2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 00:38

ozy je napisao/la:Dallas je dobar kad se ovako citaju imena,Deron,Dirk,Wes..ali stvarnost je malo drugacija cini mi se
Deron je upitnik,ko ce znati sta se njemu desava u glavi,Wes izlazi iz jedne on najtezih povrijeda,trebacu t uvremena da udje u ono pravu formu a Dirk je stvarno gotov,jos nije odmarao preko ljeta,a pod kosem su takve rupe da je to uzas,ja mislim da gore nije moglo
Ko ce u toj ekupi igrati odbranu (igrao bi Wes,ali onaj Wes prije kidanj tetive)..klupa tanka,sem par nekih bekova divljaka,nema tu nista konkretno
Tesko da oni mogu prije Utah-a..jakooo tesko
Slabo si ti gledao njih u predsezoni ,tj. iz tvog posta se vidi da ih nisi nikako gledao.Dirk izgleda jako dobro,pogadja suteve i dobro se krece.Meni bolje nego prosle sezone.Wes se sinoc vratio i uopste nije izgledalo da je covjek imao tu povredu i duzu pauzu.Kretao se bez problema i odmah u prvoj tekmi sutirao 50%.Deron se vratio kuci,to ce mu dosta pomoci,pritisak fransize nije na njemu,a dobio je i odlicnog trenera.Rookie Anderson im izgleda sasvim solidno,a lijepu predsezonu su imali i Evans i Jenkins.Niko od njih ne ocekuje da budu defanzivna masinerija,ali ce DAL ofanzivno svakoj ekipi zadati probleme.U tome vidim njihovu sansu za PO,ako ih teze povrede ne budu pratile kroz sezonu...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 okt 2015, 00:39

Donnie Darko je napisao/la:Bucksi su 100% siguran playoff učesnik.
Mah bili u negativnom omjeru od tradea Knighta.. Ja se uzdam u Grevisa da ce biti pun pogodak :pray:

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 25 okt 2015, 00:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Moram napisati jednu stvar,koja ce nekome od navijaca LAL i postovalaca Bryanta, mozda zvucati ruzno...Mislim da se Kobe treba oprostiti nakon ove sezone.Pratim neke ljude koji izvjestavaju o LAL i oni govore da Scott ne moze garantovati da ce Kobe biti 100% spreman za prvu utakmicu.2 sedmice je proslo otkako je zadobio, na oko, bezazlen udarac i covjek se jos nije oporavio!?? :? Sta onda ocekivati ako izvrne clanak,povrijedi neki misic i sl.!? Mislim da su njegovo tijelo,nazalost,stigle sve one velike minute i igranje 35+ min u poznim godinama...
Znači plaši se gerijatrija iz Teksasa još uvijek Crne mambe? Ouu Kobi, Kobi kakve li si komplekse nabio!?! :mrgreen: :cool:
Ma nidje veze,samo ne volim vidjeti da se takve legende vuku po terenu.Vjeruj mi da sam isto mislio i za Duncana nakon 2011. i one serije protiv MEM.Jednostavno se vidjelo da Timmy vise ne moze igrati svoju prepoznatljivu igru i konstantno biti prva opcija.Imao je bolove u koljenu,vukao je nogu fakticki,a kilaza mu je bila ista kao u primeu.Medjutim,covjek se prilagodio i igrom i svojim tijelom za neku novu ulogu, za koju mislim da se Kobe nece nikada prilagoditi,a tijelo mu ne dopusta vise da bude opcija broj 1.Jbt gledam ga u predsezoni u kontri 1 na 1 on staje,okrece ledja,dribla i zabija kos.To dovoljno govori koliko je sposoban da napadne obruc i koliko je sposobnosti izgubio.Mozda grijesim,ali cisto sumnjam...
Ma znam, zaje.bavam se :lol: Ima 37 kuka i mini market povreda. Drugo se nije moglo ni očekivati. Da napadne obruč samo lud čovjek može očekivati, al' svejedno će stavljati 15+ uredno. Mislim da je realno i očekivano da se oprosti nakon ove sezone, sve ostalo je tjeranje inata i ne baš dobrih stvari i po njega i po LA.
Viva la France, as they say in Rome.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 00:53

