Kako dalje?

esprit24
Kontakt:

Re: Kako dalje?

Post Postao/la esprit24 » 31 maj 2017, 09:34

jasta je napisao/la:Za prva 4 tima se slažem, Krupa ce nestat kako je i dosla, Sloboda godinama tanka bez vidljivog napretka, Radnik ce biti zamjenjen Borcem. Čelik i Velež legitimni kandidati za ligu 6. Ovo govorim kroz neki period 3-4 godine iako je tesko prognozirat. Profitirat ce tim koji najvise da sansu mladim igracima, i svojim a i onima sto pokupe iz lige. Ocekujem otreznjenje po tom pitanju, jer to je neminovnost. Na infrastrukturi ce se morati raditi. Namjestaljki ce uvijek biti. Titulu ce osvojiti ponajbolja ekipa, kao i kup, a i mjesta u Evropi.

Naredne sezone liga 6: Željo. Sarajevo. Siroki. Zrinjski. Borac. Čelik.
Ajde mi objasni na osnovu cega ti vidis Celik i Borac prije Krupe, Radnika, Slobode i Mladosti u LZP???
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

kakanjac62
Kontakt:

Post Postao/la kakanjac62 » 31 maj 2017, 10:03

esprit24 je napisao/la:
jasta je napisao/la:Za prva 4 tima se slažem, Krupa ce nestat kako je i dosla, Sloboda godinama tanka bez vidljivog napretka, Radnik ce biti zamjenjen Borcem. Čelik i Velež legitimni kandidati za ligu 6. Ovo govorim kroz neki period 3-4 godine iako je tesko prognozirat. Profitirat ce tim koji najvise da sansu mladim igracima, i svojim a i onima sto pokupe iz lige. Ocekujem otreznjenje po tom pitanju, jer to je neminovnost. Na infrastrukturi ce se morati raditi. Namjestaljki ce uvijek biti. Titulu ce osvojiti ponajbolja ekipa, kao i kup, a i mjesta u Evropi.

Ajde mi objasni na osnovu cega ti vidis Celik i Borac prije Krupe, Radnika, Slobode i Mladosti u LZP???
Ma nezna ni on sto je to napisao.Mora nesto napisat a to je samo njegovo misljenje na koje ima pravo.Po meni nema nikakve osnove za tako nesto ali eto .Samo svi klubovi koji zavise od opstine nemaju buducnosti.Za sada koliko ja vidim Velez I Mladost su jedini po meni koji su finansijski sigurni .Treba jos koja sezona da prodje da se to malo jos dotjera ali po mom misljenju ova dva kluba ce biti u samom vrhu a I svaki domaci igrac ce sa uzivanjem igrat u ta dva kluba .Zeljo I Sarajevo su druga prica .Oni ce uvijek biti kandidati za vrh tabele.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 31 maj 2017, 10:14

esprit24 je napisao/la:

Pa po istoj osnovi po kojoj je Krupa bila u LZP, a Široki u LZO. A da si to napisao na početku prošle sezone proglasili bi te ludim.

Fudbal je interesantan sport, a fudbal u BiH još interesantniji. Sve je moguće..
Pravda za flash-a!!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 31 maj 2017, 10:19

kakanjac62 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:

Ma nezna ni on sto je to napisao.Mora nesto napisat a to je samo njegovo misljenje na koje ima pravo.Po meni nema nikakve osnove za tako nesto ali eto .Samo svi klubovi koji zavise od opstine nemaju buducnosti.Za sada koliko ja vidim Velez I Mladost su jedini po meni koji su finansijski sigurni .Treba jos koja sezona da prodje da se to malo jos dotjera ali po mom misljenju ova dva kluba ce biti u samom vrhu a I svaki domaci igrac ce sa uzivanjem igrat u ta dva kluba .Zeljo I Sarajevo su druga prica .Oni ce uvijek biti kandidati za vrh tabele.
Mladost i Velež su na istom vlasnici Hercegovinalijeka su Mušija i Hasić 50-50. Farmaceuti iz dobuja i vrapcica
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 31 maj 2017, 13:25

