A nama baraž je
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Baraz
Stare dobre BARAŽLIJE....da makar ovo znamo odigrat nego i ovdje pušiona će bit...cccc
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Re: A nama baraž je
Rokoko87 je napisao/la:

Zapocinje saga oko novog selektora i kalkulacija kako ipak do direktnog plasmana na Euro, jer ce se tesko plasirati preko baraza. 

Ako sam dobro shvatio , ne igra se turnir na neutralnom terenu već se polufinalni parovi odabiraju izvlačenjem , a onda je domaćin u jednoj utakmici onaj ko je imao više bodova , odnosno imao bolju gol razliku u grupi lige nacija...
Isto tako je u finalu ...obzirom da smo mi imali 10 bodova od mogućih 12 mislim da bi bar jednu igrali kući...., a možda i obje ako bi prvu dobili ...
Isto tako je u finalu ...obzirom da smo mi imali 10 bodova od mogućih 12 mislim da bi bar jednu igrali kući...., a možda i obje ako bi prvu dobili ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Da se ispravim , gledao sam sada pravila i stanja u grupama i 99,9 % prvu /polufinalnu utakmicu igramo kući , a domaćinstvo finala se odlučuje izvlačenjem....možemo mi to jos aBD ako nadjemo pravog trenera motivatora ...
Sigurno igramo polufinalnu utakmicu kući, nema tu nikakvih promjena, najbolja smo reprezentacija lige B i zato ćemo sigurno biti domaćini u polufinalu, bez ikakvih postotaka i ostalogmostar_mo je napisao/la:Da se ispravim , gledao sam sada pravila i stanja u grupama i 99,9 % prvu /polufinalnu utakmicu igramo kući , a domaćinstvo finala se odlučuje izvlačenjem....možemo mi to jos aBD ako nadjemo pravog trenera motivatora ...

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nisam bio siguran ove neke grupe gdje su bile 4 ekipe pa kako ide oduzimanje bodova i to ...znači spektaklRaonffa je napisao/la:Sigurno igramo polufinalnu utakmicu kući, nema tu nikakvih promjena, najbolja smo reprezentacija lige B i zato ćemo sigurno biti domaćini u polufinalu, bez ikakvih postotaka i ostalogmostar_mo je napisao/la:Da se ispravim , gledao sam sada pravila i stanja u grupama i 99,9 % prvu /polufinalnu utakmicu igramo kući , a domaćinstvo finala se odlučuje izvlačenjem....možemo mi to jos aBD ako nadjemo pravog trenera motivatora ...

Treba nam motivator koji će nabrijat ekipu za tu polufinalnu tekmu ...dobit to kući , a moliti dragog Allaha dz.s da i finale bude kući , možemo satrat svakog kući

Sve su brate grupe imale po tri tima u ovoj našoj ligi, ne znam gdje si ti našao neku sa četirimostar_mo je napisao/la:Nisam bio siguran ove neke grupe gdje su bile 4 ekipe pa kako ide oduzimanje bodova i to ...znači spektaklRaonffa je napisao/la:Sigurno igramo polufinalnu utakmicu kući, nema tu nikakvih promjena, najbolja smo reprezentacija lige B i zato ćemo sigurno biti domaćini u polufinalu, bez ikakvih postotaka i ostalogmostar_mo je napisao/la:Da se ispravim , gledao sam sada pravila i stanja u grupama i 99,9 % prvu /polufinalnu utakmicu igramo kući , a domaćinstvo finala se odlučuje izvlačenjem....možemo mi to jos aBD ako nadjemo pravog trenera motivatora ...![]()
Treba nam motivator koji će nabrijat ekipu za tu polufinalnu tekmu ...dobit to kući , a moliti dragog Allaha dz.s da i finale bude kući , možemo satrat svakog kući

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa konto sam da iz grupe C dolaze ako se ovi iz B masovno plasiraju 
Češka , Vels su potencijalni protivnici al ne kontam ako se recimo iz ove grupe plasiraju i Švedska i Rusija i Turska ...šta onda...ko je četvrta ekipa u baražu ?

