BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fanatik19
Kontakt:

Re: BiH- Njemačka 11.10.2024./ BiH- Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la fanatik19 » 11 sep 2024, 03:29

Malo opsirniji osvrt na remi koji ce nam sigurno dati vjetar u ledja
Vasilj ce ostat standardni golman
Stoperska linija je odigrala utakmicu na najvecem nivou a opet smo bili jako blizu da izgubimo utakmicu. Prema tome, ukoliko se rijese problemi sa trenutno psihicki nestabilnim Anelom mislim da nema dileme da ce on zauzet necije mjesto jer je uistinu nas najkvalitetniji stoper
Barisic i Bicakcic su danas odigrali gotovo bez greske, narocito mi se svidjelo sto je Barisic naucio lekciju protiv Luksemburga i da je bolje nabit 10 puta u aut nego driblat. Katicu je ovo 1 od slabijih utakmica a nije bio los. Sta je problem? Problem je sto svaku utakmicu ima problema sa pozicioniranjima, sporim ili naglim izlazenjem sto nas cesto zna kostat 100% sanse iz kojih dosad nismo srecom primili puno golova. Konkretno:
1. Protiv Holandije k'o sivonka ispada na dupli pas petom i Reijenders pogadja precku
2. Kasni sa izlazenjem da napravi ofsajd protiv Madjara i oni fulaju najbolju sansu na utakmici na nasu srecu
3. Zadnji napad, losa procjena, prelijece ga lopta ali srecom opet nismo kaznjeni

Mislim da je konacno zavrsena patnja sa Gazibegovicem i Dedicem, Kolasinac se vraca i Jusuf ce najvjerovatnije preselit na klupu. Po meni je to pogresno, jer mislim da Sead jos vise moze dati kao 3. Stoper ali svakako nemam nista protiv jer gledati Dedica na kontra nozi mi stvarno postaje iritirajuce.

Vezni red - nasa rak rana. Ne mogu rec ni za jednog momka koji je poceo da je odigrao lose sto govore i ocjene na Sofascoru, ali je svaki bez dileme imao nekoliko amaterskih gresaka. Burnic prva 3 kontakta s loptom sve pogubio, ulazi ko slina u duel i tek se kasnije mali dozvao. Basic nekoliko neshvatljivih gresaka poput one kad je Barisic radi njeg zuti dobio. Ali isto tako, on je mozda najvise nicijih lopta osvojio od svih igraca i presjekao nekoliko njihovih akcija. Takodjer, veliki + za duel igru gdje nekad bas igra na granici incidenta a to nam je vec duze vrijeme potrebno. Saric se nije sastao s loptom 3 puta, a uz to je napravio gresku koja se ni na terminu ne dopusta. Onako losa reakcija na prilicno sporu loptu gdje Vasilj brani cudo je bila za odma izvest ga iz igre.
Mada, u konacnici sva ova 3 sto su startala imaju svoje mjesto u rotaciji bez dileme, dok za ozbiljnu ulogu tjst ulogu nekog nositelja igre definitivno nisu.
Demirovic lose, osim voljnog momenta i nekog presinga nista nije pokazao, mada nije dobio nijednu upotrebljivu loptu i s time imamo opravdanje. Dzeko dosta bolji obzirom na nedostatak podrske, dosta puta jeste izgubio loptu ali je dosta puta i sacuvao i dao vrijeme za odmor ostatku tima.
Izmjene:
Huseinbasic mora igrati, decko je u daleko najboljoj formi od svih igraca sto se vidi na samopouzdanju prilikom igranja
Tahirovic i Gigovic ispricana prica - kada uhvate kontinuitet igara u klupskom fudbalu onda ce to i ovdje licit na nesto a svi se nadamo da ce to biti vec u ovom periodu do narednog okupljanja
Bajraktarevic - moramo pronaci formaciju u kojoj cemo imati mjesto za njega, bilo da igra 10ku ili desno krilo jer bez njega na terenu mi cemo iole ozbiljnoj reprezentaciji tesko napraviti sansu. Momak ima neku lucidnost, neki vic u igri, ukratko vidi sto drugi ne vidi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 sep 2024, 03:38

soccerfan je napisao/la:
11 sep 2024, 03:12
Neutral je napisao/la:
11 sep 2024, 02:43
Svi drze ruku na srce koji vole bosnu, demirovic, burnic, gazibegovic, dedic, dario saric, bicakcic.

Ruku na srce nisu drzali ivan basic, leon barisic, nikola katic, nikola vasilj i kapiten edin dzeko da se ovi ne bi napadali sto ne drze ruku.