Ne vjerujem ja da će Krupa i Mladost tek tako nestati, previše je toga uloženo, prije svega u stadione. Krupu i Mladost vidim kao stabilne premijerligaše s tim da će vjerovatno kako koje godine biti LZP ili LZO. Velež aBd sledeće godine ulazi i biće to odlično organizovan klub sa dotjeranim stadionom i uslovima za trening. Već Radnik pitanje je kada će pokleknuti, jer ne ulaže se skoro ništa. Borac vidjećemo kakva će im situacijama biti sa parama, isto tako i za Čelik i Sloboda.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 31 maj 2017, 23:45

Čuj mora nešto napisat hahaha....e svašta. Sve su to bolan Olimpici i Velike Obarske živi bili pa vidjeli. Naravno ne mislim na Radnik i Slobodu.

P.S.: Ne zaboravimo da je ta i sta Krupa dobra i poštena, golemo pogurana penalima ove sezone. Posebno na samom startu.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 01 jun 2017, 04:09

eh da Sarajevo zadrža onu svoju šampionsku ekipu sa naravno par pojačanja i odlazaka, mi svoju sa početka nedavno završene sezone, uz sadašnjeg Želju i Zrinjskog gledali bi dosta zanimljiviji i kvalitetniji fudbal i u biti sve ekipe bi bile primorane pojačavati se što bolje ako žele titulu, što znači da bi gledali dosta kvalitetnijeg fudbala i dosta kvalitetnijih igrača, jer sigurno da bi se postavio mnogo veći standard ali eto ko je kriv što je uprava Sarajeva otjerala Kodru i dosta igrača iz te šampionske ekipe i što nama Grad ne mari za sportom...

a to da infrakstruturu treba popraviti to sigurno stoji i o tome ne treba trošiti riječi

hehe :think: mašta čini čuda
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 01 jun 2017, 11:57

Bistrik je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:ja bih malo i pooštrio propise u vezi stadiona, da svi moraju imati recimo reflektore itsl. onda bi primjenjivao ta pravila kako treba ili ih nebih ni donosio. recimo meni je bezveze da je Metalleghe igralo cijelu sezonu van svog matičnog grada. koja je onda svrha igranja po drugim mjestima. ako ti stadion neispunjava uvijete nemožeš igrati veći rang takmičenja i gotovo.
Po meni su travnjaci daleko veći problem od reflektora...
upravu si... travnjak, reflektrori, svlačionice, tribine.... ukratko stadion da bude funkcionalan
Prvo da pohvalim pokretača teme i prvi post. SVAKA ČAST !! Da ih pola tako razmišlja, bili bi mi daleko naprijed ali ovako....

A sad da odgovorim Bistriku, kako ne shvataš da ako neko ima interes da ulaže nebitno je odakle je klub. Gdje piše, u kojim knjigama , pravilima i čemu već da klub mora imati svoj stadion i igrati utakmice u gradu gdje mu je sjedište? Sarajevo nema svoj stadion pa iznajmljuje Koševo.
Vidim da ne pratiš problematiku sa ovim stadionima , pa ću ti reći da su od 2018 obavezni reflektori u PL. Obavezne tribine za gostujuće , obavezni mokri čvorovi, natkrivena tribina, i puno toga još.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 01 jun 2017, 12:36

gol-man je napisao/la:
Bistrik je napisao/la: Prvo da pohvalim pokretača teme i prvi post. SVAKA ČAST !! Da ih pola tako razmišlja, bili bi mi daleko naprijed ali ovako....