Lakersi mogu u PO samo ako Randle proigra fakat ko kombinacija Odoma i ZBoa (kako ga je Kobe opisao) i Russell pojede sezonu. Ili eventualno Kobe odjednom skoci na razinu na kakvoj je bio prije trganja ahilove (sto je moguce koliko i to da ja k.a.r.a.m Emily Ratajkowski). Zadnje mjesto zapada nam je realnost nazalost. U PO na zapadu pored 5 sigurnih (OKC, GSW, LAC, HOU, SAS, MEM) ulaze jos i Pelicansi koje ocekujem ispred Memphisa u top 5 ako AD nastavi ovako napredovat i ne budu ubijeni povredama i Utah cisto na racun top 3 odbrane lige. Ocekujem da Oklahoma zaigra ko nikad dosad jer Donovan forsira stil koji strasno lezi Durantu i Westbrooku (stavljanjem Duranta sto vise u triple threat situacije na visoki post bi mogli gledat historijsku sezonu KDa, nema tog defanzivca koji ga tu moze zaustavit, cak ni Kawhi koliko god da je dobar mu ne moze tu nista) i u odbrani ce napokon koristit vise presinga na loptu gdje bi Wess mogao da bude smrtonosan. Po meni najjaca startna petorka lige sa dva igraca kakve nijedna druga ekipa u ligi nema. GSW ce nastavit igrat svoju kosarku, savrsenu napadacki i s puno preuzimanja odbrani pa cemo vidjeti mogu li odbraniti titulu, a Steph ce vjerovatno nastaviti igrati na ovom nivou ili mozda cak jednom vise. Hoston dobija dimenziju vise u napadu s Lawsonom al mene zanima da li ce Lawsonu dati dio Hardenovih lopti iz izolacija (gdje je bio najefikasniji igrac lige) il ce ga vise koristit u spot up roli i kao sekundarnog kreatora koji ce napadat rotacije i pukotine u odbrani nakon prvog Hardenovog napada. Vjerovatno ce malo rasteretit Hardena u RS al onda u PO ide standardni volumen izolacija. SAS ce biti zanimljiv napadacki zbog Aldridgea koji je mnogo z.a.j.ee.b.a.n za cuvat al ocekujem da ce dosta past u odbrani p'n'ra gubitkom Splittera. Tiago je klasa u odbrani picka dok je LMA jednostavno prespor da konstatno izlazi i hedgea pick. Tu se sad povlaci i razmisljanje koliko ce Pop sad da prilagodi odbranu jer ni Timmy ni LMA ne mogu preuzimat visoko niti izlazit na perimetar bez ozbiljnih problema. Vjerovatno ce doci do prilagodjavanja role Kawhiju i Greenu (pogotovo prvom) koji ce ovaj put biti znacajniji za odbranu SAS vise nego ikad prije jer ce morati igrati mnogo agresivno na loptu i pomagati na svakom picku. Ne bi bilo neobicno i da Pop ubaci elemente trap odbrane al LMA i Timmy nisu Bosh pa se oni bas i ne mogu koristiti za visoka udvajanja i iceanje picka. Napad ce sigurno skocit i vjerovatno sada osnova napada ide na viski post preo LMA ili Timmyja i izolacije Kawhija te naravno carolije Manua kada udje s klupe. Parker vise ne moze nosit napad jer ako cemo gledati po onom Eurobasketu, on nije ni sjenka nekadasnje pick masine koja je u reketu skoro nepogrijesiva bila, Uglavnom Pop ce nam ovdje sigurno podarit novu