Anel Ahmedhodžić

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

soko
Kontakt:

Re: Anel Ahmedhodžić

Post Postao/la soko » 07 jul 2020, 22:41

nebeskasila je napisao/la:
07 jul 2020, 20:51
Ma sve je to do roditelja. Gubimo sve svoje. Zaboravljamo na sve. Vise se slavi bozic i nova godina nego bajram od ove nase dijaspore. Kad dodje nova god svaka kuca je okitila drvo. Tako da prilagodjavamo se svemu sto ne trebamo.tako i za pricanje uce njemacki svedski engleski a ne znas svoj. I ne kontam ako bi i igrao za nas kako bi mogao.igrati srcem prvo pricati ne zna drugo nema tu ljubav prema bosni
Ja sam skoro 30 godina vani i koliko se ja sjecam mi smo najvise slavili novu godinu. Vecinom raje sto sam upoznao nova godina se je navise slavila tih 80tih.
90/91 svake godine smo najvise slavili novu godinu, znaci to je bilo to nase. Nas desetak djecaka od 11-14 godina, bilo je i pive i stocka na stolu.
Bajram je dio religije kao i bozic. Moji nisu bili neki vjernici tako da nisam ni ja. I prije smo kitili jelku u BiH, poslije rata nismo. I dobijali paketice, isli kod djeda mraza.
Sve je do roditelja, zavisi gdje zivis. Ako roditelji rade svaki dan, tezak posao. Ljudi se pokusavaju odmoriti, malo oko djece. Vazno je djecu nahraniti, pomoci oko zadace i to malo vremena sto se ima. Nema puno raje da ima toliko snage da radi to jos nesto ekstra. Ne mora odmah znaciti da je to kao zaboravlja se, stidi se, uzimaju tudje vam tam.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 08 jul 2020, 01:05

Cuo sam pricu jednog naseg koji zivi u Americi, kaze ne mogu da tjeram dijete jer se onda pati, onda i meni zao sto se pati jer ne zna rijeci, jbg ipak je on Amerikanac i njegov primarni jezik je engleski, isto tako i za Anela i ostale momke, tesko je sve to prenijeti kad ne zivis ovdje.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2020, 01:37

Maestro je napisao/la:
07 jul 2020, 19:01
ReX je napisao/la:
07 jul 2020, 18:31
Maestro je napisao/la:
07 jul 2020, 18:26

Sve si tacno rekao. Sto meni nije jasno, ta djeca krecu sa 7 godina u skolu. Do tada su kod roditelja. Znaci mogli su samo bosanski pricati. Jer sa roditeljima sigurno nisu mogli, svedski, njemacki itd. pricati jer im roditelji u 90% slucajeva neznaju pravilno pricati te jezike.
Ne funkcijonise to tako u dijaspori, nazalost.. Ja nemam djecu ali imam bratica koji je skoro pet godina i rijetko kad mu roditelji ista na nas kazu. Od deset recenica mozda jedna nekada, kad smo mi tu :D a kad su sami da ne pricam. To je tako ovdje, usudio bi se reci u min. 70-80 % porodica.

Ova dvojica jos dobro pricaju, mogu sto sta reci. Tako da super :D imas slucajeva da Bog sacuva. U ostalom, opet bolje pricaju nego Salihovic i Hajrovic dan danas hahah. :facepalm:
Ma brate i ja sam vani. Jest da nije ta svecka :mrgreen: ali nije bilo kod kuce njemackog jer ga roditelji tad nisu znali. Tako da se nas pricao i naucis. A druzenje je bilo u 90% slucajeva sa nasima tako da nije bilo moguce ne znati nas pricati.
Veliki dio nase dijaspore je svakako stoka koja glumi malo puno. Jos kad odu dole pa pocnu svoj deutsch il svoj svecki...
Ko kao roditelj drzi do sebe naucice svoju djecu bosanski.
Sve je do roditelja, koliko pažnje posvete tome. Jedino ako je baš glupo dijete.
Kod mene mala rodica u inostranstvu. Živjela do neke 7-e godine u Italiji, a do neke 12-te (mislim) kolika sad ima u Njemačkoj.
Priča naš kao da je čitav život ovdje. Italijanski i Njemački takođe perfekt govori.
Rasporedili sebi. U školi ima njemački, crtane gleda na italijanskom, a kući priča bosanski.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 jul 2020, 19:25

Malmö. Jon Dahl Tomasson iz Malmö FF-a nada se da će se faulirani Anel Ahmedhodžić koncentrirati na nogomet.

