Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

Post Postao/la MortemHz » 15 dec 2015, 19:49

Convicts1988 je napisao/la:Koje je brojnije gostovanje u BiH ?
[youtube][/youtube]
Pretpostavljam da nama ne pikate gostovanja gdje ne mozemo svi stati na tribinu + Sarajevo?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 15 dec 2015, 19:56

MortemHz je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:Koje je brojnije gostovanje u BiH ?
[youtube][/youtube]
Pretpostavljam da nama ne pikate gostovanja gdje ne mozemo svi stati na tribinu + Sarajevo?
Pa kakvo ti je to gostovanje u tvom gradu fakticki, aj realno?
Ma ne vjerujem ni ja da ih je bilo 3.000 u Sirokom, ali eto ..
Red Army je jedne godine ispunio istok Grbavice, ali mislim da ih je bilo manje nego nas na Otoci sigurno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 dec 2015, 20:01

Pa dobro, na ostalim stadionima i ne mozes biti realno..Vitez, Gradacac, Mostar nisu dali tribinu...sve smo to ispunili ali jednostavno je previse malo dok se vama moze sve pikati + vi ste uvijek na sredini i vama neki pomak predstavlja veliku stvar dok smo mi navikli evropu igrati i nema vise te euforije kao nekad mada je i kod vas splasnulo dosta, naprimjer kad smo bili u finalu 2014-te..koliko se sjecam 2 KM vam karta bila a vas doslo 7.000 na nesto sto se nece dugo godina ponoviti a to je ''zavrsna'' borba za trofej

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 15 dec 2015, 20:14

@convicts1988

bio sam u sirokom tada i bilo je preko 3000... vecina raje dosla privatno... u mostaru haos bio saobracaj kola nisu mogli proci od nas...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 15 dec 2015, 20:15

To jeste, ali moraš imati u vidu da smo mi godinama izvarani od strane klupske uprave, niko kao mi, mnogo nam obećavano a klub je pokradan iz godine u godinu, normalno da će ohladiti, a znalo se prije te tekme s vama i finala da nema licence ni te godine za evropu, znači finale kupa faktički nema smisla . Bit će bolje:)

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 dec 2015, 20:25

jovanmaksimovic je napisao/la:@convicts1988

bio sam u sirokom tada i bilo je preko 3000... vecina raje dosla privatno... u mostaru haos bio saobracaj kola nisu mogli proci od nas...
Bio sam i ja na toj utakmici.

Bio vas je pun,jug sjecam se i, nesto na sjeveru. Unistili pecaru.

Sjecam se i poluvremena. Kad su dolazile informacije, Leotar ponudio ovoliko, Zeljo onoliko, pola tribine se smijao. Sjecam se i gola Baiana, Wagnerovog brata. Uhh
NK Široki Brijeg

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 dec 2015, 20:26

virtuoz je napisao/la:
2009-10:
Prosjek lige: 2303
Najgledaniji klub: Željezničar 7733
Kad se sjetim te euforije. :tokralju: :plac:
Zeljo imao bolji prosjek od nekih ekipa iz Serije A

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 dec 2015, 20:35

Eto kaze i ovaj frajer pola od 3.500, pustite propagandu i Avaz ljudi ''Ocekuje se 3.000 Hordi Zla u Njemackoj?!'' :facepalm:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 dec 2015, 21:24

To je bilo najvece gostovanje u Širokom ikad, i vjerovatno ce i tako ostat.
NK Široki Brijeg

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 dec 2015, 21:27

Da, do nekih boljih vremena...dat ce Bog da se dignemo kao drzava, polako

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 dec 2015, 08:07

SlevinKelevra je napisao/la:
virtuoz je napisao/la:
2009-10:
Pa i nije istina, nazalost :D tada je u Italiji najmanji prosjek imao Livorno sa 10668. No imali smo posjetu kao Monaco te sezone koji je imao najlosiju posjetu u Francuskoj sa 7894, a ispred njega Nice sa 8714. Spaniju, Englesku i Njemacku da ne spominjem. Nizozemska i Rusija su tu takodjer veoma jaki sa posjetom gdje bi ta nasa rekordna posjeta u ovom stoljecu dovela tek medju 2-3 najlosije ekipe sa posjetom dok Turska zna pravo varirati iz sezone do sezone tako da bi nekada bili medju najlosije dvije ekipe, a nekada cak na 6-7 mjestu. No vec lige kao sto su Belgija, Ukrajina i Portugal imaju mnogo manju posjetu pa bi tesezone u Ukrajini bili 7. od 16. klubova, u Belgiji 10. od 16. klubova, a u Portugalu 6. od 16. klubova.

