Sto nas ne volissssSignore je napisao/la:Sarajevo - Željezničar 13.000
Zrinjski - Vitez 3.500
Široki Brijeg - Slavija 1.000
Čelik - Radnik 700
Rudar P. - Borac 500
Travnik - Velež 500
Drina - Mladost DK 300
Olimpic - Sloboda 200

Sto nas ne volissssSignore je napisao/la:Sarajevo - Željezničar 13.000
Zrinjski - Vitez 3.500
Čelik - Radnik 700
Rudar P. - Borac 500
Travnik - Velež 500
Drina - Mladost DK 300
Olimpic - Sloboda 200
Prosle sezone igrate za titulu i tri kola prije kraja dodje 26.000. Ja bih rado sad stavio 30.000, ali vi igrate za k*, a Zeljina publika ce s ovim kupom nazalost ohladiti. Ne vjerujem ni najmanje da ce biti preko 15.000, tih 13.000 sam stavio kao neku srednju brojku jer mislim da ce ipak biti bar 10-11.000.MortemHz je napisao/la:Sto nas ne volissssSignore je napisao/la:Sarajevo - Željezničar 13.000
Zrinjski - Vitez 3.500
Čelik - Radnik 700
Rudar P. - Borac 500
Travnik - Velež 500
Drina - Mladost DK 300
Olimpic - Sloboda 200
Bilo je na Pecari preko 1500 min.MortemHz je napisao/la:Ne bi da otvaram drugu temu pa cu ovdje staviti.
Posjeta - kup
Sloboda - Željezničar 6.500
Široki Brijeg - Radnik 1.000
I na Tusnju je bilo izmedju 7000-8000, ali bitno je da se sa cijenom od 10 KM toliko napunio stadion.Hum94 je napisao/la:Bilo je na Pecari preko 1500 min.MortemHz je napisao/la:Ne bi da otvaram drugu temu pa cu ovdje staviti.
Posjeta - kup
Sa onolikom tampon zonom,i ne bas ispunjen gostujuci sektor realna cifra je 6500NAJGORA_BAGRA je napisao/la:I na Tusnju je bilo izmedju 7000-8000, ali bitno je da se sa cijenom od 10 KM toliko napunio stadion.Hum94 je napisao/la:Bilo je na Pecari preko 1500 min.MortemHz je napisao/la:Ne bi da otvaram drugu temu pa cu ovdje staviti.
Posjeta - kup
Protiv Jedinstva je bilo preko 8000 ljudi, daleko iznad kapaciteta stadiona.AnelZ je napisao/la:Ja vise mislim da je na Pecari 1500 maksimum da je bilo, a ne minimum prema onom prenosu gdje smo mogli vidjeti najvecu tribinu (kapacitet stadiona 5500). Sto se tice Slobode, tesko mozes reci da je bilo 7000-8000 gledalaca sa onolikom tampon zonom i 75% punim gostujucim sektorom kada je kapacitet stadiona oko 7200 i nazalost nema sektora za stajanje. Ali ovih 6500 je vec odlicna brojka, 5000 treba da bude minimum i protiv Drine narednu domacu utakmicu, a i trebalo je tako biti i protiv Širokog proslo kolo
Gostujuci sektor u Tuzli je debilan. Mogli su ga staviti na juznom dijelu zapada i trebala bi im samo tampon zona na zapadu. Ovo sto sad prakticiraju je meni nevjerojatno. Takodjer, ako su sad vec namakeli pare i ako vec imaju da grade neka onda negdje na juznoj strani spickaju neku tribinicu za 300-400 ljudi i imaju ove dvije tribine za sebe.GradKamena1 je napisao/la:Tampon zona u Tuzli na onoj novoj tribini bespotrebna neznam sta izvode ali eto,dovoljan je razmak između tribina.
kakvoj bolan juznoj straniSignore je napisao/la:Gostujuci sektor u Tuzli je debilan. Mogli su ga staviti na juznom dijelu zapada i trebala bi im samo tampon zona na zapadu. Ovo sto sad prakticiraju je meni nevjerojatno. Takodjer, ako su sad vec namakeli pare i ako vec imaju da grade neka onda negdje na juznoj strani spickaju neku tribinicu za 300-400 ljudi i imaju ove dvije tribine za sebe.GradKamena1 je napisao/la:Tampon zona u Tuzli na onoj novoj tribini bespotrebna neznam sta izvode ali eto,dovoljan je razmak između tribina.
Ljudi ne shvataju cesto da postavljanjem brojaca oni ce limitirati broj ljudi koju mogu uci na stadion. Jer ako ti imas kapacitet od 3200 za tribinu (ili cak manje zbog tampon zone) i onda se registruje preko tog broja navijaca na njoj putem brojaca, slijedi kazna od saveza i moguce zatvranje tribine od nadleznih organa zbog ugrozavanja sigurnosti ljudi, a sami brojaci ako uvide da je limit prekoracen nece ponistiti nijednu narednu kartu (osim ako naravno se bavis malverzacijama i reprogramiras ga) pa makar bila i original i prodata od strane kluba (tvoje je onda da tuzis klub ako zelis pravdu).Beduin je napisao/la: Ali nije da nismo navikli na ova lupanja o posjeti, sve dok ne uvedemo svi brojace na stadionima.
O kakvom pretrpavanju pricas ? BiH stadioni se napune jednom u 10 godinaAnelZ je napisao/la:
Ljudi ne shvataju cesto da postavljanjem brojaca oni ce limitirati broj ljudi koju mogu uci na stadion. Jer ako ti imas kapacitet od 3200 za tribinu (ili cak manje zbog tampon zone) i onda se registruje preko tog broja navijaca na njoj putem brojaca, slijedi kazna od saveza i moguce zatvranje tribine od nadleznih organa zbog ugrozavanja sigurnosti ljudi, a sami brojaci ako uvide da je limit prekoracen nece ponistiti nijednu narednu kartu (osim ako naravno se bavis malverzacijama i reprogramiras ga) pa makar bila i original i prodata od strane kluba (tvoje je onda da tuzis klub ako zelis pravdu).
To je upravo zbog cega ja zelim brojace (ne zbog tacnog broja navijaca na stadionu, to je sekundarno) i strogu podjelu tribina po sektorima kako bi se pretrpavanje dovelo do minimuma, te povecao komfor i sigurnost
To ti dodje ono suprotno od sjevera. Ima mjesta gore u blizini zapada kod jarbola za zastave.staragarda je napisao/la:kakvoj bolan juznoj straniSignore je napisao/la:Gostujuci sektor u Tuzli je debilan. Mogli su ga staviti na juznom dijelu zapada i trebala bi im samo tampon zona na zapadu. Ovo sto sad prakticiraju je meni nevjerojatno. Takodjer, ako su sad vec namakeli pare i ako vec imaju da grade neka onda negdje na juznoj strani spickaju neku tribinicu za 300-400 ljudi i imaju ove dvije tribine za sebe.GradKamena1 je napisao/la:Tampon zona u Tuzli na onoj novoj tribini bespotrebna neznam sta izvode ali eto,dovoljan je razmak između tribina.![]()
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Burberry46, guadalupe, mnon46, Proximic i 25 gostiju.