Liga nacija - 2018/19
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Liga nacija - 2018/19
A kada ce se igrati kvalifikacije za Euro? Ova liga nacija počinje u 9 mjececu 2018..
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Kako sam ja razumio sto se tice ko ide na EURO.
Standardne kvalifikacije upada 20 timova. Trebaju jos 4.
U meduvremenu u diviziji A pobjednici grupa igrali playoff i dobio se pobjednik lige nacija.
E sad za ova 4 preostala.
Svaka divizija ima 4 prvaka grupa. Po jakosnoj vrijednosti po 4. To je 16 timova. Podijele ih u 4 grupe sa po jednim svake jakosti i ne igraju grupu nego playoff, gdje je u najboljoj poziciji prvak iz divizije A.
Zato je i bolje da budemo u B, ako se vadili preko ovog takmicenja dobijamo samo "jednog" boljeg u tom playoffu.
E sad jedino sto nikako ne kontam je sta je sa onima koji se kvalifikuju preko kvala a trebaju igradi i ovaj dodatni playoff. Ko uskace nigdje nisam cuo.
Standardne kvalifikacije upada 20 timova. Trebaju jos 4.
U meduvremenu u diviziji A pobjednici grupa igrali playoff i dobio se pobjednik lige nacija.
E sad za ova 4 preostala.
Svaka divizija ima 4 prvaka grupa. Po jakosnoj vrijednosti po 4. To je 16 timova. Podijele ih u 4 grupe sa po jednim svake jakosti i ne igraju grupu nego playoff, gdje je u najboljoj poziciji prvak iz divizije A.
Zato je i bolje da budemo u B, ako se vadili preko ovog takmicenja dobijamo samo "jednog" boljeg u tom playoffu.
E sad jedino sto nikako ne kontam je sta je sa onima koji se kvalifikuju preko kvala a trebaju igradi i ovaj dodatni playoff. Ko uskace nigdje nisam cuo.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Otprilike od marta do novembra 2019. Ali svaki termin ce biti kao ovaj sad sto se trenutno igra, dakle po dvije tekme svi. Pet termina, po dvije tekme, deset tekmi, cao djaciAlminjo99 je napisao/la:A kada ce se igrati kvalifikacije za Euro? Ova liga nacija počinje u 9 mjececu 2018..

Samo A divizija igra playoff za prvaka divizije a time i lige. Ostali samo ostvaruju pomak gore ili dole ako su bili zadnji.
Zanimljivo da recimo mozes biti u istoj diviziji sa Srbijom al ne i grupi pa se ne igra medusobno. A grupe su od 3 ili 4 ekipe sto mi se svida vise od kvala gdje zna biti 7.
Ekstra format, bit ce boljih tekmi nego u kvalama. Po meni pun pogodak i pravednije takmicenje nego sami EURO ali to je samo moje misljenje.
Zanimljivo da recimo mozes biti u istoj diviziji sa Srbijom al ne i grupi pa se ne igra medusobno. A grupe su od 3 ili 4 ekipe sto mi se svida vise od kvala gdje zna biti 7.
Ekstra format, bit ce boljih tekmi nego u kvalama. Po meni pun pogodak i pravednije takmicenje nego sami EURO ali to je samo moje misljenje.
Po jedna ekipa iz svake divizije ide na EURO, tako da ce i ovi najlosiji imati odlicne sanse za plasman. 

Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Pa eto dobro sam aj to skontao, treba ici na pobjedu u ovoj B diviziji, to je nasa sansa, jer ako Mesa ostane, trece mjesto u kvalama u grupi nam ne gine. 
edit: ipak nisam pa sunce ti yebem sta je ovo kakav je ovo format svak svakog moze naguzit

edit: ipak nisam pa sunce ti yebem sta je ovo kakav je ovo format svak svakog moze naguzit