Svako ko ne voli ovo drzavu ne treba igrati za nju. Nikola je poznati ustasa, kao ognjen cetnik, a igra u prvih jedanaest.
Pitajte Stocane kakav je, igrao je dole fudbal👍

Ma neka gine na terenu, balijski mentalitet.
Dok god ginu na terenu, mene brojanje krvnih zrnaca ne zanima. Barisiceva majka je danas na tribinama bila u dresu BiH i navijala. On je sharevao sliku sa ****.
Bespotrebno je brojati krvna zrnca .
Niko ne broji krvna zrnca, ovdje se pise o tome ko drzi ruku na srcu a ko ne. Logika nije uvijek jaca strana glupih bosnja koji su poznati sa vicevima o sulji i muji, potpuno opravdano :salut:

Naravno da ce mu majka nositi dres BiH, rodjena je i odrasla u srcu Bosne, Zenici.

Je li mu otac nosio dres :rol:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 sep 2024, 05:55

Neutral je napisao/la:
11 sep 2024, 03:38
soccerfan je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Svi drze ruku na srce koji vole bosnu, demirovic, burnic, gazibegovic, dedic, dario saric, bicakcic.

Ruku na srce nisu drzali ivan basic, leon barisic, nikola katic, nikola vasilj i kapiten edin dzeko da se ovi ne bi napadali sto ne drze ruku.

Svako ko ne voli ovo drzavu ne treba igrati za nju. Nikola je poznati ustasa, kao ognjen cetnik, a igra u prvih jedanaest.

Dok god ginu na terenu, mene brojanje krvnih zrnaca ne zanima. Barisiceva majka je danas na tribinama bila u dresu BiH i navijala. On je sharevao sliku sa ****.
Niko ne broji krvna zrnca, ovdje se pise o tome ko drzi ruku na srcu a ko ne. Logika nije uvijek jaca strana glupih bosnja koji su poznati sa vicevima o sulji i muji, potpuno opravdano :salut:

Naravno da ce mu majka nositi dres BiH, rodjena je i odrasla u srcu Bosne, Zenici.

Baustelac prati svoju Njemacku. I kod vas Ozil i mnogi drugi nisu i nece pjevati. :yawn:

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 11 sep 2024, 06:23

Neutral je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Poprilicno sam siguran da vicevi o muji i sulji postoje
bas zbog takvih kao sto si ti

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 sep 2024, 06:53

fanatik19 je napisao/la:
11 sep 2024, 03:29
Stoperska linija je odigrala utakmicu na najvecem nivou a opet smo bili jako blizu da izgubimo utakmicu. Prema tome, ukoliko se rijese problemi sa trenutno psihicki nestabilnim Anelom mislim da nema dileme da ce on zauzet necije mjesto jer je uistinu nas najkvalitetniji stoper
Barisic i Bicakcic su danas odigrali gotovo bez greske, narocito mi se svidjelo sto je Barisic naucio lekciju protiv Luksemburga i da je bolje nabit 10 puta u aut nego driblat. Katicu je ovo 1 od slabijih utakmica a nije bio los. Sta je problem? Problem je sto svaku utakmicu ima problema sa pozicioniranjima, sporim ili naglim izlazenjem sto nas cesto zna kostat 100% sanse iz kojih dosad nismo srecom primili puno golova. Konkretno:
1. Protiv Holandije k'o sivonka ispada na dupli pas petom i Reijenders pogadja precku
2. Kasni sa izlazenjem da napravi ofsajd protiv Madjara i oni fulaju najbolju sansu na utakmici na nasu srecu
3. Zadnji napad, losa procjena, prelijece ga lopta ali srecom opet nismo kaznjeni

Mislim da je konacno zavrsena patnja sa Gazibegovicem i Dedicem, Kolasinac se vraca i Jusuf ce najvjerovatnije preselit na klupu. Po meni je to pogresno, jer mislim da Sead jos vise moze dati kao 3. Stoper ali svakako nemam nista protiv jer gledati Dedica na kontra nozi mi stvarno postaje iritirajuce.