i napdacku i odbrambenu verziju Spursa. LAC je siri nego ikad, vrhunska petorka je sad nadopunjena i vrunskom klupom. CP3 ce imat dosta vise odmora i dosta vise dodatnih playmakera na rosteru nego prije al njima napad nije problem nikad bio. Vjerujem da ce se i odbrana popraviti, pogotovo ako iskoriste Wes Johnosonovu atletiku i Lancea kako treba (ovog drugog ako Doc smiri naravno). Memphis ko Memphis, ispasce vjerovatno u prvoj ili drugoj rundi jer se bez suta ne moze, a bez Tony Allena na parketu ni odbrana nije tako mocna. Sunsi i Dallas imaju sanse za PO ali ne vjerujem im bas jer je Dirk prestar i u fazi raspada a u Sunsima Bledsoe i Knight nisu mocni kao Dragic-Bledsoe nekad. Portland ima zanimljivu mladu ekipu i ocekujem odlicne sezone Vonleha i Leonarda kao i Lillarda medju vodecim strijelcima ali oni nisu jednsotavno dovoljno kvalitetni za PO. Denver moze napast PO takodjer ako Gallo odigra napokon u skladu s talentom i ozljede ga prestanu zezat, Nurkic se vec ove sezone profilira u odlicnog centra, a Mudiay odigra vrhunsku rookie sezonu. Lakersi, Wolvesi nemaju nikakvih sansi za PO. Na istoku ocekujem dominaciju Cavsa, prejaki su jednostavno. Chicago, Atlanta, Miami, Toronto, Wizardsi i Bucksi ce biti od 2. do 7 mjesta na istoku, nebitno kojim redom jer su to sve ekipe slicnog kvaliteta. Chicago bi se tu mozda mogao izdvojiti jer ce sigurno imat odlican napad s Hoibergom koji je vrhunski ofanzivni trener i koji bi mogao dosta da odgovara Roseu, Butleru i Pauu kao najboljim igracima Chicaga. Atlanta ce standardno igrati kao i prosle sezone i onda ce nedostatak lidera i vrhunske prve opcije doci do izrazja u PO. Wizardsi ce ici na pogon Walla i ako mu se neko ne prikljuci u drugom dijelu sezone (prije svih Beal koji nikako da realizira potencijal) vjerovatno ce izgubit HC prednost. BUcksi su sigurni na racun odbrane i vjerujem u daljni napredak Anteta ka jednom od najboljih igraca lige. Kod Raptorsa se nadam konacnom povecanju uloge JoValu u napadu jer je pokazao prosle godine koliko je dobar u postu i picku na racun ciste snage i mekane ruke. Tek mu je 23 godine i samo moze postat bolji, definitivno jedan od najboljih centara lige u buducnosti. Miami je dosta kvalitetan takodjer ali jednsotavno ne vjerujem da ce Wade ostati u komadu dovoljno utakmica da uzmu 2. seed na istoku. Ako ostane zdrav pak, sa Boshem, Dragicem i Hassanom sigurno uzimaju 2. ili 3. seed. Zadnje mejsto za PO se nadam da ce izboriti Pacersi sa PGom jer tog covjeka tako volim dok ce im konkurenti biti Pistonsi, Hornetsi, Knicksi, Boston (njima najvise sanse dajem da na kraju izbore PO cisto zbog strasnog trenera i sirokog rostera iz kojeg ce Stevens maksimum izvuc) i mozda Magic. Netsi i 76ersi nemaju nikakvih sansi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 01:06