Češka , Vels su potencijalni protivnici al ne kontam ako se recimo iz ove grupe plasiraju i Švedska i Rusija i Turska ...šta onda...ko je četvrta ekipa u baražu ?
Pa valjda ovo sto iz Lige B ostane neplasirano kroz kvalifikacije, na osnovu ovog LN renkinga, popunjava mjesta za baraz.mostar_mo je napisao/la:Pa konto sam da iz grupe C dolaze ako se ovi iz B masovno plasiraju
Tesko se moze desiti da iz lige B ne ostanu 4 ekipe neplasirane.
Bosna, S. Irska vec imaju male ili nikakve sanse za plasman. Slovacka ili Vels ce ispasti uiz grupe C. Austrija, Ceska, Danska, Turska mogu lako otpasti iz kvalifikacija, tako da ce biti tu i viska za ligu A.
Evo nase lige po renkingu.
Rnk Grp Team[ vte ] Pld W D L GF GA GD Pts
13 B3 Bosnia and Herzegovina 4 3 1 0 5 1 +4 10
14 B1 Ukraine 4 3 0 1 5 5 0 9
15 B4 Denmark 4 2 2 0 4 1 +3 8
16 B2 Sweden 4 2 1 1 5 3 +2 7 BARAŽ (zasada)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17 B2 Russia 4 2 1 1 4 3 +1 7
18 B3 Austria 4 2 1 1 3 2 +1 7
19 B4 Wales 4 2 0 2 6 5 +1 6
20 B1 Czech Republic 4 2 0 2 4 4 0 6
21 B1 Slovakia 4 1 0 3 5 5 0 3
22 B2 Turkey 4 1 0 3 4 7 −3 3
23 B4 Republic of Ireland 4 0 2 2 1 5 −4 2
24 B3 Northern Ireland 4 0 0 4
Nas ako računamo kao sigurne učesnike baraža, ostaje 11 reprezentacija iz lige B. Da bi se popunjavalo s ekipama iz C lige, treba da se na EP plasiraju barem 9 od tih 11, što je teško očekivati. Imaš Dansku i Irsku u istoj grupi, Slovačku i Vels takođe. Teško će obje otići. Onda imaš i Sj.Irsku koja ima još 3 tekme s Njemcima i Holanđanima i koliko je realno da budu makar drugi. Češka, Švedska, Turska, Austrija su ili izjednačene ili u bod razlike, tako da se kod njih do zadnjeg kola neće znati ko ide.mostar_mo je napisao/la:Pa konto sam da iz grupe C dolaze ako se ovi iz B masovno plasiraju
Ukrajina i Rusija su 95℅ na euru.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
hvala momci , sve jasno samo mi je malo glupo da recimo možemo igrati sa istim ekipama koje smo ostavili iza sebe u ligi nacija (mislim na Austriju i Sjevernu Irsku), makar i teoretski ...
-
- Kontakt:
Imate simulator https://ultra.zone/UEFA-EURO-2020-qualifying#group=j pa se igrajte.
Meni dođe da, naravno, ne idemo kroz kvale, već smo treći 2 boda iza Finske.
A u baražu samo sa Danskom, Velsom i Sj. Irskom. Dakle domaćini smo Velsu ili Sj. Irskoj. U finalu garant Danska.

Meni dođe da, naravno, ne idemo kroz kvale, već smo treći 2 boda iza Finske.
A u baražu samo sa Danskom, Velsom i Sj. Irskom. Dakle domaćini smo Velsu ili Sj. Irskoj. U finalu garant Danska.

Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Meni ispalo da ćemo se kvalifikovat sa 16 bodova , koliko će imati i Finci uz našu bolju gol razliku.
Pobjeđujemo njih 2:0 , dobijamo Grke , gubimo od Italije i dobijamo Lihtenštajn...
Oni gube od nas , remiziraju sa Armencima, pobjeđuju Lihtenštajn i gube od Grčke..
Nije nemoguće , ako ih dobijemo bit će svašta
Pobjeđujemo njih 2:0 , dobijamo Grke , gubimo od Italije i dobijamo Lihtenštajn...
Oni gube od nas , remiziraju sa Armencima, pobjeđuju Lihtenštajn i gube od Grčke..

kod mene smo sve pobjedili ez
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
-
- Kontakt:
Ovdje debelo griješiš. Finska digne nas i Grke kući, a ne može Armene?????mostar_mo je napisao/la:Meni ispalo da ćemo se kvalifikovat sa 16 bodova , koliko će imati i Finci uz našu bolju gol razliku.
Rekao sam i ranije, jedno su tvoje želje, drugo je forma, momentum, koji je debelo na strani Finske.
S druge strane, mi se možemo pohvaliti teferič ekipicom i trenerom koji je jasno i glasno izjavio šta je već izjavio. A priču o Švedskoj i baražu da ne spominjem.
Baraž. Spasiše nas cirkusanti Uefe, jer ne bi ni to.
Vidi, u principu se slažem s tobom ali nije nemoguće da Armenija uzme bod Finskoj ukoliko bi mi istu pobijedili.LuisEnrique je napisao/la: Ovdje debelo griješiš. Finska digne nas i Grke kući, a ne može Armene?????
Rekao sam i ranije, jedno su tvoje želje, drugo je forma, momentum, koji je debelo na strani Finske.
S druge strane, mi se možemo pohvaliti teferič ekipicom i trenerom koji je jasno i glasno izjavio šta je već izjavio. A priču o Švedskoj i baražu da ne spominjem.
Baraž. Spasiše nas cirkusanti Uefe, jer ne bi ni to.
Armenija igra s Lihtenštajnom i izjednačila bi se pred tu utakmicu sa Finskom koja bi ipak nakon tog poraza bila poljuljana, a Armenija bi bila u zanosu jer je to direktna borba za drugo mjesto .
Dakle , slozit cemo se da je psiholoski momenat jako bitan u ovakvim utakmicama tako da nije nemoguće da Armeni uzmu bod u takvom razvoju situacije, a utakmice se igraju u razmaku od 3-4 dana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.