RK Gradacac

RK Gradacac
Kontakt:

Re: RK Gradacac

Post Postao/la RK Gradacac » 13 sep 2009, 00:12

Ipak ima dosta pojacanja u ekipi... Nisam u Gradaccu tako da nemam informacija iz prve ruke.
Veceras odigrali nerijeseno u Ljubuskom, dobar pocetak sezone 8-)
010 ISN'T JUST A CODE

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 24 sep 2009, 00:31

evo gledam Gradačac svoju narednu utakmicu protiv Bosne BH Gas igra u Gračanici (petak 18h) , navodno zbog sajma šljive :roll: , mislim da će dvorana biti puna , jer se svijet zaželio pravog rukometa !

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 24 sep 2009, 08:22

Nije navodno, dvorana jeste zauzeta zbog sajma. Sajam ove godine odgodjen zbog ramazana...
RK Gradacac je trenirao u Srebreniku a eto izgleda da ce igrat u Gracanici. Ja ne ocekujem nista od te utakmice, sto manji poraz jedino :mrgreen:
Zaista tezak raspored na pocetku sezone, dvije gostujuce i domaca protiv Bosne...
010 ISN'T JUST A CODE

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 24 sep 2009, 11:16

RK Gradacac je napisao/la:Nije navodno, dvorana jeste zauzeta zbog sajma. Sajam ove godine odgodjen zbog ramazana...
RK Gradacac je trenirao u Srebreniku a eto izgleda da ce igrat u Gracanici. Ja ne ocekujem nista od te utakmice, sto manji poraz jedino :mrgreen:
Zaista tezak raspored na pocetku sezone, dvije gostujuce i domaca protiv Bosne...
pa poslije opet u goste :cry:
imperator, prodavac magle

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 24 sep 2009, 12:47

Da, gostujemo Celiku. Nadam se da cemo tu pobijediti 8-)
010 ISN'T JUST A CODE

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 25 sep 2009, 23:42

evo da kazem i o Gradačcu koju riječ poslije utakmice sa Bosnom , momci su igrali dobro vecinu utakmice je bilo 4-5 golova razlike , ali je presudila šira klupa Bosne i pred kraj su povecali prednost na 14.(21-35). Golman stojanović je bio odličan prvo poluvrijeme koje je i branio , zatim dobar je bio i desni bek ?? :roll: ,a najbolji je bio momčić (golobradi :) ) koji je igrao srednjeg beka , evo pro-googlao sam zove se Saša Puljizović i momak je imao odlične asistencije , a zabio je i par golova , ali i na njemu se vidilo da je pred kraj bio umoran i da bi mu godilo da je malo i odmarao , čini mi se da je igrao punih 60 min.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 10:53

Ja ovosezonsku ekipu i ne poznajem toliko jer nisam vise u Gradaccu.
Srednjeg beka je igrao Caco, Sijakovic se preziva tako da ne znam ko je taj Puljizovic. Desnog beka igra (igrao) Almir Doborac, brat Damirov. Vjerovatno si na njega mislio.
A ovo za klupu sto si rekao to je istina, nemamo klupu. Al jbg tako je kako je, bitno je da se jos koliko toliko zakrpi prva ekipa, a protiv Bosne je tesko igrat jer su oni jedno pet klasa iznad svih ostalih.
010 ISN'T JUST A CODE

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 sep 2009, 15:57

RK Gradacac je napisao/la:Ja ovosezonsku ekipu i ne poznajem toliko jer nisam vise u Gradaccu.
Srednjeg beka je igrao Caco, Sijakovic se preziva tako da ne znam ko je taj Puljizovic. Desnog beka igra (igrao) Almir Doborac, brat Damirov. Vjerovatno si na njega mislio.
A ovo za klupu sto si rekao to je istina, nemamo klupu. Al jbg tako je kako je, bitno je da se jos koliko toliko zakrpi prva ekipa, a protiv Bosne je tesko igrat jer su oni jedno pet klasa iznad svih ostalih.
malo o tom Puljizoviću , dio intervijua sa Kadićem sportsport

I za kraj, možete li nam predstaviti pojačanja kluba, dakle odakle su pridošle nove akvizicije, možete li nekog od njih posebno izdvojiti? "Od pojačanja tu su lijevi bek Vladimir Grbić koji je rođen u Boru,nastupao je za Partizan, Crvenu Zvezdu, Cankaya Belediyesi Anakaru, BSK Hebu, a prošlu sezonu je nastupao za dobojsku Slogu, i srednji bek Saša Puljizović koji dolazi iz Dervente, a igrao je za Derventu, Brčko, Jugović-Kac, prošlu godinu je igrao hrvatsku ligu za Bjelovar. Naravno, ne bih nikoga posebno izdvajao, svaki od njih dobro će doći našoj momčad i vjerujem da će dati sve od sebe da se što bolje uklope i dodatno usavrše našu igru".

@ sa RK Bjelovar:
Srednji vanjski
Saša Puljizović datum rođenja: 22.12.1989.
mjesto rođenja: Derventa, BiH

Novi talentirani igrač koji je došao iz BiH i nova nada našeg kluba.
slika

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 16:11

Caco je vjerovatno povrijedjen, ali je sigurno bolji od Puljizovica jer je isuvise mlad da bi bio prvi srednji u ekipi...

