Najbolji igrac Bosne & Hercegovine ikada?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Najbolji igrac BiH svih vremena

Post Postao/la geronimo » 05 jul 2009, 23:31

Zavisi kako se gleda, tu se opet mozemo puno svadjati. :mrgreen:
Ali ipak ako dobro citam naslov ove teme, tu dileme nema. Safet Susic, jedan jedini, neponovljivi.
Po pricama starije generacije, ne smije se zaboraviti Osim, te naravno princ sa neretve Bajevic.
Ima tu jos imena, ali neda mi se nabrajati. ;)
Od novije generacije izostaviti jednog Kodru, Bolica, Barbareza bio bi grijeh.

Ali i za jednu i drugu generaciju mogu samo raci:

Jedan je Hase 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 06 jul 2009, 00:32

svaka cast za post,upravo tako jedan je HASE....samo ona izreka...a sad cemo pustiti muziku iz studija jer je Hase uzeo loptu.....govori sve....

a od novije to su Hasan,Barbarez,Kodro.....

OVI novi...mogao bi biti Dzeko i Ibisevic....i miske
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 06 jul 2009, 10:23

Tesko je reci, koje najbolji igrac BiH, za sva vremena.
Zato sto u svakoj deceniji, bio makar jedan fenomenalan igrac iz BiH, i svaka generacija ima svog Idola.

Od kraja 2.svijetskog do 1970, defenitivno mozemo staviti ferhatovic-haseta, kao najbolog igraca u ta doba.
Ja mislim, da se svi slazemo!

Od 1970-1980, je tesko reci, jeli u ta doba su bili puno(previse) dobrih igraca iz nasih podrucja.
Naprimjer Bajevic, Katalinski, Maric itd. itd. .
Ja iskreno niti neznam sve igrace iz ta doba, tude bi mi moro neko pomoci. Tude bi se trebalo otvoriti ekstra tema.

Od 1980-1990
Tude bi ja stavio Safeta, posto je on dominiro u ta doba nas Fudbal, ne samo u BiH, nego u cijeloj Jugoslaviji.

Od 1990-2000
Tude bi se nalazili Barbareza, Hasana, Bolica, Kodru i mozda jos Baljica.
Tesko je naci, najboljeg izmedzu ovih momaka, jeli je bio svako dobar na svoj nacin.

2000-danas
Opet bi se naso u mom spisku Barbarez i Salihamidzic, posto su oni u ta doba, imali svoja najbolja vremena.
Naravno momentano u tom spisku se nalaze Ibisevic, Dzeko, Misimovic i Salihovic. Ti momci ce ostati upamceni jos 50 godina. Ako njima ide aBd INSALLAH ovako dalje.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 jul 2009, 11:30

Najbolji svih vremena Sergej Barbarez kojem skidam kapu za sve sto je uradio. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 06 jul 2009, 12:21

Hasan salihamidzic je daleko bajbolji igrac svih vremena BiH
MENI MOJE, A VAMA VASE

ALADDIN
Kontakt:

Post Postao/la ALADDIN » 06 jul 2009, 14:58

KODRO IS THE BEST :ugeek:

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 jul 2009, 21:51

izet fazlinovic je napisao/la:Tesko je reci, koje najbolji igrac BiH, za sva vremena.
Zato sto u svakoj deceniji, bio makar jedan fenomenalan igrac iz BiH, i svaka generacija ima svog Idola.

Od kraja 2.svijetskog do 1970, defenitivno mozemo staviti ferhatovic-haseta, kao najbolog igraca u ta doba.
Ja mislim, da se svi slazemo!

Od 1970-1980, je tesko reci, jeli u ta doba su bili puno(previse) dobrih igraca iz nasih podrucja.
Naprimjer Bajevic, Katalinski, Maric itd. itd. .
Ja iskreno niti neznam sve igrace iz ta doba, tude bi mi moro neko pomoci. Tude bi se trebalo otvoriti ekstra tema.

Od 1980-1990
Tude bi ja stavio Safeta, posto je on dominiro u ta doba nas Fudbal, ne samo u BiH, nego u cijeloj Jugoslaviji.