Trener se također suočava s kritikama zbog ofanzive momčadi. "Nisam razočaran svojim napadačima", kaže Dahl Tomasson na današnjoj konferenciji za novinare.

Jon Dahl Tomasson iz Malmö FF-a ima veće i malo manje brige. Najveća stvar je ofanzivna igra tima. Druga je selekcija reprezentacije Anela Ahmedhodžića sa 21 godina, koja je postala glavna briga ovdje i u Bosni i Hercegovini. Dahl Tomasson se nada da predstojeći izbor beka centra neće utjecati na njegov učinak na terenu.

- To je mladi momak. Prije godinu dana nije bio ni blizu igranja za Malmö. Sretan sam zbog njega, u to nema nikakve sumnje i mislim da ima puno potencijala. O jednom i drugom ima puno nagađanja, što je i logično. Ali tamo gdje smo sada: neka se koncentrira na nogomet, ako je moguće. Tada će donijeti svoju odluku i imamo dobar dijalog, kaže Dahl Tomasson, koji je već prošle jeseni bio vrlo impresioniran srednjoročnim razdobljem kredita u danskom Hobru.

- Neka se momak malo odmori. Mislim da je to dobro.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 jul 2020, 19:55

Jest ovaj Dennis zvijer od štopera. U 7 ligi evrope, u jako dobrom Rostovu...

Pustite Anela, ovaj bi komotno uletio i bio naš najbolji štoper reprezentacije.

edit: zabio golčinu glavom
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 jul 2020, 20:01

Za Denisa se moze reci da igra na zavidnom nivou i da je spreman za prvih 11. Za Anela se niti jedno niti drugo ne moze tvrditi.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 jul 2020, 11:15

Kakva patetika svedski novinara u zadnje vrijeme, grob te yebo.. :oops: Koliko se pise covjek bi rekao da ce Anel potpisati za Liverpool. Pa jel moguce da stavljaju ovoliko pritisak na Anela da ostane vjeran svedskom dresu.. Nema igraca koji nije sa nasih prostora da ga ne pitaju za Anela... Jucer Haksabanovica, danas Marka Johanssona (takodjer vodi razgovore sa SRB/MKD)... To su clanci, slike itd itd.. Covjece.

Jucer jeste doduse trener Malmea Jon Dahl Tomasson izjavio da mediji popuste i da puste momka da se skoncentrise na fudbal i da mu daju prostora.. :roll:

slika

slika
@igrajlopte 🐦

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 09 jul 2020, 13:13

pa štaš kad su antitalenti žešći pa se krpe mrskim balkancima :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 jul 2020, 17:00

Daš im najboljeg fudbalera u historiji Švedske i opet ono nezahvalno hoće još. :puke:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 jul 2020, 17:06

Tačno, sve smo im dali.
Ne bi imali svjetske fudbalske zvijezde da nije nas.

Treba im sad sve igrače uzet, pa nek idu u 5. šešir. Đubrad.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 09 jul 2020, 17:14

Roditelji imaju ogromnu odgovornost. Kod mene, govori se iskljucivo nas jezik.

Tako i ja namjeravam odgajati svoju djecu u buducnosti.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 09 jul 2020, 23:50

ArtVandelay je napisao/la:
09 jul 2020, 17:14
Roditelji imaju ogromnu odgovornost. Kod mene, govori se iskljucivo nas jezik.