Lijepa analiza @epi,samo se ne bih slozio s tobom da je LMA nepokretan.Itekako taj covjek moze raditi i hedge i preuzeti,jer se jako dobro krece za visinu od 212-3cm.Druga je stvar sto je fakticki sam nosio napad POR i nije mogao konstantno igrati dobru odbranu.To u SA nece biti slucaj,sto ce automatski znaciti i vise njegovog zalaganja u odbrani.Covjek je jedan od najboljih post defanzivaca lige ( to statistika potvrdjuje),a x puta sam ga gledao svojim ocima kako bek ne moze da mu pobjegne na preuzimanju.Jedini problem koji odbrana SA moze imati je odbrana od protivnicke tranzicije i to je i predsezona pokazala.No,hajde da ne bude kako hvalim svog konja opet,vidicemo gdje je ekipa defanzivno nakon 30-tak utakmica...
EDIT:[youtube][/youtube] Pogledati sekvencu od 4:00.Jedan Curry ne moze da mu se odlijepi dovoljno...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 01:16

LMA je los p'n'r defanzivac, nije ga Stotts bez razloga cuvao parkiranog na bloku zajedno s RoLo-om i pustao suteve s poludistance i silovanje jadnog Lillarda na picku. Vrhunski suter s poludistance i opcenito napadac s visokog posta da, ali daleko od defanzivca Splitterovog ranga. Match up protiv Griffina ili Greena bi mnogo nezgodan za njega mogao biti. Opet cu ponovit, Kawhi ce morat radit u odbrani vise nego ikad do sad. Sto se tice sposobnosti pozicione odbrane tj post odbrane, to je danas u NBA skoro potpuno nebitna stvar postala jer na prste jedne ruke mozes nabrojat visoke kojima je forte post igra. Stavise, nijedan od glavnih kontendera na zapadu nee forsirati igru svojih visokih kroz post nego puno vise kroz pick (Howard, DeAndre, Griffin, Bogut, Kanter, Ibaka). Jedina ekipa protiv koje ta poziciona odbrana moze biti od koristi je Memphis al nije Pop lud da spusti seriju tu u blato i odbrambenu bitku kad ih vrlo lako napadackim prilagodbama moze ubit.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 01:27

SA je igrao istu odbranu gdje se uglavnom pusta sut sa poludistance dok i PF i C zatvara reket.Jedine prilagodbe su bile portiv vrhunskih sutera kad izlaze iz picka.To ce isto igrati i LMA.Naravno,on nije defanzivac ranga Splittera,ali opet kazem,covjek ima sve potrebno da igra dobru odbranu,a i imace vise snage za to.Sama logika nalaze da ce biti bolji,a nije ni isto imati pored sebe Duncana i Leonarda ili Lopeza i Batuma.Ja ti garantujem da ce on posatiti bolji defanzivac nego sto je bio,a ne vidim da ce Leonard morati raditi nesto vise.Tu nema nikakvih promjena...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 01:39

Pa moze on biti bolje "sakriven" u tom sistemu SAS i mogu mu prednosti biti naglasene kao sto je duzina al ne moze on odjednom u SAS postat dobar p'n'r defanzivac da bude u stanju izac visoko na jednog Curryja ili preuzet Westbrooka, Paula ili Hardena. Najmanje dvojicu od ove cetvorice ce SAS morati izbaciti ako zele do finala i svaki od njih je mnogo mocan igrac na picku. Spursima bi se mogli ponovit slicni problemi koje su imali nekad u odbrani picka i opcenito vrhunskih bekova dok nisu nasli Splittera. Kawhi je ovdje kljucni covjek, on ce morat da igra LeBronovsku ili Greenovsku ulogu u odbrani SPursa i to jednako kvalitetno kao njih dvojica. Presaltavanje Greena ili Kawhija na neke od navedenih bekova nije rjesenje jer je Kawhi ofanzivno previse bitan da bi ga se trosilo na presing u odbrani i trku za bekovima dok je Green dovoljno kvalitetan da zaustavi Klay Thompsona i igrace tog kalibra dok bi se ovi vrhunski napadaci poput Currya, Hardena, Wessa i Paula s njim poigrali. Parkiranje PFa i Ca u reket nije i ne smije biti rjesenje protiv OKCa, GSWa i LACa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 01:51

Ja garantujem da on moze(kad to zeli i ima snage) preuzeti koga hoce i da se nece obrukati,nego ce se svaki od tih nabrojanih dobro oznojiti da zabije kos pored njega...Covjeka nikad nije zanimala odbrana previse,jer voli zabijati poene kako sam kaze,ali daleko od toga da ne moze biti i vise nego dobar defanzivac.Ima visinu,ima duge ruke,ima brze ruke i odlicno se krece.Dakle,svi su elementi tu,a sada ce imati i jasne defanzivne principe,te vise snage da defanzivni potencijal koji ima pretvori u javu...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 02:01