Od 1990-2000
Tude bi se nalazili Barbareza, Hasana, Bolica, Kodru i mozda jos Baljica.
Tesko je naci, najboljeg izmedzu ovih momaka, jeli je bio svako dobar na svoj nacin.

2000-danas
Opet bi se naso u mom spisku Barbarez i Salihamidzic, posto su oni u ta doba, imali svoja najbolja vremena.
Naravno momentano u tom spisku se nalaze Ibisevic, Dzeko, Misimovic i Salihovic. Ti momci ce ostati upamceni jos 50 godina. Ako njima ide aBd INSALLAH ovako dalje.
jeli ova riječ tude dolazi od riječi tudek, joj fenomena. hajde kada se potkrade jednom ali vise puta

Boske
Kontakt:

Post Postao/la Boske » 06 jul 2009, 22:51

Safet Susic je realno nas najveci talenat ali posto je onako drzak i seljak, ja ga ne bih stavio ni na listu medju prvih 10 jer mislim da igrac pored talenta mora biti i covjek prije svega..
Elvr Bolic bi isto bio u uzoj kategoriji da karijeru nije usro u poznim godinama..Ipak je on jedan od rijetkih koji je euro-golom zatresao mrezu Manchesteru na Teatru Snova, no kao sto rekoh njega su iz konkurencije najboljih izbacile lose partije u zalasku karijere..
Baljic je bio dobar ali ga je sjebala harmonika te bi i njeh lagano izbacio sa liste najboljih...
Hase je bio igracina i veliki kalibar ali nije uspio kao profesionalac sto i njega odstranjuje od drustva najboljih...
Salihamidic je mozda najvece ime u istoriji BIH nogometa ali on ne bi smio biti najbolji jer je prestao da igra za reprezentaciju a dres reprezentacije je svetinje i nije napravljen od vrece od krompira pa da se tako lako moze odbaciti, i bez obzira na sva gova u savezu i losa zbivanja oko reprezentaicje Salihamidzic to nije smio uraditi..
Kodro je isto veliko ime ali nekako on nije imao taj kontinuitet, nije imao sansu da stisne gas do daske i ukuje se u zvijezde europskog i svjetskog nogometa..

Na kraju, ostaje mi da se slozim sa vecinom i da kazem da je SERGEJ BARBAREZ najvece ime naseg nogometa ali je najbolji covjek prije svega i najprije zbog toga mu se divim i skidam kapu, pa tek zbog onog sto je pokazivao na terenu...Zivio nam kralju !!!!

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 06 jul 2009, 22:55

Armando Marenci :lol: the best!
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2009, 03:10

Boske je napisao/la:Safet Susic je realno nas najveci talenat ali posto je onako drzak i seljak, ja ga ne bih stavio ni na listu medju prvih 10 jer mislim da igrac pored talenta mora biti i covjek prije svega..
Elvr Bolic bi isto bio u uzoj kategoriji da karijeru nije usro u poznim godinama..Ipak je on jedan od rijetkih koji je euro-golom zatresao mrezu Manchesteru na Teatru Snova, no kao sto rekoh njega su iz konkurencije najboljih izbacile lose partije u zalasku karijere..
Baljic je bio dobar ali ga je sjebala harmonika te bi i njeh lagano izbacio sa liste najboljih...
Hase je bio igracina i veliki kalibar ali nije uspio kao profesionalac sto i njega odstranjuje od drustva najboljih...
Salihamidic je mozda najvece ime u istoriji BIH nogometa ali on ne bi smio biti najbolji jer je prestao da igra za reprezentaciju a dres reprezentacije je svetinje i nije napravljen od vrece od krompira pa da se tako lako moze odbaciti, i bez obzira na sva gova u savezu i losa zbivanja oko reprezentaicje Salihamidzic to nije smio uraditi..
Kodro je isto veliko ime ali nekako on nije imao taj kontinuitet, nije imao sansu da stisne gas do daske i ukuje se u zvijezde europskog i svjetskog nogometa..

