XXIII. Zimske olimpijske igre - Pyeongchang 2018
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- branimir85
- Kontakt:
Re: XXIII. Zimske olimpijske igre - Pyeongchang 2018
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Prvi puta na zimskoj olimpijadi: Ekvador, Eritreja, Kosovo, Malezija, Nigerija i Singapur 
Nigerija u ženskom bobu je prva klasa! Da li su jamajčani u bobu opet prisutni? Mislim da sam negdje pročitao da su trebali voziti i muški i ženski bob?

Nigerija u ženskom bobu je prva klasa! Da li su jamajčani u bobu opet prisutni? Mislim da sam negdje pročitao da su trebali voziti i muški i ženski bob?
- branimir85
- Kontakt:
jamajčani imaju opet bob,ali ja znam samo za ženski i imaju u skeletonu natjecatelja,što se tiče nigerijki rođene su u Americi i dobre su sprinterke i atletičarke, Ngozi Onwumere je čak trčala u štafeti s Blessing Okagbare na Sve Afričkim igrama gdje su uzele zlato na 4x100mjestamaji je napisao/la:Prvi puta na zimskoj olimpijadi: Ekvador, Eritreja, Kosovo, Malezija, Nigerija i Singapur

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
eto dokle je to došlo ... i na jamajci žene preuzele vlastbranimir85 je napisao/la:jamajčani imaju opet bob,ali ja znam samo za ženski i imaju u skeletonu natjecatelja,što se tiče nigerijki rođene su u Americi i dobre su sprinterke i atletičarke, Ngozi Onwumere je čak trčala u štafeti s Blessing Okagbare na Sve Afričkim igrama gdje su uzele zlato na 4x100mjestamaji je napisao/la:Prvi puta na zimskoj olimpijadi: Ekvador, Eritreja, Kosovo, Malezija, Nigerija i Singapur

- branimir85
- Kontakt:
nemam problema da žene vladaju
ali imam problem s ovim mješanim disciplinama sada u skoro svim sportovima,uskoro to očekujete u nogometu ,kako bi se ženski nogomet još više popularizirao FIFA za SP 2026 odlučuje da u svakoj momčadi mora biti najmanje 3 žene u početnom sastavu i još 3 na klupi. 

- ASD
- Kontakt:
Potpisujem.branimir85 je napisao/la:nemam problema da žene vladajuali imam problem s ovim mješanim disciplinama sada u skoro svim sportovima,uskoro to očekujete u nogometu ,kako bi se ženski nogomet još više popularizirao FIFA za SP 2026 odlučuje da u svakoj momčadi mora biti najmanje 3 žene u početnom sastavu i još 3 na klupi.

- branimir85
- Kontakt:
- branimir85
- Kontakt:
Došla braća sa Sjevera,sad kada vide šta ima na jugu poželjet će ostati

- ASD
- Kontakt:
Svjesni su oni bili gdje dolaze, ali ipak znaju da je nemoguce ostati jer bi se moglo nesto desiti rodbini gore.
- ASD
- Kontakt:
Jel jos kome odvratno to sto takmicari koji su npr. citav zivot u SAD-u predstavljaju neku egzotinu zemlju i to se u medijima predstavlja kao neka svjetska senzacija?
- branimir85
- Kontakt:
tako je kako je,posebno vezano za ZOI gdje većina zemalja na južnoj polutki nikada nije vidjela snijegASD je napisao/la:Jel jos kome odvratno to sto takmicari koji su npr. citav zivot u SAD-u predstavljaju neku egzotinu zemlju i to se u medijima predstavlja kao neka svjetska senzacija?

- ASD
- Kontakt:
Pa problem jeste sto je takvih stvari sve vise.branimir85 je napisao/la:tako je kako je,posebno vezano za ZOI gdje većina zemalja na južnoj polutki nikada nije vidjela snijegASD je napisao/la:Jel jos kome odvratno to sto takmicari koji su npr. citav zivot u SAD-u predstavljaju neku egzotinu zemlju i to se u medijima predstavlja kao neka svjetska senzacija?zamisli da su ove nigerijke rođene u Nigeriji,ono kako bi završile
nemam problema s tim jer ameri imaju na stotine ili tisuće sportaša koji nikada ne mogu nastupiti na nekom velikom natjecanju zbog velike konkurencije,a ove nigerijke baš po imenima zvuče nigerijski
više bi imao problema da neki čistokrvni bijelac iz Texasa nastupi npr.za Obalu Bjelokosti u umjetničkom klizanju a da za tu državu nije čuo
Drzave i nemaju te sportove, a imaju delegacije na olimpijskim igrama.
Svaka cast onim Jamajcanima u bobu, oni su bas hit.
- branimir85
- Kontakt:
to je donijela globalizacija
ali opet kad nebi bilo toga na ZOI bio bi još manji broj zemalja iako je i ovaj broj naspram ljetni više od duplo manji,a većina tih sportaša što nastupaju za egzotične zemlje u rezultatskom smislu su nebitni ali opet ih je simpatično vidjeti.