Ne idu. Ne igra se za prvaka svake divizije, samo A.Jeftha je napisao/la:Po jedna ekipa iz svake divizije ide na EURO, tako da ce i ovi najlosiji imati odlicne sanse za plasman.
Ali prvaci grupa iz svake divizije ukupno 16 idu u doigravanje za ta 4 mjesta na EURU. Tu se prave 4 grupe ekipa po jedna iz svake divizije i oni igraju medusobni playoff.
Prvak grupe div. A ide na prvaka iz div. D. Tako B i C. Pobjednici tih doigravanja, njih 4 idu na EURO. Ova zadnja doigravanja nisu dio same Lige Nacija nego samo drugi dio standardnih kvala za Euro.
Ma pobjednik iz svake divizije ide na EP.
20 timova će Euro izboriti kroz kvale, a 4 tima će dati Liga nacija (1 iz divizije A, 1 iz divizije B, 1 iz divizije C i 1 iz divizije D), ukupno 24 reprezentacije na Euru.
Tako u diviziji D su favoriti Bjelorusija ili Makedonija za plasman na EP (ako će oni igrati tu diviziju, a mislim da hoće).
20 timova će Euro izboriti kroz kvale, a 4 tima će dati Liga nacija (1 iz divizije A, 1 iz divizije B, 1 iz divizije C i 1 iz divizije D), ukupno 24 reprezentacije na Euru.
Tako u diviziji D su favoriti Bjelorusija ili Makedonija za plasman na EP (ako će oni igrati tu diviziju, a mislim da hoće).
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Jest, fino je objasnjeno. Nema vise prijateljskih jer ce liga nacija igrati umjesto prijateljskih. Dvadeset timova ide na euro, a ostalih 4 se bira od 16 pobjednika lige nacije. Tacnije tih 16 repki ce se ponovo podijeliti u 4 grupe i pobjednici tih grupa ce igrati kao polufinale i finale. Eh jedina stvar koja mene licno buni jest zasto kaze da ce pobjednici igrati polufinale i finale kad ih ima 4 sto je vec dovoljno da svi idu na euro, nema potrebe dalje birati tu prvaka kad svakako svih 4 ce ici
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Joj nemoj spominjati DA OSTANE. Glava me zaboliQUARTERBACK je napisao/la:Pa eto dobro sam aj to skontao, treba ici na pobjedu u ovoj B diviziji, to je nasa sansa, jer ako Mesa ostane, trece mjesto u kvalama u grupi nam ne gine.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Neka bolanmchadesh je napisao/la:Ne idu. Ne igra se za prvaka svake divizije, samo A.Jeftha je napisao/la:Po jedna ekipa iz svake divizije ide na EURO, tako da ce i ovi najlosiji imati odlicne sanse za plasman.
Ali prvaci grupa iz svake divizije ukupno 16 idu u doigravanje za ta 4 mjesta na EURU. Tu se prave 4 grupe ekipa po jedna iz svake divizije i oni igraju medusobni playoff.
Prvak grupe div. A ide na prvaka iz div. D. Tako B i C. Pobjednici tih doigravanja, njih 4 idu na EURO. Ova zadnja doigravanja nisu dio same Lige Nacija nego samo drugi dio standardnih kvala za Euro.

Pogledaj video ponovo kaze samo za prvake grupa A divizije da igraju playoff za prvaka divizije sto je ujedno i prvak lige nacija.SlevinKelevra je napisao/la:Neka bolanmchadesh je napisao/la:Ne idu. Ne igra se za prvaka svake divizije, samo A.Jeftha je napisao/la:Po jedna ekipa iz svake divizije ide na EURO, tako da ce i ovi najlosiji imati odlicne sanse za plasman.
Prvak grupe div. A ide na prvaka iz div. D. Tako B i C. Pobjednici tih doigravanja, njih 4 idu na EURO. Ova zadnja doigravanja nisu dio same Lige Nacija nego samo drugi dio standardnih kvala za Euro.Prvak divizije D, tj pobjednik playoffa u kojem ce ucestvovati pobjednici grupa u diviziji D, ide na Euro. I tako sa svim ostalim.
zakljucajte ovu temu pod hitno..mozak me vec zabolio,a jos pola stvari nisam shvatio