Na kraju, ostaje mi da se slozim sa vecinom i da kazem da je SERGEJ BARBAREZ najvece ime naseg nogometa ali je najbolji covjek prije svega i najprije zbog toga mu se divim i skidam kapu, pa tek zbog onog sto je pokazivao na terenu...Zivio nam kralju !!!!
@Boske ti ne da samo blesave postove otvaras nego ih i odgovaras.
Pod hitno na lijecnicku kontrolu jer definitivno ti nisi citav.
ionako je vec sigurno da ce te banovati zbog nebuloznih tema :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 07 jul 2009, 03:40

Svi u napad, svi u napad, svi u napad jedan je HASE! :mrgreen:

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 07 jul 2009, 13:41

dzekson najbolji :D e peha povrijedi se :S
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

Boske
Kontakt:

Post Postao/la Boske » 09 jul 2009, 19:02

harishp je napisao/la:
Boske je napisao/la:Safet Susic je realno nas najveci talenat ali posto je onako drzak i seljak, ja ga ne bih stavio ni na listu medju prvih 10 jer mislim da igrac pored talenta mora biti i covjek prije svega..

@Boske ti ne da samo blesave postove otvaras nego ih i odgovaras.
Pod hitno na lijecnicku kontrolu jer definitivno ti nisi citav.
ionako je vec sigurno da ce te banovati zbog nebuloznih tema :roll:

Popushi mi ga onako dostojanstveno !!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 jul 2009, 19:08

ako cemo primjenjivati tako ostre kriterije onda ni Barbarez ne moze biti najbolji iz prostog razloga jer se tek sa 25-26 godina probio u Bundesligi a sa 26-27 u reprezentaciji ;)
i onda na kraju ispada da niko ne moze biti najbolji jer svima se moze naci neka mana :lol:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 09 jul 2009, 19:13

BrnJeeH je napisao/la:Svi u napad, svi u napad, svi u napad jedan je HASE! :mrgreen:
e vidio sam tvoje postove o realu i ja sam navijac reala pa te pitam imas li msn account?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 jul 2009, 20:16

geronimo je napisao/la:Zavisi kako se gleda, tu se opet mozemo puno svadjati. :mrgreen:
Ali ipak ako dobro citam naslov ove teme, tu dileme nema. Safet Susic, jedan jedini, neponovljivi.
Po pricama starije generacije, ne smije se zaboraviti Osim, te naravno princ sa neretve Bajevic.
Ima tu jos imena, ali neda mi se nabrajati. ;)
Od novije generacije izostaviti jednog Kodru, Bolica, Barbareza bio bi grijeh.

Ali i za jednu i drugu generaciju mogu samo raci:

Jedan je Hase 8-)
Znaš li ko je Muhamed Mujić ?
To važi za sve...Hajde mi odgovorite !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 18 jul 2009, 20:23

Stone Island je napisao/la: Znaš li ko je Muhamed Mujić ?
ne sjecam ga se, ali kako da ne znam!
jedan od najboljih igraca Veleza svih vremena. Ako se ne varam igrao 70-tih ;)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 jul 2009, 20:29

Pasha je napisao/la:
Stone Island je napisao/la: Znaš li ko je Muhamed Mujić ?
ne sjecam ga se, ali kako da ne znam!
jedan od najboljih igraca Veleza svih vremena. Ako se ne varam igrao 70-tih ;)
E pa kad je taj igrao za reprezentaciju Jugoslavije kao jedini musliman u to vrijeme,dotični Hase nije mogao prismrditi toj repki.Uz dužno poštovanje Hasetu,ali Mujić je najbolji igrač svih vremena.
Neko spomenu Papetovu statistiku,pa brato pogledaj Mujićevu statistiku ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 jul 2009, 20:32

Da, Mujic legenda Veleza.. Strasan napadac...
Poznat je i po tome sto je neslavno zavrsio karijeru u reprezentaciji
Sport je lijek za tijelo i duh.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 jul 2009, 20:34

Nego niko da spomene Semira Tucu...Tehničar kakav se ne pamti na ovim prostorima ! Cijela Juga se otimala za njega,i nakon velikih cifara koje je Zvezda nudila ostaje u Veležu dok nije dobio pravo vani da igra.Tada prelazi u Luzern i osvaja sa njim sve što je moguće bilo osvojiti !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.