E dobro care ne moras adriano mode ukljucivat. Da moze to radit dovoljno dobro, sigurno ga Stotts ne bi sakrivao fakticki u zoni na picku, pogotovo dok je mladji bio. Jednostavo Aldrigde nije dovoljno dobar atleta da odogovori na te zahtjeve al to ga opet ne cini losim igracem ili nekom rupetinom ala danasnjeg Dirka. Moze posluzit u toj roli protiv prosjecnih bekova i malo iznadprosjecnih bekova al protiv same elite i same kreme pozicije, nema teorije. Protiv ovih sto sam nabrojao na picku mogu dovoljno dobri za zaustaviti ih biti samo najbolji od najboljih. On ce svoje odradjivat u napadu gdje ce imati dosta veliku rolu s obizirom na raspad Parkera, a u odbrani ce drugi morati pokrivati njegove nedostatke. Tu prije svih mislim na Kawhija i Greena pa mozda i Duncana koji je i dalje Bog za pozicioniranje u odbrani.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 25 okt 2015, 06:43

@Nezalaganje
Ne mozes uzimati jednu utakmicu,jednu akciju za mjerilo necega,a cimi mi se da ti to radis konstantno (mozda grijesim)
Napisem ti da se fakin Dirk manje vise raspada,da je predpenziono stanje,jos nije odmarao preko ljeta..sto je realno tako,jedino ako nije popio eliksir mladosti..a ti govoris ...meni izgleda bolje nego prosle godine,dobro se krece,pogadja suteve?? na osnovu jedne predsezonske utakmice i to joj pocetka svega (ili dve tri nije bitno) ti zakljucujes da on izgleda bolje?..nije to mjerilo ama bas nikakvo,pred njim je cijela sezona,i btw Dirk ce uvijek pogadjati suteve,to ne spori niko,vec njegov cjelokupad doprinos tokom sezone na oba kraja parketa...isto tako za Wesa,kretao se dobro sutirao 50%?? pa?..mogao je on sutirati i 80% kakve to ima veze,lik izlazi iz najteze povrijede i ocekivati je da mu treba vremena da bude pravi Wes.
Isto ovo sto ti Epidaurus govori..pa svi znamo da je LMA cijelu karijeru los u odbrani pika i da su ga sakrivali,to znas i ti samo si u Adriano modu sto rece Epidaurus..i ti stavljas jednu akciju gdje mu je Curry ne moze odljepiti?? kakve to ima veze,cega je to mjerilo?..i na drugoj temu nesto slicno radis i stavljas klip gdje Isaiah Tomas unisti Stocktona sa 44p? i to je mjerilo necega? jedna utakmica? a Stokton je te god bio u drugoj najboljoj odbrambenoj petorci lige?

Ja ne tvrdim da ce Utah sigurno u playoff,imaju ono ogromni problema na playu,to je evidentno,ali u nekoj tjesnoj borbi za 8. mjesto sa Dallasom i Phoenixom cini mi se da bi mogli izaci kao pobjednici zahvaljujuci prevashodno odbrani i to sto u napadu ozbiljnije bi trebali dobiti Hood-a.

@Epidaurus,dobra analiza,good job :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 11:43

Samo cu reci da nikada ne kreiram misljenje na osnovu jedne utakmice i vidim malo dublje,jer vec duuugoo pratim kosarku..Primjeri koje postavljam nisu jedini,ali su dokaz mojih tvrdnji.Mogu ja postaviti i 10 klipova,nije problem.Zivi bili pa vidjeli,da ne duljim dalje.
EDIT:Za Wesa sam pomenuo kretnje i procenat suta jer znam malo vise o ljudskoj anatomiji i njenoj vezi sa kosarkom.Ako pojedinac i dalje osjeca posljedice,kretnje mu nece biti iste,nece biti siguran u svoje tijelo i nema sanse da mu sut izgleda kao da povredu nije ni imao,jer je kosarka specificna.Ako te clanak boli,odrazice ti se na sut ,a ne nesto vise.Sto se tice LMA ,nikada nisam vidio da se taj covjek nesto sakrivao od strane trenera zbog njegove lose odbrane.Nigdje veze vam je ta tvrdnja.Mogao je mozda biti sakrivan kako bi sacuvao sto vise snage sto i svaki trener nastoji uraditi za svoju prvu napadacku opciju.Kao sto vec rekoh,nije se do sada pokazao kao pretjerano dobar defeanzivac u odbrani picka(sto je samo jedan segment odbrane),ali sam i naveo zasto je to bilo tako.Covjeka odbrana nije zanimala i voli da zabije kos vise od toga.Vidicemo sta ce se desiti u SA.Ako i dalje,uz sav sistem i snagu koju ce sada sacuvati,bude slab,onda je do njega,ali niko ne moze sporiti da covjek ima nadprosjecan defanzivni potencijal.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 25 okt 2015, 12:25, ukupno mijenjano 2 puta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2015, 12:20

