Preslušao sam album od Strokesa iako nije neki moj fah mada bude dana kada se sluša nešto drugo osim heavy stvari. Fin album, ima pjesama koje mi se ne sviđaju ali Not the same anymore mi je super. Fina pjesmica, početak me malo podsjetio na JJ Calea.irfo je napisao/la: ↑22 apr 2020, 14:49Da se osvrnem malo na muziku u aprilu, tj. na dva odlicna albuma koja su izasla i za mene vec kandidati za album godine. To su New Abnormal od Strokesa i Fetch the Bolt Cutters od Fionne Apple.
Kao neko ko je veliki fan Strokesa, nakon sedam godina sam napokon docekao novi album (ako se ne pika Future Present Past).
S obzirom da su mi najdrazi bend nisam nikako mogao biti razocaran, ali je album nadmasio sva ocekivanja. 9 pjesama na albumu a ne zna se koja je bolja. Jedan od boljih povratnickih albuma zadnjih desetak godina![]()
Najbolje pjesma sa albuma : Ode to the Mets. Vec bezvremenska sto bi se reklo![]()
Drugi album koji zelim spomenuti je Fetch the Bolt Cutters od Fione Apple. Sto se nje tice nisam nesto bio ni upoznat sa njenom muzikom osim sto sam znao dvije, tri pjesme koje su mi bile meh. I ne bih nikad ni pomislio da cu preslusati njen album, al kad sam vidio kakve ocjene je album dobio od kriticara i prva desetka od Pitchforka jos od MBDTF-a odlucio sam da odslusam. I sta reci za album, instant klasik i remek dijelo![]()
Morat cu se vise upoznati sa njenom diskografijom.
Najdraza pjesma: I want you to love me
Muzika (diskusija)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Fantasista
- Kontakt:
Re: Muzika (diskusija)
Najjaci lik na svijetu, sest dana u sedmici twitta sve i svasta o Noelu, sedmi ga zove da ponovo obnove Oasis

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Meni je najjače kako još zove Dameona "Dermot" 
ZEN AS FUCK

ZEN AS FUCK
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

-zbog ovog albuma sam zamal ušao u gol šansu kod jedne trebe.

"We need to suffer. And we need to fight."
Hitovi ne znači da su kvalitetni. Što je više vrijeme proticalo, Sejino ZP je sve više postajalo mali šlager.
Gile šampion , Tri ratna havera, Nema nigdje nikoga, Ja nisam odavle, Ženi nam se Vukota, Od istorijskog AVNOJ-a, Ljubav udara tamo gdje ne treba
Smiješan broj odličnih pjesama za jedan album.
Svaka mi je bolja od numera sa Fildžan viška. ( izuzev Možeš imat' moje tijelo i Fildžan viška, one su u rangu)
Beograd, SarajevoOvde noc pada grubo
Uz naceto pivo i skripu kocnica
Traje duze no u ostalom svetu
Bez skrupula i zelje za pomilovanjem
Ljudi su ovde drcni i odlucni
Al' tesko je reci da ista vide
Oni jure po jazbinama s' namerom da ubiju
U sebi i poslednje znakove svesti
...
Tvoje usne kontrolisu pokrete moje
Tvoja sjena pada preko pola beograda
Ja je pratim bez daha od vrata do vrata
Kao jadnik sto luta za rudnikom zlata
Kao slijepac sto prati udarac stapa

Ljubav udara često tamo gdje ne treba. Tri ratna havera.
"We need to suffer. And we need to fight."
Meni su TIgar iz Kladnja, Pismo Elvisu, Kad dernek utihne, Halid umjesto Halida (i ove što si već nabrojao sa Fildžana), bolje od svake Neletove.Blejzer10 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:27Hitovi ne znači da su kvalitetni. Što je više vrijeme proticalo, Sejino ZP je sve više postajalo mali šlager.
Gile šampion , Tri ratna havera, Nema nigdje nikoga, Ja nisam odavle, Ženi nam se Vukota, Od istorijskog AVNOJ-a, Ljubav udara tamo gdje ne treba
Smiješan broj odličnih pjesama za jedan album.
Svaka mi je bolja od numera sa Fildžan viška. ( izuzev Možeš imat' moje tijelo i Fildžan viška, one su u rangu)
I nisam mislio na hitove, jer kud ćeš većeg hita od Vukote, više sam mislio na pjesme koje vrijeme nije pregazilo sekunde. (Karabaja, Lijepa Alma, Poso kuća birtija, Možeš imat moje tijelo, Yugo 45..)
Složit ćemo se da se ne slažemo.