Vezni red - nasa rak rana. Ne mogu rec ni za jednog momka koji je poceo da je odigrao lose sto govore i ocjene na Sofascoru, ali je svaki bez dileme imao nekoliko amaterskih gresaka. Burnic prva 3 kontakta s loptom sve pogubio, ulazi ko slina u duel i tek se kasnije mali dozvao. Basic nekoliko neshvatljivih gresaka poput one kad je Barisic radi njeg zuti dobio. Ali isto tako, on je mozda najvise nicijih lopta osvojio od svih igraca i presjekao nekoliko njihovih akcija. Takodjer, veliki + za duel igru gdje nekad bas igra na granici incidenta a to nam je vec duze vrijeme potrebno. Saric se nije sastao s loptom 3 puta, a uz to je napravio gresku koja se ni na terminu ne dopusta. Onako losa reakcija na prilicno sporu loptu gdje Vasilj brani cudo je bila za odma izvest ga iz igre.
Mada, u konacnici sva ova 3 sto su startala imaju svoje mjesto u rotaciji bez dileme, dok za ozbiljnu ulogu tjst ulogu nekog nositelja igre definitivno nisu.
Demirovic lose, osim voljnog momenta i nekog presinga nista nije pokazao, mada nije dobio nijednu upotrebljivu loptu i s time imamo opravdanje. Dzeko dosta bolji obzirom na nedostatak podrske, dosta puta jeste izgubio loptu ali je dosta puta i sacuvao i dao vrijeme za odmor ostatku tima.
Izmjene:
Huseinbasic mora igrati, decko je u daleko najboljoj formi od svih igraca sto se vidi na samopouzdanju prilikom igranja
Tahirovic i Gigovic ispricana prica - kada uhvate kontinuitet igara u klupskom fudbalu onda ce to i ovdje licit na nesto a svi se nadamo da ce to biti vec u ovom periodu do narednog okupljanja
Bajraktarevic - moramo pronaci formaciju u kojoj cemo imati mjesto za njega, bilo da igra 10ku ili desno krilo jer bez njega na terenu mi cemo iole ozbiljnoj reprezentaciji tesko napraviti sansu. Momak ima neku lucidnost, neki vic u igri, ukratko vidi sto drugi ne vidi.
Slazem se sto tice veznog reda, veliki problem. Nadam se da ce i Krunic uhvatit ritam u klubu. Mnogi su otpisali i Hadziahmetovica, momak koji itekako moze pomoc idalje ako se vrati u formu. Bio je jedan od boljih pod Petevom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 11 sep 2024, 06:59

newton_heath_lyr je napisao/la:
10 sep 2024, 23:20
Idemo- nova tema. Nadam se da je bez gramatičkih greški.
Nadam se da je bez gramatičkih greški.
I ti odmah napravi prvu,grešaka.

muhamedhulk
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la muhamedhulk » 11 sep 2024, 09:05

ma 352 je najbolja formacija za nas realno. nazad puni a naprijed sta bude.
fali tu igraca par da to bude top, lijevi stoper, lijevi fullback i desetka. ostalo je tu. kolasinac je taj lijevi stoper ali kad je uvijek povrijedjen, lfb nemam pojma kao ni desetka.
ovo oko desetke i nije toliki belaj, prebaci se na dm- cm-cm i rijesen problem.
nadam se novim imenima...

za promjenu formacije fale krila, to je i selektor rekao...nema ih, osim sad malog bajre.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

realnonerealan
Kontakt:

Post Postao/la realnonerealan » 11 sep 2024, 09:11

Neutral je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Alić gostovao na televiziji
Gostujući prošloga tjedna na Televiziji BIR kojom upravlja Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije je iznio stav o drugim konstitutivnim narodima, Hrvatima i Srbima u BiH.

"Mi (Bošnjaci) smo vlasnici BiH, ali imamo vrlo neugodne podstanare (Hrvate i Srbe) iza kojih uvijek moramo čistiti, mesti", rekao je Alić koji je član Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Sta kazes ti na ovo prijatelju?? I onda se cudis sto nece da drze ruku na srcu...

Mada to drzanje ruke na srcu je totalno nebitno, moze je netko drzati do ujutro a i ne mora. Bitno da dobro odigraju svaki put, ne pjeva ni izbornik Engleske himnu pa sta sad..

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 sep 2024, 09:12

muhamedhulk je napisao/la:
11 sep 2024, 09:05
ma 352 je najbolja formacija za nas realno. nazad puni a naprijed sta bude.
fali tu igraca par da to bude top, lijevi stoper, lijevi fullback i desetka. ostalo je tu. kolasinac je taj lijevi stoper ali kad je uvijek povrijedjen, lfb nemam pojma kao ni desetka.
ovo oko desetke i nije toliki belaj, prebaci se na dm- cm-cm i rijesen problem.
nadam se novim imenima...