NEZALAGANJE je napisao/la:Samo cu reci da nikada ne kreiram misljenje na osnovu jedne utakmice i vidim malo dublje,jer vec duuugoo pratim kosarku..Primjeri koje postavljam nisu jedini,ali su dokaz mojih tvrdnji.Mogu ja postaviti i 10 klipova,nije problem.Zivi bili pa vidjeli,da ne duljim dalje.
Pusti to prijatelju, ako on kaze da ne moze onda ne moze, ali zato Grk hrli ka tome da postane jedan od najboljih igraca lige...

Ti ne znas nista a on sve zna, sta ces brate...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 12:27

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Samo cu reci da nikada ne kreiram misljenje na osnovu jedne utakmice i vidim malo dublje,jer vec duuugoo pratim kosarku..Primjeri koje postavljam nisu jedini,ali su dokaz mojih tvrdnji.Mogu ja postaviti i 10 klipova,nije problem.Zivi bili pa vidjeli,da ne duljim dalje.
Pusti to prijatelju, ako on kaze da ne moze onda ne moze, ali zato Grk hrli ka tome da postane jedan od najboljih igraca lige...

Ma svako ima svoje misljenje,nije problem,ali ja barem argumentujem to,pa makar i jednim klipom.Volio bih da se meni prikaze bar jedan klip gdje je LMA bio totalna rupa na preuzimanju nekog igraca u vise navrata.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2015, 12:32

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Ma svako ima svoje misljenje,nije problem,ali ja barem argumentujem to,pa makar i jednim klipom.Volio bih da se meni prikaze bar jedan klip gdje je LMA bio totalna rupa na preuzimanju nekog igraca u vise navrata.
Pa on jednu situaciju nekog igraca vrti konstantno, kao npr. taj i taj igrac radio je dobro to i to i nema dalje, ne moze vise, nece vise, ostat ce isti. Konstantno to ponavlja na milion primjera. Pa vidjelo se i oko Tristana jucer, radi samo dvije stvari i to je to, ne moze napredovati, ne moze ovo ne moze ono a lik u toku sezone samo napredovao a kamoli od pocetka karijere al jbg eto :D . isto vazi i za LMA al s druge strane Grk mu napreduje i izrasta u jednog od najboljih igraca lige :D (garant procitao na necijem blogu pa se uhvatio toga).

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 12:34

Pa dobro, onda se moze tvrditi i za vecinu prvih opcija koje nose velik teret u napadu i koje su bile u odbrani labilne da je to zbog toga sto su nosili velik teret u napadu i odbrana ih nije zanimala. Pravi vhunski i fransizni igrac je to sto jest upravo zato sto je u stanju dominirat na obje strane terena. LMA je u odbrani prosjek, to je svakom valjda jasno. A to sto kazes nije ga zanimala odbrana i nije mu se igrala ista je malo glupo, pa kakav je to vrhunski igrac koji ne zeli igrati odbranu ...