Let's talk about SIX baby!
To mi je vjerovatno najdraza pjesma sa albuma, a sto se tice koji je bolji, taj ili Fildzan viska, ne bih se mogao odluciti

Sa Fildzan viska mi je najbolja Balada o Gigi Bosnicu
nove drejkove pjesme se ubile za sabane sa alpasina i za odabranu klijentelu iz susjednog svrakinog
Zar se bavi on muzikom jos uvijek

Mislio sam da mu je Pusha T okonco karijeru
Taj Woo je kao veliki mislilac, a ustvari obični klošar. Yebla mu Ustašija sve.
Let's talk about SIX baby!
- nextterrain
- Kontakt:
irfo je napisao/la: ↑22 apr 2020, 15:05Doherty da je uzimo upola manje kokaina, Libertines bi bili najveci rock band na svijetu. Ja ne znam kako je taj covjek i dalje ziv, ima 40 godina a izgleda ko da mu je 70.SonVolt je napisao/la: ↑22 apr 2020, 15:01Odlična tema. Nadam se da će se pisati.
The Strokes sam prestao pratiti taman oko izlaska "Comedown Machine". Nisam ni znao da su izdali novi album.
Taman cu uzeti da preslušam jer sam ih nekad ranije baš gotivio iako si mi uvijek bili draži The Libertines.
Vjerovano najprotraceniji talenat u rock muzici
Prije par godina jaran mi se upoznao sa Dohertijem poslije svirke u Belgiji. Čovjek je iskapio litar vodke i pušio krek u prikolici svojoj. Stvarno ne znam kako je i dalje živ, ali kao govori da je trijezan nekoliko godina

Što se tiče Strokesa, slušam ih deset godina i nisam mislio da će ovaj album biti toliko dobar. Tekstovi su kompleksniji, dijelom jer se Casablancas razveo od žene i sad ima mlađu djevojku pa se ne snalazi najbolje s njihovim društvom. Izgleda da su ostavili svoje svađe iza sebe i da su postali opet prijatelji. Znam da za CM su svi posebno dolazili snimati svoje trake, ali i taj mi je album s vremenom postao drag.
Ode to the Mets je fantasticna pjesma, jedna od boljih koji su izdali u karijeri. 1. Is this it 2. Angles 3.New abnormal
Mater vam **** posred picke.
Ma Woo je prolupo gore nego kolega mu Target.
Jbg pregazilo ga vrijeme vise nikom nije interesantan,mora se nekako promovisat pa ono aj da budem ustaša.
Nek trazi neki featuring kod Thompsona ili Škore.
U Zagrebu su neke nove face na t/rep sceni.
Ovi vise nisu zanimljivi.
Prolupo frajer jbg,sve dodje i prodje.
Paranoje ga neke peru,dovoljno je preslusat njegov zadnji album.
za ljubitelje EDM glazbe koje je za vas najvise obiljezio glazbu u ovom vijeku ?
Pocetkom 21.stoljeca svakako Tiesto i Armin van Buuren ,iako Armin jos traje i ubija na nastupima ,proslo ljeto na ultri europe po meni najvise razvalio, a Tiesto ni blizu kakav je bio na pocetku svoje karijere
Pocetkom 2010-ih Swedish House Mafia koja je imala glupost da se ne vrhuncu svoje karijere raspadne radi Steve Angella treceg clana i onda se razdvoje 2013 g ,ako se ne varam.U tom periodu jos Avicii , koji je bio strasan talent ,ali eto njegova karijera ga je stajala glave
od 2014 sve do danas najvise Martin Garrix ,23 godine tek ,a toliko hitova napravljeno
Ps u ovaj edm ne smatram one techno dj ,Boris Brejcu, Bayer Adam ,ne volim kad ih se svrstava sa ovim navedenim gore
od rocka za mene najveci Guns n Roses koji zu ubijali krajem 80-ih i pocetkom 90-ih ,ali tu je bilo previse droge, alkohola da bi opstali i dalje medu najvecim bendovima
od popa ,ako imo netko ljubitelj Eurosonga ,dalo bi se diskutovat o pobjednicima
Pocetkom 21.stoljeca svakako Tiesto i Armin van Buuren ,iako Armin jos traje i ubija na nastupima ,proslo ljeto na ultri europe po meni najvise razvalio, a Tiesto ni blizu kakav je bio na pocetku svoje karijere
Pocetkom 2010-ih Swedish House Mafia koja je imala glupost da se ne vrhuncu svoje karijere raspadne radi Steve Angella treceg clana i onda se razdvoje 2013 g ,ako se ne varam.U tom periodu jos Avicii , koji je bio strasan talent ,ali eto njegova karijera ga je stajala glave
od 2014 sve do danas najvise Martin Garrix ,23 godine tek ,a toliko hitova napravljeno
Ps u ovaj edm ne smatram one techno dj ,Boris Brejcu, Bayer Adam ,ne volim kad ih se svrstava sa ovim navedenim gore
od rocka za mene najveci Guns n Roses koji zu ubijali krajem 80-ih i pocetkom 90-ih ,ali tu je bilo previse droge, alkohola da bi opstali i dalje medu najvecim bendovima
od popa ,ako imo netko ljubitelj Eurosonga ,dalo bi se diskutovat o pobjednicima

Da se odmah ogradim nije nikakv hejt al ja ne mogu shvatit EDM 
Jednostavno mi preglupo zvuci.
Mogu slusati Tehno i House i Tech House i Minimal House,volim otic i na partiju al edm mi je...
Ne znam

Jednostavno mi preglupo zvuci.
Mogu slusati Tehno i House i Tech House i Minimal House,volim otic i na partiju al edm mi je...
Ne znam
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.