No slazem se da je sezona bila za pamcenje i ta euforija. Divan osjecaj i zao mi je sto nismo u mogucnosti da tako bude svake sezone. Borac je te sezone imao isto fantasticnu posjetu za nasu ligu od 6433. Sarajevo bilo trece sa posjetom od 3133 no ekipa koja me sada najvise iznenadjuje da je te sezone imala veoma dobru posjetu, navodno cetvrtu u ligi, je Rudar Prijedor sa 2620 no ne vjerujem da je taj podatak ispravan jer Zapad koji je tada bio jedina njihova tribina ima 1500 sjedalica. Vise mislim da je njihova posjeta bila tu oko 1500 (opet 2-3 puta vise nego ove sezone sa oko 600) sto bi ih gurnulu tamo na oko 10. mjesto gdje bi tu poziciju dijelili sa Širokim, a cetvrto mjesto bi preuzeo Čelik sa 2490.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 16 dec 2015, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 dec 2015, 09:23

SlevinKelevra je napisao/la:
virtuoz je napisao/la:
2009-10:
bato, imali smo bolju posjetu 97/98 i 98/99 nego 09/10... :D

uopsteno gledano, nasa liga je do negdje 2000. imala strasan prosjek... jbt, izuzmi derbije, gdje se na kosevu redovno skupljalo min. 25000 i grbavicu gdje je minimalno bilo 15.000, protiv ostalih ekipa smo imali po 7-8000 u prosjeku... i ne samo mi, celik prije svega je uvijek bio u vrhu po broju gledalaca nakon rata... sarajevo isto... a oni si sigurno imali 6000 u prosjeku, ako ne i vise... za ostale ne znam... da nije bilo nas i borca 09/10 liga bi imala mizeran prosjek od 1500 ovako smo je barem na tren digli u vise vode...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 16 dec 2015, 11:11

Manijaci u Širokom i u Zenici na finalu Kupa su najbrojnija gostovanja
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 dec 2015, 11:27

Današnje posjete su mizerne a o razlozima je suvišno govoriti.. Neću duziti, sem ako ne bude bilo potrebe za tim. Uglavnom, ljudi su preokupirani kojekakvim stranim ligama, sve i jednu utakmicu dobivaju jednim klikom ili prebacivanjem kanala na TVu, razvijaju osjećaj pripadnosti prema stranim klubovima nazivajući sebe Kataloncima, Madridistima, p ičkama materinama. Takvi su inače, iako jedne jedine utakmice BH Premijer lige pogledali nisu, najveći mrzitelji našeg fudbala. Ne shvatam kako neko emotivno dozivljava uspjehe ili neuspjehe kluba, za koji je apsolutno siguran da nije njegov..

Helem, mi Madristi ćemo rasturiti Rimljane u narednom krugu lige prvaka. Roni, Bejli, Benzi i Hami riješavaju utakmicu ! Šalu na stranu, i ja sam kao neki simpatizer Real Madrida, pratim ih i drago mi je kad pobjede, ne pogađa me kada izgube, sasvim mi je svejedno. Međutim, kada bih birao između, sa jedne strane osvajanje pehara lige i LP Real Madrida, a sa druge jednu dobijenu utakmicu Zeljeznicara, bez razmišljanja bih izabrao drugu opciju..

PS
Prvo bih se odvalio smijati, a onda i udario šamar onom ko bi mi takvo postavio pitanje..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 16 dec 2015, 11:48

fedeltafrotta je napisao/la:Manijaci u Širokom i u Zenici na finalu Kupa su najbrojnija gostovanja
Vise je nas bilo u Gradaccu na gostovanju nego vas u Zenici u finalu kupa, za Siroki svaka cast, bilo vas je bruku.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 12:03

Osttribine je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:Manijaci u Širokom i u Zenici na finalu Kupa su najbrojnija gostovanja
Vise je nas bilo u Gradaccu na gostovanju nego vas u Zenici u finalu kupa, za Siroki svaka cast, bilo vas je bruku.
Vise vas je bilo u Vitezu nego u gradačcu, a nas je bilo vise u zenici nego vas u gradačcu nadi slike i video da ne postavljam ja.

https://www.google.ba/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=899

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 16 dec 2015, 12:37

virtuoz je napisao/la:Dosta se raspravlja o posjetama pa nek se otvori jedna tema za sve priče o posjeti.
Cilj teme je rasprava o trenutnoj posjeti kao i prisjećanje na stara vremena,po mogućnosti sa službenim podacima,slikama,video klipovima itd.

Ako se sakupi dovoljno materijala,možda se može napraviti i neka lista utakmica sa najvećom posjetom,kako svakog kluba pojedinačno tako i BiH klubova u globalu.
Ista stvar i sa gostovanjima.