Evo ako te zanima web stranica kluba, tu imas dosta podataka o igracima. I ja sam malo prije naletio na ovu stranicu, bila je jedna slicna al ova je dosta bolja...
http://www.rkgradacac.ba
010 ISN'T JUST A CODE

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 16:15

Ovo je stara vijest ali ovim se pise historija rukometa u Gradaccu, pa zasluzuje da se objavi i ovdje:
Izvršeno izvlačenje parova u CHALLENGE CUP-u
Subota, 11 Juli 2009 08:33

RK Gradačac , u natjecateljskoj 2009/10 u Men's Challenge Cup-u igra svoju prvu utakmicu , u 3. kolu , kao domaćin 14-15.11.2009 i kao gost 21-22.11.2009. Protivnik će biti pobjednik iz 2. kola iz Grupe D

GRUPA D je:

1. HC BERANE (Crna Gora)

2. Xico Andebol ( Portugal)

3. H.C. "Tineks Prolet " Skopje

4. OLIMPIA HC ( Engleska)
010 ISN'T JUST A CODE

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 sep 2009, 16:33

RK Gradacac je napisao/la:Caco je vjerovatno povrijedjen, ali je sigurno bolji od Puljizovica jer je isuvise mlad da bi bio prvi srednji u ekipi...

Evo ako te zanima web stranica kluba, tu imas dosta podataka o igracima. I ja sam malo prije naletio na ovu stranicu, bila je jedna slicna al ova je dosta bolja...
http://www.rkgradacac.ba
njemu će biti tamam 15-20 minuta da igra kada se oporavi taj Šijaković ...jest talentovan , ali nije još za čitavu utakmicu...

@ stranica je odlična , provjeri ako ju redovno update-ju da se prijave za izbor najbolje stranice na balkanu http://www.balkan-handball.com/ ...

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 17:09

Ja koliko sam primijetio dosta su "aktivni". Ne znam ko radi ovu stranicu ali bez sumnje je bolja od one prijasnje... doduse ova je oficijelna a ona nije bila, nego ju je radio neki momak iz ljubavi prema klubu.
010 ISN'T JUST A CODE

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 02 okt 2009, 23:39

RK CELIK-RK GRADACAC 35-31 :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 09:41

Ocekivao sam pobjedu u ovoj utakmici al izgleda da nam se jos nije oporavio Caco a bez njega ne ide. U Ljubuskom na poluvremenu vodili 5 ili 6 razlike a na kraju samo remi. Tesko da se moze ponovit proslogodisnji uspjeh, morat cemo se jos pojacat za tako nesto... Ekipa nam nije bila ovako slaba u posljednje tri godine.
010 ISN'T JUST A CODE

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 09:46

rob do bagro je napisao/la:RK CELIK-RK GRADACAC 35-31 :)
Znam da ti je drago ipak nas niste pobijedili ne pamtim od kad :D
010 ISN'T JUST A CODE

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 03 okt 2009, 09:47

RK Gradacac je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:RK CELIK-RK GRADACAC 35-31 :)
Znam da ti je drago ipak nas niste pobijedili ne pamtim od kad :D
haha...nije meni nesto toliko drago,al reko mozda neki ne znaju rezult pa zato sam napisao :D

SMRT FASIZMU!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 12:30

Znali ne znali nije niko corav pa da toliko uvelicavas slova :)
010 ISN'T JUST A CODE

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 03 okt 2009, 12:31

RK Gradacac je napisao/la:Znali ne znali nije niko corav pa da toliko uvelicavas slova :)
sta ja znam mozda neko ne vidi dobro :D

SMRT FASIZMU!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 14:13

pomocniDJUBRE je napisao/la:slika
slika
slika
slika
slika
slika

RK Čelik - RK Gradačac 36:31

Rukometni klub Čelik sinoć je ostvario novu prvenstvenu pobjedu. Pred oko 1.000 gledalaca koji su se skupili u zeničkoj areni puleni Zlatana Saračevića savladali su ekipu Gradačca rezultatom 36:31.

slika

RK Čelik nastupio je u sastavu: Joško Jukić (18 odbrana), Marin Jurić, Mirza Dervenčić (2), Edin Gušić (2), Almir Ekinović, Ivan Savković (8), Aldin Begagić (9), Emir Skopljak, Davor Prskalo (7), Samak Libor, Almir Osmanhodžić (2), Kemal Vidimlić, Adis Ćuran (5) i Begović (1). Ekipu sa klupe vodio je Zlatan Saračević.

slika

U prvih petnaest minuta susreta igralo se gol za gol. Čelik je golovima Savkovića i Prskala stalno održavao minimalnu prednost ali nije uspijevao da ''se odlijepi''. Treba naglasiti kako su obe ekipe veoma slabo igrale odbranu pa je u 16.minutu susreta rezultat glasio 10:9 za zenički tim.

slika

Ista slika ponavljala se do kraja poluvremena. Čelik je konstantno vodio ali je ta prednost bila gol ili dva. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 18:16 za naš tim. Treba napomenuti kako su tokom prvog dijela susreta igrači Gradačca veoma lako dolazili do šuta sa vanskih pozicija. Naši rukometaši slabo su blokirali i zatvarali udarce njihovih bekova posebno Pulezovića.

slika

Početkom drugog dijela puleni Zlatana Saračevića ubacili su u brzinu više što je odmah donijelo rezultat. Pivot Čelika Begagić u ovom dijelu susreta postigao je nekoliko veoma lijepih golova. U 45. minuti susreta Čelik je vodio 28:24.

slika

http://www.nkcelik.co.ba
010 ISN'T JUST A CODE

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 09 okt 2009, 22:15

RK Gradacac je napisao/la:To sto ti pricas moze se prebacit u kategoriju "prorocanstva". Polahko, vidjet cemo sve to a ja sam govorio s gledista prethodne sezone a ne vjerujem da ce biti ista drugacije i ove.
ti meni ne vjerujes i dalje?
imperator, prodavac magle

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.