajte normalno s ljudima koji zele dobro klubu.
Cestitke Nidalu da ga povrede zaobidju i ako Bog da milionski transfer da napravi.
You are someone else I am still right here
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Konačno jedna lijepa vijest. Čestitke Nidalu!!! Nećeš ti mali niđe ispod 3m modernih.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Najtanji smo na poziciji CB, tu treba dovesti jos nekoga. Za GK vjerujem da je Rockov dobar (tu je i rogic) za LB Jovic (durakovic, kapetanovic), RB beganovic (mulalic). Treba produziti ugovore sa Kyeremehom i Oliveirom, osim ako necemo traziti bolje strance dogodine. Mi imamo dosta igraca kojima ce forma biti tempirana u razlicitim periodima... julardzija, buljubasic, mustafic, djordjevic, guliasvili, kyeremeh, andjusic, pena, oliveira, catakovic, mehmedovic, matanovic, krdzalic itd. ne vidim problem da ova ekipa osvoji titulu i bez nekih "kapitalnih" pojacanja...
doktor
- TurkishAirlines
Celik potpisao ugovor 
Misevi, sto mu ne cestitate. Sakrili ste se. Samo nek je negative kakve, tu ste prvi.

Misevi, sto mu ne cestitate. Sakrili ste se. Samo nek je negative kakve, tu ste prvi.
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bosnas_, Dave, keli, kogmagie46, mosarajvosa83, senad82, Tatamata1946 i 81 gost.