Tema je takva da se na njoj može pisati bilo šta,samo da ima veze sa posjetom. Manijaci mogu pisati o tome kako su napunili Koševo protiv Newcastlea i dodati par slika,iz Čelika i Veleža se mogu prisjećati starih dana,itd.
Možemo iskoristiti priliku i smijati se najgorim posjetima,npr. 15 ljudi sa utakmica Olimpica i sl. :urnebes:
Samo se nadam da tema neće prerasti u borbu Fukara i RA koga ima više u kopu :lol:

Pišite,stavljajte slike,video klipove,raspravljajte čija je posjeta bolja,podjebajite se ako treba,ali naravno sve u granicama normale.
Ti se smiješ Olimpicu za izmišljenih 15 gledalaca a dole kod vas u Vrapčićima iza gola bude navijača da mogu svi u jedan autobus stati. I da ostane praznih sjedišta.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 dec 2015, 12:37

@Anel_Z, to za Seriju A sam rekao po sjecanju, jer mi se cini da je nekad pred kraj sezone spominjano da imamo bolju posjetu od Cagliaria, ali nisam siguran... Kako god, izgleda kao da se sveto desavalo prije 100, a ne pet godina :plac:
Ajzea je napisao/la:Današnje posjete su mizerne a o razlozima je suvišno govoriti.. Neću duziti, sem ako ne bude bilo potrebe za tim. Uglavnom, ljudi su preokupirani kojekakvim stranim ligama, sve i jednu utakmicu dobivaju jednim klikom ili prebacivanjem kanala na TVu, razvijaju osjećaj pripadnosti prema stranim klubovima nazivajući sebe Kataloncima, Madridistima, p ičkama materinama. Takvi su inače, iako jedne jedine utakmice BH Premijer lige pogledali nisu, najveći mrzitelji našeg fudbala. Ne shvatam kako neko emotivno dozivljava uspjehe ili neuspjehe kluba, za koji je apsolutno siguran da nije njegov..

Helem, mi Madristi ćemo rasturiti Rimljane u narednom krugu lige prvaka. Roni, Bejli, Benzi i Hami riješavaju utakmicu ! Šalu na stranu, i ja sam kao neki simpatizer Real Madrida, pratim ih i drago mi je kad pobjede, ne pogađa me kada izgube, sasvim mi je svejedno. Međutim, kada bih birao između, sa jedne strane osvajanje pehara lige i LP Real Madrida, a sa druge jednu dobijenu utakmicu Zeljeznicara, bez razmišljanja bih izabrao drugu opciju..

PS
Prvo bih se odvalio smijati, a onda i udario šamar onom ko bi mi takvo postavio pitanje..
Ma, nije samo problem strani fudbal, vec sveukupno stanje u drustvu, posebno sa omladinom. Tu prije svega mislim na generalnu skepsu prema svemu domacem, a dodaj tome i danasnji online- zivot koji je nekima postao vazniji od pravog. Smio bi se zakleti da bi se posjeta na Kosevu i Grbavici skocila za 2000 najmanje kad bi mogli ukinuti internet preko vikenda u Sarajevu.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 16 dec 2015, 12:54

Evolve je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:@convicts1988

Bio sam i ja na toj utakmici.

Bio vas je pun,jug sjecam se i, nesto na sjeveru. Unistili pecaru.

Sjecam se i poluvremena. Kad su dolazile informacije, Leotar ponudio ovoliko, Zeljo onoliko, pola tribine se smijao. Sjecam se i gola Baiana, Wagnerovog brata. Uhh
Krcat jug i pola sjevera, eh sad koliko je to ljudi ovako po stolicama, ne znam ali smijem ruku u vatru staviti da nas nije bilo manje od 2500. Znaci 10000%
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 dec 2015, 13:09

Jedan od po meni najvecih problema zbog lose posjete jeste sto kod nas klubovi ocekuju da gledaoci dolaze na stadion iskljucivo zbog fudbala sto je u danasnje vrijeme svugdje u svijetu daleko od istine. Oni dolaze zbog dogadjaja i to je ono sto nama nedostaje. Nedostaje nam to da utakmica bude glavni dogadjaj u gradu za te dvije sedmice (odnosno sedmice kada je Sarajevo u pitanju). Kod nas nepostoji priprema svake utakmice kao zasebnog projekta vec klubovi razmisljaju kao: "Eto, sutra je utakmica pa bilo bi lijepo da dodjete". Naravno, ima uticaj i generalno los kvalitet fudbala pa i neadekvatna infrastruktura na nekim stadionima no ja tvrdim da je ovo sto sam prvo napisao glavni razlog :)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.