Tako i ja namjeravam odgajati svoju djecu u buducnosti.
Vjerovatno živiš u Bosni pa tako kažeš :D
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 jul 2020, 01:23

Maestro je napisao/la:
07 jul 2020, 18:26
nebeskasila je napisao/la:
07 jul 2020, 18:16
Pa njih dvojicu jedva razumijes. Ovaj adi je sto.puta rekao nesto e pa e pa e sta mu je e jbt. Sramota roditelja da ne uce djecu nas jezik
Sve si tacno rekao. Sto meni nije jasno, ta djeca krecu sa 7 godina u skolu. Do tada su kod roditelja. Znaci mogli su samo bosanski pricati. Jer sa roditeljima sigurno nisu mogli, svedski, njemacki itd. pricati jer im roditelji u 90% slucajeva neznaju pravilno pricati te jezike.
nije ti to Bosna ,da, do 7god sjedi ciku i gleda Izeta i ponavlja kao Sejo Brajlovic Kopcas,Kopcas. ;) sa 2 se vec krece u Vrtic :!:

Miske,Pjanic,Salihovic,Bicakcic, niko nije znao 2 recenice sastaviti :)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jul 2020, 01:41

Anel je danas opet bio među najboljim. Prošli su u final Kupa nakon penala (Ahmedhodžić je zabio drugi).

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 jul 2020, 19:57

Pokrenuo akciju za gol. Malmo je među zadnjim ekipama u ligi po stvorenim velikim šansama, muče se u napadu ali odbrana je dobra. Nalić na klupi, on je baš igrač koji bi mogao nešto promjeniti u ofanzivi :hmmmmm:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 jul 2020, 21:29

slika

ANEL AHMEDHODZIC

Det har ju talats och skrivits en hel del om Malmö FF:s unga mittback redan, men det går inte att komma ifrån vilken betydelse han fått i detta MFF.

Bakåt. Och framåt.

Det går möjligen att ifrågasätta varför han ibland tvingas göra de där spektakulära brytningarna - de som står rätt behöver sällan agera så - men han växer allt mer som en solid försvarsspelare.

Och som passningsspelare är han ofta Malmös bästa anfallsspelare. Hur konstigt det än kan låta.

Jag tänker på Ahmedhodzics förmåga att se, hitta och leverera "raka" passningar som slår ut lagdelar.

De var sylvassa mot Norrköping och låg bakom väldigt många av Malmös farligheter.

Just nu känns faktiskt Anel Ahmedhodzic som en av Malmö FF:s viktigaste spelare.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 jul 2020, 21:48

Drape je napisao/la:
13 jul 2020, 21:29
slika

ANEL AHMEDHODZIC

Det har ju talats och skrivits en hel del om Malmö FF:s unga mittback redan, men det går inte att komma ifrån vilken betydelse han fått i detta MFF.

Bakåt. Och framåt.

Det går möjligen att ifrågasätta varför han ibland tvingas göra de där spektakulära brytningarna - de som står rätt behöver sällan agera så - men han växer allt mer som en solid försvarsspelare.

Och som passningsspelare är han ofta Malmös bästa anfallsspelare. Hur konstigt det än kan låta.

Jag tänker på Ahmedhodzics förmåga att se, hitta och leverera "raka" passningar som slår ut lagdelar.

De var sylvassa mot Norrköping och låg bakom väldigt många av Malmös farligheter.

Just nu känns faktiskt Anel Ahmedhodzic som en av Malmö FF:s viktigaste spelare.
Ovaj posljednji pasus me pravo ganuo...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 jul 2020, 21:58

Jes ga momački opisao svaka mu čast :tokralju: :guz:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 jul 2020, 22:30

Ukratko rekao da smatra da je Anel najvazniji igrac Malmea trenutno. Danas je jako dobro odigro, ako vako nastavi, nece ostati dugo u Malmeu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 jul 2020, 22:39

Danas svako može prevesti na internetu. Ja ne znam ni riječ švedskog pa mi je jasno da je novinar napisao da je Anel bio najbolji igrač i u odbrani i u napadu koliko god to čudno zvučalo, jer je većinu napada Malmoa započinjao upravo on preciznim, oštrim pasovima.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.