za promjenu formacije fale krila, to je i selektor rekao...nema ih, osim sad malog bajre.
Imaju krila Bajraktarevic, Dedic, Jasic, Demirovic, Hasic, Beganovic, bolje ce oni igrati svi krila nego Mujakic stopera ili ovaj Djakovac veznog
Neki igraci samo zauzimaju mjesto nekima koji mogu i dati neki doprinos u napadu
Broj stopera i veznjaka smanjiti i mozes dodati ove
Svakako je 5 minimum igraca s ovog spiska beskorisni visak
Imas i lijevog beka i stopera Kolasinac, Karic, Muharemovic, Zolotic samo sto se neki ignorisu
Imamo mi solidno lako se to iskopa ko hoce, a ko nece pravi se maloo ludd
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 sep 2024, 11:24

Protiv Švaba primamo 3 komada, protiv Mađara uzimamo bod(ove). :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Celestial
Kontakt:

Post Postao/la Celestial » 11 sep 2024, 11:27

Nijemci ce nas razbucat u to nema dileme, s Madjarima mrsavih 1-1.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2024, 12:06

Tijesnih 1-0 za nas protiv Njemacke i 2-1 protiv Orbanovaca :kafa:

S Holandezima odlucuje zadnje kolo o prvom mjestu. :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 11 sep 2024, 12:54

Muharemović je protiv jake Francuske U21, pokazao da ima štofa. Ako se izbori za mintažu u Sasuolu, treba na njega ozbiljno računati u seniorima.
Omerović također ima neki kvalitet.
To je zasada iz U21, na šta se bi se moglo raćunati.
Od potencijalnih ne vidim nikoga ko bi nas pojačao. Na Baždara i Biertha treba zabiraviti sve su prilike, ostali samo mogu biti proširivanje osrednjeg kadra.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 sep 2024, 13:16

4 boda.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 11 sep 2024, 13:18

ja ne kontam jednu ovdje stvar, ne mislim na tebe licno, nego generalno... Svi pisu da nemamo krila za bilo koje druge formacije... a sta cemo kada Dedic ili Gazibegovic ne budu dostupni? Za koju formaciju imamo onda igraca?

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 11 sep 2024, 13:26

fanatik19 je napisao/la:
11 sep 2024, 03:29

Izmjene:
Dobra analiza, uglavnom se slazem.
Steta za Anela, al eto - sad bar znamo na cemu smo...
Vezni red je najkriticniji... ocekujem i ja da to bude bar nesto bolje ako se neki igraci ustale u svojim klubovima.

Ne svidja mi se sto haman i dalje, bar sudeci po Barbarezu, ne mozemo bez Dzeke...
Ja definitivno ne bih koristio Dzeku kao startera...Legenda je, svaka cast I veliko hvala za sve, ali nije to to vise...

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 sep 2024, 13:27

AmirBvB je napisao/la:
11 sep 2024, 13:18
ja ne kontam jednu ovdje stvar, ne mislim na tebe licno, nego generalno... Svi pisu da nemamo krila za bilo koje druge formacije... a sta cemo kada Dedic ili Gazibegovic ne budu dostupni? Za koju formaciju imamo onda igraca?
4-3-1-2
Jedina formacija za koju imamo igraca i viska
Valjda Barba shvati, u 3-5-2 formaciji mi moramo bekove mijenjat oko 70min a nema koga ubacit.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 sep 2024, 13:37

Vasilj - Bičakčić, Katić, Barišić - Kolašinac, Gigović, Šarić/Huseinbašić, Dedić - Bajraktarević, Demirović - Džeko - 3421.

Njemačka (0:0 ili 1:1) i onda pobjeda nad Mađarima (1:0 ili 2:1) u grotlu Bilinog Polja.
mosa lošmi stićko tit-ula!

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 11 sep 2024, 13:55

Hajradinovic, Demirovic, Karic, Luka Bilbija, Krunic, Huseinbasic, Gigovic, Varesanovic svi oni su igrali i mogu igrati na krilu.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 11 sep 2024, 17:52

Sinoć smo igrali protiv ekipe koja je dvije klase iza Njemačke i Nizozemske, otprilike na našem nivou, i opet smo bili nadigrani u svim segmentima.
U takvoj situaciji, ne može se govoriti da je neko odigrao odličnu , pogotovo perfektnu utakmicu. Perfektnu utakmicu je odigrao možda Vasilj, a to dosta govori o odnosu snaga na eternu.
Protiv Švaba nam sleduje opet hladan tuš i vraćanje u realnost, da smo trenutno ispodprosječna selekcija.
Ono što zaista brine, je što ne pokazujemo nikakav napredak u organizaciji igre.
Ne mogu reći da znam šta je pravi problem, ali mi se čini da u ovoj formaciji i sa ovim igračima, mi možemo samo da se branimo i eventualno odigramo neku kontru.
Mislim da se ne može igrati bez ijednog kreativnog igrača u veznom redu, bez playmakera.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.