A sad da odgovorim Bistriku, kako ne shvataš da ako neko ima interes da ulaže nebitno je odakle je klub. Gdje piše, u kojim knjigama , pravilima i čemu već da klub mora imati svoj stadion i igrati utakmice u gradu gdje mu je sjedište? Sarajevo nema svoj stadion pa iznajmljuje Koševo.
Vidim da ne pratiš problematiku sa ovim stadionima , pa ću ti reći da su od 2018 obavezni reflektori u PL. Obavezne tribine za gostujuće , obavezni mokri čvorovi, natkrivena tribina, i puno toga još.
dobro znam za reflektore i mokre čvorove da če biti pod moranjem ali je to više što UEFA traži od nas nego što su se naši indijanci sjetili toga. to sam čitao i znam ponešto oko toga jer moraju pratiti šta im UEFA kaže/naredi. spominješ Koševo. kakvo je ono ruglo. nema WCa da valja što bi narod rekao ograisati kad udješ u WC. nepiše nigdje da mora igrati u svom gradu ali eo meni je nekako bezveze Metalege iz Jajca a gdje je igrao utakmice? svuda sem u Jajcu. ali nešto drugo ču ti reći naši klubovi kontaju da če im stadione praviti država/opština. jarane kapitalizam je nije više socijalizam uzmi i sredi sebi stadion

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 01 jun 2017, 13:10

Bistrik je napisao/la:
gol-man je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:

dobro znam za reflektore i mokre čvorove da če biti pod moranjem ali je to više što UEFA traži od nas nego što su se naši indijanci sjetili toga. to sam čitao i znam ponešto oko toga jer moraju pratiti šta im UEFA kaže/naredi. spominješ Koševo. kakvo je ono ruglo. nema WCa da valja što bi narod rekao ograisati kad udješ u WC. nepiše nigdje da mora igrati u svom gradu ali eo meni je nekako bezveze Metalege iz Jajca a gdje je igrao utakmice? svuda sem u Jajcu. ali nešto drugo ču ti reći naši klubovi kontaju da če im stadione praviti država/opština. jarane kapitalizam je nije više socijalizam uzmi i sredi sebi stadion
E bravo, tu se slažem sa tobom. Metalleghe je primjer, mislili su praviti stadion ali nema lokacije, pa su pokušali dobiti postojeći ali lik nekako privatizirao i traži par miliona za ruševinu.
DOk ne bude princip da klubovi žive od sponzora i para koje proizvode nema napretka. Dok se oslanjanju na općinsku sis.u i misle biti prvaci (Sloboda- općina reprogram plaća, Čelik - do grla u g.ov.nima i oćina im jedini spas, a ovamo planovi kako će u ligu 6 iduće godine :crazy: )

Bravo za ovo posljednje razmišljanje.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 01 jun 2017, 13:52

Prvo da pozdravim Ustanika,tema je prilično dobra,kao i njegov uvodni tekst.Napokon normalan ,ljudski,sportski tekst gdje se svi možemo naći.Pokušat ću i ja dati svoj neki amaterski osvrt na aktuelnu problematiku

SUĐENJE--u svakoj državi ima navlačenja,pa tako i kod nas.Naš problem je 90% čista needukovanost,nestručnost sudija,pratio sam ligu i svi klubovi su manje više i oštećeni i nagrađeni,što za sobom povlači prepucavanja tipa nama nisu,vama jesu.Zrinjskom ovaj penal protiv Radnika da je bio u pola sezone bi se brzo zaboravio,ovako je direktno uticao na plasman i tabelu

INFRASTRUKTURA-prvo treba uložiti u travnjake ,većinu stadiona preorati pa uraditi travnjake sa grijačima i pravom drenažom.Klubovi moraju biti svjesni da tu se ne može trenirati,igrati pioniri,pjetlići kadeti,održavati koncerti ,jer to ne može izdržati ni čelični travnjak.Tu bi trebao pogurati savez,malo privrednici,dobri ljudi,i što da ne UEFA,čak mislim da oni mogu dosta toga samo treba pametnih ljudi koji će lobirati za razne projekte u UEFU

NAVIJAČI-e to je gorući problem društva(nacionalizam,huliganizam).Što neko reče više treba odgojiti ljude,uvesti video-nadzor i pojedinačno kažnjavati prijestupnike,znači tu treba uključiti sve pore društva od porodice,kluba,raznih udruženja,policije,školstva itd.