- branimir85
- Kontakt:
Imamo i 6 debitanata na olimpijadi;
Ekvador-Klaus Jungbluth Rodriguez, cross country skiing
Eritreja-Shannon-Ogbani Abeda, Alpine Skiing
Kosovo- Albin Tahiri, Alpine Skiing
Malezija-Jeffrey Webb, Alpine Skiing, Julian Yee, Figure Skating
Nigerija-već ste upoznati s bobom
Singapur-Cheyenne Goh , Short Track Speed Skating
Ekvador-Klaus Jungbluth Rodriguez, cross country skiing
Eritreja-Shannon-Ogbani Abeda, Alpine Skiing
Kosovo- Albin Tahiri, Alpine Skiing
Malezija-Jeffrey Webb, Alpine Skiing, Julian Yee, Figure Skating
Nigerija-već ste upoznati s bobom

Singapur-Cheyenne Goh , Short Track Speed Skating
- ASD
- Kontakt:
S obzirom na ime, veci bi fazon bio da predstavlja Native Americans.Goh was born in Singapore, but was raised in Edmonton, Alberta, Canada since she was four years old, which is where she picked up the sport.

Jeffrey Webb, who was born in Kuala Lumpur but moved to the US when he was five years old.
Read more at http://www.themalaymailonline.com/malay ... 79sVdcA.99
Onaj Kosovar je zapravo Janez, a onaj Ekvadorac je u Australiji.Shannon-Ogbani Abeda (born 15 May 1996[3]) is a Canadian born alpine skier competing for Eritrea.
Znaci da sumiramo, jedino onaj drugi Malezijac je predstavnik svoje zemlje.

Meni je vrh da lik rođen u Ekvadoru, koji živi u Australiji ide na ZOI
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- ASD
- Kontakt:
Pa dobro, Australija je sportska sila u svakom smislu, salju 50 takmicara i redovno kupe medalje, imaju cak i 5 zlata na ZOI.
Od tih 5 zlata, samo jedan se moze zvati uvezenim, a i taj je dosao u Australiju sa 16 godina.
Od tih 5 zlata, samo jedan se moze zvati uvezenim, a i taj je dosao u Australiju sa 16 godina.
Nisam znao to, al mi je i dalje zanimljivo, a obzirom da vecina Australaca nije dvaput u zivotu snijeg vidjelaASD je napisao/la:Pa dobro, Australija je sportska sila u svakom smislu, salju 50 takmicara i redovno kupe medalje, imaju cak i 5 zlata na ZOI.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- branimir85
- Kontakt:
vide ga po europi i americi
jednostvano imaju dovoljno novca da svojim sportašima mogu obezbjediti da provedu sezonu ili polu sezonu po Europi ili S.Americi a usto su sportska velesila koja želi bit zastupljena na svim natjecanjima iako nikakvi uvjeta za ZOI nemaju.
a mene zanima kakva će biti posjećenost,jer je Pyeonchang malen grad a nemaju nekakvu tradiciju u većini zimski sportova,gledao sam par natjecanja posebno skokove gdje je bilo otužno što se posjete tiče.

a mene zanima kakva će biti posjećenost,jer je Pyeonchang malen grad a nemaju nekakvu tradiciju u većini zimski sportova,gledao sam par natjecanja posebno skokove gdje je bilo otužno što se posjete tiče.
- ASD
- Kontakt:
Ma sve u vezi sporta kod njih je zanimljivoPenaltiky je napisao/la:Nisam znao to, al mi je i dalje zanimljivo, a obzirom da vecina Australaca nije dvaput u zivotu snijeg vidjelaASD je napisao/la:Pa dobro, Australija je sportska sila u svakom smislu, salju 50 takmicara i redovno kupe medalje, imaju cak i 5 zlata na ZOI.
Kako stizu biti konkurentni u toliko raznih sportova, to je neobjasnjiv fenomen.
Evo konkretno kada pricamo o zimskim igrama, od ove sezone imaju i svog prvog NHL igraca, nesto sto mi necemo nikada doziviti.
Imaju profesionalnu hokej ligu gdje nije rijetko da dodje igrati neki igrac iz NHL-a.
Sve bi to se moglo i shvatiti da nemaju puno nekih svojih sportova.
Kriket je najpopularniji, iza toga idu ragbi unija, ragbi liga i ausie rules fudbal gdje desetine hiljada gledalaca dolazi na tekme i vrte se milioni.
Iza ta 4 sporta tek dolaze kosarka (imaju potencijal da budu medju top 3-4 repke Svijeta dugorocno), dosta su se rasirili po NBA, bili su odlicni do polufinala na OI, iza toga dolazi fudbal gdje su redovni na velikim takmicenjima, odbojka gdje su 16.repka Svijeta, vaterpolo gdje imaju medalje na velikim takmicenjima, hokej na travi gdje su najbolji na Svijetu.
U bejzbolu su takodje dobri, 2004.godine uzeli srebro na OI, imaju profesionalnu ligu.
Jedini timski sport koji se nije prihvatio kod njih je rukomet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.