@Adriano Giannis je nakon ADa igrac s najvecim odbrambenim potencijalom u ligi. Dodavanjem suta on postaje i napadacki mnoogo z.a.j.e.b.a.n match up. Ako se vec Kawhija ovdje forsira kao potencijalnog fransiznog ili top 10 igraca lige, onda ne vidim zbog cega to Giannis ne bi mogao postati u narednih par godina, veci je potencijal od istog, ovo mu je tek 3. sezona u NBA i nema jos ni 21 godinu. Igrac od 211 cm koji je u modernoj kosarci u stanju igrati sve poizcije i sve zivo preuzimati je potencijal za top 10 igraca lige, najbolji vjerovatno nikad nece biti pored ADa i Wigginsa. Al dobro, navikao sam od tebe da budes smijesan.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2015, 12:44

@epi Slazemo se za vrhunskog igraca.On igra KONSTANTNO dobro na oba kraja parketa.Zato LMA i jeste samo All star ali ne i neka mega zvijezda .Medjutim,moja poenta je da on,kad god je bio "nalozen" (da se izrazim laicki) da igra odbranu,niko se nije naigrao pored njega,niti je izgledao kao neka rupetina na preuzimanju picka.U prevodu,covjek moze igrati dobru odbranu kad to zaista zeli i sav "alat" je tu,a zasto to nije previse pokazivao do sada,po meni se krije u prevelikom napadackom teretu koji je nosio,te losim defanzivnim principima trenera sa kojima je radio...Neki igraci su limitirani fizicki i ne mogu igrati dobru odbranu,ali LMA nije i samo govorim da sacekamo i vidimo da li ce to pokazati u SA ili covjek zaista ne zna igrati odbranu...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2015, 12:46

Epidaurus je napisao/la:Pa dobro, onda se moze tvrditi i za vecinu prvih opcija koje nose velik teret u napadu i koje su bile u odbrani labilne da je to zbog toga sto su nosili velik teret u napadu i odbrana ih nije zanimala. Pravi vhunski i fransizni igrac je to sto jest upravo zato sto je u stanju dominirat na obje strane terena. LMA je u odbrani prosjek, to je svakom valjda jasno. A to sto kazes nije ga zanimala odbrana i nije mu se igrala ista je malo glupo, pa kakav je to vrhunski igrac koji ne zeli igrati odbranu ...

@Adriano Giannis je nakon ADa igrac s najvecim odbrambenim potencijalom u ligi. Dodavanjem suta on postaje i napadacki mnoogo z.a.j.e.b.a.n match up. Ako se vec Kawhija ovdje forsira kao potencijalnog fransiznog ili top 10 igraca lige, onda ne vidim zbog cega to Giannis ne bi mogao postati u narednih par godina, veci je potencijal od istog, ovo mu je tek 3. sezona u NBA i nema jos ni 21 godinu. Igrac od 211 cm koji je u modernoj kosarci u stanju igrati sve poizcije i sve zivo preuzimati je potencijal za top 10 igraca lige, najbolji vjerovatno nikad nece biti pored ADa i Wigginsa. Al dobro, navikao sam od tebe da budes smijesan.
Ja sam smijesan jer kazem da Grk nikada nece biti medju najboljim igracima lige a ti nisi smijesan sto govoris da hoce? Ima 211 ali misicna masa mu je smijesna, sve sto lik ima su fizicke predispozicije i to je to. Kazes da samo doda sut, pa je li to lako dodati sut? Nije to samo dodati sut ba, jednu predsezonu trenirati sut i misliti da si Ray Allen. Sto sut ne doda Shaq? Bar onaj sa slobodnih? Sto Dwight? Mnogo pricas sbbkbb a kad neko isto pocne pricati onda to tebe vrijedja jer to necije sbbbkbb nije isto kao i tvoje.

Otprilike ovo govoris: ako Giannis doda sut, ostane bez povreda, unaprijedi pregled igre, nabije misicnu masu a ostane brz, ispuni defanzivni potencijal, bice jedan od najboljih, eh pa pasa moj i da je Daye isto sve to uradio sada bi bio prva opcija nekog tima a ne bi se borio po SL da uzme negdje 15. mjesto u rosteru.