SISTEM TAKMIČENJA-kada bi imali i trokružni sistem ili više klubova opet bi bilo klubova koji bi i 10 kola do kraja igrali toplo-hladno,koji bi imali opstanak a nebi mogli ići gore.Po meni je ova liga za prvaka i opstanak dobra stvar..ali možda bi se mogle napraviti male preinake,ima pametnih ljudi koji bi nešto smislili,npr.neko prenošenje bodova kao u rukometu kada se završi prvi krug,onaj ko je prvi neke prenese npr.5 bodova ,drugi 3 treći 2 pa tako dalje ,pa krenuti od toga,isto tako i u ligi za opstanak...u suštini nema nema veze što je neko na kraju imao 10 bodova više opet je nagrađaen sa tih početnih 5..

Na kraju smo počeli kvariti temu glupostima tipa otkud znaš da bi Krupa ispala,da bi Radnik ovo ili Čelik ono.Držimo se teme a to je Šta dalje..smrt fašizmu-pozdrav forumašima..

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 01 jun 2017, 15:00

Temu sam pokrenuo prije 10ak i gotovo da su je svi “ignorirali“ jer ipak je bilo puno važnih tema. :mrgreen: Šta znači moj nic, tko koga … ko komu …**** gazi… itd. al evo došli ljudi sebi sad me odjednom svi hvale, :D a prije koji dan molili administraciju da me banuje. :mrgreen: :lol: :D
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 01 jun 2017, 15:36

Pusti ti šta drugi pričaju. Ovdje ima problem jedan veliki u našem društvu. Često putujem po BiH i budem odsutan od kuće po nekoliko dana. Nemam nikakvih problema nigdje, ali mentalitet ljudi je čudan. Svi su u torvima gdje preovladava jedna nacija veoma isključivi prema onim drugim . Kakvu god šahovnicu da digneš u Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Trebinju - ti si ustaša , zastavu sa ljljanima digneš ( samo ćemo zamjeniti Zenicu i Sarajevo) uzeti Čapljinu i Posušje, Banja Luku i Trebinje, i zastavu srpskog naroda sa 4C pa u ovim navedenim bit ćeš četnik po lokalnom razmišljanju. Sad će se lokal patriote upaliti pa reći ima BiH zastava šta imaju šahovnica i 4C u BiH , ali MORAMO shvatiti i prihvatiti realnost da je to tako i neće se promijeniti. Obzirom da sam iz sredine koja je miješana, vjerujte da niko nema problema sa "nosanjem" zastava. U Jajcu se nose i ljiljani, i šahovnica i niko "ne uzbija" nikog. Izlazi se u iste kafiće i većinom je neka normalna situacija (izuzev one političke koju radikaliziraju žestoki i kriminalni HDZ-ovci i lokalna SDA). Dok god onaj drugi bude govorio za tuđe fuj fuj , a moje je jedino ispravno nema napretka. Dok god vjerski pozdravi budu u javnim ustanova ase tolerirali nema naprijed.

Suđenje - još uvijek se gleda ko je čiji i kome će navući.
Infrastruktura - klubovi su previše siromašni da bi se preko noći nešto stvorilo. Moraju shvatiti da ih niko nije oabvezan financirati i da moraju pronalaziti pare.
Sistem takmičenja je dobar. Zamislite da je trokružno se igralo. Pa da ovi iz gornjeg dijela puštaju ovima dole jer znaju da niti mogu u europska niti ispasti.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 01 jun 2017, 16:22

Sistem je dobar, samo bih uveo par preinaka oko plasmana u Europu.

Nakon što se saznaju tri predstavnika u Europi (1. i 2. iz lige + osvajač Kupa (ne KUP-A kako je izrazito popularno pisati u zadnje vrijeme :rol: :facepalm: ) ili 3. iz lige), igra se playoff između tri najbolja neplasirana iz LzP i najboljeg iz LzO. Igra se polufinale i finale, na jednu utakmicu, domaćin bolje postavljeni.

Kako vjerujem da nema klubova koji bi izbjegli Europu, lovu (kakvu-takvu) i šansu za pokazivanje vani, mislim da bi se klubovi iz LzP borili za što bolji plasman radi pravila o domaćinstvu, a klubovi iz LzO koji su "riješili" brige oko ostanka u ligi bi se borili za to jedno mjesto i kakvu-takvu šansu za Europu.