Znam da nije lahko skontati, treba fakultet zavrsen imati.Each Nations League division will be allocated one of the four remaining UEFA Euro 2020 places. Four teams from each division which have not already qualified for the European Championship finals will compete in the play-offs for each division, to be played in March 2020. The play-off berths will be first allocated to each pool winner, and if any of the pool winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the division, etc.
If in any division, there are fewer than four teams which have not already qualified for the European Championship finals, the play-off berths will be allocated to the next best ranked team of the following division, etc. The winners of the play-offs for each division, to be decided by two "one-off" semi-finals (best-ranked team vs. fourth best-ranked team and second best-ranked team vs. third best-ranked team, played at home of higher-ranked teams) and one "one-off" final (venue drawn in advance between the two semi-finals winners), will join the 20 teams which have already qualified for the European Championship finals. This means at least one team from each Nations League division will be guaranteed to qualify for the European Championship finals.
Remember, remember the 5th of November.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Nemam sta gledati video. Sve je jasno kao dan.mchadesh je napisao/la: Pogledaj video ponovo kaze samo za prvake grupa A divizije da igraju playoff za prvaka divizije sto je ujedno i prvak lige nacija.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Divizija A igra playoff za prvaka te Lige Nacija. Ali svaka divizija ima svoj playoff za EP. Pobjednici grupa idu u polufinale svoje divizije, istovremeno pobjednici idu u viši rang a zadnjeplasirani u niži rang za valjda sljedeću godinu to jest pokretanja novog takmičenja, pa pobjednici tih polufinala u finale i pobjednici finala na EP.
Ako je pobjednik te divizije već osigurao EP ide sljedeći najbolje plasirani iz te lige, npr. Španija osvojila u regularnim kvalifikacijama prvo mjesto i prošla na EP i osvoji divizju A a Francuska ne bude u regularnim kvalifikacijama među dvije najbolje ekipe u grupi to jest nije se plasirala putem tih kvalifikacija ide na EP kao finalista, pa ako jest i ona onda trećeplasirani... Ako su se sve četiri ekipe iz te divizije plasirali na EP putem kvalifikacija (što će i biti u diviziji A 99%) ide sljedeća najbolja ekipa iz sljedeće divizije (u ovom slučaju divizija B) to jest finalista te divizije ako se nije plasirao.
Npr. mi budemo 2. u grupi u regularnim kvalifikacijama a igramo i finale divizije B i to osvojimo, finale npr. igramo protiv Ukraine i oni u svojoj grupi budu 3. a iz divizije A sve ekipe iz polufinala se plasirale na EP, Ukraina ide na EP kao najbolja sljedeća ekipa.
Ili jednostavnije:
Ako je pobjednik te divizije već osigurao EP ide sljedeći najbolje plasirani iz te lige, npr. Španija osvojila u regularnim kvalifikacijama prvo mjesto i prošla na EP i osvoji divizju A a Francuska ne bude u regularnim kvalifikacijama među dvije najbolje ekipe u grupi to jest nije se plasirala putem tih kvalifikacija ide na EP kao finalista, pa ako jest i ona onda trećeplasirani... Ako su se sve četiri ekipe iz te divizije plasirali na EP putem kvalifikacija (što će i biti u diviziji A 99%) ide sljedeća najbolja ekipa iz sljedeće divizije (u ovom slučaju divizija B) to jest finalista te divizije ako se nije plasirao.
Npr. mi budemo 2. u grupi u regularnim kvalifikacijama a igramo i finale divizije B i to osvojimo, finale npr. igramo protiv Ukraine i oni u svojoj grupi budu 3. a iz divizije A sve ekipe iz polufinala se plasirale na EP, Ukraina ide na EP kao najbolja sljedeća ekipa.
Ili jednostavnije:
Play-offs (4 teams qualify)
The last four EURO places will be won through the European Qualifiers play-offs, which will be contested by the 16 UEFA Nations League group winners (i.e. the four group winners in each of the four divisions).
Each league will have a path of its own and each path will feature two single-leg semi-finals and one single-leg final. The winner of each path will win a ticket to UEFA EURO 2020.
If a UEFA Nations League group winner has already qualified via the European Qualifiers, then their spot will go to the next best-ranked team in their league. If a league does not have four teams to compete, the remaining slots are allocated to teams from another league, according to the overall UEFA Nations League rankings.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- QUARTERBACK
- Kontakt:
ne seri, jedni govore prave se neke dodatne grupe, jedni da se igraju polufinala odma ne kontam nista yebem ti platini majkuJeftha je napisao/la:Znam da nije lahko skontati, treba fakultet zavrsen imati.Each Nations League division will be allocated one of the four remaining UEFA Euro 2020 places. Four teams from each division which have not already qualified for the European Championship finals will compete in the play-offs for each division, to be played in March 2020. The play-off berths will be first allocated to each pool winner, and if any of the pool winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the division, etc.
If in any division, there are fewer than four teams which have not already qualified for the European Championship finals, the play-off berths will be allocated to the next best ranked team of the following division, etc. The winners of the play-offs for each division, to be decided by two "one-off" semi-finals (best-ranked team vs. fourth best-ranked team and second best-ranked team vs. third best-ranked team, played at home of higher-ranked teams) and one "one-off" final (venue drawn in advance between the two semi-finals winners), will join the 20 teams which have already qualified for the European Championship finals. This means at least one team from each Nations League division will be guaranteed to qualify for the European Championship finals.
Moja greska. Vodio sam se informacijama iz videa samo. Evo i slika koja potvrduje vas stav. Sve ok.

Ja vas ljudi nista ne kontam.
Ispade na kraju da je bolje da igramo u najlosijoj diviziji jer cemo tako najlakse doc do prvog mjesta
Ispade na kraju da je bolje da igramo u najlosijoj diviziji jer cemo tako najlakse doc do prvog mjesta

naprijed rejal
Ma meni je sve ovo bezveze.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.