Moderator/ica: rio_Ferdy88
Sretno bilo momcima i zao mi je sto je ova tema tako neaktivna, jer da imaju to hrvati i srbi daleko bi vise postovali nego mi, mi mislimo sto god da imamo dobro da je i nebitno.tm87gigo je napisao/la:samo da napisema da su nasi zlatni momci u St.Luis u Americi i da ih ocekuje svjetsko prvenstvo gdje brane zlato osvojeno 2006 u Holandiji, Svjetsko prvenstvo je u Oklahomi, ali ce oni biti prvo sedam dana u St.Luisu gdje ce odraditi zavrsni dio priprema, to su im obezbjedili nasi ljudi koji zive u Americi, jer je potrebno odredjeno vrijeme za aklimatizaciju.Sastav reprezentacije je podmladjen i svi se nadamo novom uspjehu nasih momaka...
Evo mene zanima koliko nam je mlada reprezentacija, koliko mozemo ocekivati u buducnosti od nje. Takodjer nije mi nikada bilo jasno da li je obavezno da osoba koja se bavi tim sportom mora biti invalid ili ne,vjerovatno poprilicno glupo pitanje, ali bolje da razjasnim nego da neznam jer kao sto se kaze nije sramota neznat, nego nepitat.tm87gigo je napisao/la:Pa nadam se da ce biti aktivnija sad kad im pocne svjetsko prvenstvo, znat cu sve informacije iz prve ruke pa cu da iz postavljam, svi momci sto su otisli u Ameriku su moji prijetelji i sa njima sam u kontektu tako da ce mo imati informacije. Samo da kazem da im je veoma tesko bilo skupiti pare za odlazak, malo je falilo da i neodu ali zahvaljujuci "nekim ljudima" su otisli. Ako nekoga nesto zanima o sjedecoj odbojci moze pitati, pa cu pokusati odgovoriti.
E hvala puno na ovim informacijama i nemogu bas iskreno reci da mi je drago da imamo buducnost ovog sporta, jer ti momci koji su buducnost su ipak bez nekog dijela svog tijela, a ipak bi voli vise da su svi zdravi nego da mi budemo uspjesni u ovom sportu, ali ako im je Bog vec tako dao ovo je sigurno jedan od najboljih nacina da pokazu svoju snagu i sretno im i mladim i starijim jer oni predstavljaju BiH kao niko drugi sigurno.tm87gigo je napisao/la:Evo ovako, mlada reprezentacija u sjedecoj odbojci postoji i oni su vice prvaci svijeta i evrope, na njih svakao se moze a i mora racunati, vec u A timu imamo tri momka koji igraju i u mladoj selekciji, moram jos istaci da nasa malada reprezentacija pred evropsko prvenstvo koje se igralo i njemackoj na pripremama je preovela zajedno dva dana . tj bili su na jednom turniru u lukavcu, i to su sve pripreme koje su imali,a uspjeli su doci do drugog mjesta.
a sjedeca odbojka nije samo sport za invalide, tj u klubovima mogu igrati i momci koji nisu invalidi dok za reprezentaciju moraju svi biti invalidi
E pa da vjerovatno su strasno zavolili taj sport i nemogu da zamisle svoj zivot bez njega, ali ko zna kako bi bilo da se nije tako njihov zivot razvijao i drago mi je ako tako razmisljaju jer to dokazuje da su pravi sportisti, takodjer je zalosno sto se tako malo pazi na ovaj sport, jer je to ekipni sport u kojem imamo najvise medalja i u kojem smo IME, u kojem se mi neporedimo sa drugim nego drugim sa nama, nadam se da ce se ovaj odnos drzave prema njima promjenit nabolje.tm87gigo je napisao/la:evo sad da ih sve pitas da li bi se ikada zamjenili da budu zdravi a da nemaju veze sa sjedecom odbojkom ili ovako ka im je kao sada, obi bi svi izabrali to sto jesu sada, jer puno doobrog im je taj sport donio....
Moja veza sa njima jeste da sam kreator i administrator web stranice Saveza i reprezentacije sjedeće odbojke BiH http://www.asobih.org.tm87gigo je napisao/la:samo da pitam ovog momka koji je stavio liknove da slicajno nemas veze sa sjedecom odbojkom i njima, mozda se licno znamo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.