Ako bi sedmoplasirani - prvak LzO - uzeo Kup, playoff bi igrali samo klubovi iz LzP. Ako bi to bio osmoplasirani ili slabiji, šestoplasirani bi izgubio playoff (igrali bi 3vs7, 4vs5).

Evo primjera tog formata u Walesu: https://en.wikipedia.org/wiki/2016%E2%8 ... ague_table Kod njih se igra da se odigra što više (format je isto 22+LzP/O), kod nas bi se igralo da se pokuša izbjeći malverzacije i manipulacije rezultatima.
Hayley <3

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 02 jun 2017, 02:28

E moj livnjak, kakva bi tek to bila nakarada od sistema :lol:

Pa ne može ekipa koja je bila 7 biti teoretski i prvak na kraju.

Ili recimo da je nekim čudom Vitez doguro do finala kupa i osvojio ga, a ispao iz lige. Pa opet cudom osvoje taj plej off, onda su iste sezone i prvaci i putnici u nizi rang hahaha.

Ovaj sistem je dobar. Potrefilo se ove godine da su Siroki i Mladost relativno sigurni. A ova trojka relativno ne zainteresovana. Na kraju krajeva imao si 6 duela u samoj zavrsnici na relaciji Zrinjski, Zeljo, Sarajevo, a i ostali su otkinuli po neki bod. Jedini koji su skroz pokvarili utisak su Siroki B. i njihova druga nezainteresovana postava ali i takvi su uzeli kljucni bod Jajcanima tako da.... dobro je.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 02 jun 2017, 02:34

Jedino sto je teoretski moguce jeste da se nakon kraja regularnog djela lige, prilikom formiranja LZP i LZO, odbiju bodovi svim timovima tj. uracunaju se bodovi samo protiv timova iz novoformirane lige. Npr. Zelji se racunaju samo bodovi osvojeni u regularnom djelu protiv Sarajeva, Zrinje, Krupe, Slobode i Radnika. I tako svima. U LZO isto samo obrnuto. Sirokom se racunaju bodovi protiv Metala, Olimpa i ostalih.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 02 jun 2017, 02:39

Ili da se nakon 22.kola prepolove bodovi kao što je slučaj u Belgiji i Poljskoj
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 02 jun 2017, 08:05

Čestitam uvodničaru na temi, malo normalne i ozbiljne priče oko raznorazne problematike.
Samo da je tolerancije i međusobnog poštovanja, bez gledanja na titule, tradiciju, broj navijača i simpatizera nekog kluba, sve bi išlo svojim tokom od boljeg suđenja do kvalitetnije infrastrukture, do smirenijih ultrasa i onih koji to nisu i sl. Dobar dokaz svemu tome je Krupa i Radnik. Nekako su iskočili u mojim očima svojim fair play-em ove sezone.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 jun 2017, 17:24

jasta je napisao/la:E moj livnjak, kakva bi tek to bila nakarada od sistema :lol:

Pa naravno da ne može, nisam to ni napisao. :urnebes: 7., kao prvak lige za ostanak, igra za plasman u Europa ligu skupa s tri najbolja neplasirana kroz ligu za prvaka.
Hayley <3

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 02 jun 2017, 19:40

jasta je napisao/la:E moj livnjak, kakva bi tek to bila nakarada od sistema :lol:

Ili recimo da je nekim čudom Vitez doguro do finala kupa i osvojio ga, a ispao iz lige. Pa opet cudom osvoje taj plej off, onda su iste sezone i prvaci i putnici u nizi rang hahaha.

Ovaj sistem je dobar. Potrefilo se ove godine da su Siroki i Mladost relativno sigurni. A ova trojka relativno ne zainteresovana. Na kraju krajeva imao si 6 duela u samoj zavrsnici na relaciji Zrinjski, Zeljo, Sarajevo, a i ostali su otkinuli po neki bod. Jedini koji su skroz pokvarili utisak su Siroki B. i njihova druga nezainteresovana postava ali i takvi su uzeli kljucni bod Jajcanima tako da.... dobro je.
Da nisu uzeli taj bod došli bi u teoretsku situaciju sa ispadnu

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, kogmagie46, MOCTAP1981 i 15 gostiju.