Isto, ako Russel nabije misicnu masu, ojaca, ne povriejdi se, privikne se na NBA, ispuni potencijal koji ima, bice top 10 u ligi (to nije smijesno toliko toga sbbkbb a smijesno kad kazem da je Waiters talentovan igrac ili da je Kyrie bolji od Walla). Cirkusant si druze.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2015, 12:54

Za Giannisa pola lige trubi kakav potencijal ima, Kidd ga gura na sve moguce pozicije, jer vidi cuda, ima potencijal da ih sve igra. Dakle ako sam lud ja, lud je i Kidd. Giannis vec ima sve sem suta, ako si ga uopce vidio kako fizicki izgleda sad na Eurobasketu, vidio bi o kakvoj se gradji radi. Niko ne kaze da on mora biti vrhunski suter (tesko i da moze biti) al sasvim je dovoljno da igrac takvih predispozicija bude solidan suter sa nekih 35-36% za tri i eto, vec ga ne mozes cuvat ko Ronda, a kad mu se priblizis mozes ga samo pogledom ispratit zbog bolesne atletike. Po uticaju na obje strane terena ima potencijal za top 10 lige pa se ti sad pravi lud kolko hoces. Ponovit cu jos jednom, ako Kawhi moze, moze itekako i Grk jer je veci potencijal i fizicki i igracki. Za Russella i Waitersa uopce ne bih da raspravljam vise, lud sam tebi izgleda i ja i svi moguci strucnjaci koji su svrsavali na Russellov potencijal kad i ako fizicki bude na razini ptrebnoj za vrhunsku kosarku. Al eto ti si u pravu, isto ko kad nas pokusavas uvijerit da je TT bolji igrac od Jonasa, sto je realno smijesno.

@Nezalaganje LMA nije limitiran za zatvaranje obruca cistom masom i duzinom, to itekako vrhunski moze odradit al je limitiran za preuzimanje visoko i iskananje jer jednostavno nije brz igrac. Cinjenica je da cete dobit puno u napadu s njim, al odbrambeno izgubit nekih 30-ak posto kvaliteta u odnosu na Tiaga ako se sistem ne prilagodi (u sto ne sumnjam da hoce s Popom) jer jednostavno od LMA to ne mozes trazit i ne trebas trazit s obzirom na to sta ti on donosi u napadu i koliko bi rolu on mogao imati u tom napadu s obzirom na raspad Parkera.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2015, 12:59

Epidaurus je napisao/la:Ja ne znam jel se ti pravis glup il si samo intelektualno ogranicen. Za Giannisa pola lige trubi kakav potencijal ima, Kidd ga gura na sve moguce pozicije, jer vidi cuda, ima potencijal da ih sve igra. Dakle ako sam lud ja, lud je i Kidd. Giannis vec ima sve sem suta, ako si ga uopce vidio kako fizicki izgleda sad na Eurobasketu, vidio bi o kakvoj se gradji radi. Niko ne kaze da on mora biti vrhunski suter (tesko i da moze biti) al sasvim je dovoljno da igrac takvih predispozicija bude solidan suter sa nekih 35-36% za tri i eto, vec ga ne mozes cuvat ko Ronda, a kad mu se priblizis mozes ga samo pogledom ispratit zbog bolesne atletike. Po uticaju na obje strane terena ima potencijal za top 10 lige pa se ti sad pravi lud kolko hoces. Ponovit cu jos jednom, ako Kawhi moze, moze itekako i Grk jer je veci potencijal i fizicki i igracki. Za Russella i Waitersa uopce ne bih da raspravljam vise, lud sam tebi izgleda i ja i svi moguci strucnjaci koji su svrsavali na Russellov potencijal kad i ako fizicki bude na razini ptrebnoj za vrhunsku kosarku. Al eto ti si u pravu, isto ko kad nas pokusavas uvijerit da je TT bolji igrac od Jonasa, sto je realno smijesno.
Prvo, nemoj tako sa mnom razgovarati, mami i tati se tako obracaj. Drugo, Kawhi je za Giannisa ofanzivno Jordan a defanzivno Pippen. Smijesno je gurati Giannisa medju najbolje igrace lige jer realno to nije. Sta ce biti za 10 godina to niko ne zna. Mnogo je th sbbkbb koje tako samouvjereno iznosis kao da se to sve ostvarilo.

Poradi malo na kulturi i tako se roditeljima obracaj, a ne meni (ovo ti nije prvi put).

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.