Lingvistika
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Lingvistika
@Thunderstruck
Sposobnost, moj Thundere. Sposobnost. Par puta sam ulazio u konverzaciju s tobom i shvatih da su ti književnost i gramatika fah. Nego, da oborimo i @LBJ-a, a?

Sposobnost, moj Thundere. Sposobnost. Par puta sam ulazio u konverzaciju s tobom i shvatih da su ti književnost i gramatika fah. Nego, da oborimo i @LBJ-a, a?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
@Thunderstruck, dobro se sjecam da je nas nasa profesorica ispravljala i govorila da je po pravopisu pravilno -koladont. Bas me zanima da li je to tacno jer ja stvarno nikoga nisam cula da tako govori.
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
Kad je popravniMonolog je napisao/la:@Thunderstruck
Sposobnost, moj Thundere. Sposobnost. Par puta sam ulazio u konverzaciju s tobom i shvatih da su ti književnost i gramatika fah. Nego, da oborimo i @LBJ-a, a?![]()

A meni stara nastavnica bosanskog i stručnjak

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- senad_flamin
- Kontakt:
hahahh xxxxxx puta sam ovo gledao i svaki put mi je smijesno ... Stjepan Zarez najjaci.... odlican klip.... 

-RIVALDO-
- Thunderstruck
- Kontakt:
Koji su ovo genijalci, a sto je jos tragicnije, ova 4 jezika sa identicnom lingvistickom osnovom se jos vise razbijaju.Mont0 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Pogledajte samo rjecnik bosanskog(bosnjackog) jezika sto je izasao neki dan i sve vam je jasno.
@Lily
Kaladont(zubna pasta) postoji.
Ne znam da li si slucajno napisala kOladont ili si stvarno to htjela ali ne postoji taj oblik u pravopisu(cak sam morao i provjeriti

"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."
Ne, nisam pogrijesila. Ne mogu da vjerujem, pa ona se onda zeznulo zestoko.. mamicu joj bod mi je cak tu bila oduzela, sjecam se toga a bilo je prije 3 godine.Thunderstruck je napisao/la: @Lily
Ne znam da li si slucajno napisala kOladont ili si stvarno to htjela ali ne postoji taj oblik u pravopisu(cak sam morao i provjeriti)

Znam da je kaladont i bas mi je bilo cudno.
Zahvaljujem.

..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Kokuznjak
Manjak
Žumanjak
Zelenik
Broznik
Žegava
Žerava
Zvizdanj
Žrvanj
Cener
Smrzanj
Ledarnik

Manjak
Žumanjak
Zelenik
Broznik
Žegava
Žerava
Zvizdanj
Žrvanj
Cener
Smrzanj
Ledarnik

@Thunderstruck
Imaš li link od tog pravopisa da baš pogledam
Ako ne može ime "pisca"?
Ako ne može ime "pisca"?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Thunderstruck
- Kontakt:
Nemam link, to ja iz privatne biblioteke zacas iscupamLBJ MVP je napisao/la:@Thunderstruck
Ako ne može ime "pisca"?

Autor pravopisa je Senahid Halilovic;
gramatike Halilovic, Jahic, Palic;
rjecnika Jahic.
Tamo imas sve sto te zanima za nas standard.
- legenda reala
- Kontakt:
ma šta znaju profesori ,ja nisam nikad dao da me ispravljaju ,ja nešto kažem kažu oni meni nije tako ,e pa u mene je tako i kraj priče .Lily je napisao/la:Ne, nisam pogrijesila. Ne mogu da vjerujem, pa ona se onda zeznulo zestoko.. mamicu joj bod mi je cak tu bila oduzela, sjecam se toga a bilo je prije 3 godine.Thunderstruck je napisao/la: @Lily
Ne znam da li si slucajno napisala kOladont ili si stvarno to htjela ali ne postoji taj oblik u pravopisu(cak sam morao i provjeriti)
![]()
Znam da je kaladont i bas mi je bilo cudno.
Zahvaljujem.
A čuj kOladont ,ma bogati šta fali ako je bod oduzela ,jel uticalo na ocjenu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
A znam ovog Halilovića sramota 

U redu,Monolog je napisao/la:Evo da se malo zezamo(dok @MinistaR ne zaključa temu), a onda "rahat" na počinak.
Uredu ili u redu?
upravu ili u pravu?
izviniti ili izvinuti(kada je izvinjenje u pitanju)?
sve vrijeme ili svo vrijeme?
sljedeći ili slijedeći(odnosi se na onog koji dolazi nakon tebe/nekog/nečeg/)?
Vjerujem da će @Thunderstruck ovo riješiti dok kažeš keks.
u pravu
izviniti (ovo drugo izvinuti, kada se neko izvije, recimo visoko).
sve vrijeme
sljedeći .
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Monolože, tema i nije tako loša. Svakako će biti korisna većini forumaša, lijepo je ponekad nešto i naučiti. Iskreno, volio bih da se svi aktiviraju na temi.
- adnan_nanda
- Kontakt:
imam i gramatiku i pravopis od Halilovica, nisam dzabe prosle godine dobio 10-ku iz b/h/s jezikaThunderstruck je napisao/la:Nemam link, to ja iz privatne biblioteke zacas iscupamLBJ MVP je napisao/la:@Thunderstruck
Ako ne može ime "pisca"?![]()
Autor pravopisa je Senahid Halilovic;
gramatike Halilovic, Jahic, Palic;
rjecnika Jahic.
Tamo imas sve sto te zanima za nas standard.

Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
- Thunderstruck
- Kontakt:
U redu(stajati)/uredu(je)
U pravu(stvar si ga stavio)/upravu(si)
Pa monolog nije naglasio koji oblik te/tih riječi
Znam i ja da je u redu stajati i daje ova tema uredu

Znam i ja da je u redu stajati i daje ova tema uredu

Zašto se ne smije (niti treba) pisati spojeno uredu? Zbog nejasnoće (''netransparentnosti''). Riječ ili dio rečenice, u kojoj se nalazi ''uredu'', istrgnuta iz konteksta (što se često dešava) može da sugeriše da je riječ o nečijoj kancelariji (ured).Thunderstruck je napisao/la:U redu(stajati)/uredu(je)
- Thunderstruck
- Kontakt:
Kad moze biti aktivna tema knjizevnosti moze ravnopravno i ova.MinistaR je napisao/la:Monolože, tema i nije tako loša. Svakako će biti korisna većini forumaša, lijepo je ponekad nešto i naučiti. Iskreno, volio bih da se svi aktiviraju na temi.
Moze, ako veze nemas sta citas.MinistaR je napisao/la:Zašto se ne smije (niti treba) pisati spojeno uredu? Zbog nejasnoće (''netransparentnosti''). Riječ ili dio rečenice, u kojoj se nalazi ''uredu'', istrgnuta iz konteksta (što se često dešava) može da sugeriše da je riječ o nečijoj kancelariji (ured).Thunderstruck je napisao/la:U redu(stajati)/uredu(je)

Support Velez, It's logical! ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.